Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2009, 14:44:27
antoniap
Guest

Implicit

Sfantul Antonie cel Mare, Sfantul Nectarie, Sfanta Parascheva, Sfanta Teodora de la Sihla, Sfantul Lavrentie de Cernigov.
De asemenea, continuu sa-i cer si sa-i simt ajutorul parintelui meu duhovnicesc, Gabriel Nicu (1964-2005). Nu-mi pun intrebari mari, ci ma bucur ca ma ocroteste si atat.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 20:49:47
monica.miholca
Guest

Implicit

Ai mei sunt Sf Antonie cel Mare, Sf Mare Mucenita Ecaterina, Sf Siluan Athonitul, Sf Serafim de Sarov. dar mai am inca multi de cunoscut!
Dar cel mai aproape de mine este Cuviosul Serafim Rose. Care ma ajuta grabnic de cate ori ii cer ajutorul.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 22:22:41
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de justiniann Vezi mesajul
al meu este PARINTELE ARSENIE BOCA.al vostru care este?si de ce?
Apropo de Arsenie Boca (care nu e canonizat inca, desi acesta e doar o formalitate...sfintenia o hotaraste Hristos, noi doar o "inregistram")..am observat ca grecii sunt foarte stricti in folosirea titulaturii de sfant. Spre exemplu cand am fost la Surotti, maica ce ingrijea mormantul mi-a spus sa nu il mai numesc Sfantul Paisie Aghi. ( si va dati seama ca nu aveam eu mai multa evlavie la cuviosul decat ea..) ci Gehronda Paisie. Adica cuviosul, cum ii spun ei. Trebuie sa recunosc ca adesea am spus asa dar acum, am inceput sa gandesc ca ea. A merge inaintea bisericii si a numi sfant..nu e prea corect. Nu contest, sa nu ma intelegeti gresit. Atat ca Parintele ARsenie deocamdata este Gheronda Arsenie, nu Sfantul Arsenie Boca. Desi minunile si intamplarile dovedesc sfintenia, pana nu va fi canonizat e bine sa il numim Cuviosul. Spunea odata parintele Ioanichie de parintele Cleopa..ehehii daca e sa fie sfant si eu il numesc doar "avva" poate nu se va supara pe mine...
Si sa nu sara unii pe mine ca sunt offf.. va spun ca am evlavie la multi sfinti ( ma tem sa numesc ca nu cumva sa supar pe vreunul care m-a ocrotit si eu nici macar nu stiu) dar cel mai mult la Stapana... la Maicuta Domnului.. acolo mi-i inima..
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 22:30:02
IonutS's Avatar
IonutS IonutS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Nu inteleg sintagma "a avea un Sfant"
Cum iti poti alege un Sfant ?
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 07:47:47
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Sfantul de care eu ma simt cel mai apropiata este Sf Francisc de Assisi,chiar daca este un sfant catolic.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 21:40:19
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Ai mei sunt Sf Antonie cel Mare, Sf Mare Mucenita Ecaterina, Sf Siluan Athonitul, Sf Serafim de Sarov. dar mai am inca multi de cunoscut!
Dar cel mai aproape de mine este Cuviosul Serafim Rose. Care ma ajuta grabnic de cate ori ii cer ajutorul.
Ascultati-l pe Parintele Serafim Rose cantand Hristos a inviat din morti! (Christ is risen from the death)
http://www.youtube.com/watch?v=Bflg1hBQL-I
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 23:28:37
eulaura eulaura is offline
Member

Data înregistrării: 06.04.2009
Implicit

Parintele Paisie... fata de care am mare respect si afectiune!:)... toti Sfintii Lui Dumnezeu sunt la fel de valorosi si demni de toata cinstea, dar bunatatea Parintelui Paisie m-a impresionat in mod special, ma face sa vreau sa ma schimb de fiecare data cand ma gandesc la el si imi da speranta ca voi reusi ...pt ca daca un simplu om , cum a fost el, a avut atata dragoste si mila fata de oameni, Dumnezeu are cu mult mai mult decat imi pot imagina eu...
Reply With Quote
Vechi 05.09.2009, 17:42:59
BursucGabrielaIonela BursucGabrielaIonela is offline
Member

Data înregistrării: 25.02.2006
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru BursucGabrielaIonela
Implicit

Eu il am pe SFANTUL IERARH SPIRIDON, ma ajuta foarte mult.
Aduceti-va aminte de mai-marii vostri, care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta… Nu va lasati furati de invațaturile straine cele de multe feluri.
http://ioanagabi.weblog.ro/
Reply With Quote
Vechi 05.09.2009, 19:23:59
onyx235 onyx235 is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2009
Implicit

SF.NECTARIE si Sf Antonie
Reply With Quote
Vechi 05.09.2009, 21:07:30
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonutS Vezi mesajul
Nu inteleg sintagma "a avea un Sfant"
Cum iti poti alege un Sfant ?
Cand am fost la o manastire m-am inchinat la toate icoanele dar la ultima am simtit ceva deosebit: era a Sfintei Cuvioase Parascheva. Cateva zile mai tarziu mi s-a intamplat ceva care m-a lamurit de ce: port de cam un an la chei un breloc cu Sfanta Cuvioasa si mi-a amintit asta intr-un mod ... mai deosebit despre care nu pot sa amintesc aici. Si in plus am fost sa ma inchin la moastele Sfintei la Iasi (de acolo am cumparat brelocul). Asa cum D se multumeste cu lumanarile pe care le ducem la biserica (adica un fleac de care noi nu avem nevoie) tot asa Sfintii se multumesc cu atat de putin de la noi, dar care le dovedeste evlavia noastra pt ei.
Si uite asa de atunci am evlavie la Sfanta Cuvioasa Parascheva.
Altadata, am vorbit cu cineva despre Parintele Cleopa si i-am luat apararea. Ei bine, chiar din acel moment m-am schimbat foarte mult, in sensul ca am inceput sa ma duc foarte des la biserica, sa ascult slujbele cu nesat, sa caut sa aflu mai multe despre Sf Liturghie si chiar, ca o urmare, am devenit mai intelegator, mai evlavios, mai aplecat spre rugaciune (chiar puteam sa-mi fac canonul intreg, ceea ce inainte imi era aproape imposibil). Si "stiam", pur si simplu simteam ca tot acest avant, elan al meu se datora Parintelui Cleopa (si la mormantul sau am fost tot cam acum un an pe cand nu eram credincios practicant ci doar cu numele). Si asa am capatat evlavie si la Sfintia Sa! Ba chiar de atunci i-am citit aproape toate cartile.
De asemenea am evlavie la Parintele Porfirie a carui biografie m-a cutremurat, de cand am citit-o am incercat sa pun in practica ascultarea - una din virtutile care m-au impresionat cel mai tare la Sfintia Sa.
Si la Cuviosul Paisie Aghioritul ale carui carti sunt un adevarat izvor de intelepciune (cele 5 volume de "Cuvinte pt suflet"). M-a invatat ce e iubirea.

Asa ca, "a avea un Sfant", inseamna a avea evlavie la Dansul, datorita a ceea ce ai citit, simtit sau ti s-a intamplat legat de persoana sa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este nevoie de ajutorul vostru. iulyaan Generalitati 13 28.09.2011 19:44:59
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? cred_cu_adevarat Generalitati 15 02.08.2011 23:07:35
Cum l-ati descoperit pe Sfantul vostru protector? tigerAvalo9 Generalitati 19 15.03.2011 21:17:01