![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Superbă !!! Ce ne mai trebuie "Catedrala Mântuirii Neamului" ? O avem pe aceasta. :)
Last edited by mirela.t; 17.09.2011 at 18:06:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Postez si eu niste poze, cu biserici din orasul meu, construite in ultimii 15 ani. (sunt multe, am sa pun doar cateva, care-s cat de cat finalizate)
Biserica ortodoxa “Pogorarea Duhului Sfant” Cluj-Napoca, str. Fantanele nr.30A Data inceperii executiei: iul. 1999 ![]() Biserica ortodoxa “Inaltarea Domnului” Cluj-Napoca, str. Dorobanti nr.70 Daca inceperii executiei: apr. 1999 ![]() Biserica ortodoxa “Inaltarea Sfintei Cruci” Cluj-Napoca, str. Plopilor Data inceperii executiei: 1997 ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
În prima poză e biserica "brâncovenească" plantată nepotrivit în ambientul ardelenesc al Clujului?
|
||||
|
||||
![]()
Biserica ortodoxa “Sfantul Toma”
Cluj-Napoca, str. Dorobanti nr.96 Data inceperii executiei: iulie 1997 ![]() Biserica ortodoxa “Sfantul Dumitru cel Nou” Cluj-Napoca, str. Unirii 1A ![]() Uneori e bine sa ne mai aruncam ochiul si in curtea fratilor nostri greco-catolici :) Biserica asta o vad aproape zilnic, iar gandul imi zboara la Roma si bazilicile romane. Biserica greco-catolica Manastur I Cluj-Napoca, str. Primaverii Data inceperii executiei: 1995 ![]() ![]() Mai sunt si altele finalizate si care-s destul de interesante (nu am acuma poze cu ele), altele in faza de executie, insa ma opresc aici. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Celelalte, multe au detalii ca nuca'n perete, scuzati expresia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() p.s mie imi place biserica a 2-a si a 3-a, in special turlele celei de a 2-a. (nu suport bulbi,cepe etc.) Last edited by ioanna; 17.09.2011 at 17:56:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Totuși, domniță, ai trecut prea repede peste biserica din Oradea fără să exprimi o opinie!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 17.09.2011 at 18:07:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca poza vorbeste de la sine, n-ar fi multe de adaugat, e un elogiu adus bizantinului, iar alternanta bicolora a asizelor de caramida incalzeste dimensiunea apreciabila a lacasului, legandu-l de glie. Interiorul e superb. Nu-mi dau seama exact din poza postata, insa iconostasul nu pare din lemn, ci sculptat in piatra, probabil marmura colorata. Imi place masivitatea turnului, care face din biserica un obiect evident urban si cupola pentru ca e joasa, ce te duce cu gandul la crestinismul primar. Last edited by ioanna; 17.09.2011 at 18:36:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://sfantulapostolandrei.ro/index...ul-bisericii-1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() As vrea sa amintesc de un complex ortodox, care mi se pare o reusita pentru arhitectura ultimului deceniu, din categoria 'traditionalist-regionalist'. E vorba de Asezamantul ortodox de la Ierihon, care celebreaza spiritul locului (decoratia fatadelor) Detalii aici: http://www.crestinortodox.ro/reporta...hon-72406.html later edit: acuma am descoperit ca judetul meu e pe locul 1 la nr. de biserici ortodoxe (977), conduce detasat , urmat de Bihor (792) si Bacau (778) :) http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri-harta/ Last edited by ioanna; 17.09.2011 at 22:15:29. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|