Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2009, 13:52:17
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Arata-mi in Biblie unde scrie ca trupurile vor primi un duh nou de viata,
.
Am spus ca, la [SIZE=3]inviere[/SIZE], trupurile schimbate (1 Corinteni 15:53) vor primi din nou duhul de viata (sau "suflare de viata") de la Dumnezeu. Atunci omul va fi din nou un "suflet viu" (Facerea 2:7) cum a fost la inceput.
Vechi 02.02.2009, 13:57:07
Banned

Implicit

Citat:
3. Si cantau o cantare noua, inaintea tronului si inaintea celor patru fiinte si inaintea batranilor; si nimeni nu putea sa invete cantarea decat numai cei o suta patruzeci si patru de mii, care fusesera rascumparati de pe pamant.
4. Acestia sunt care nu s-au intinat cu femei, caci sunt feciorelnici. Acestia sunt care merg dupa Miel ori unde se va duce. Acestia au fost rascumparati dintre oameni, parga lui Dumnezeu si Mielului.
5. Iar in gura lor nu s-a aflat minciuna, fiindca sunt fara prihana. (Apoc 14
Iata aici sufletele sunt constiente caci merg dupa Miel ori unde se va duce
20. Veseleste-te de ea, cerule si voi sfintilor, si voi apostolilor, si voi proorocilor, pentru ca Dumnezeu a pronuntat judecata voastra asupra ei.(Apoc 18
Cum pot sa se veseleasca sfintii, apostolii si proorocii daca nu ar avea suflete constiente?

Mai lasa teza ta si mai vezi si aceste versete.
Domnule Iustin, ati luat-o prea inainte. Ati citat niste versete profetice care urmeaza sa se implineasca.

Si chiar daca s-a implinit ce scrie in Apocalipsa 18:20 (fapt care inca nu s-a intamplat), se vorbeste despre fiinte care au primit INVIEREA SI VIATA VESNICA.
Vechi 02.02.2009, 14:01:10
Banned

Implicit

Citat:
Mai lasa teza ta si mai vezi si aceste versete.
Nu ne intelegem, pentru ca avem in cap "teze" diferite. Eu cred in INVIERE, iar dvs. credeti in morti cu suflete nemuritoare, constiente, cu simtiri trupesti, cu sentimente,etc. (adica om complet de parca nici nu ar fi murit).
Vechi 02.02.2009, 15:11:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu ne intelegem, pentru ca avem in cap "teze" diferite. Eu cred in INVIERE, iar dvs. credeti in morti cu suflete nemuritoare, constiente, cu simtiri trupesti, cu sentimente,etc. (adica om complet de parca nici nu ar fi murit).
Se pare ca pana la urma ortodocsii vor invia in stilul ortodox si adventistii in stilul lor. Important este sa invie toata lumea... :) Iustin, lasa-l pe Vasinec sa invie cum stie el! :))

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 02.02.2009, 18:06:20
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Am spus ca, la [SIZE=3]inviere[/SIZE], trupurile schimbate (1 Corinteni 15:53) vor primi din nou duhul de viata (sau "suflare de viata") de la Dumnezeu. Atunci omul va fi din nou un "suflet viu" (Facerea 2:7) cum a fost la inceput.

Unde scrie asta? Da-mi citatul sau e doar de vasinec zicere ca e egal cu 0?
Vechi 02.02.2009, 20:25:42
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Domnule Iustin, ati luat-o prea inainte. Ati citat niste versete profetice care urmeaza sa se implineasca.

Si chiar daca s-a implinit ce scrie in Apocalipsa 18:20 (fapt care inca nu s-a intamplat), se vorbeste despre fiinte care au primit INVIEREA SI VIATA VESNICA.

Invierea e mai tarziu, la cap 20:
4. Si am vazut tronuri si celor ce sedeau pe ele li s-a dat sa faca judecata. Si [COLOR=Red]am vazut sufletele[/COLOR] celor taiati pentru marturia lui Iisus si pentru cuvantul lui Dumnezeu, care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si nu au primit semnul ei pe fruntea si pe mana lor. Si ei au inviat si au imparatit cu Hristos mii de ani.
Vechi 02.02.2009, 21:04:08
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorstor Vezi mesajul
Nu este adevarat. adventistii nu neaga viata dupa moarte!dar spun ca numai ei vor fi mintuiti!
Corect!Stii foarte bine cum stau lucrurile cu ei,la ei,la adventisti.Insa ,din pacate ,in disputa dintere un adventist si un ortodox,ultimul cuvint il va avea adventistul.De ce? Ei fac cateheza.Au acele "lectii de sabat" unde poarta discutii libere,unde li se explica Scriptura.Si..culmea,in proportie de 99% membri sint,extrem de inteligenti,si au o memorie fantastica.
Cere-i unui adventist un verset din orice cap. al Bibliei si ti-l va pune pe tava ,instant.Pe cind la ortodocsi ,mai va...Personal ,regret ca in Bisericile Ortodoxe,preotii nu sint atit de preocupati pentru invatarea poporului,si ,in mare parte,sint extrem de superficiali,si ei,preotii dar si noi.Parca nu mai au vreme de noi.Multi se multumesc(din nefericire,si pt preot dar si pt omul de rind) sa-ti ia Acatistul si ...la drum.Sint multe de spus.Ma doare caci sint ortodoxa.Si...ma contrez ,aproape zilnic cu terti ...pe terte teme.S-aveti lumina!Antonia
Vechi 03.02.2009, 12:01:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Corect!
Total incorect. Adventistii nu cred ca vor fi singurii mantuiti. Poate ai avut ocazia sa ai de-a face cu vre-un "bezmetic de adventist" caruia i s-a urcat teologia la cap. Dar adventistii au respect si consideratie pentru toti credinciosii. Acesta a fost si un aspect important care m-a atras la aceasta confesiune (am mai umblat si pe la altele). Chiar in prima predica pe care am ascultat-o la adventistii, un pastor cunoscut, a spus, de la amvon: "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta religie..." Mi-a placut cum a sunat. Apoi am vazut ca nu era doar o parere a acelui pastor.

Iata ce spune Manualul Doctrinelor AZS (autor Moldovan Vilhelm), la cap. "Biserica ramasitei" (selectez):

- "adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant. ...cred ca Dumnezeu mai are si alte oi, suflete sincere"...(pag. 171)

- "in jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant, si neavand ocazia sa cunoasca mai mult, Domnul - in harul sau - ii recunoaste ca apartinand de poporul Lui".(pag. 173)
Vechi 03.02.2009, 19:42:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Se pare ca pana la urma ortodocsii vor invia in stilul ortodox si adventistii in stilul lor. Important este sa invie toata lumea... :) Iustin, lasa-l pe Vasinec sa invie cum stie el! :))
In viziunea domnului Iustin, ortodocsii nu au nevoie de inviere. In Sfanta Scriptura, sunt fragmente in care se vorbeste limpede despre inviere. Din acele fragmente, d-l Iustin a extras versete cu care incerca sa demonstreze ca exista "suflet nemuritor" (expresie inexistenta in Sfanta Scriptura).

Ce nevoie mai ai de inviere, daca omul mort are un suflet care nu moare si se duce in rai sau in iad. Ba mai mult, mosteneste si simtiri trupesti (explicatie la pilda bogatului nemilostiv din Luca 16). La ce folos atata deranj cu invierea.
Vechi 03.02.2009, 19:50:01
Banned

Implicit

Citat:
Unde scrie asta? Da-mi citatul sau e doar de vasinec zicere ca e egal cu 0?
Despre Domnul Iisus Hristos, intru-un capitol in care apostolul Pavel descrie invierea, se spune despre Domnul Iisus Hristos ca "a fost facut un duh dadator de viata" (1 Corinteni 15:45). Este doar un exemplu care mi-a venit in minte.

Aratati-mi unde apare, macar o data, in Sfanta Scriptura, expresia "suflet nemuritor", atat de des folosita de dvs. (de multe ori folosita ca inlocuitor pentru "inviere" - cuvant pe care l-ati folosit doar in mod fortat).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17