![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iosif educatia religioasa combinata cu astfel de aiureli cum le-ai numit tu are efect mai de durata!
|
|
|||
|
|||
![]()
hai sa va spun cum reuseste baiatul meu cel mare Iustin sa fie preferatul doamnei de la gradi: de la o vreme fara sa fi3e nevoie sa mai dam acele plocoane asa cum se obisnuieste:scot la imprimanta planificare lui(site:didactic.ro,cautare:planificari).este in grupa pregatitoare.vad ce teme(subtema are)sapt.trecuta avut:legume si fructe toamana si crizanteme.Ne-am ocupat amandoi sa-i asiguram dnei educatoare materialul didactic fara sa fie nevoie sa fac nici un efort financiar(decat lipici,aracet,hartie).A avut o ocupatie acasa si a fost si rasplatit cu bulina..in plus ii face placere sa lucreze(amandurora ca am facut echipa).Am facut planse cu legume fructe de toamna9fise de portofoliu,am taiat am lipit imagini sugestive,poezioare,ghicitori,am realizat minitablouri pe carton cu fire textile(crizanteme),am dus crengute si frunze pentru coltul tematic,am facut struguri din hartie igienica(mototolire),am facut fructe si legume din plastilina..si multe altele.sunt cateva sugestii pe care le dau mamelor cu copii mici.I-am citit despre cuvioasa Parascheva,am citit impreuna acatistul.Seara ii citesc o poveste scurta dar cu talc astfel incat noaptea sa adoarma cu ea in minte..citesc si celui mic dar nu prea se arata asa impresionat deocamdata.Rolul lui este sa ne tulbure nitel..desi uneori participa si el se plictiseste repede(max.10 min sta pe scaun are 4 ani).Sper ca n-am plictisit prea tare,mi-ar placea sa existe o rubrica pentru educatori in forum pe mine ma intereseaza schimbul de experienta cu alti parinti crestini(ca mai sunt forumuri .. cu useri parinti dubiosi)
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul de care ma temeam cel mai tare era reprezentat intr-o icoana mare(cu caruta de foc rapit la cer,cu biciul parca in mana).Sf.Ilie.Sf.Gheorghe.bunica avea icoane mari din hartie asezate sub stergare albe cusute de mana(pe ea spre deosebire de mine n-o interesa calitatea lucrarii si materialul ci sa fie sfintitasi cinstita..icoana la care m-am rugat toata copilaria o inchipuia pe Maica Domnului cu o mantie albastra pe umeri si cu o parte din Sfinti la picioarele ei,nu am mai vazut niciodata icoana aceea atat de reala de vie imi parea Maica domnului,ce tare ma fascina..vorba ta Cos imi venea sa intru in easa stau de vorba cu Sfintii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica Occidentul care simte DIN PLIN aceste schimbari si ...nu pot face nimic in sensul asta, educatia este in pragul colapsului( partea academica este diluata la maxim, si ghici ce ne asteapta si pe noi...fenomen promovat cu aplomb de capetele ministerului) ...deci cu toti banii si posibilitatile pe care le au acolo...si deci sa bagam bine la cap... de acum mai toate problemele se vor rezolva cu "proiecte de plastilina, pene paie si fulgi" si asta nu numai in clasele mici ci pina spre liceu, evident in detrimentul invataturii academice, asa o sa-i mai tina struniti pe hiperactivii creati de noul sistem de viata.... si hai sa fim realisti, ca nici nu mai este nevoie de prea multi destepti ci de trepadusi in comert, sistem bancar, contabilitate, acolo sunt banii, iar industrie... |
|
|||
|
|||
![]()
Inainte PRIMUL lucru pe care-l invatau copiii era sa invete sa stea nemiscat si ATENT pentru o perioada de mai mult de 3 secunde:), glumesc dar copiii stateau in banci si se STRADUIAU sa faca bastonase, liniute, caligrafie, cite o ORA INTREAGA fara sa miste fundul de pe scaun - lucru care l-ar face acum sa reziste si la Biserica... CU ACEST DETALIU, aparent nesemnificativ incepe educatia religioasa. fara educarea acestei ATENTII la ce se vorbeste, la nemiscare, si la lipsa comentariilor personale nu poti "tolera" atmosfera bisericeasca, si daca esti destul de naiv sa crezi ca "virsta si timpul le va rezolva pe toate" ne inselam amarnic deoarece recent vrajmasul a suferit o mutatie greu de invins, cea care-i tine pe tineri "in cravasa" ii suge de vlaga si nu-i lasa nici la 30 de ani,,, si nici mai tirziu - distractia non-stop- de toate felurile.
|
|
|||
|
|||
![]()
da, inca ceva apropo de tendinta copiiilor de a face comentarii in gura mare fara sa ceara voie in clasa, in biserica, la tot ce le vine la gura....atentie ca asta este tot de la "importanta ce li se acorda si suflatul in fund, ca el este cineva care dicteaza si ca urmare copilul s-a deprins cu obiceiul prost ca la comentariile lui se ride si mai ales "se actioneaza" toata lumea se agita in jurul lui si i se face pe plac. Acest aspect cred ca este foarte daunator sentimentului de blindete si toleranta crestina
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca deprinderile se formeaza in timp, e nevoie de o analiza atenta. Unii copii au deprinderi rele pe care parintii fara sa vrea sau din ignoranta le-au imprimat copiilor lor.
E de asemenea important sa nu plecam de la concluzia ca doar vremurile noastre erau cele mai bune, ca acum copiii nu mai pot trai frumos, nu mai stiu ce e aia copilarie, etc....Atentie! |
|
|||
|
|||
![]()
scuzati greselile din graba, nu am timp intotdeauna sa editez ce am scris
|
|
|||
|
|||
![]()
IOsif vreau sa subliniez ca sunt f.multi parinti care nu isi mai educa copiii in nici un fel,sunt indiferenti ori prea "moderni",lasandu-i ca pe buruieni sa se dezvolte conform cu personalitatea,conform cu natura lor asa cum zicea Rousseau,iar pedagogii moderni speculeaza acest lucru.toti parintii cauta scoli particulare step by stepde ex.acolo unde copilul nu cunoaste nici un fel de reguli(dupa sist.occidental),acolo unde copilul "se trage de siret"cu dascalul spunandu-i pe nume,plimbandu-se in timpil orelor prin clasa,dandu-i poeste nas profesorului...ai putea crede ca sunt un educator invechit.tin insa mortis ca elevii sa respecte reguli de convietuire in grup..aceste reguli le vor aplica si in alte institutii decat in scoala,in Biserica oriunde.Parintii tineri vor copiii lor sa fie cu tupeu,puternici,indrazneti ...cred ca in felul asta nu vor avea complexe.Se inseala.Copiii acestia nu vor putea socializa,vor avea un suflet de gheata,sunt copiii cu privirea "golita"de sentimente.
Eu nu numesc copilarie frumoasa sa stai 6-8 ore pe zi la televizor sau la calculator si sa mananci la McDonald.Ei nu stiu sa se joace eu ii vad zilnic ,ii urmaresc.Au instincte animalice,numai se imbrancesc se scuipa,se injura,se bat.Fetele in calasa a IIa vin cu tocuri,cu buzele date cu luciu(untura aceea cum s-o numi ea),cu unghii facute.Priviti in jur si veti vedea ca nu fabulez. |
|
|||
|
|||
![]()
v-as recomanda sa cititi(desi cred ca ati facut-o deja)despre educatia crestina in operele Sf.Ioan Gura de Aur.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor | alexmatei | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 01.05.2012 19:36:50 |
Educatia religioasa ortodoxa a adultilor | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 78 | 01.10.2010 18:25:31 |
Educatia parintilor | cozia | Generalitati | 6 | 11.08.2009 19:15:15 |
Erori dogmatice in Biserica Ortodoxa Romana "Sf.Treime"din Los Angeles | petrut-angel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.11.2008 03:19:30 |
Educatia azi | IC | Generalitati | 25 | 12.03.2007 14:15:37 |
|