Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2008, 23:48:23
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Loryb, incearca sa aduni putina cunoastere, caci nu-ti poti face o imagine doar citind ceea ce se posteaza. Sunt multe articole pe prima pagina a acestui site si carti ortodoxe. altfel ajungi sa crezi ceea ce ti se pare tie logic, dar care poate nici macar nu corespunde adevarului.
Noi, ca ortodocsi, credem in logica lui Dumnezeu, nu a noastra, caci cu logica noastra putem gresi foarte tare. Deci citeste, inainte sa te hotarasti cui sa dai crezare.
Unii se vor atat de buni, incat ai putea crede ca sunt mai buni decat Dumnezeu, ceea ce este absurd.
N-as vrea sa (mai) dau crezare in ceea ce spune/scrie cineva. As vrea sa cred numai si numai in Cuvantul Domnului(Biblia), dar pana la urma si aceasta a fost scrisa tot de oameni, nu?
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat.
Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2008, 23:48:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Loryb, incearca sa aduni putina cunoastere, caci nu-ti poti face o imagine doar citind ceea ce se posteaza. Sunt multe articole pe prima pagina a acestui site si carti ortodoxe. altfel ajungi sa crezi ceea ce ti se pare tie logic, dar care poate nici macar nu corespunde adevarului.
Noi, ca ortodocsi, credem in logica lui Dumnezeu, nu a noastra, caci cu logica noastra putem gresi foarte tare. Deci citeste, inainte sa te hotarasti cui sa dai crezare.
Unii se vor atat de buni, incat ai putea crede ca sunt mai buni decat Dumnezeu, ceea ce este absurd.
Mare aevar ! Slava omeneasca este desartaciune. Lory L-a regasit pe Dumnezeu, de fapt a intors "privirea" si L-a vazut, pentru ca El, a fost tot timpul langa tine. Anca are perfecta dreptate, citeste, citeste si iar citeste, aici pe net, ori unde, dar sa fie carti ale Sfintilor Parinti, cele intru adevar, insuflate de Duhul Sfant. Citeste Sfanta Scriptura, participa macar la Sf.Liturhie, incepe sa-ti faci un program de rugaciuni si nu in ultimul rand sa ai neaparat un Duhovnic si ca relaxare utila, stai pe forum, dar in cumpatare fara ale neglija pe celelalte intru credinta.
Vechi 10.11.2008, 23:50:54
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Uite incepand de acum iti zic sa numai intri pe forum pentru ca tu nu esti ortodoxa,nu ai aceleasi obiceiuri ca si noi ,nu crezi pe deplin in Dumnezeu si in toate faptele lui,ce rost mai are sa stai pe site?Acum o sa imi dai iar o replica specifica numai tie..
[SIZE=4][COLOR=teal]Domnule administrator, cu ce drept și in ce calitate tigerAvalo9 ma alunga de pe forum? Scrie undeva, in regulamentul de functionare al forumului, ca noi, crestin-ortodocsii trebuie sa gandim absolut toti la fel? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=teal]Cititi, va rog cele scrise de tigerAvalo9 asta seara, la acest subiect, ca sa vedeti cum minte, fara a avea dovezi, si ce insinuari face, fara sa ma cunoasca, fara sa stie cine sunt.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=teal]Multumesc![/COLOR][/SIZE]
Vechi 10.11.2008, 23:54:58
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mare aevar ! Slava omeneasca este desartaciune. Lory L-a regasit pe Dumnezeu, de fapt a intors "privirea" si L-a vazut, pentru ca El, a fost tot timpul langa tine. Anca are perfecta dreptate, citeste, citeste si iar citeste, aici pe net, ori unde, dar sa fie carti ale Sfintilor Parinti, cele intru adevar, insuflate de Duhul Sfant. Citeste Sfanta Scriptura, participa macar la Sf.Liturhie, incepe sa-ti faci un program de rugaciuni si nu in ultimul rand sa ai neaparat un Duhovnic si ca relaxare utila, stai pe forum, dar in cumpatare fara ale neglija pe celelalte intru credinta.
Na ca am postat in acelasi timp, si se cam bat cap in cap.

Nu L-am vazut inca. Stiu ca exista, sper sa-L vad si eu, sper sa am si eu parte de bucuriile ce mi le-ar oferi. O sa incerc sa-I fac voia.

Deci scrierile sunt ale oamenilor dar sunt scrise cu ajutorul Duhului Sfant? Hm.

Am incercat de multeeeee ori sa citesc Biblia, dar mi se pare asa greoaie ca limbaj, n-ai idee. Nu inteleg nimic.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2008, 23:58:17
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
N-as vrea sa (mai) dau crezare in ceea ce spune/scrie cineva. As vrea sa cred numai si numai in Cuvantul Domnului(Biblia), dar pana la urma si aceasta a fost scrisa tot de oameni, nu?
Intr-un fel ii invidiez pe cei care au reusit sa-L vada pe Dumnezeu. Cu siguranta cred ca trebuie sa fie un sentiment tare frumos care duce la o liniste interioara extraordinara. Probabil datorita acestei linisti, nici nu se sperie de acest sfarsit mult discutat.
Si probabil ca cei care se indoiesc de acest sfarsit, o fac din teama, teama ca s-ar putea sa fie adevarat, si atunci nu le ramane decat sa spere ca sfarsitul de fapt nu va veni.

Corect,asta este una din cauzele in care multi evita sa vorbeasca despre sfarsit,eu cand aud de sfarsit nu ma gandesc la bombe atomice si ca voi muri in chin si ca se va sfarsi cu mine,suferinta si iar suferinta,ma gandesc la intalnirea cu Dumnezeu,la viata de apoi,daca esti crestin ,credincios cand auzi de sfarsit nu iti pare rau sau te intristezi ci esti bucuros fiindca il vezi pe Dumnezeu.Adevarat este ca si eu ma mai intristez cateodata ca nu o sa mai vad pe cei dragi,asta este singura suferinta,nu trebuie sa iti fie de moarte,poate unui ateu ai este frica de moarte fiindca el crede ca nu se va intampla nimic dupa .

Din cate am auzit nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu ci l-au vazut pe Iisus Hristos cu toate ca este insusi Dumnezeu ,numai cei morti o sa il vada pe Dumnezeu la judecata.Sunt atatia oameni care spun ca am semne ,ca visez pe Iisus ,ca m-am intalnit cu Iisus dar eu nu cred ,cred ca sunt vise si gandiri de la diavol,rare sunt semne adevarate .Si in Apocalipsa spune ca ,inainte de sfarsit va veni Antihristul si se va da drept Hristos dar noi sa ne pastram credinta si sa nu ne supunem lui.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2008, 23:59:38
Anca-Miha
Guest

Implicit

Loryb, incepe nu Noul Testament; e mai usor de citit si de inteles.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2008, 00:00:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
Na ca am postat in acelasi timp, si se cam bat cap in cap.

Nu L-am vazut inca. Stiu ca exista, sper sa-L vad si eu, sper sa am si eu parte de bucuriile ce mi le-ar oferi. O sa incerc sa-I fac voia.

Deci scrierile sunt ale oamenilor dar sunt scrise cu ajutorul Duhului Sfant? Hm.

Am incercat de multeeeee ori sa citesc Biblia, dar mi se pare asa greoaie ca limbaj, n-ai idee. Nu inteleg nimic.
Ia-le incet precum romanul , nu precum americanul. Existe biblie explicativa si o iei asa treptat , incet, cu rabdare si pui putin minte si sufletul in miscare. Treptat! Ok ?
Vechi 11.11.2008, 00:03:30
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ia-le incet precum romanul , nu precum americanul. Existe biblie explicativa si o iei asa treptat , incet, cu rabdare si pui putin minte si sufletul in miscare. Treptat! Ok ?
*Scuze ca mai mananc cate o litera, pe ici pe colo, dar intelegi tu, ca doar esti romanca d'anoastra.)
Vechi 11.11.2008, 00:08:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[SIZE=4][COLOR=teal]Domnule administrator, cu ce drept și in ce calitate tigerAvalo9 ma alunga de pe forum? Scrie undeva, in regulamentul de functionare al forumului, ca noi, crestin-ortodocsii trebuie sa gandim absolut toti la fel? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=teal]Cititi, va rog cele scrise de tigerAvalo9 asta seara, la acest subiect, ca sa vedeti cum minte, fara a avea dovezi, si ce insinuari face, fara sa ma cunoasca, fara sa stie cine sunt.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=teal]Multumesc![/COLOR][/SIZE]

Silverstar poti sa stai,nu te alunga nimeni,ti-am recomandat doar pentru ca ceea ce crezi tu este diferit de noi ,este adevarat ca toti oamenii au dreptul sa creada ce vrea,corect,dar daca ar veni unul printre ortodocsi si ar zice ca el crede ca Dumnezeu este o energie supranaturala nu in chip de om,altul daca ar crede altceva,altul altceva si tot asa,aici este un forum de crestini-ortodocsi nu altceva ,ateii poate au un forum,protestantii poate au un forum si tot asa.Poate am gresit si eu aducandu-ti vorbe urate si pentru asta imi cer scuze dar parerea mea personala,fiecare om are dreptul sa creada ceva despre alt om ,si voi puteti sa ma considerati nebun,este parerea voastra ,o respect,deci parerea mea este ca un om care nu crede ce scrie in Biblie ,care crede ca noi nu trebuie sa credem tot si sa ne supunem nu este crestin-ortodox.Sunt trist de faptul ca toti suntem crestini ortodocsi prin botez doar ca pastram doar eticheta.....Eu te sfatuiesc (nu te oblig) sa citesti Sfanta Scriptura si sa te apropii mai mult de Dumnezeu,fiindca tu poate crezi ,dar cine crezi tu ca este Dumnezeu nu este corect.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2008, 00:11:15
Banned

Implicit

Citat:
Loryb, incepe nu Noul Testament; e mai usor de citit si de inteles.

Apropo de asta,imi poti recomanda si mie ,o sursa pe internet ,sau un sfat,orice,despre cum sa citesc Biblia,adica cu ce sa incep ,ce este mai important ,de ce ,cum ,care,unde ,intelegi tu.Multumesc mult,multa sanatate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
121212-sfarsitul lumii vsovivivi Generalitati 379 16.01.2013 13:43:48
Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei despre sfarsitul lumii dumitrucelmare2000 Generalitati 15 20.04.2011 15:51:44
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53