Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2010, 02:42:25
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asemanarea despre care se vorbeste acolo nu are legatura cu fizicul sau cu sexul.
Totusi, au fost multe discriminari de natura sexuala de-alungul istoriei, care socotesc eu, au facut mult rau. Cred ca se refera si la asta, chiar daca nu doar la asta.
Vechi 11.01.2010, 03:05:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Care sunt cele mai importante valori pt tine in viata? care-i rostul vietii, in opinia ta?

La valori e simplu ,democratia, drepturile fundamentale ale omului, libera exprimare, etc Valorile iluministe imbratisate de intreaga lume civilizata.

Rostul vietii e fericirea si tot ce tine de ea si mecanismele obtinerii ei. Adica socializare, comunitate, familie, copii, cariera, stiinta etc

Thanks ca ai raspuns integral la chestionar voi da raspunsurile maine sau vad eu cand, acuma ma duc la culcare.
da, dar stii, valorile aste sunt adaptabile dupa cum bate vantul,sau mai bine zis dupa cine impune valorile, (in momentul de fata domina mass-media) iar uneori uita sa mai fie valori... evolutia, fara Dumnezeu, e doar un pas inapoi, dupa opinia mea...
Vechi 11.01.2010, 03:11:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Totusi, au fost multe discriminari de natura sexuala de-alungul istoriei, care socotesc eu, au facut mult rau. Cred ca se refera si la asta, chiar daca nu doar la asta.
iar sa spui ca toate astea au fost si s-au dus nu sterg amintirea celor care-au fost. In cel mai bun caz, prin schimbarea atitudinii, pot aduce iertarea, si incet, incet, uitarea... dar altfel domina acelasi conflict, care ar fi mult mai bine sa nu fie.
Vechi 11.01.2010, 03:31:59
Senior Member

Implicit

noapte buna, copilasi! cu totii avem lectiile noastre de invatat, ca de aia suntem aici, luptand inca cu dualitatea nostra.
Vechi 11.01.2010, 12:49:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

http://filida.wordpress.com/2010/01/...catre-absolut/
Vechi 11.01.2010, 12:54:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cu alte cuvinte, hai sa eliminam discriminarea sexuala dand unor pasaje din Geneza, un sens aiurea?
Ce spui tu nu se afla in invatatura ortodoxa.

1. Dumnezeu nu are sex, nici macar nu este androginul din religiile orientale, in plus este o fiinta spirituala, nu materiala.

2. Barbatul si femeia sunt fizic si spirituali completi in sine, nu e nevoie de nu's ce chinezarie yin-yang pentru a fi impliniti.

Ca Dumnezeu i-a conceput pentru lucruri diferite si o anumita colaboare in materie de reproducere e o alta chestiune.
Vechi 11.01.2010, 13:03:37
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
Ba exista. Acela este trairea religioasa autentica.

Dar tu n-ai cum sa experimentezi asa ceva deoarece respingi ipoteza apriori.
Adica pe baza unui scepticism personal fara justificari rationale.

Ca sa cred in Dumnezeu trebuie sa traiesc sentimentul religios autentic. E rationament circular - ca sa cred in Dumnezeu trebuie sa ma autoconving ca el exista. N-are niciun sens.

Citat:

Ar fi inca o dovada (desi nu lipseste nici in prezent) ca sunteti capabili sa raspundeti unor intrebari existentiale ff. importante, lucru de care religia se ocupa cu succes.

Care sunt acele intrebarile existentiale?

Citat:

Chiar pana si religiile inventate de oameni reusesc sa dea indivizilor care le imbratiseaza niste raspunsuri iar in virtutea lor un cofort si un sistem moral mult mai solid decat ateismul.
Cu alte cuvinte, chiar si o falsa religie teista este pe un nivel superior religiei ateiste.
Daca un lucru este fals atunci nu trebuie sa crezi in el. Daca un lucru este adevarat atunci trebuie sa crezi.
Daca cineva crede in ceva fals, doar pentru ca ofera niste raspunsuri si un anume confort, atunci nu gasesc nimic moral sau bun in acea credinta.

Iar ateismul nu este o religie. Ateul nu crede in zei, deci cum ar putea fi un ateu religios?
Vechi 11.01.2010, 17:18:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de padreati Vezi mesajul
@topcat
Uite un exemplu de intrebare la care nu ai raspuns. Ai afirmat: Domeniul stiintei s-a marit odata cu raspunsul la intrebarea "cum a aparut viata", care implicit a dus si la raspunsul "de ce a aparut viata". Acest raspuns arata si ca adevarul biblic, cum ca exista viata dupa moarte e un fals.".
Eu ti-am raspuns ca inca nu a demonstrat, pentru ca sunt prea multe teorii stiintifice, de acea ele ramn la nivel de presupunere. Si te-am rugat sa imi spui si mie cum a raspuns si sa imi demonstrezi raspunsul.
Mi-ai raspuns ca s-a creat intr-un singur fel. In principiu sunt de acord, cu spui, in chip logic, dar nu e deloc raspunsul la intrebarea mea.
Iar daca nu ai raspuns esti de acord ca stiinta nu demonstreza nimic in ceea ce priveste necesitatea unui creator?
Raspunsul e dat, indiferent daca tu esti de acord cu el sau nu. Desigur, detaliile sint discutabile, insa in aces moment exista un raspuns stiintific. Mai multe teorii stiintifice sint si pentru gravitatie, nu cred ca asta e o problema pentru tine. Problema ta este domeniul special in care se aplica intrebarea "cum a aparut viata" si raspunsul careia il infirma (in fapt il face inutil) pe Dzeu.
Sint intrebari la care omenirea nu va afla niciodata raspunsul si trebuie sa ne obisnuim cu acest gind. Daca te linisteste cu ceva, gindeste-te ca foarte probabil nici Dzeu nu stie de cine a fost creat sau daca a fost creat de cineva sau daca exista un alt Dzeu existent in cu totul alte dimensiuni decit el, si intrebarile fara raspuns pot continua la infinit.
Vechi 11.01.2010, 17:20:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
Te rog sa reformulezi, linkul e invalid
Vechi 11.01.2010, 17:21:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bodyandsoul Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=2A2GN5cC4xI

Acestea nu sunt tot STIINTA? Si prin ce intamplare intamplatoare EXista?
Fi te rog mai explicit
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58