Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2010, 17:37:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de l_dorobat Vezi mesajul
mai bine am sarbatori ziua femeii in Duminica Mironositelor.
De ce, oare felul de afi al mironositelor este un fenomen de raspindire in masa in Romania?

Din cite stiam majoritatea dicteaza cind vine vorba de reprezentare in zile festive
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 17:51:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Remus Vezi mesajul
Esti sigur ca te afli unde trebuie daca tot ai indoieli ca Biserica Ortodoxa
e SINGURA ADEVARATA!???!!
Da pentru ca EU TRAIESC in realitate , nu din inchipuire si imaginatie, si astfel putem vedea ca NIMENI SI ABSOLUT NIMIC NU ESTE PERFECT pe acest pamint, deci nu are cum ca DIN SENIN( opa o anomalie!!!) o entitate religioasa sa fie perfecta( mai cu motz) ci supusa greselilor de tot felul( ca totul si toate).
De aceea ca ortodox practicant eu treaz FIIND relizez ca in virtutea inertiei putem gresi chiar FARA SA STIM, insa ii dam inainte CU CONDITIA sa respect si pe altii, alte religii, fara sa-i consider mai prejos ca mine, ca doar nu suntem noi buricii pamintului asa cum ni se nazare!
Acest fel de a fi, afirmind ca numai noi avem dreptate este din CELE MAI SMINTITOARE stari sufletesti, daunatoare si care dauneaza IN CEA MAI MARE MASURA Crestinismului. Nici nu mai spun Ortodoxiei deoarece ea este extrem de mult contaminata de acesti mici inchizitori.

Dar sper ca prin ajutorului lui Hristos cit mai multi vor realiza ca fanatismul si ura de care dau dovada este creat de minciuna pentru pierzania sufletului si a credintei.

Last edited by andreicozia; 01.03.2010 at 18:33:25.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 18:52:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si eu sunt ortodox practicant insa stau in banca mea cu aprecieri de "valoare"..este mai bine asa!
Te-ai gindit vreodata ca daca BO este in exclusivitate B lui Hristos, de ce oare nu adera cu disperare toata lumea la ea, de ce nu sunt cozi pe strazi? de ce in Occident nici nu se stie prea bine despre ea daca este asa cum spui?( decit ca este ceva..grecesc arhaic..la asta se rezuma BO in intelegerea lor)

A lasat oare Hristos un testament in care metioneaza BO ca fiind ADEVARATA? NU!

Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde!

Si-i vezi ca cumva iau drumul iadului?..nicidecum
Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet
Draga Andrei, BO este a lui Hristos.. nu stiu in ce masura suntem si noi in ea, in ce masura suntem si noi ai lui Hristos .
Trecand de argumentele pe care ti le poate da oricine: succesiune apostolica, Sf. Taine, multi sfinti care i-au dat cu bucurie viata pentru Adevar.... o sa-ti raspund de ce nu sunt "cozi" la biserica ortodoxa:
"Căci, priviți chemarea voastră, fraților, că nu mulți sunt înțelepți după trup, nu mulți sunt puternici, nu mulți sunt de bun neam;
27. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari;
28. Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,

29. Ca nici un trup să nu se laude înaintea lui Dumnezeu." ( I Corinteni)

Foarte clar: oamenii cauta intelepciunea lumeasca, faima, bogatia, placerea, mandria ... etc. Aceste lucruri nu le gasesti in invatatura ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 18:55:45
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
A lasat oare Hristos un testament in care metioneaza BO ca fiind ADEVARATA? NU!

Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde!

Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet
De unde stii tu daca sunt pe drumul iadului sau nu?
Nu stim care sunt judecatile lui Dumnezeu.

DAR STIM CA CEI CARE SE LEAPADA DE DUMNEZEU VOR FI DISTRUSI.
Aceasta este o certitudine.. trebuie sa luam seama la noi, sa nu-L lepadam pe Dumnezeu prin cuvintele noastre.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:05:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit tot off topic

Citat:
Este un lucru nefolositor sa te uiti la cei de alte confesiuni.
Nu are nici o relevanta ce fac si cum traiesc.
Nu stii unde se vor duce dupa moarte.

Nu vreau sa va disper cu citate, dar acesta este un psalm din care putem invatat ceva.. mi se pare ca se potriveste in aceasta discutie (oricum deviata de la subiect):

1. Cât de bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei drepți la inimă.
2. Iar mie, puțin a fost de nu mi-au alunecat picioarele, puțin a fost de nu s-au poticnit pașii mei.
3. Că am pizmuit pe cei fără de lege, când vedeam pacea păcătoșilor. 4. Că n-au necazuri până la moartea lor și tari sunt când lovesc ei.
5. De osteneli omenești n-au parte și cu oamenii nu sunt biciuiți.
6. Pentru aceea îi stăpânește pe ei mândria și se îmbracă cu nedreptatea și silnicia.
7. Din răutatea lor iese nedreptatea și cugetele inimii lor ies la iveală. 8. Gândesc și vorbesc cu vicleșug, nedreptate grăiesc de sus.
9. Până la cer ridică gura lor și cu limba lor străbat pământul.
10. Pentru aceasta poporul meu se ia după ei și găsește că ei sunt plini de zile bune
11. Și zice: "Cum? știe aceasta Dumnezeu? Are cunoștință Cel Preaînalt?
12. Iată, aceștia sunt păcătoși și sunt îndestulați. Veșnic sunt bogați". 13. Iar eu am zis: "Deci, în deșert am fost drept la inimă și mi-am spălat întru cele nevinovate mâinile mele,
14. Că am fost lovit toată ziua și mustrat în fiecare dimineață".
15. Dacă aș fi grăit așa, iată aș fi călcat legământul neamului fiilor Tăi. 16. Și mă frământam să pricep aceasta, dar anevoios lucru este înaintea mea.
17. Până ce am intrat în locașul cel sfânt al lui Dumnezeu și am înțeles sfârșitul celor răi:
18. Într-adevăr pe drumuri viclene i-ai pus pe ei și i-ai doborât când se înălțau.
19. Cât de iute i-ai pustiit pe ei! S-au stins, au pierit din pricina nelegiuirii lor.
20. Ca visul celui ce se deșteaptă, Doamne, în cetatea Ta chipul lor de nimic l-ai făcut.
21. De aceea s-a bucurat inima mea și rărunchii mei s-au potolit.
22. Că eram fără de minte și nu știam; ca un dobitoc eram înaintea Ta. Dar eu sunt pururea cu Tine.
23. Apucatu-m-ai de mâna mea cea dreaptă. Cu sfatul Tău m-ai povățuit și cu slavă m-ai primit.
24. Că pe cine am eu în cer afară de Tine? Și afară de Tine, ce am dorit pe pământ?
25. Stinsu-s-a inima mea și trupul meu, Dumnezeul inimii mele și partea mea, Dumnezeule, în veac.
26. Că iată cei ce se depărtează de Tine vor pieri; nimicit-ai pe tot cel ce se leapădă de Tine.
27. Iar mie a mă lipi de Dumnezeu bine este, a pune în Domnul nădejdea mea, ca să vestesc toate laudele Tale în porțile fiicei Sionului.

Imi place enorm acest psalm, mi se pare actual.. raspunde multor intrebari..
Sunt voci care spun: daca ortodoxia este adevarata, de ce sunt ortodocsii atat de neputinciosi? Uite ce "infloritori" sunt cei de alte confesiuni: au parte de tot binele lumesc!
Uite si raspunsul in Psalmul 72.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 19:33:09
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
pentru toate doamnele si domnisoarele de pe forum:
va trimit un martisor virtual si cele mai bune urari,
pentru o primavara cat mai frumoasa! sa fiti iubite!

Vreau să adaug și eu câteva flori alături de cele oferite de Mirela.împreumă cu toată dragostea mea.
Attached Images
File Type: jpg 8623.jpg (36,2 KB, 5 views)
File Type: jpg 8625.jpg (35,5 KB, 3 views)
File Type: jpg 8626.jpg (24,8 KB, 4 views)
File Type: jpg 8633.jpg (32,0 KB, 3 views)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:01:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Este un lucru nefolositor sa te uiti la cei de alte confesiuni.
Nu are nici o relevanta ce fac si cum traiesc.
Nu stii unde se vor duce dupa moarte.

.
Tu ai auzit de normele de convietuire sociala?
Tu, crestino-otodoxa intelegi oare sensul cuvintului comunitate?
Ai oare vre-o idee cit de vaga, ce include si ce responsabilitati ai fata de vecinii tai?
Vei putea oare depasi pragul propriilor frustrari si neimpliniri pentru a te putea deschide iubirii aproapelui la care, in prezent, prin ce spui, esti "cu lacatul pus"?
Acestea sunt dilemele la care trebuie sa raspunzi, nu sa fugi pe NE-rasuflatelea cu saliva la gura sa cauti in Psalmi justificari pentru dispretul fata de "alte neamuri"

Care alte neamuri? cu ce sunt ei CU ADEVARAT mai prejos decit tine?
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:09:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De unde stii tu daca sunt pe drumul iadului sau nu?
Nu stim care sunt judecatile lui Dumnezeu.

.
Spunea bine nu mai tin minte ce Sfint( poate-si aminteste careva)ca la Psalmi si la scripturi trebuie sa alergam NUMAI pentru a face BINELE nu pentru a cauta si justifica ura interioara pentru altii.

Corecteaza-ti daca poti perceptia acestor realitati. Eu zic ca este pentru binele tau si poate cu putina truda vei scapa de starea de fanatism si extremism al incepatorului cu trecut!!
Dar este nevoie de muuulta rugaciune!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:11:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Andrei, ai mari probleme de intelegere.

Arata tu cu degetul unde am vorbit despre "dispret" fata de ceilalti.
Pana la "responsabilitati" fata de ceilalti.. am responsabilitate fata de sufletul meu. Chipul lui Hristos din mine este intemnitat, gol, umilit.. in timp ce eu caut invataturi straine si-mi flamanzesc sufletul de adevarata credinta.

Mai pe intelesul tau: ce treaba am eu cu mantuirea vecinilor, cat timp eu nu stiu ce va fi cu mine?
Daca stau sa analizez ce se va intampla cu vecinii mei.. inevitabil ajung sa-L judec chiar pe Dumnezeu. El a spus clar ca sunt f putini cei care se vor mantui.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 20:26:33
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Andrei, discutia asta este interminabila. Eu, oricum nu te pot convinge de nimic, numai Dumnezeu poate. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, sa urmam calea cea dreapta spre mantuire! Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
1 Martie - 8 Martie geo.nektarios Diverse Sarbatori 107 27.04.2015 19:57:53
9 martie costel Generalitati 5 09.03.2012 10:46:12
4 martie 1977 . . . cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 10 11.03.2011 17:47:41
8 Martie 2009 arkash Generalitati 0 08.03.2009 16:21:41
8 martie radup Generalitati 61 14.03.2008 22:45:47