![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.
Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Dumnezeu nu-i va distruge pe cei din iad nu pentru ca nu poate ci pentru ca le respecta libertatea. Cred ca ai o imagine gresita despre Dumnezeul crestinilor. Constat ca ai anumite nelinisti ca si cele ale lui Emil Cioran, care cu tot nihilismul lui il aprecia pe prietenul crestin Petre Tutea. In cazul tau simt o duritate ideologica. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Poate sa existe prin sine si de la sine, eu tot pot sa spun ca dupa standardele mele, ale tale si ale tuturor oamenilor, e rau, injust si imoral. Si inainte sa repeti ca Dumnezeu nu poate fi judecat dupa niciun standard, pentru ca el e seful si face ce vrea, iti mai zic eu inca o data: Ba da, il pot judeca. Nu ii pot face nimic, dar il pot judeca.
2. Nu prea inteleg. Care libertate? Cea de-a te chinui vesnic? Nu asta se intampla in iad? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu sa-ti lumineze gindurile.
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! Last edited by Hartford; 17.08.2009 at 17:39:29. |
|
||||
|
||||
![]()
In locu tau as tacea din gura. Tu ce faci acum? Ii ceri socoteala lui Dumnezeu pt actele Lui? El este Dumnezeu si nu raspunde in fata nimanui pt actele Sale. Poate omul ala a servit ca exemplu. Sa inteleaga si altii ce inseamna sa nesocotesti Legea. Daca ai o Lege zidita in sufletul tau si nu o respecti, ce faci? Nu incerci sa creezi o alta lege, a ta, in detrimentul Celei Divine? Nu se cheama ca incalci Legea si esti pasibil de peeapsa? Ia uita-te in jurul tau si vezi cati mai respecta Legea? Cate sute de milioane/miliarde de oameni il dispretuiesc pe Dumnezeu si traiesc dupa legea lor? Iar Legea asta a fost data ca sa fie armonie si pace intre oameni, nu vrajmasie, decadere umana si anarhie. Uite, Dumnezeu lasa nepedpsit (pe pamant cel putin) genocidul, crimele in masa si altele... Si e bine? A fost bine ca milioane de evrei au fost omorati? A fost bine ca milioane, poate zeci de milioane de crestini au fost omorati in timp de musulmani si evrei? Ca la randul lor crestinii omoara crestini si de alte neamuri? De ce nu le ceri socoteala si acestor oameni? Eu sunt pacatos si cazut, dar sufletul meu inca n-a murit; si vad cum cei care se numesc crestini il dispretuiesc pe Dumnezeu. De fapt il dispretuim toti. Pt ca vrem sa ni se dea noua satisfactie, vrem sa facem doar ce ne aduce noua pacere, siguranta si nu ne intereseaza ca actiunile noastre aduc atingere libertatii si pacii celui de langa noi. Cat ne este noua bine e bine, cand imi sunt atacate drepturile si "proprietatea mea', ne revoltam si vrem sa ne facem dreptate, uitand ca noi insine uneori provocam nedreptatea si haosul in comunitatile in care traim. Lipsa de armonie si pace intr-o comunitate si intre comunitati inseamna revolta impotriva lui Dumnezeu si a Legii Sale de viata. Lege pe care, judecatorii, cei ce conduc, cei care au ajuns la un nivel mai ridicat al cunosterii si perceptiei lucrurilor, O nesocotesc si lasa dezordinea si nedreptatea sa se perpetueze spre paguba celor multi.
Last edited by marioad24; 17.08.2009 at 17:52:41. |
|
||||
|
||||
![]()
eu cred ca nu puteme face altceva decat sa acceptam... nu ne deosebim prea mult de un utilaj sau automobil care functioneaza doar prin vointa omului... Asa ca ...
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by gelu_motanelu; 17.08.2009 at 23:41:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu chiar vrea sa omorati oameni.Si dupa ce va saturati tot d-zeu va indeamna sa procedati ca Lot.Ca doar asta e religia.Vrei, nu vrei cineva tot moare din cauza ei.
Doamne ajuta oi si berbecuti ai domnului.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iti recomand sa frecventezi Biserica pentru a te lamuri- singur , vad ca te incurci in talmaciri gresite.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 20:28:10 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
oameni care nu au crezut in Dumnezeu | cozia | Intamplari adevarate | 5 | 28.07.2008 20:15:06 |
|