Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2015, 21:08:09
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din cate stiu din acel grup cei care au ramas rockeri au ramas si atei sau cu o credinta vaga (chiar si cel mai bun prieten). Ocupatia principala era bautul cat mai mult.
E adevarata chestia cu bautul care era ocupatia principala. A doua erau discutiile filozofice de doi bani - oricum infinit mai adanci decat ce discuta astia acum.
Vechi 04.11.2015, 21:10:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
M-ai cam facut sa rad. Si eu scrisesem ca ascultam muzica si mergeam cu un grup tocmai ca sa nu spun ca eram rocker adevarat. Eu sper si ma bucur ca n-am fost un rocker adevarat, vad ca pentru tine e un fel de mandrie. Asta explica multe, inclusiv duritatea (si rautatea, ca s-o spun mai direct) pe care o afisezi pe forum. Si faptul ca inca nu ai ajuns la intelegerea crestinismului, deci nu ai devenit si crestin cu adevarat.
Din cate stiu din acel grup cei care au ramas rockeri au ramas si atei sau cu o credinta vaga (chiar si cel mai bun prieten). Ocupatia principala era bautul cat mai mult. Ca s anu mai spun ca mai era si cate unul care mergea in biserica si spunea hule (nu era in grup cu noi).
Frumoasă mărturisire :)
Vechi 04.11.2015, 21:11:25
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
M-ai cam facut sa rad. Si eu scrisesem ca ascultam muzica si mergeam cu un grup tocmai ca sa nu spun ca eram rocker adevarat. Eu sper si ma bucur ca n-am fost un rocker adevarat
Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fi rocker. La fel cum n-ai înțeles ce înseamnă să fi creștin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 04.11.2015, 21:16:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Parintele Serafim Rose : ” Toata lumea ii judeca pe acesti copii, se feresc pe strada de ei din cauza frizurilor ciudate, din cauza hainelor colorate si rupte, din cauza cerceilor, din cauza tatuajelor, le striga ca sunt satanisti si drogati! Este teribil ce se intampla cu acesti copii, traiesc in iad si nimeni nu le intinde o mana de ajutor. Eu atat va spuna voua: Din randurile lor se vor ridica viitori mucenici ai lui Hristos. "
E corect tot ce spune Parintele Serafim. Totusi, cred ca e vorba mai mult de punkisti, rockerii nu sunt chiar asa rau. Parintele spune ca ei traiesc in iad si ca unii se vor putea ridica (deci ca nu vor ramane asa, cum spera colegul nostru catolic).
Vechi 04.11.2015, 21:25:16
Senior Member

Implicit

Citat:
E adevarata chestia cu bautul care era ocupatia principala. A doua erau discutiile filozofice de doi bani - oricum infinit mai adanci decat ce discuta astia acum.
Exact, oricum rockerii cred ca sunt superiori, deci si filozofi.
Vechi 04.11.2015, 21:27:35
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
E corect tot ce spune Parintele Serafim. Totusi, cred ca e vorba mai mult de punkisti, rockerii nu sunt chiar asa rau. Parintele spune ca ei traiesc in iad si ca unii se vor putea ridica (deci ca nu vor ramane asa, cum spera colegul nostru catolic).

Pe timpul parintelui Serafim, miscarea punk era in plina glorie. Dar e acelasi lucru, doar ca se spune ca aia-s mai violenti. Daca ai fost intr-un grup de asta atunci o sa stii ca printre rockeri sunt si destui "punkisti". Chiar si eu am ajuns la Politie de vreo 2 ori si nu eram nici prea violent, nici nu prea era politie pe vremea aia.
Vechi 04.11.2015, 21:42:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
La fel cum au fost perioade lungi in care nu veneam o data acasa noaptea treaz, aveam prieteni care experimentau tot felul de chestii halucinogene
:)))...Iartă-mă dar nu m-am putut abține să nu râd când ți-am citit mesajul amintindu-mi de perioada adolescenței mai mult sau mai puțin identică.
Astea da amintiri din copilărie! Creangă e mic copil.
Vechi 04.11.2015, 21:59:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Alin, ce naiba, te consider om deștept. Ce legătură vezi tu între "ideologia promovată în locul respectiv" și incendiu ?

Incendiul a fost provocat de o scânteie. Care putea proveni de la orice sursă de foc. Brichetă, lumânare, artificii de tort, muc de țigare etc.
Asta daca ne luam dupa filozofia Monseniorului Robu, care spunea ca se intampla lucruri la intamplare, fara ingaduinta lui Dumnezeu (ar scapa cateodata lucrurile de sub control). O sa intelegi mai bine din urmatoarea povestire. Un sfant, cred, a intrebat de ce au murit toti oamenii de pe un vapor in naufragiu. Iar unul care tocmai ratase imbarcarea dintr-un motiv oarecare a scapat teafar. Iar raspunsul a fost ca aceia toti trebuiau sa moara atunci. Iar cel ce scapase nu-i sosise vremea inca sa moara. Nu fusese nimic din intamplare. Am citit ca era o persoana care trebuia sa mearga la concert (probabil un cunoscut al organizatorilor sau formatiei). Avea o firma de IT si in ultimul moment a primit un telefon de la un client sa-l ajute sa-si recupereze mail-urile sterse. A durat mai mult decat se astepta si asa nu a mai ajuns pana la acea ora in club.

Acum sa luam problema pusa de tine. De ce se face sfintirea casei? (preotul de aici spune ca de cel putin patru ori pe an). Din cate inteleg in acel club se tineau mai mult concerte rock. Unele trupe avand chiar versuri cu tenta satanista, ca acel grup. Daca pomenesti chiar si in joaca numele vrajmasului isi ofera "ajutorul". Unele trupe au chiar versuri de invocare. Nu spun ca si trupa care concerta in acea seara avea astfel de versuri.
Vechi 04.11.2015, 22:06:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fi rocker.
Daca ai inteles ce am scris, din punctul meu de vedere imi faci un compliment (desi tu crezi ca e invers).
P.S. M-am referit la rockul mai dur, de tip heavy metal si altele. Bon Jovi e tot rock, dar nu se compara, pare inofensiv.

Last edited by catalin2; 04.11.2015 at 22:10:47.
Vechi 04.11.2015, 22:09:01
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Adică, exact ceea ce spuneam. Că n-ai fost, și n-ai înțeles ce înseamnă să fii rocker. La fel cum n-ai înțeles ce înseamnă să fii creștin.
Exista incendii si incendii...de exemplu comentariul tau e tot un fel de incendiu ...autoincendiere.