Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2009, 15:46:03
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.

Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 16:47:10
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Asa cum Dumnezeu nu trebuie sa dea socoteala nimanui, pentru ca el e seful si face ce vrea, asa nici eu nu trebuie sa-i dau socoteala si nici nu o voi face. Chiar daca se va dovedi ca exista Dumnezeu, si o sa ma trezesc in boxa acuzatilor la Judecata de Apoi, eu ii voi zice acelasi lucru: Ai puterea sa ma judeci, dar nu ai autoritatea morala. Esti un zeu rau si sadic, poti sa ma distrugi, dar nu poti sa ma faci sa ma inchin in fata ta.

Cat despre povestile cu Isus si despartirea de Tata, sunt niste non-sensuri. Isus, conform Bibliei, este acum in dreapta lui Dumnezeu. Deci nu sunt despartiti.
1.Comparatia nu este corecta din punct de vedere teologic si ontologic. In cazul lui Dumnezeu existenta nu este "imprumutata" ca in cazul omului, o are de la sine si prin sine. Acum stiu ca nu esti de acord. Dar intrebarea este urmatoarea: Existenta ta este de la sine si prin sine sau este "imprumutata".
2. Dumnezeu nu-i va distruge pe cei din iad nu pentru ca nu poate ci pentru ca le respecta libertatea. Cred ca ai o imagine gresita despre Dumnezeul crestinilor. Constat ca ai anumite nelinisti ca si cele ale lui Emil Cioran, care cu tot nihilismul lui il aprecia pe prietenul crestin Petre Tutea. In cazul tau simt o duritate ideologica.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 17:06:32
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

1. Poate sa existe prin sine si de la sine, eu tot pot sa spun ca dupa standardele mele, ale tale si ale tuturor oamenilor, e rau, injust si imoral. Si inainte sa repeti ca Dumnezeu nu poate fi judecat dupa niciun standard, pentru ca el e seful si face ce vrea, iti mai zic eu inca o data: Ba da, il pot judeca. Nu ii pot face nimic, dar il pot judeca.

2. Nu prea inteleg. Care libertate? Cea de-a te chinui vesnic? Nu asta se intampla in iad?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 17:37:21
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:

Esti ridicol nu stiu ce cauti printre noi care traim cu frica de Dumnezeu cred ca tu cauti de fapt alt forum ,eu zic sa ne scutesti. Vrei nu vrei intr-o zi o sa dai socoteala si tu.
Dumnezeu sa-ti lumineze gindurile.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!

Last edited by Hartford; 17.08.2009 at 17:39:29.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 17:46:17
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit In locul tau...

In locu tau as tacea din gura. Tu ce faci acum? Ii ceri socoteala lui Dumnezeu pt actele Lui? El este Dumnezeu si nu raspunde in fata nimanui pt actele Sale. Poate omul ala a servit ca exemplu. Sa inteleaga si altii ce inseamna sa nesocotesti Legea. Daca ai o Lege zidita in sufletul tau si nu o respecti, ce faci? Nu incerci sa creezi o alta lege, a ta, in detrimentul Celei Divine? Nu se cheama ca incalci Legea si esti pasibil de peeapsa? Ia uita-te in jurul tau si vezi cati mai respecta Legea? Cate sute de milioane/miliarde de oameni il dispretuiesc pe Dumnezeu si traiesc dupa legea lor? Iar Legea asta a fost data ca sa fie armonie si pace intre oameni, nu vrajmasie, decadere umana si anarhie. Uite, Dumnezeu lasa nepedpsit (pe pamant cel putin) genocidul, crimele in masa si altele... Si e bine? A fost bine ca milioane de evrei au fost omorati? A fost bine ca milioane, poate zeci de milioane de crestini au fost omorati in timp de musulmani si evrei? Ca la randul lor crestinii omoara crestini si de alte neamuri? De ce nu le ceri socoteala si acestor oameni? Eu sunt pacatos si cazut, dar sufletul meu inca n-a murit; si vad cum cei care se numesc crestini il dispretuiesc pe Dumnezeu. De fapt il dispretuim toti. Pt ca vrem sa ni se dea noua satisfactie, vrem sa facem doar ce ne aduce noua pacere, siguranta si nu ne intereseaza ca actiunile noastre aduc atingere libertatii si pacii celui de langa noi. Cat ne este noua bine e bine, cand imi sunt atacate drepturile si "proprietatea mea', ne revoltam si vrem sa ne facem dreptate, uitand ca noi insine uneori provocam nedreptatea si haosul in comunitatile in care traim. Lipsa de armonie si pace intr-o comunitate si intre comunitati inseamna revolta impotriva lui Dumnezeu si a Legii Sale de viata. Lege pe care, judecatorii, cei ce conduc, cei care au ajuns la un nivel mai ridicat al cunosterii si perceptiei lucrurilor, O nesocotesc si lasa dezordinea si nedreptatea sa se perpetueze spre paguba celor multi.

Citat:
În prealabil postat de rightful8912 Vezi mesajul
aberatii...adica dumnezeu foloseste moarte altor oameni ca pe o forma de educatie?...bullshit!!....voi macar din cand in cand va mai folositi creierele?...adica voi cititi ceea ce scrieti???

Last edited by marioad24; 17.08.2009 at 17:52:41.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 19:21:12
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit eu cred ca

eu cred ca nu puteme face altceva decat sa acceptam... nu ne deosebim prea mult de un utilaj sau automobil care functioneaza doar prin vointa omului... Asa ca ...
Citat:
De ce nu le cer socoteala acelor oameni? Pai le cer, dar ei nu au puterea de a opri toate crimele din lume. Dumnezeu o are. Iar daca Dumnezeu a dat ordin ca un om sa fie ucis pentru ca nu a respectat ziua de odihna (!), pentru a-l da drept exemplu, sa vada lumea ce patesc cei care nu ii respecta regulile, inseamna ca nu e cu nimic mai breaz decat Nutu Camataru. Si el ar fi gandit si procedat exact la fel.

Hartford, eu nu o sa-i dau socoteala nimanui. Stiu ca Dumnezeu are mijloacele necesare pentru a ma convinge sa ingenunchez in fata lui (tortura, santaj sentimental si alte mijloace descrise in Biblie), dar nu o voi face de bunavoie.

*Aici vorbim ipotetic. Dumnezeu nu exista, deci nu poate fi rau si imoral.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 22:12:44
gelu_motanelu gelu_motanelu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2009
Implicit Parere

Citat:
Parerea mea: judecata ta seamana cu imbufnarea unui copil de 3 ani care nu vrea sa faca nani, se supara si incearca sa-si necajeasca parintii. In primul rand, un om nu este capabil sa inteleaga sau sa cunoasca toate rosturile acestei lumi ca sa poata judeca in cunostinta de cauza, asa cum nici un copil nu intelege rosturile celor mari. In al doilea rand, legea dupa care vrei sa judeci, cea a moralitatii "atee", umaniste, este dintre cele mai schimbatoare; moravurile oamenilor se schimba de azi pe maine, la fel si intelesul notiunii de moralitate, careia de fapt cu greu ii poti da o definitie obiectiva. In al treilea rand, chiar si fata de legea moralitatii pe care o proclama el insusi, omul nu este complet impartial, fiindca nu exista om 100% virtuos si moral. Prin urmare, cred ca "judecata" pe care o pretinzi nu este de fapt o judecata in adevaratul sens al cuvantului, ci o simpla "parere" despre Dumnezeu. Si, slava Domnului, Dumnezeu i-a dat omului libertatea de a avea pareri cate pofteste, chiar si in ceea ce priveste pe Dumnezeu insusi :)

Last edited by gelu_motanelu; 17.08.2009 at 23:41:41.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 01:00:41
willmark01 willmark01 is offline
Banned

Data înregistrării: 15.08.2009
Implicit

Dumnezeu chiar vrea sa omorati oameni.Si dupa ce va saturati tot d-zeu va indeamna sa procedati ca Lot.Ca doar asta e religia.Vrei, nu vrei cineva tot moare din cauza ei.
Doamne ajuta oi si berbecuti ai domnului....
Reply With Quote
Vechi 21.11.2010, 19:21:23
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dumnezeu vrea sa omoram oameni deoarece acestia muncesc in ziua de odihna?...Numerii, cap. 15, ver. 32-36:

32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei;
33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel;
34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el.
35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!"
36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise.

din nou as dori putina lamurire.....ar trebui sa omoram oameni pt ca muncesc duminica..?..va mai vine sa preaslaviti un Dumnezeu care cere asa ceva?
Indraznesc sa-ti sugerez sa citesti Vechiul Testament,poate doar o singura data,pt informare,dar sa citesti si sa aprofundezi NOUL TESTAMENT.In NT Domnul nostru Hristos spune:"ati auzit ca s-a zis,dinte pt dinte ,ochi pt ochi,dar Eu va zic ,voua:mila voiesc,iar nu jertfa",si tot in NT ,Domnul Hristos spune:" cine va fi intre voi omul care va avea o oaie si,de va cadea ea , in groapa,in Ziua Odihnei,nu o va apuca si o va scoate?"si..ce crezi?: oare ar trebui sa-i omorim pe toti cei care nu vor sa munceasca? pe trindavi?dar pe cei care au lasat fara loc de munca zeci ,sute ,mii de mii de romani?Sa-i lasam ,asadar ,pe fiecare in grija Domnului,si sa ne straduim sa fim buni si blinzi,si dupa putinta ,milostivi.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2010, 21:31:56
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
Dumnezeu vrea sa omoram oameni deoarece acestia muncesc in ziua de odihna?...Numerii, cap. 15, ver. 32-36:

32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei;
33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel;
34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el.
35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!"
36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise.

din nou as dori putina lamurire.....ar trebui sa omoram oameni pt ca muncesc duminica..?..va mai vine sa preaslaviti un Dumnezeu care cere asa ceva?

Iti recomand sa frecventezi Biserica pentru a te lamuri- singur , vad ca te incurci in talmaciri gresite.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? florin.oltean75 Generalitati 3 22.02.2012 20:28:10
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
oameni care nu au crezut in Dumnezeu cozia Intamplari adevarate 5 28.07.2008 20:15:06