![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Antonie cel Mare, Sfantul Nectarie, Sfanta Parascheva, Sfanta Teodora de la Sihla, Sfantul Lavrentie de Cernigov.
De asemenea, continuu sa-i cer si sa-i simt ajutorul parintelui meu duhovnicesc, Gabriel Nicu (1964-2005). Nu-mi pun intrebari mari, ci ma bucur ca ma ocroteste si atat. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai mei sunt Sf Antonie cel Mare, Sf Mare Mucenita Ecaterina, Sf Siluan Athonitul, Sf Serafim de Sarov. dar mai am inca multi de cunoscut!
Dar cel mai aproape de mine este Cuviosul Serafim Rose. Care ma ajuta grabnic de cate ori ii cer ajutorul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa nu sara unii pe mine ca sunt offf.. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu inteleg sintagma "a avea un Sfant"
Cum iti poti alege un Sfant ? |
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul de care eu ma simt cel mai apropiata este Sf Francisc de Assisi,chiar daca este un sfant catolic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Bflg1hBQL-I ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Paisie... fata de care am mare respect si afectiune!:)... toti Sfintii Lui Dumnezeu sunt la fel de valorosi si demni de toata cinstea, dar bunatatea Parintelui Paisie m-a impresionat in mod special, ma face sa vreau sa ma schimb de fiecare data cand ma gandesc la el si imi da speranta ca voi reusi ...pt ca daca un simplu om , cum a fost el, a avut atata dragoste si mila fata de oameni, Dumnezeu are cu mult mai mult decat imi pot imagina eu...
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu il am pe SFANTUL IERARH SPIRIDON, ma ajuta foarte mult.
Aduceti-va aminte de mai-marii vostri, care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta… Nu va lasati furati de invațaturile straine cele de multe feluri. http://ioanagabi.weblog.ro/ |
|
|||
|
|||
![]()
SF.NECTARIE si Sf Antonie
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si uite asa de atunci am evlavie la Sfanta Cuvioasa Parascheva. Altadata, am vorbit cu cineva despre Parintele Cleopa si i-am luat apararea. Ei bine, chiar din acel moment m-am schimbat foarte mult, in sensul ca am inceput sa ma duc foarte des la biserica, sa ascult slujbele cu nesat, sa caut sa aflu mai multe despre Sf Liturghie si chiar, ca o urmare, am devenit mai intelegator, mai evlavios, mai aplecat spre rugaciune (chiar puteam sa-mi fac canonul intreg, ceea ce inainte imi era aproape imposibil). Si "stiam", pur si simplu simteam ca tot acest avant, elan al meu se datora Parintelui Cleopa (si la mormantul sau am fost tot cam acum un an pe cand nu eram credincios practicant ci doar cu numele). Si asa am capatat evlavie si la Sfintia Sa! Ba chiar de atunci i-am citit aproape toate cartile. De asemenea am evlavie la Parintele Porfirie a carui biografie m-a cutremurat, de cand am citit-o am incercat sa pun in practica ascultarea - una din virtutile care m-au impresionat cel mai tare la Sfintia Sa. Si la Cuviosul Paisie Aghioritul ale carui carti sunt un adevarat izvor de intelepciune (cele 5 volume de "Cuvinte pt suflet"). M-a invatat ce e iubirea. Asa ca, "a avea un Sfant", inseamna a avea evlavie la Dansul, datorita a ceea ce ai citit, simtit sau ti s-a intamplat legat de persoana sa.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
este nevoie de ajutorul vostru. | iulyaan | Generalitati | 13 | 28.09.2011 19:44:59 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 15 | 02.08.2011 23:07:35 |
Cum l-ati descoperit pe Sfantul vostru protector? | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 15.03.2011 21:17:01 |
|