Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 15:06:33
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Esti avocatul poporului???????? Citeste tu cu atentie si apoi da-ti cu parerea. Va plangeti de taxe mari la Sf.Biserica, si apoi banii ii dati pe mancare, decat sa dati la biserica si va plangeti ca va merge rau !
Hai ca n-am mai ras, cu atata pofta, de multa vreme.Multumesc.
Daca imi merge rau , asta se intampla pentru pacatele mele, nu ptr ca sunt carcotasa in privinta taxelor impuse de unele biserici!
In privinta mancarii, te intreb: tu te hranesti cu aer, surato? Zice Dumnezeu, undeva, ca trebuie sa murim de foame?

Treaba sta cam asa:din nefericire, multi se comporta ca si cum, forumul acesta ar fi "cosul lor de gunoi" (SPER CA DE DATA ASTA AI OBSERVAT GHILIMELELE!!).. in sensul ca aici refuleaza toata "mizeria" produsa de neimplinirile si frustrarile din viata lor personala... la un moment dat, am avut si eu aceasta tendinta.. dar am gasit solutia: fie fac cateva ture de bloc in pas alergator, fie sap gradina

PS. La mesajele urmatoare, nu-ti mai raspund.. nu ca n-as avea replica, dar se vede de la o posta ca ti-i tare drag sa cauti pricina oricui... stii? ptr o cearta e musai sa fie cel putin 2! Si nu uita, cine nu accepta dreptul la replica, ramane singur pe scena

Last edited by MarinaAlca; 10.04.2010 at 15:33:38.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 15:49:22
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Preotii nu sunt finantati prea mult de la buget, asa incat intr-o parohie saraca acesta nu ar putea pur si simplu supravietui fara perceperea taxelor
eu sunt pt scutirea de taxe a celor saraci dar nu pentru eliminarea lor

in parohia mea, taxele sunt mai mult decat acceptabile ba mai mult preotul asteapta zile sau saptamani intregi pana il platesti, nu pretinde sa fie platit pe loc,
in unele parohii taxele se pare ca sunt exagerate, dar aici nu e numai vina preotului ci si a consiliului parohial care stabileste astfel de taxe
Prietene...nu vorbesc despre parohiile sarace..sau de preoti de la tara care nu se descurca.Vorbesc despre cei din locuri cu vad bun,cu enoriasi bogati si cei care raspund de cimitirele din orase unde e o adevarata mafie.De fapt..pretentiile mari sant tocmai la acesti preoti.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 16:40:18
speranta's Avatar
speranta speranta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2007
Locație: Galati
Implicit

cand stiu ca sunt saraca...ma duc unde e o biserica mai saraca,acolo ma duc sa dau putinul meu... daca am nevoie de un serviciu din partea bisericii platesc atat cat pot,punand acei bani la o icoana (ptr sufletul meu), nu mi se cere nimic...eu am gasit acea biserica si mie draga....adevarat ca e la sat acea biserica.

Last edited by speranta; 10.04.2010 at 17:09:34.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 23:49:59
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

dau banul, dau si mai mult decat am pe facturi (dau un exemplu), dar dau pentru ca simt eu, pentru ca vreau eu sa fac ceva pentru mine si pentru biserica, NU pentru ca imi impun ei preturi sau ma obliga si ma ameninta ca daca nu dau banu' nu mai fac nimic. este o prostie sa faci asa ceva.
am fost odata la o biserica, ortodoxa normal, am simtit nevoia sa ma rog si nu era mai nimeni; am vazut preotul stand de vorba cu o femeie trecuta de 40 de ani (ca sa nu va mai zic cu ce era imbracata; de parca era... panarama, scuzati cuvantul) care statea cu fata spre altar, pe scaun si picior peste picior; si ce-am auzit franturi (pentru ca eram mai mult atenta la rugaciunile mele), parca discutau afaceri. si am vrut sa ma iau de aia, dar m-am calmat imediat. cum sa faci asa ceva in biserica? proasta =_=
ma rog...
ideea este ca contribui si oferi cat poti (un om sarac care are nevoie... hm... sa zicem de cateva lumanari si sa dea un acatist, daca preotul sau cine e acolo nu-i accepta acatistul fara bani, ce face? trebuie sa duca omul sa cearseasca sau sa se imprumute de la rude?), nu ca te obliga sau iti impun.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 15:12:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Of, poate nu m-am exprimat eu bine, ideea mea era aceea ca pretuim mult mai mult lucrurile trupesti decat pe cele sufletesti, in sensul ca nu ne induram sa dam mai mult de 1-2 leu pe un pomelnic, dar dam bacsis 10-20 %din nota de plata de la restaurant... Si da, dam atat cat dorim noi...
Mai oameni buni, cand venim la cineva drag in casa, nu ii ducem un mic cadou acolo, si ne straduim sa ii aducem ceva frumos, care sa il bucure si care sa nu ne faca de ras? Si cand venim la biserica, in casa Domnului, Lui Dumnezeu ce ii aducem?! Resturile noastre, maruntisul ce se mai gaseste in buzunare... ideea e ca nu ii dai preotului banii aia, ca sa ii bage in buzunar, ci ii dai lui Dumnezeu... banii pentru lucruri duhovnicesti nu ar trebui sa se dramuiasca sau sa se negocieze, tocmai pentru ca cele duhovnicesti sunt nepretuite. De aceea si foloasele acestor rugaciuni intarzie sa apara! Pentru ca nu avem credinta, le subestimam: a, zice preotul acolo 2 vorbe, si eu sa ii dau atatia bani? Si ni se face dupa credinta noastra: semanam cu zgarcenie, nesocotim si harul preotului si rugaciunile lui si nimic nu obtinem...
Spunea parintele la impartirea salciilor, cand lumea se ingramadea sa ia cat mai repede si cat mai multe, desi poate habar nu aveau de semnificatie: cei care se imbulzesc vor lua mai repede salcia, dar cu nimic nu le va folosi, pentru ca nu stiu sa o pretuiasca, in timp ce aceeasi salcie, luata de persoanele care au avut rabdare pana la sfarsit, le va aduce mult folos. Si in general, orice lucru pretuieste atat cat il pretuim noi.

Imi cer iertare daca v-am suparat cu aceste cuvinte, eu sunt o zgarcita si fac exact ce am scris mai sus, adica stiu semnificatia, dar tot mi-e greu sa o implinesc. Nu e vorba despre saracie, ci despre vesnica mandrie... dau cat vreau eu, fac ce vreau eu, eu hotarasc...
Vechi 11.04.2010, 15:33:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

ma bucur de postarea ta, Glykys. Si eu cam la fel gandesc: ca Dumnezeu stie ce mi-a dat si ce fac cu ce-mi da.
De aceea mi se pare ca gresesc cand ma zgarcesc la biserica si cand dau putin pomana... ma simt privita (de sus, desigur) cand dau bani la biserica. (Imi amintesc de batranica aceea care si-a aruncat ultimii banuti in vistieria templului. Nu trec faptele noastre neobservate).
In plus, tot spre binele comunitatii sunt folositi.. .
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 15:46:06
speranta's Avatar
speranta speranta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2007
Locație: Galati
Implicit

glykys...fiecare isi spune punctul lui de vedere in felul cum procedeaza,eu am raspuns...am explicat cum ma descurc in situatia care sunt eu, ptr ca sunt situatii si situatii...
Vechi 11.04.2010, 15:48:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta Vezi mesajul
glykys...fiecare isi spune punctul lui de vedere in felul cum procedeaza,eu am raspuns...am explicat cum ma descurc in situatia care sunt eu, ptr ca sunt situatii si situatii...
.. eu am inteles din postarea ei: "dupa puteri" . Adica sa fim sinceri fata de noi si fata de Dumnezeu.
Nu cere nimeni de unde nu avem.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 15:53:19
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta Vezi mesajul
Draga Speranta, nu am facut nicio aluzie la nimeni, Dumnezeu ne stie pe fiecare, cu sufletele, pacatele si... buzunarele noastre! Sa fii sanatoasa si sa iti asculte Maicuta Domnului cererea cea buna!
Vechi 14.04.2010, 10:56:44
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Patriarhul Daniel vrea să stabilească prețuri minime și maxime pentru diverse "servicii" bisericești!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taxe Biserica georgel23c Stiri, actualitati, anunturi 9 19.05.2016 11:11:01
Poruncile bisericesti doifrati Intrebari utilizatori 2 08.01.2011 20:02:42
Carti Bisericesti Danut7 Reguli in Biserica 3 01.09.2010 20:16:17
reguli bisericesti oanamarieta Generalitati 1 24.02.2008 09:42:54