![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Melissa; 02.04.2011 at 22:30:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Integritatea Sinelui = sufletul inconstient unificat cu lumina constiintei Divine, tocmai desavarsirea omului catre Dumnezeu. Din punct de vedere al religiei sufletul este confuz si pierdut fara spiritul Divin. Stiintific s-a demonstrat ca orice fiinta umana e alcatuita din doua parti egale dar opuse, o parte constienta si o parte inconstienta, reprezentate de cele doua emisfere ale creierului, stanga si dreapta.Prin emisfera stanga au loc toate procesele liniare, constiente, rationale, gandirea logica dar lipsite fiind emotiile, amintirile, simtirile. Prin emisfera dreapta au loc procesele care tin de orice emotie, simtire si care intra in sfera inconstientului. Sine dezintegrat : separarea sufletului inconstient de constiinta Divina si scindarea in doua parti 1.- un suflet pierdut, confuz, blocat ca o fantoma in propriile simtiri si in propria inconstienta; 2.- un spirit constient dar lipsit de identitate de sine care si-a abandonat eul; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multi oameni nu inteleg ce este ego-ul si de unde vine el, si se pare ca nici tu. Nu inteleg nici ca el se hraneste prin identificare si diferentiere, separare intre oameni. Ce inseamna o critica adusa altei persoane? Este identificarea cu ego-ul, sinele fals.Prin critica adusa altei persoane sau judecarea ei, se potenteaza sinele fals.Egoul se identifica cu a avea, dar satisfactia pe care i-o procura ceea ce are este relativ superficiala si de scurta durata.Adanc in el ramane ascuns un sentiment de nemultumire, de incomplet, de insuficient. De asemenea, egoul se hraneste cu nevoia de a se simti distinct, special. De ce egoul are nevoie de a critica pe cineva? Pentru a sustine gandul corespunzator lui eu, egoul are nevoie de gandul opus corespunzator lui "celalalt".Conceptul de "eu" fals nu poate supravietui fara conceptul de "altul".Ceilalti reprezinta in cel mai inalt grad ideea de altcineva, atunci cand ii percep drept dusmani ai mei.Pe scara acestui sablon egoist inconstient, la unul din capete se afla deprinderea imperativa de a critica si/sau de a se plange de ceilalti. Atunci cand suntem in stapanirea unui astfel de ego, a ne lamenta devine un obicei; ne plangem in special de ceilalti oameni si, desigur, obiceiul este inconstient, ceea ce inseamna ca nu stim ce facem.Aplicarea de etichete mentale negative oamenilor, fie deschis, fie, cel mai adesea, atunci cand le vorbim altora despre ei sau cand doar ne gandim la ei, este in mod frecvet o parte componenta a acestui sablon. Resentimentul este emotia care insoteste lamentarea si etichetarea in minte a oamenilor si care hraneste mai mult egoul.Nemultumirea, mahnirea fata de ceilalti, de ceea ce fac, de ceea ce spun, este cea mai ascunsa manifestare a propriului ego. Prin nota critica de care dai dovada, se intelege ca tu inca nu ai reusit sa scapi de ego.Intai scapa de el si apoi vei da lectii oamenilor despre Dumnezeu. Last edited by Tangun; 03.04.2011 at 02:00:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebare : ce te-a facut sa imi dai acest mesaj, dupa 2 ore jumate dupa ce mi-ai mai dat unul la aceiasi replica a mea, si sa ma etichetezi mental negativ ,materializand gandurile prin cuvinte "grele"?:-)) Resentimentul? Sa inteleg ca ii era foame ego-ului tau?Si i-ai dat sa pape? PS- nu te supara pe mine, eu te intrebasem DOAR, unde l-ai lasat pe Dumnezeu!:-) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce m-a facut nu te priveste pe tine si nici nu are rost sa iti dau explicatii. Daca doresti ii mai dau sa pape si nu egoului meu. Eu nu sunt suparat pe tine iar ai inteles eronat , tot din cauza egoului.Cat despre unde l-am lasat eu pe Dumnezeu tot pe mine ma priveste. Last edited by Tangun; 03.04.2011 at 02:32:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Noica: "Spui ca viata n-are sens? Cu atat mai bine: da-i tu unul!".
Plesu spunea ca "Intrebarea cu privire la sensul vietii nu are decat de castigat de pe urma intarzierii răspunsului. E preferabil sa traiesti indelung, sub febrilitatea intrebarii, decat sub geometria plata a unui raspuns pripit. Cand raspunsul apare prompt in imediata vecinatate a intrebarii, intelepciunea se retrage, ironic, indaratul unei ideologii". |
|
||||
|
||||
![]()
'Dumnezeu este iubire. Gandurile, simtamintele, impulsurile inimii care tind sa spulbere iubirea si sa cultive ura vin de la diavolul. Scrie-ti aceasta in inima si cauta sa pastrezi cu orice pret dragostea. Tine minte: fa tot ceea ce se impotriveste omului trupesc, vechi, pacatos; pune-te toata viata de-a curmezisul faptelor rele. Acesta sa-ti fie scopul vietii si, o data cu el, dobandirea slavei intru Hristos.'
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
|||
|
|||
![]()
dati o definitie a mantuirii..... dar nu din carti sau de pe google ... si o sa vedeti ca este unica petru fiecare in parte.
|
|
||||
|
||||
![]()
Scopul vieții e să ne întoarcem fața către Hristos. Asta o facem cu lacrimi și părere de rău pentru păcatele noastre, cu milostenie, cu fapte bune plăcute Lui Dumnezeu, cu iubirea aproapelui, cu nevoință, cu post, cu rugăciune, cu smerenie. Asta-i părerea mea. Iertați-mă!
Doamne ajută! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar Duhul Sfant, salasluindu-Se intru noi, Il face prezent in inimile noastre pe Hristos, ne uneste cu El. Primind Duhul, Hristos nu este prezent in afara noastra, ci intru noi. Si, uniti cu Hristos, vom fi imbratisati de catre Tatal cu bucurie negraita. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pocainta este schimbarea vietii | brandusa | Intrebari utilizatori | 3 | 24.04.2013 19:00:39 |
Care-i necazul vietii Dvs ,in clipa de fata?..... | lavinia40 | Generalitati | 279 | 24.03.2013 19:18:47 |
Discretia care pazeste taina vietii duhovnicesti autentice | Adriana Cluj | Calugarul | 3 | 12.03.2012 18:33:52 |
Care e scopul existentei lui Dumnezeu? | Archaeopteryx | Generalitati | 31 | 21.10.2011 23:09:14 |
Care este scopul credintei pentru voi si ce repezinta mantuirea? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 74 | 09.06.2009 12:17:58 |
|