Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2009, 10:59:50
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Cu riscul de a intra din nou în conflict cu... o sa povestesc mai târziu ceva despre vrăbiute... [/COLOR]
Normal ca daca iubesti pisicile sa intrii in conflict cu vrabiile!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 11:06:18
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

(mai sus este un ciine obez!) [/quote]
Sper ca nu faceai referire si la catelul meu!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 11:15:17
bmd
Guest

Implicit

Acum pe mine nu ma cunosti nu stii cit stiu eu sau nu despre animale, dar intreaba un medic veterinar real
"Iubirea" omului pentru animale este f. adesea reflectata in stratul de grasime la acestora.
Un ciine de marimea celui din fotografie este capabil sa alerge ore in sir intr-o zi lucru care probabil nu se intimpla nici cu ciinele tau nici cu majoritatea ciinilor de apartament.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 12:28:43
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Normal ca daca iubesti pisicile sa intrii in conflict cu vrabiile!
[COLOR=green]A, nu - n-am spus nicaieri ca iubesc pisicile. Am spus doar ca si pisicile sunt bune de ceva, pe langa casa omului. Da' eu nu am pisici. Stau la bloc și nu pot... Sa stea in casa cu mine? Nu! [/COLOR]
[COLOR=green]Intra pe prima pagina a topicului sa vezi cum am fost gratulata...[/COLOR]
Vechi 13.04.2009, 12:46:07
bmd
Guest

Implicit

Pisicile sint, pardon erau (ca in ultima vreme nu mai sint chiar asa sigur) bune sa prinda soareci! Pisicile mele chiar faceau lucru asta!
Boli am avut destule si eu si familia de tratat insa inca nu ne-a tratat niciodata vreuna dintre ele! Iar diagnosticul la fel ni l-a pus medicul nu pisica. Oricum pisica este un animal care iubeste caldura asa ca-mi pot imagina atractia ei pentru un loc mai cald/fierbinte a unui om. De asemena are un nas deosebit de fin si ca atare o atractie pt mirosuri in zona necrotica..... De aici pina a le face diagnostician/terapeut mai este mult!
Sincer o pisica sau un ciine sau oricare alt animal nu sint decit niste animale cu simturi mai dezvoltate decit ale omului (unele sau altele). Uneori prin ele Dumnezeu poate intervenii in viata noastra iar noi privim efectul cazind in extaz uitind cauza.
Gistele chiar daca au salvat Roma nu-s totusi pompieri, gainele seismografe biologice, delfinii Salvamarul samd.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 12:51:31
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Pisicile sint, pardon erau (ca in ultima vreme nu mai sint chiar asa sigur) bune sa prinda soareci! Pisicile mele chiar faceau lucru asta!
Boli am avut destule si eu si familia de tratat insa inca nu ne-a tratat niciodata vreuna dintre ele! Iar diagnosticul la fel ni l-a pus medicul nu pisica. Oricum pisica este un animal care iubeste caldura asa ca-mi pot imagina atractia ei pentru un loc mai cald/fierbinte a unui om. De asemena are un nas deosebit de fin si ca atare o atractie pt mirosuri in zona necrotica..... De aici pina a le face diagnostician/terapeut mai este mult!
Sincer o pisica sau un ciine sau oricare alt animal nu sint decit niste animale cu simturi mai dezvoltate decit ale omului (unele sau altele). Uneori prin ele Dumnezeu poate intervenii in viata noastra iar noi privim efectul cazind in extaz uitind cauza.
Gistele chiar daca au salvat Roma nu-s totusi pompieri, gainele seismografe biologice, delfinii Salvamarul samd.
[COLOR=green]Dumnezeu lucrează prin creația lui! Asta e sigur. [/COLOR]
Vechi 13.04.2009, 16:18:58
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Initial inainte de caderea lui Adam nu existau animale care sa manance alte animale.
Apoi prin caderea lui Adam a intrat moarte in lume si animalele au inceput sa se manance intre ele.
Dumnezeu a lasat asa -sa manance unele animale alte animale- pentru a conserva intreaga creatie si pentru a neutraliza efectele greselii lui Adam care fusese inselat de raul diavol.
Se stie ca pe langa sfintii desertului animalele de prada deveneau animale blande.

Conform cu ce zice Parintele Cleopa care lua respectivele ziceri de la Sfantul Grigorie Palama plantele si animalele au deasemenea suflete dar nerationale adica suflet animal.Acel suflet nu e nemuritor ci exista numai cat e in viata animalul sau planta.
Omul are suflet rational si nemuritor.

Mie imi plac extrem de mult gandacii si in general toate insectele.
Sunt mici si totusi daca te uiti la detaliile lor sunt uimitor de frumoase.
Daca stai si te uiti la o viespe,la o albina , la o musca,la o gargarita mai stiu eu la ce vezi ce frumos e facuta.
Exista nenumarate specii de insecte pe glob si nu este cred deajuns cunoscut totul despre ele.
Pe acasa am vreo doua pisici.

Este foarte interesant ornitorincul care pare o gluma a lui Dumnezeu adresata savantilor evolutionisti.
Este o combinatie de mamifer,pasare si reptila.
Se inmulteste prin impreunare dupa care femela depune oua.
Puii sunt alaptati apoi de femela.
Desi e un animal cu sange cald temperatura corpului ii variaza in functie de temperatura mediului ambiant.
Mai are si multe alte caracteristici care uimesc da astea le-am gasit asa repede.

Este cred foarte util pentru copii sa fie dusi in natura sa vada armonia si frumusetea creatiei lui Dumnezeu.
Decat sa le fie data tot felul de jocuri pe calculator "educative" sau sa fie lasati la televizor sa vada diverse chestii "educative".
Bine aceasta armonie nu poate fi vazuta si sufletul nu se poate bucura de ea de nu ii da preabunul Dumnezeu acest dar.
Dar cred ca toti oamenii au acest dar de la nastere.

Este foarte interesanta de asemenea minunea cu serpii care vin la o icoana Maicii Domnului in pelerinaj in fiecare an pe undeva prin Grecia.
Asta ca sa nu zica careva ca Maica Domnului nu e maica dupa trup a celui de are grija de toate.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 16:29:38
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Sunt uimitoare pasarile migratoare.
Dupa alcatuirea pasarilor a fost copiat avionul.
Puteti vedea cum Dumnezeu a facut pasarile pentru zbor , uitati-va la aripi si la coada care este folosita pentru a carmi.
Avionul este o copie dar este atat de inestetic,de zgomotos si de nesigur pe langa pasari.
Apoi pasarea nu prea e afectata de pene de motor sau de furtuni si foloseste curentii de aer pentru a zbura folosind pentru aceasta foarte foarte putina mancare.
:))
Nu prea se cunoaste exact cum pasarile migratoare stiu sa se orienteze pe harta.
Dar e clar ca minunile lui Dumnezeu sunt taine mari si trebuie o minte tare inteleapta pentru a intelege macar cat de cat mecanismele foarte uimitoare care le-a pus Dumnezeu in aceste pasari.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 19:46:46
adorcrysti
Guest

Implicit Rechinul urias (Cetorhinus maximus)

Dupa balena rechin (Rhincodon typus), Cetorhinus maximus este cel mai mare peste din lume, putand ajunge la o lungime de 12 m. si o greutate de 19 tone. In ciuda dimensiunii impresionante, rechinul gigant este un animal inofensiv. Prezinta miscari lente si se hraneste cu plancton, pe care il absoarbe cu ajutorul celor cinci lamele masive pozitionate de jur inprejurul capului.

Este singurul membru al familiei Cetorhinidae. Primul specimen a fost descoperit in Norvegia, fiind ulterior descris si denumit de catre Gunnerus (celebru botanist norvegian), in anul 1765. Termenul “Cetorhinus” provine din limba greaca, de la cuvantul “ketos” care inseamna monstru marin sau balena si “rhinos” care se traduce prin nas; “maximus“ este un cuvant de origine latina - insemnand “cel mai mare“.

Corpul sau masiv este colorat in cenusiu inchis - la unele exemplare prezinta nuante mai pale pe partile inferioare - iar pielea este invelita cu mucus. Gura este mare, avand o deschidere de aproximativ un metru, si este prevazuta cu dinti mici si inconvoiati. Particularitatea acestei specii de rechin este marimea ficatului, care poate cantari 25% din intreaga greutate a corpului, actionand ca o forta ascensionala. Poate fi usor recunoscut datorita dimensiunii sale, a botului inconvoiat, a gurii sub-terminale, a branhiilor sale lamelate si a cozii sale puternice, inconvoiate, in forma de luna.

Traieste in apele temperate din oceanele Pacific si Atlantic. Pot fi uneori observati aproape de suprafata apelor sau in zona de coasta a celor doua oceane.

Rechinii gigant sunt animale ovovivipare, adica se reproduc prin oua, embrionul dezvoltandu-se in organismul matern. Perioada de gestatie se pare ca dureaza cel putin un an (chiar 2 sau 3), femela putand purta in abdomen mai multi pui, perfect dezvoltati, cu o lungime de 1,5 - 2 m. (una dintre femelele aflate in captivita, de ex., a dat nastere unui numar de 6 pui). Imperecherea are loc la inceputul verii, iar nasterea la sfarsitul acestui anotimp.

Se pare ca femeleleau un singur ovar functional - cel drept, caracteristica nemaintalnita la nicio sprecie de rechini cunoscuta.
Attached Images
File Type: jpg 1189993293.jpg (7,8 KB, 2 views)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2009, 19:50:57
adorcrysti
Guest

Post Hutul

Scurta istorie:

Este o rasa autohtona, veche, formata in nordul Romaniei, in Muntii rasa hutul Carpati. In lucrarea Hippica din 1606 a fost mentionat pentru prima data.

Numele de hutul provine de la populatia hutula de origune ucraineana.

Scrierea in limba romana este hutul, dar in zonele occidentale este adesea intalnit si sub numele de hucul.

Parerile privind originea acestei rase sunt imoartite: romana, maghiara, ucraineana.

La herghelia Lucina, infiintata in 1877 se creste in present aceasta rasa.

Este una dintre cele patru rase pure crescute in hergheliile de stat din Romania.

Carcteristicile rasei:

Are inaltimea de 139-151 cm.

Culorile specifice acestei rase sunt murg, roib, negru, soriciu.

Capul este relative mare, proportional in raport cu corpul, gatul scurt si musculos, purtat oblic, cu coama bogata ce anterior formeaza un mot abundant.

Spinare si sale relative lungi si puternice.

Robust, conformatie specifica poneilor.

Temperament:

Caracter aproape perfect.

Este vioi, cuminte, ascultator si muncitor si poate fi folosit la orice activitati destinate copiilor.

Este echilibrat si atent, fiind plin de calitati fizice si psihice.

Poate fi pregatit foarte usor si tratat corect este deosebit de bland si cuminte.

Cu o pregatire si o intretinere necorespunzatoare poate deveni greu de controlat, devenind incapatanati si agresivi.

Utilizari:

Este ideal pentru copii care vor sa inceapa de mici sportul ecvestru.

Orice copil care vrea sa devina un sportiv in competitiile ecvestre, ar trebui sa inceapa la o varsta frageda, avand un ponei, ca apoi sa treaca la un cal de sport.

Se poate utiliza si pentru munca, probele special destinate copiilor-indemanare, dresaj, sarituri obstacole (40-80 cm), jocuri pe echipe, turism ecvestru pentru copii-calarie si trasuri cu unul, doi sau patru cai.

Herghelie in Romania:

Herghelia Lucina, din Bucovina de Nord, cu aport esential in formarea acestei rase de cabaline.
Attached Images
File Type: jpg hucul[1].jpg (51,9 KB, 0 views)
File Type: jpg Hucul-2[1].jpg (47,5 KB, 0 views)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O primavara minunata! heaven Generalitati 21 08.03.2015 22:59:56
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
O minune minunata! icamilin Intamplari adevarate 3 27.09.2010 11:23:12
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11