![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mirelat din nefericire nu esti arhireu si nici sinod,asa ca ortodoxia nu se subordoneaza placerii tale!ERMINIA ESTE APLICATA DE UN ARHIEREU SI ESTE STABILITA CA CONTINUT GENERAL DE UN SNOD AL UNEI BISERICI AUTOCEFALE!
Intreacat vorind tcmai balaurul Sf Gheorghe ridica mari demne de intrebare,pt ca unii sustin ca preia o legenda mai veche a ,,Cavalerului Trac''.care este identica cu intamplare cu Sf Gheorghe si balaurul dar datata inaintea erei noastre!!IN PICTURILE MAI VECHI SF GHEOrGHE ESTE REPREZENTAT STAND IN PICIOARE FARA NICI O URMA DE BALAUR!
|
|||
|
|||
![]()
Am scris repede: exact ca un semianalfabet!Scuze!!!
|
|||
|
|||
![]() ![]() apropo de reprezentari ne-canonice... dupa cum stii nici icoana aceasta a Sf. Treimi nu este canonica, cu toate astea este f. difuzata: |
|
||||
|
||||
![]()
da intradevar el e patriarhul nostru,adica primul incredinta dintre noi..
dar daca el greseste sa nu sarim pe gatul lui,mai bine ne rugam pentru el... si daca el greseste,lasatil in plata Domnului,sa ne vedem noi de credinta noastra totusi! |
|
|||
|
|||
![]()
Erminia din catedrala patriarhala este doar propusa de patriarh dar este aprobata de sinod!Si ca atare este putin deplasat sa atacam o hotatare a sinodului fara o motivatie teminica,numai pe baza ca nu ne place..noua ceva!
|
|||
|
|||
![]()
take it easy... ne-am spus si noi parerea, atata tot.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR="DarkOrange"][SIZE="4"]Deasemeni si balaurul cel de sub calcatura Maicii Domnului !!![/SIZE][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Brrr! M-am cutremurat cand am vazut acei balauri hidosi. Nuuu, indiferent ce semnificatie ar avea, pentru Catedrala Patriarhiei ar trebui ales altceva. Exista atatia mari artisti care, pentru linistea credinciosilor, ar putea gasi alte modele care sa nu iste atatea discutii.
|
|
|||
|
|||
![]()
In biserica oortodoxa artistul are doar rolul de a executa erminia!erminia este ca si scrierea Bibliei(O biblie in simboluri)in care nu se poate schimba nimic pt ca orice schimbare ar insemna o falsificare doctrinara!DECI ARTISTUL TREBUIE SA EXECUTE CE I SE CERE SI IN STILUL IN CARE I SE CERE!
Lasarea reprezentarii la latitudinea artistului este o dogma romano-catolica care nu are nimic de a face cu ortodoxia!Falsificarea erminie este blasfemie,dupa ortodoxie! Biserica nu este expozitie de arta ci locas de cult unde fiecare element isi are locul lui bine precizat!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Sfantul Ilie din Bucuresti | Eros10 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 26.07.2013 15:36:54 |
ciudat | alex00 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 01.02.2010 20:42:22 |
Cum s-a modificat textul Sfintei Liturghii la catedrala patriahala;Trist dar adevarat | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 41 | 06.01.2009 22:10:13 |
|