Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2009, 09:39:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadalinaM Vezi mesajul
Exista asociatii care tac si fac. Se duc voluntarii in clinici si vorbesc cu mamele ce vor sa faca avort. Celor care nu au bani, li se ofera niste banuti, atat cat se poate, fiindca este vorba despre un ONG. Nimeni, sau aproape nimeni nu stie cate vieti sunt salvate zilnic de acesti voluntari.
Dar sunt putini ( pt ca multi nu stiu, nu stiu ca exista astfel de asociatii, ca lumea chiar face ceva acolo, altii nu au talent sau curaj in a vorbi si a convinge, plus ca e doar voluntariat, poate unii nu au din ce trai si astfel isi indreapta atentia catre joburi bine platite, cat si multe alte cauze care tin de educatie, credinta, societate, daruire, deschidere, caci nu toti oamenii sunt pregatiti in a sustine o cauza etc.). Putini sunt si banii. Ideea e ca banii, privati sau nu, intr-o societate, supusa unor, sa le zicem constrangeri sau obligatii, mai mult sau mai putin externe, se duc in diverse directii, care directii sunt de multe ori contadictorii etc., ex: educatie sexuala, prezervative gratuite si proviata s.a.
Si de aici, cum poate intelege un tanar, bombardat de info contradictorii si confuze, ce sa faca? Mai e si mass-media, nimeni, sau aproape nimeni nu spune adevarul: anticonceptionalele ucid etc, fiindca mass-media e dominata de o alta ideologie decat cea morala ( si stiu despre ce vorbesc cand afirm acest lucru) si cui ii pasa de o tanti insarcinata sau de un tanar care cauta info, cand are atatia bani de castigat de pe urma lor, sincer.
Tu, ce ai face ca sa stopezi avortul si contraceptia? Caci este evidenta ca nu le sustii, cel putin pe prima. Prin ce mijloace ( care sa fie si pasnice si cu bun simt si in spiritul crestin si la curent cu tehnologia, sa nu se simta manipulati) ai face asta? Stii ca oricand te poti inscrie ac voluntar, daca poti si vrei, intr-o astfel de asociatie si atunci vei vedea cu ochii tai ca nu se sta si chiar se face si poti chiar tu, daca esti un bun vorbitor sa salvezi un copilas de la moarte. Si atunci nu ar mai fi 10-11 oameni ci 12, nu e mult, dar e ceva. :)
Avortul se poate stopa prin contraceptie sau abstinenta. Cum a doua metoda mi se pare total aberanta, ramine prima, sub orice forma.
Voluntariatul nu e o solutie, parerea mea este ca statul ar trebui sa intervina.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 10:03:47
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Avortul se poate stopa prin contraceptie sau abstinenta. Cum a doua metoda mi se pare total aberanta, ramine prima, sub orice forma.
Voluntariatul nu e o solutie, parerea mea este ca statul ar trebui sa intervina.
Si dupa cum se poate observa, statul nu intervine. Deci ramane tot voluntariatul.
Iar contraceptia este tot un mod de a ucide, e ca un fel de injectie din aia letala care se practica pe la americani. Ia zi-mi care e diferenta intre a ucide un copil prin eliminare la prima menstruatie ( caci asta fac anticonceptionalele) dupa nidare si a ucide un om cu injectia letala? Este exact acelasi lucru doar ca in stadii diferite ale vietii...
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 10:14:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Si dupa cum se poate observa, statul nu intervine. Deci ramane tot voluntariatul.
Iar contraceptia este tot un mod de a ucide, e ca un fel de injectie din aia letala care se practica pe la americani. Ia zi-mi care e diferenta intre a ucide un copil prin eliminare la prima menstruatie ( caci asta fac anticonceptionalele) dupa nidare si a ucide un om cu injectia letala? Este exact acelasi lucru doar ca in stadii diferite ale vietii...
Repet, voluntariatul nu e o solutie. Biserica ar putea avea aici un cuvint greu de spus, daca nu ar avea viziuni atit de inguste.
Ti-am mai spus ca nici pentru tine nu este acelasi lucru, dovada reactia diferita fata de cele doua tipuri de crime.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 11:38:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Anticonceptionalele impiedica actul conceptiei. Copilul despre care vorbesti nu exista in acea faza, conceptia nu s-a produs, deci nu este nici un copil ucis in acea faza.

Problema este ca metodele pilulelor zilnice, prezervativul si celelalte impiedica in mod voit mecanismul natural al conceptiei in scopul placerii si asta nu poate fi voia Lui Dumnezeu. De asta e pacat sa iei anticonceptionale, nu pentru ca trimiti suflete inexistente in Iad...

Fiecare face dupa constiinta lui si dupa sfatul duhovnicului. Oricum, sa nu uitam: pentru orice placere pacatoasa va urma suferinta si durerea, aici sau in vesnicie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 14:14:17
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Anticonceptionalele impiedica actul conceptiei. Copilul despre care vorbesti nu exista in acea faza, conceptia nu s-a produs, deci nu este nici un copil ucis in acea faza.

Problema este ca metodele pilulelor zilnice, prezervativul si celelalte impiedica in mod voit mecanismul natural al conceptiei in scopul placerii si asta nu poate fi voia Lui Dumnezeu. De asta e pacat sa iei anticonceptionale, nu pentru ca trimiti suflete inexistente in Iad...

Fiecare face dupa constiinta lui si dupa sfatul duhovnicului. Oricum, sa nu uitam: pentru orice placere pacatoasa va urma suferinta si durerea, aici sau in vesnicie.
Eu stiu ca fecundatia se produce cu sau fara anticonceptionale, iar ele nu fac decat sa elimine embrionul. Exista mai multe tipuri de pilule de acest fel, cu diverse denumiri si actiuni, insa ideea este ca fecundatia are loc. De asta zicea ca el este eliminat, bazandu-ma pe ceea ce am citit dar si pe ce spunea parintele Cleopa cum ca acum se fac crime si in biserica, prin aceasta eliminare a fatului fara ca mama sa stie. Imi cer iertare daca am gresit, insa eu asa am citit. In rest sunt de acord cu tine. :)
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 14:21:01
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Repet, voluntariatul nu e o solutie. Biserica ar putea avea aici un cuvint greu de spus, daca nu ar avea viziuni atit de inguste.
Ti-am mai spus ca nici pentru tine nu este acelasi lucru, dovada reactia diferita fata de cele doua tipuri de crime.
Nu suntem noi in masura sa judecam ce face sau ce nu face biserica si ce vederi are.
Reactia este poate diferita, dar e normal zic eu sa fie asa, pentru ca avortul este o problema de constiinta, de folosirea libertatii primite de la Domnul, plus ca el se face pe bani, pe ascuns pe cand crimele sunt relatate la toate stitile de la ora 5 :), cate avorturi sunt prezentate de PRO Tv, de ex? Si de aici, reactia este de infierare in al doile caz si de acceptare mutuala in primul caz.
Daca vrei parerea mea: eu nu sunt de acord cu niciuna din crime, nici cu anticonceptionele nici cu prezervativ. Dar este doar parerea mea pe care nu o pot impune celorlalti, fiecare face ce vrea cu libertatea lui, stiind ca la sfarsit toti vom da seama.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 14:49:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu suntem noi in masura sa judecam ce face sau ce nu face biserica si ce vederi are.
Voi, din interiorul sistemului, poate ca nu. Eu nu am nici o constringere
Citat:
Reactia este poate diferita, dar e normal zic eu sa fie asa, pentru ca avortul este o problema de constiinta, de folosirea libertatii primite de la Domnul.
Corect
Citat:
Daca vrei parerea mea: eu nu sunt de acord cu niciuna din crime, nici cu anticonceptionele nici cu prezervativ. Dar este doar parerea mea pe care nu o pot impune celorlalti, fiecare face ce vrea cu libertatea lui, stiind ca la sfarsit toti vom da seama.
Corect

Asta spun si eu. Ca fiecare e liber sa faca cum doreste.
Trebuie sa afle ca avortul nu e bun pentru sanatate, ca de la o anumita etapa acest lucru e interzis de lege, ca exista cai chiar gratuite care pot evita acest lucru, si, eventual , ca o anumita religie considera ca acest lucru e un pacat. Pentru a nu avea un popor de frustrati, trebuie facut cumva ca fiecare sa creada ca alege singur cea mai buna situatie pentru el.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 14:56:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:

Se vede in Africa sau China unde duce mecanismul natural al conceptiei...
Eu vorbeam despre cei care spun ca avort=crima si, prin extrapolare anticonceptionale=crima
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 16:19:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Eu stiu ca fecundatia se produce cu sau fara anticonceptionale, iar ele nu fac decat sa elimine embrionul. Exista mai multe tipuri de pilule de acest fel, cu diverse denumiri si actiuni, insa ideea este ca fecundatia are loc. De asta zicea ca el este eliminat, bazandu-ma pe ceea ce am citit dar si pe ce spunea parintele Cleopa cum ca acum se fac crime si in biserica, prin aceasta eliminare a fatului fara ca mama sa stie. Imi cer iertare daca am gresit, insa eu asa am citit. In rest sunt de acord cu tine. :)
Mai sus nu mi-am exprimat parerea, ci am spus ce am aflat de la un medic ginecolog, cu care se intampla ca sunt vechi prieten, deci nu are nici un motiv sa ma minta. Exact argumentul tau i l-am prezentat si mi-a raspuns ce ti-am zis.

Mi-a mai spus ca a avut multe polemici pe tema asta cu multi preoti...

Oricum, e bine sa fim sceptici si sa ne informam din mai multe surse credibile. Mi-a placut vorba Parintelui Paisie de la Sihla: sa nu crezi tot ce auzi, sa nu spui tot ce stii, sa nu faci tot ce poti...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.06.2009, 11:14:53
Member

Implicit

Citat:
Mai sus nu mi-am exprimat parerea, ci am spus ce am aflat de la un medic ginecolog, cu care se intampla ca sunt vechi prieten, deci nu are nici un motiv sa ma minta. Exact argumentul tau i l-am prezentat si mi-a raspuns ce ti-am zis.

Mi-a mai spus ca a avut multe polemici pe tema asta cu multi preoti...

Oricum, e bine sa fim sceptici si sa ne informam din mai multe surse credibile. Mi-a placut vorba Parintelui Paisie de la Sihla: sa nu crezi tot ce auzi, sa nu spui tot ce stii, sa nu faci tot ce poti...
Insa mai este o chestie...eu stiu de la studenti de la medicina si farmacie ca lor nu li se spune adevarul despre anticonceptionale.
Nu zic ca prietenul tau n-are dreptate, el trebuie sa stie mai bine, eu n-am competente in asa ceva. Insa e mai bine, zic eu, sa folosim calea naturala, oricum femeia devine un robotel daca foloseste anticonceptionalele, asta cred ca li se spune :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Despre avort... amatyyy Homosexualitatea 173 23.09.2011 11:37:36
Oprirea de la impartasanie grgsc_mrs Generalitati 22 14.09.2010 12:56:32