Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2014, 20:09:19
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Ideea era pe randul al 2 lea unde am scris "crestini sau nu" adica virginitatea a fost pretuita de la vestalele romane , partenonul grecesc pana la mafiotii de azi , are valoarea ei obiectiva indiscutabila.
Fecioria sufleteasca e altceva si poate sa o insoteasca sau nu pe cea fizica.

Frumusetea formei trebuie sa existe subiectiv din punctul tau de vedere , adica sa iti placa doar nu o sa te casatoresti cu cineva care nu iti place inclusiv fizic.
Frumusetea este un atribut al binelui , este celebra expresie din arhitectura "forma urmeaza functiunii" , cum corpul uman este alcatuit ca o zidire buna functionare , alcatuire a sa ii confera frumusete, il face placut la privire.
Sigur nimeni nu exceleaza pe toate partile , unele sunt mai reusite altele mai putin, aici intervine subiectivitatea in alegerea a ce iti doresti prioritar, ce te completeaza , ai nevoie, apreciezi mai mult.
Formele exprima interiorul nu prea poti sa separi potrivirea celor nevazute de cele vazute.
Nu ai idee cit de mult te inseli. Poate nu stii de Esop? "Urit" era putin spus, pentru felul in care arata. Si ce intelept a fost!
Sau nu stii ce spun unele profetii, mai marginale ca raspindire, despre Anticrist, cum ca va fi un barbat foarte aratos? Sau aparitiile medievale de demoni si strigoi cu aspect feminin ("succubus"), care numai urite nu erau?!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 20:28:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Ideea era pe randul al 2 lea unde am scris "crestini sau nu" adica virginitatea a fost pretuita de la vestalele romane , partenonul grecesc pana la mafiotii de azi , are valoarea ei obiectiva indiscutabila.
Fecioria sufleteasca e altceva si poate sa o insoteasca sau nu pe cea fizica.

Frumusetea formei trebuie sa existe subiectiv din punctul tau de vedere , adica sa iti placa doar nu o sa te casatoresti cu cineva care nu iti place inclusiv fizic.
Frumusetea este un atribut al binelui , este celebra expresie din arhitectura "forma urmeaza functiunii" , cum corpul uman este alcatuit ca o zidire buna functionare , alcatuire a sa ii confera frumusete, il face placut la privire.
Sigur nimeni nu exceleaza pe toate partile , unele sunt mai reusite altele mai putin, aici intervine subiectivitatea in alegerea a ce iti doresti prioritar, ce te completeaza , ai nevoie, apreciezi mai mult.
Formele exprima interiorul nu prea poti sa separi potrivirea celor nevazute de cele vazute.

Autenticii crestini nu pun pret pe latura fizica si nu se casatoresc in urma atractiei fizice.Cat despre frumusetea fizica...
Daca ar fi fost asa cum gresit afirmi,toate manechinele si actritele lumii ar fi fost preotese iar barbati ca Beckam,Brad Pitt sau Keanu Reeves ar fi deasemeni preoti,calugari,sfinti...
Frumusetea fizica este un dar in plus,nu este o caracteristica a spiritualitatii sau a bunatatii. Ori esti in inselare,ori esti prea tanar pt a face asemenea afirmatii jenante.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 21:00:00
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Frumusetea demonilor e falsa si la o privire atenta la detalii se vadeste facatura, precum marfa contrafacuta pare foarte ok pentru cineva pripit neatent sau nepriceput .Asemenea si vedetele majoritatea sunt de valoare mediocra , un fel de Coca Cola multa reclama valoare medie defecte cosmetizate, operate etc.
Omul poate fi creat cu o fire frumoasa interior si exterior dar e liber sa o uneasca cu Creatorul pazind-o curata si umpland-o de lumina sau prin mandrie sa se distorsioneze .
Oameni buni si urati nu am vazut in 42 de ani din contra arata frumos si la batranete.

Printre altele Esop o fi fost talentat dar a fost omorat aruncand grele blesteme asupra ucigasilor.

Toti avem in diverse rapoarte o parte frumoasa si una urata si in interior si in exterior , crestineste este sa crezi ca unirea cu Hristos Cel cu totul Bun si Frumos te plineste ca asta inseamna mantuire = desavarsire.

Last edited by Teodosie; 23.02.2014 at 21:17:35.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 21:58:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu personal nu cred ca exista oameni urati la chip, Dumnezeu nu creeaza uratanii. Fiecare e frumos in felul lui. Doar ca unii oameni au chipul mai luminos, altii mai intunecat.

Un sfant mai putin frumos :)

Vechi 23.02.2014, 22:02:02
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Mai putin frumos pictat :)
Eu cred ca puterea Dumnezeiasca de impodobire a fapturilor a lui Hristos pana si aceasta fire mutanta o poate infrumuseta .Nu s-au vazut animale frumoase ? Poate si acest hibrid arata minunat prin unirea cu Domnul Sau.

Corect Dumnezeu nu creaza decat lucruri bune si frumoase vrajmasul defigureaza , uratul e "opera" si numele lui.
Si tot Domnul restaureaza ce s-a stricat ba si aducand desavarsirea care a nu a existat inainte de greseala

Last edited by Teodosie; 23.02.2014 at 22:08:55.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 22:11:19
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu personal nu cred ca exista oameni urati la chip, Dumnezeu nu creeaza uratanii. Fiecare e frumos in felul lui. Doar ca unii oameni au chipul mai luminos, altii mai intunecat.

Un sfant mai putin frumos :)

Ce sfant este acesta?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 22:11:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Nu e urat pictat, este Sfantul Hristofor - http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...ine-88840.html
Vechi 23.02.2014, 22:17:58
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Multumesc, interesant!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 22:39:55
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu personal nu cred ca exista oameni urati la chip, Dumnezeu nu creeaza uratanii. Fiecare e frumos in felul lui.
Sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 23:39:03
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Am observat ca oamenii induhovniciti au o frumusete aparte, ceva ce vine din interior, o frumusete ce nu sminteste si nu straneste patimi. O astfel de frumusete am vazut-o la cei ce si-au dedicat viata lui Dumnezeu, imbratisand viata monahala si la cei ce traiesc aproape de Dumnezeu implinind poruncile Lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19