Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2012, 15:39:06
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Imposibil! Așa cum am mai spus, neplata zecimii nu se găsește printre cele 10 puncte ce conduc la pierderea calității de membru. S-ar putea întâmpla ca respectivul să nici nu fi plătit zecime printre altele, căci acesta e un prim simptom al pierderii credinței, alături de nefrecventarea bisericii. De altfel aceste simptome se întâlnesc în mod obișnuit și în alte confesiuni. Dacă respectivul nu mai frecventează biserica, normal că nici nu mai dă bani la biserică.

Care sunt cele 10 puncte?
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:41:20
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Vedeti cum pune problema "osutafaraunu" ? daca nu platesti zeciuiala si nu mergi in religia lor, se cheama ca ti-ai pierdut credinta !!!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:43:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Pai daca-i asa este foarte simplu de aflat: intrati pe un site adventist sau vorbiti cu pastori adventisti si intrebati-i ce anume trebuie facut pentru a trece si a practica la adventisti si in acest context intrebati de zeciuiala si vedeti ce va raspunde. Nu vad rostul sa contraziceti aici un adventist care va spune contrariul. Aduceti dovezi oficiale de la autoritatile lor si s-a incheiat problema.

Nu exista o prevedere "oficiala", conform careia neplata zeciuielii atrage excluderea, dar va spun ca in practica asa se intampla.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:45:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Nu a avut nici cu ce-si plati facturile!
Greseala facuta a fost ca a semnalat acest aspect pastorului, scuzandu-se ca nu poate plati zeciuiala, fiind om cinstit. Nu era mai bine sa dea un plic continand o suma derizorie?
Nu era mai bine! Dacă a avut 0 salariu, zecimea era 0 (0% din 0=0)
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:46:23
Banned

Implicit

Citat:
Nu exista o prevedere "oficiala", conform careia neplata zeciuielii atrage excluderea, dar va spun ca in practica asa se intampla.
Să nu-mi spuneți că știți mai bine situația internă din Biserica Adventistă decât mine! Cunoașteți această "practică" doar din zvonuri și bârfe.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:48:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu era mai bine! Dacă a avut 0 salariu, zecimea era 0 (0% din 0=0)
Exact, si pentru ca nu a dat nimic, prietenul meu a fost indepartat din biserica respectiva, intr-un mod cat se poate de josnic.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:52:41
Banned

Implicit

Citat:
Exact, si pentru ca nu a dat nimic, prietenul meu a fost indepartat din biserica respectiva, intr-un mod cat se poate de josnic.
Înseamnă că pastorul respectiv e un ticălos, iar întreaga comunitate locală care a votat excluderea acelui nenorocit e formată din ticăloși! Ori mai degrabă... nenorocitul e chiar un... nenorocit la figurat (un nenorocit de om), sau și mai credibil... ați inventat toată povestea (dvs. ori "nenorocitul"). Care e probabilitatea? Statistic, sunteți cam 1 la aproximativ 100-200. Hmm...
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:56:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Înseamnă că pastorul respectiv e un ticălos, iar întreaga comunitate locală care a votat excluderea acelui nenorocit e formată din ticăloși!
Dumneavoastra ati spus-o.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:57:39
Senior Member

Implicit

Daca nu ma credeti, puteti lua legatura cu pastorul bisericii "Izvor" - Medias (jud Sibiu).
Acolo s-a intamplat "grozavia".
Reply With Quote
Vechi 29.07.2012, 15:57:58
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Vedeti cum pune problema "osutafaraunu" ? daca nu platesti zeciuiala si nu mergi in religia lor, se cheama ca ti-ai pierdut credinta !!!
Cu asta nu sunt deacord in ceea ce priveste credinta lor. Am vazut ca se bazeaza, intre altele, si pe o interpretare a Apocalipsei din care ei deduc ca acea prostituata ce trebuie parasita cat inca mai este vreme ar fi biserica traditionala, interpretare cu care eu personal nu pot fi deacord. Daca insa ne raportam la aceasta credinta a lor, este de inteles efortul pe care il fac spre a-i atrage si pe altii la ei: este ca si cum le-ar face un mare bine. Premiza de la care pleaca este gresita de aceea si gestul devine gresit in ochii celorlalti. Iar atata timp cat Biserica traditionala nu le ofera o interpretare a textului, vor continua nu numai sa creada interpretarea lor dar vor fi si mai convinsi de ea. Si eu sunt putin nedumerita de faptul ca sfintii nostri nu au primit descoperire pentru a interpreta si acele texte, de aceea nu ii condamn prea mult pe ei ca vor o explicatie, cu atat mai mult cu cat, conform unor profetii din Daniel, dezlegarea pare ca va fi data doar catre sfarsitul acestei lumi. Oricum ar fi, nu au rost certurile pe astfel de subiecte, cred eu, caci nu se ajunge nicaieri atata timp cat radacina neintelegerilor nu este rezolvata ori radacina nu se afla atat in interpretarea Evangheliei cat a Apocalipsei, atat de importanta pentru cei ce se axeaza in special pe Advent.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32