Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2009, 22:42:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Traditie - fecundarea artificiala nu creeaza nici un fel de probleme.
Si daca tu afirmi cele de mai sus (cuvinte oribile de altfel, c are dovedesc clar cum nu poti intelege femeile in general, sub nici o forma), de ce Ioachim si Ana, Zaharia si Elisabeta si altii din Biblie au cerut asa cu foc sa aibe copil? Putea sa ramana fara, ca erau deja batrani si sa creasca duhovniceste cum spui tu.
Totusi si ei au dorit si Dumnezeu le-a dat. Pe atunci cei fara copii ewrau considerati blestemati, stigmatizati si mai nu stiu cum. Cum crezi ca ne sim,tim noi azi? La fel? Si cand ne spune preotul despre Ana si Ioachim si ceilalti la predica si cum se simteau si ei nu crezi ca ne ineaca plansul?

Spune-mi ceva: exista oameni, femei in speta, care in biserica n-au voie nimic, sunt considerate cum bine stii, copii sa n-aibe, aia nu , ailalata nu, da sa crestem duhovniceste. Cum, din ce? Eu ma zbat pe uscat. Unde este locul meu, ce sa fac? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac?
Cu ce am gresit noi sa n-avem parte de nimic? Pe cine am omorat?
Dumnezeu poate ca vrea asa. De unde stim noi? Sau poate ar fi vrut sa adoptam, sa facem in vitro. Dar daca oamenii scot astfel de legi?
C U M P O T I S P U N E A S A C E V A , C A N U A I P A R T E D E N I M I C ? ? ? N U - TI DAI SEAMA CA ATRAGI MANIA LUI DUMNEZEU ! ! ! ! Sofia, cum poti vorbi astfel ? ? ?
Vechi 09.10.2009, 22:56:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Voi ati vrea ca Biserica sa se ajusteze dorintelor voastre, nu sa va ajustati voi cerintelor Bisericii.
Facem pariu ca si tu faci asta? Si nu numai cu biserica, ci si cu D-zeu?
Citat:

Potrivit învataturii Bisericii, copiii trebuie sa fie rodul casatoriei, nu al unor scamatorii sau vrajitorii.
Stiinta nu este nici scamatorie nici vrajitorie!!! Si nu e asa greu de inteles lucrul acesta. Tocmai ca stiinta nu include in niciun fel vreo manifestare supranaturala, voodoo samd.
Citat:
Daca un cuplu nu are copii îndura acest lucru cu stiinta ca asa a considerat Dumnezeu ca e bine pentru ei.
Premiul pentru cinism merge la......Traditie!!!
Interesant D-zeu e cel care lasa o "femeie" (un termen mai potrivit ar fi un monstru) sa faca un copil si sa-l arunce pe unde-i vine la indemana, iar pe alta femeie care ar avea grija de copilul sau o lasa sa sufere. Prefer sa ajung in iad decat sa stau langa un asemenea "divin". (nu, nu am admis existenta iadului si a raiului, m-am exprimat ipotetic)
Citat:
Ce nu înteleg eu la genul acesta de oameni e ce urmaresc ei prin atacarea învataturii Bisericii: vor sa schimbe aceasta învatatura? Vor sa nu se mai simta mai putin mustrati de constiinta? N-o sa reusiti acestea fiindca cei de care depinde destinul Bisericii nu o sa schimbe rânduielile pentru poftele unor oameni fara Dumnezeu si nici de constiinta nu o sa scapati zaltfel decât printr-o viata de ascultare.
Ce nu intelegi tu e ca asa cum noul testament a mai indreptat pe ici pe colo unele percepte morale devenite inacceptabile datorita EVOLUTIEI speciei umane, asa si acum, dupa 2000 de ani, perceptele biblice sunt in mare depasite, in special in ce priveste problemele de genu fertilizarii in vitro pe care tu o consideri vrajitorie. De aceea apar atatea secte. Chiar nu te-ai prins? Ce scrie in Biblie are nevoie de un upgrade si lumea cauta solutii si fiecare interpreteaza pentru ca ad-literam nu mai are niciun sens ce scrie acolo. Fiecare "sectar" cum ii numiti dar si fiecare credincios stie cel mai bine ce a vrut D-zeu sa zica! Chiar si aici pe forum fiecare interpreteaza in felul sau crestinismul. Biblia nu mai reprezinta de mult un reper moral iar voi incercati sa salvati titanicul scotand apa cu galeata in sensul ca o suciti o rasuciti doar doar ce scrie in Biblie capata cat de cat un sens care sa nu intre in conflict cu moralitatea actuala. Acolo unde nu prea incape loc de interpretare, se nasc astfel de conflicte. Chiar crezi ca daca azi s-ar rescrie Biblia, pasajele care spun sa-ti ucizi copiii daca nu asculta de tine, ar mai fi considerate inspirate de divinitate si ar mai fi incluse in Biblie?!? Si exemple mai sunt garla!!!
Unele porunci poate aveau sens intr-o lume care nu intelegea nici pe departe procesele biologice dar acum situatia s-a schimbat dramatic.
Va trebuie un upgrade!
Crezi ca pe mine (si foarte multi altii) necunoasterea religiei m-a facut ateu?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 22:57:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@cristiboss: Poate n-ai inteles tu la ce ma refeream.
Ma refeream la ceea ce spunea Traditie: noi in biserica n-avem voie nimic, ca femeile n-au voie, se spune sa facem copii, ca asta este treaba noastra, dar nici asta nu putem. Si atunci ce sa facem duhovniceste noi? Macar alea care au copii, au ceva, isi fac menirea. Dar menirea noastra care este? In biserica n-avem voie sa facem aia si aia si aia, ca e pentru barbati. Macar asta ne mai ajuta (si un serviciu). Macar sa fim pe langa Dumnezeu si pe langa biserica. Inainte erau diaconitele...daca nu se maritau, sau erau vaduce, sau n-aveau copii.
Ce vrea atunci Dumnezeu de la noi? Care este menirea noastra?

Last edited by sophia; 09.10.2009 at 23:01:40.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 23:01:44
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
C U M P O T I S P U N E A S A C E V A , C A N U A I P A R T E D E N I M I C ? ? ? N U - TI DAI SEAMA CA ATRAGI MANIA LUI DUMNEZEU ! ! ! ! Sofia, cum poti vorbi astfel ? ? ?
Daca-ai sti cate imi vin in minte sa-ti raspuns la asa mesaj!
Ma limitez doar la parafrazarea uneia din replicile "clasice" din repertoriul crestinilor in debate-urile cu ateii. "Si daca te inseli si D-zeu NU exista?" Ce-ai facut atunci? ai impiedicat multe femei sa devina mame pentru e idee falsa. Asta daca ne limitam doar la subiectul topicului. Pe bune, daca te inseli? Cine iti da dreptul sa decizi pentru aceste femei? Cine iti da dreptul sa decizi pentru toate femeile din Romania? Si pentru toti barbatii care vor sa devina tati intr-o familie sanatoasa?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 23:04:30
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Poate n-ai inteles tu la ce ma refeream.
Ma refeream la ceea ce spunea Traditie: noi in biserica n-avem voie nimic, ca femeile n-au voie, se spune sa facem copii, ca asta este treaba noastra, dar nici asta nu putem. Si atunci ce sa facem duhovniceste noi? Macar alea care au copii, au ceva, isi fac menirea. Dar menirea noastra care este? In biserica n-avem voie sa facem aia si aia si aia, ca e pentru barbati. Macar asta ne mai ajuta (si un serviciu).
Mântuirea noastră ! Mântuirea, mântuirea, mântuirea și iar mântuirea , reântoarcerea la El, lângă El, în Impărăția Lui . Asta vrea El de la noi !
Vechi 09.10.2009, 23:09:13
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
Poate n-ai inteles tu la ce ma refeream.
Ma refeream la ceea ce spunea Traditie: noi in biserica n-avem voie nimic, ca femeile n-au voie, se spune sa facem copii, ca asta este treaba noastra, dar nici asta nu putem. Si atunci ce sa facem duhovniceste noi? Macar alea care au copii, au ceva, isi fac menirea. Dar menirea noastra care este? In biserica n-avem voie sa facem aia si aia si aia, ca e pentru barbati. Macar asta ne mai ajuta (si un serviciu).
Va plangeti si il ispititi pe Dumnezeu.Nu va va oferi copii doar pentru ca nu va gasiti menirea.Menirea o aveti,dar sunteti prea ocupata deoarece vreti un lucru anume.Sunt multe persoane care nu primesc lucruri dorite,si va vine sa credeti sau nu,altii nu doresc copii.Doresc alte lucruri si tot nu le primesc.

Aveti mare grija si puneti in balanta fiecare dorinta,ca nu cumva implinindu-se,sa va para rau ca s-a implinit pe o cale gresita,iar mai apoi sa va fie regretul greu de purtat.

Cat despre cristiboss,degeaba il certati.Omul a spus clar ca desi ii pare rau de dumneavoastra,nu poate accepta o idee doar de dragul de a fi aplaudat pe forum.Mi se pare absolut normal.

Toate cele bune!
Vechi 09.10.2009, 23:12:06
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Va plangeti si il ispititi pe Dumnezeu.Nu va va oferi copii doar pentru ca nu va gasiti menirea.Menirea o aveti,dar sunteti prea ocupata deoarece vreti un lucru anume.Sunt multe persoane care nu primesc lucruri dorite,si va vine sa credeti sau nu,altii nu doresc copii.Doresc alte lucruri si tot nu le primesc.

Aveti mare grija si puneti in balanta fiecare dorinta,ca nu cumva implinindu-se,sa va para rau ca s-a implinit pe o cale gresita,iar mai apoi sa va fie regretul greu de purtat.

Cat despre cristiboss,degeaba il certati.Omul a spus clar ca desi ii pare rau de dumneavoastra,nu poate accepta o idee doar de dragul de a fi aplaudat pe forum.Mi se pare absolut normal.

Toate cele bune!
Voi va bateti joc de niste femei care sufera. Chiar nu realizati asta? Si va mai si aparati intre voi. Nu v-a dat nimeni dreptul sa decideti pentru altii. Nu sunteti stapani de sclavi!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 23:17:37
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Voi va bateti joc de niste femei care sufera. Chiar nu realizati asta? Si va mai si aparati intre voi. Nu v-a dat nimeni dreptul sa decideti pentru altii. Nu sunteti stapani de sclavi!
Unde am decis?

A-i spune cuiva "ai grija si pune in balanta/analizeaza situatia cu atentie" inseamna "a decide"?

Iti vad scopul lupule,acela e a te alia si infiltra printre noi,tinand ba cu unul,ba cu altul.Caninii-ti sunt vizibili de la o posta.
Vechi 09.10.2009, 23:17:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

"Aveti mare grija si puneti in balanta fiecare dorinta,ca nu cumva implinindu-se,sa va para rau ca s-a implinit pe o cale gresita,iar mai apoi sa va fie regretul greu de purtat."

De aceea am renunat la dorinta si am renuntat de mult sa ma rog pentru asta. Dar durerea a ramas in suflet si casa goala.Nu pot sa ascund asta.
Macar alte femei poate ar avea alte sanse. Macar pentru ele.
Sa spuneti Doamne fereste sa ramana lumea asta fara copii (curand). Si sa va ajute Dumnezeu sa nu aveti parte voi sau copii, rudele voastre de o asa experienta.

Si totusi - altora le da atatea (fara sa ceara)!

Si totusi - ce menire avem noi? Daca stii mai bine, spune, ajuta-ma sa aflu si sa-mi gasesc linistea (eu si altele ca mine).
Dar spuneti oameni buni ceva concret, nu vorbe in vant.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 23:18:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Până acum aveam doar bănuiala, dar acum am certitudinea că ești sub gândirea dobitoacelor sau în cel mai fericit caz , gândești precum ele, adică : deloc . Au început cumva serbările vinului în Parisul medieval ?
Nu ai coerență în "gândire", în absolut nimic !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti de fertilizarea in vitro? teodoraianys Morala Crestina 98 12.10.2013 23:40:42
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Inseminarea artificiala Dia20_diana Despre Biserica Ortodoxa in general 3 04.06.2008 01:05:15
Casatorii interzise petra Nunta 3 13.02.2008 15:36:47
casatorii intre ordodocsi si musulmani interzise? veronica_dorina Religia Islamica 51 22.11.2007 22:27:36