![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-o ultima stare Iadul,Raiul si Pamantul toate se vor contopii.Iar focul cel nestins si vesnic va fi Dumnezeu,pentru cei din Iad.Tot El va fi si lumina din Rai.
Asa am inteles eu... |
|
||||
|
||||
![]()
Nu putem vorbi de contopire, ar insemna sa nu mai avem nici rai si nici iad in adevaratul sens al cuvantului. Trebuie sa le privim ca fiind realitati diferite. Sigur, asa cum am mai afirmat, Dumnezeu va fi prezent si in iad. Iadul nu poate limita prezenta lui Dumnezeu. Dar prezenta Sa in iad va aduce suferinta nu pentru ca Dumnezeu e rau si dornic de razbunare, ci pentru ca cei de aici nu pot primi iubirea lui Dumnezeu pentru ca nu au trait in unire cu El.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt doar niste intrebari la care m-am gandit.
|
|||
|
|||
![]() In apocalipsa este scris ca sint trei lumi, in cer,pe pamintul si subt pamint in care nu erau vrednice nici o fiinta din ele sa deschida cartea si sa rupa pecetile.Este undeva o lume in care nu pot intra in ea nici macar cei din cer(ingeri,arhangheli......).
Multe teorii distincte la marii invatatori ai ortodoxiei referitoare la iad,oare pe care o poate accepta un om? Deci nu aven o idee stabila cam cine a creat cu adevarat iadul. Din punctul de vedere al unui demon raiul ar putea fi iad ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce diferenta crezi ca va fi intre viata asta si cea de pe urma pentru cei care oricum nu au primit iubirea lui Dzeu si nu au trait in unire cu el? |
|
|||
|
|||
![]()
Iadul sa creat o data cu caderea lui Lucufer si ingerii lui.
Alegerea lui Lucifer a creat iadul,inainte de aceasta alegere nu ecsista iad. DUMNEZEU nu poate crea ceva rau pentru ca EL ESTE IUBIRE iar IUBIREA nu poate cauza ceva rau. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai si daca s-a creat odata cu acesta cadere, de ce Lucifer si ai lui nu "beneficiaza" de el?
|
|
|||
|
|||
![]()
In alt loc Parintele Cleopa zice ca atunci cand niste ingeri au cazut din unirea cu Dumnezeu Dumnezeu le-a dat "loc sub cer" si in acesta se cuprinde si spatiul interplanetar cunoscut de noi.Acesta il numeste parintele Cleopa vazduh.
Tot parintele Cleopa zice in alt loc ca Dumnezeu ingradeste lucrarile dracilor spre a nu face un al doilea Iad pe Pamant. Din ce zice parintele Cleopa mie mi se pare ca se intelege ca dracii au facut Iadul sa fie asa adica loc de chin,ca Iadul nu a fost loc de chin. Last edited by mihailt; 20.01.2010 at 17:20:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
|