![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
s-a spus la un moment dat ca, dp un anumit nr de copii,ca sa nu mai ai, poti trai practic in abstinenta.acum vin si eu cu o intrebare:casatoria lba este condamnata de biserica;deci daca traiste in abstinenta , casatorit fiind, nu este tot o forma de casatorie alba? biserica mai zice ca,daca ai casnicia pusa in pericol de inactivitatea sexuala, sa-i zicem(mai ales cand doar unul dintre soti este mai credincios si tine posturile si zilele randuite in acest sens),se da un fel de dezlegare.
cred ca inainte de a da cu piatra in cineva ar trebui sa luam in considerare nenumaratii factori care intervin. credeti-ma ca sunt inpotriva avortului si mi-am promis ca nu voi recurge niciodata la asa ceva.problema este ca totusi trebuie sa fim cat de ca realisti, ceea ce inseamna ca viata este mult mai mult decat putem exprima noi aici, in cuvinte. |
|
||||
|
||||
![]()
Va intreb eu pe voi, ca s-a adus in discutie legarea trompelor, ce poate face o femeie care a nascut de 3 ori prin cezariana? Medicul ii recomanda legarea trompelor pt ca este riscant sa mai ai a 4-a cezariana. Stiu ca Biserica interzice legarea trompelor ca este un pacat si canonul este de a nu te impartasi 7 ani (asta la mireni) iar daca un calugar iti da canon acesta iti interzice sa nu te impartasesti toata viata. Dar ce poate face femeia in astfel de cazuri, mai ales cand barbatul ei nu prea se poate abtine de la ... si nici altceva nu se poate folosi?
|
|
|||
|
|||
![]()
numai minciuni se zic pe forumul asta.
Mama mea a facut avorturi si eu sunt singura supravietuitoare cum ziceti voi. Daca mai aveam 10 frati ca sectele nu incapeam nici in casa. Nu sunt bolnava si maica-mea nu a fost niciodata schizo sau alte prostii suntem sanatosi tun. Asa au fost vremurile nu existau prezervative din pacate. Acum cine are norocul sa le foloseasca nu mai e cazul sa recurga la avorturi. Stiam ca exista niste ceaiuri pt infertilitate din pacate nu se gasesc in romania. Populatia e in crestere toti fura nimeni nu munceste in schimb se inmultesc -preocuparea nr 1! Am ajuns de mult la supra populatie resurese minime si oameni ca in China mai ales aici in tara asta saracita si cu nedreptati flagrante. Nu e pacat cand isi dau in cap ca nu le ajung resursele pt ca sunt prea multi? Pacatul asta nu il vedeti numai ce va convine. Sunteti limitati! Si mare dreptate a avut ory cu povestile nemuritoare ca numai asta debitati parca traiti in Cosmos. |
|
|||
|
|||
![]()
am si eu exemple de povestit daca e sa o luam asa: am o vecina care are 120 kg si 7 copii. A facut cat i-a dat Dzeu.
De curand ramasese iar gravida. Are cam 50 ani. Il tine si pe asta desigur. Pt ca nu mai incap in casa i-a dus la rude unde traiesc vai de ei dar ii schimba cand unii cand altii stau acasa. Sunt rahitici si anemici unul din ei e in pericol de leucemie din cauza de anemie pernicioasa. Nu are si nu a avut deloc servici nu stie sa faca nimic decat mancare si grija de copii. Sotul ei a devenit un betiv notoriu slab ca o scandura il aduce politia acasa ca nu se poate tine pe picioare din bodegi de bautura. E singurul care are servici si ca sa nu simta foamea fumeaza si bea. Mai nou ii si bate si toti suporta eroic ca de la el ies banii. La inceput era um de treaba se pare ca l-au depasit sarcinile si viata grea i-a sucit mintea. Copii sunt in mare parte rahitici si 2 din ei (gemeni) retardati mintal ca nu face fata ma-sa sa se ocupe de toti. Fata cea mare Anca nu primeste pe nimeni la ea in casa pt ca e saracie mare si copiii tipa si se bat intre ei de foame si se bat si pe mancare. Cand vor creste nu m-as mira sa fure. Si asa 80% din populatia romaniei e constiutita din hoti, nu se observa! Nu sunt tigani. Fata si-a gasit pe unu insurat cu 13 ani mai mare decat ea cu gand sa scape de acasa. Nu are nici o scoala, desi scoala e la 2 pasi, ca nu are voie, trebuie sa aiba grija de fratii ei. Cand a plecat de acasa la ala insurat a zis ca l-a luat pe Dzeu de un picior. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa mearga sa vada alt medic cu o experienta internationala sau o experienta mai lunga. Daca in tarile dezvoltate se fac si 6 cezariene, nu vad de ce in Romania se fac numai 3 sau 4. De fapt vad, fiindca se doreste reducerea populatiei in tarile sarace si in curs de dezvolatare. O sa revin cu un alt mesaj legat de suprapopularea despre care se tot vorbeste pe aici si care e o alta minciuna inoculata prin intermediul mass-mediei. As vrea sa spun cateva cuvinte legate de cezariana, fiindca poate mai sunt femei care isi pun intrebari. Cum stim cu totii, cezariana reprezinta procedura chirurgicala prin care copilul se naste in urma inciziei abdomenului si apoi a uterului. Desi exista cazuri in care se apeleaza la cezariana pentru a salva viata mamei si copilului, exista si altele in care medicul sau femeia aleg cezariana pentru ca este mai la indemana, pe considerente de genul ca elimina frica sau o parte din problemele medicale caracteristice nasterii pe cale vaginala. Mare greseala! Singurele cazuri cand ar trebui sa se accepte cezariana ar fi cand placenta este prea aproape sau blocheaza complet cervixul (placenta previa) si nasterea vaginala poate duce la pierderi mari de sange, periculoase pentru mama si fat; cand scad bataile inimii fatului pentru mai multe minute, cand se desprinde cordonul ombilical (cand cordonul ombilical iese afara din vagin si stranguleaza astfel vasele de sange care ajung la copil), cand se produce o singerare puternica vaginala datorita ruperii placentei, cand copilul e in pozitie "breech" sau transversala, cand copilul e prea mare in raport cu bazinul mamei (disproportia cefalo-pelvica), etc. Tripletii aproape intotdeauna necesita cezariana, in timp ce multe nasteri gemelare se pot face vaginal. Nasterea prelungita, cand femeia nu se poate dilata dincolo de un anumit punct, necesita efectuarea cezarienei. Contrar credintei populare, aceasta nu inseamna ca restul sarcinilor se vor termina tot cu o cezariana, deoarece toti copiii sunt diferiti, si toate sarcinile sunt diferite. Un alt motiv pentru care multi considera ca nasterea vaginala este preferabila cezarienei este acela ca multe femei care au nascut prima data prin cezarina, necesita si la a doua nastere tot cezariana, dar aceasta in functie de tipul taieturii efectuate la prima. In timp ce incizia pe piele nu conteaza, incizia la nivelul uterului este foarte importanta. Incizia orizontala este mult mai sigura si prezinta risc mult mai scazut de a se rupe de-a lungul altor sarcinii. Deoarece sansele ca acest tip de incizie sa se rupa mai tarziu sunt mici (sub 1% din cazuri), medicii considera ca se poate incerca si o nastere vaginala in cazul unei a doua sarcini la pacientele cu incizie transversala joasa la prima nastere. Prin contrast, o incizie verticala a uterului are sanse mult mai mari de rupere, aceasta putand duce la hemoragii interne puternice sau chiar moartea fatului, de aceea nasterea vaginala dupa o cezariana cu astfel de incizie se evita, pacienta trebuind sa suporte o noua cezariana la a doua nastere. S-au intalnit multe cazuri de 5-6 nasteri prin cezariana. Sunt marturii pe forumuri in Belgia si in Franta. Dragele mele, nu apelati la cezariana decat daca este una din situatiile de mai sus (adica singura solutie) si consultati doi doctori ca sa vedeti daca e chiar nevoie. Iar daca faceti cezariana, cereti taietura orizontala, fiindca e singura care va permite apoi sa mai nasteti si normal. Ca numar de copii, sunt marturii pana la 6 cezariene inclusiv. Dar sunt multe efecte nocive, atat pentru mama, cat mai ales pentru bebe. Revin cu un mesaj legat de aceste efecte. Elena |
|
|||
|
|||
![]()
Efectele nocive ale cezarienei
Pentru mama: hemoragie puternica, afectarea vezicii urinare sau intestinelor, infectii puternice ale uterului, rinichilor, plamanilor sau a altor organe interne deschise prin incizarea pielii, cheaguri de sange in jurul uterului sau in venele de la picioare sau plamani, sau incapacitatea sangelui de a se inchega, si afectarea uterului care pe viitor poate duce la sarcini mult mai periculoase. Mai adaugam infectiile urinare sau ale taieturii, flebita, etc. Pentru bebe: nu mai secreta hormonii de stres care il pregatesc vietii extra-uterine si care il pun in stare de somn in timpul nasterii normale, astfel incat la nasterea vaginala traumatismul nasterii nu-l simte, deci prin cezariana el simte tot; frica pe care o are cand se face cezariana, fiindca se intra in "casuta" lui cu forta, ii ramane implantata in inimioara pe viata, fiindca nu stie ca e cezariana, si crede ca e omorat saracutul; riscul de probleme respiratorii pentru bebe din cauza lipsei timpului de trecere din uter prin vagin pana afara cand se usuca narile micutului si se pregateste si el sa respire ca tot omul; lapticul ajunge mai tarziu la mama si bebe sta cam nemancat la inceput; un handicap pentru relatia emotionala de inceput intre bebelus si mama, etc. Cazuri cand mama moare la nastere sunt de 4-5 ori mai mari in cazul cezarienelor fata de nasterea normala. Rata mortalitatii neonatale la copiii nascuti prin cezariana reprezinta mai mult de 2 x decat la cei nascuti pe cale vaginala. Asa ca, dragele mele, daca vi se propune cezariana, mai consultati un doctor sau doi. Spitalelor le convine sa faca cezariana, fiindca scapa mai repede de voi, pe cand la nasterea normala sa stai ore si ore...nu prea le convine doctorilor. Chiar daca ati facut o cezariana sau doua, mai puteti sa nasteti normal, fiindca numai in cazurile stipulate mai sus e nevoie de cezariana. Eu cred ca e extraordinar sa putem naste normal si cu Sf. Nectarie in gand si cu Mantuitorul in inima, ocrotiti de Acoperamantul Maicutei Sfinte, totul va fi bine. Mai cred ca e minunat sa ai sotul langa tine la nastere, asa ca puteti sa cereti la spital...asta daca nu lesina cand vede ce se-ntampla si doctorul ajunge, in loc sa se ocupe de mama si copil, sa se ocupe de...tata. :D Elena |
|
|||
|
|||
![]()
pentru consuela : Nu cred ca ai cu cine sa discuti pe acest forum, oricat ai aduce argumente logice, ti se va raspunde ca "nu e asa, k nu e" si punct. Iar la exemplele tale ti se va raspunde ca sunt cazuri izolate. Sunt complet de acord cu ceea ce ai scris. Cu cat gradul de emancipare creste, cu atat numarul copiilor scade, si e logic. Pentru ce sa faci atatia copii daca nu poti nici material nici psihic sa le acorzi sprijinul de care au nevoie? Ca sa nu mai vorbesc de suprapopulare pe care am adus-o in discutie si eu si la care nu mi s-a raspuns, pentru ca este imposobil de combatut :P
|
|
|||
|
|||
![]()
Si pe Hitler tot suprapopularea l-a ingrijorat.
La ce s-a ajuns, nu mai comentam, dar cine e interesat gaseste cateva lucruri pe http://www.lifedynamics.com, la sectiunea "Death Camps". http://www.lifedynamics.com/DeathCamps/DeathCamps.cfm Inca ceva, Margaret Sanger, fondatoarea "Planned Parenthood" era buna prietena cu Hitler. A ajuns o alcoolica si narcomana, ca sa-si innece mustrarile de constiinta pentru nenumaratele crime de care era raspunzatoare. |
|
|||
|
|||
![]()
scuze, "inece".
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg de ce persoane care nu gasesc raspunsuri "adecvate" intrebarilor lor pe acest forum nu incearca si in alta parte...Sunt multe forumuri (feministe de exemplu) care te invata cum si cand sa folosesti metode anticonceptionale. Acolo se gasesc suficiente persoane care sa aprobe aceste idei.
Aici se discuta despre Voia lui Dumnezeu, pe care unii, ajutati tot de "Sus", inteleg altfel problema asta. Nu asteptati ca cineva cu adevarat ortodox de pe acest forum sa fie de acord cu avortul... Asta este... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avort - pro sau contra? | Bast-et | Generalitati | 224 | 25.02.2018 20:42:21 |
Anticonceptionalele | luz luz | Intrebari utilizatori | 30 | 12.12.2011 10:25:58 |
Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 11:37:36 |
|