Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2008, 18:34:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

draga litanul, poti ajunge si tu la aceste cuvinte: "Noi ne facem madularele lui Hristos, si Hristos se face madularele noastre. Hristos se face mana mea, Hristos, piciorul ticalosului de mine. Mana lui Hristos, piciorul lui Hristos eu sunt pacatosul! Misc mana mea si mana mea este Hristos intreg. Misc piciorul meu si iata ca straluceste ca El ". Insa, trebuie sa faci si trecerea de la textul din Scriptura la impartasirea cu Hristos in cadrul Liturghiei. Stiu ca nu-i usor, de vreme ce ne dai povete straine ortodoxiei: doar Scriptura. Dar nadajduim ca vei ajunge sa ne cunosti asa cum suntem, nu asa cum credeti ca suntem.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2008, 23:31:27
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
draga litanul, poti ajunge si tu la aceste cuvinte: "Noi ne facem madularele lui Hristos, si Hristos se face madularele noastre. Hristos se face mana mea, Hristos, piciorul ticalosului de mine. Mana lui Hristos, piciorul lui Hristos eu sunt pacatosul! Misc mana mea si mana mea este Hristos intreg. Misc piciorul meu si iata ca straluceste ca El ". Insa, trebuie sa faci si trecerea de la textul din Scriptura la impartasirea cu Hristos in cadrul Liturghiei. Stiu ca nu-i usor, de vreme ce ne dai povete straine ortodoxiei: doar Scriptura. Dar nadajduim ca vei ajunge sa ne cunosti asa cum suntem, nu asa cum credeti ca suntem.
Multumesc pentru mesajul plin de dragoste. Am cautat mult timp raspunsuri la intrebari pe care si le pun multi oameni:"cine suntem?", "de unde venim?", "incotro mergem?". Am gasit aceste raspunsuri si tot ce trebuie sa stim pentru a fi fericiti in Cuvantul lui Dumnezeu (Biblia). Aceasta Carte Sfanta mi-a schimbat viata (nu numai mie). Cred cu tarie ca este Cuvantul Scris a lui Dumnezeu. Este o Carte completa pe care nimeni nu o va putea termina intr-o viata intreaga. Este un izvor nesecat de intelepciune dumnezeiasca. Este singurul Cuvant in care am deplina incredere. Insusi Mantuitorul nostru a raspuns in repetate randuri cu "este scris" si a vorbit din Sfanta Scriptura. Tot Biblia este singura Carte in care gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor sai. Orice adaugire (nu talcuire) la aceste invataturi mi se pare o deformare a adevarului.
Cunosc destul de bine multe biserici si invataturile lor. Am convingerea ca Biserica lui Hristos este formata din oamenii plini de dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni, indiferent de confesiunea din care fac parte. Nu judec pe nimeni ci sunt doar impotriva invataturilor nefolositoare.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 03:46:10
ancah
Guest

Implicit

litanul: tu numesti "nefolositor" si ceea ce nu cunosti? Atunci de unde stii ca e nefolositor?
Ti-a raspuns foarte frumos Costel: cunoaste mai intai ortodoxia, inainte de a continua sa o vorbesti de rau. Presupunerile tale neintemeiate iti aduc numai pacate.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2008, 10:30:07
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de litanul
Cunosc destul de bine multe biserici si invataturile lor.
Asa credea si Saul! Asta pana cand a ajuns sa-l conoasca pe Hristos! si sa devina Pavel.

Saul desi credea stramb era totusi sincer in credinta lui stramba, dar Dumnezeu a vazut tocmai sinceritatea credintei lui si la ajutat sa ajunga la Adevar...

dea Dumenzeu sa ajungem cu totii la Adevar!

Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 16:09:46
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
litanul: tu numesti "nefolositor" si ceea ce nu cunosti? Atunci de unde stii ca e nefolositor?
Ti-a raspuns foarte frumos Costel: cunoaste mai intai ortodoxia, inainte de a continua sa o vorbesti de rau. Presupunerile tale neintemeiate iti aduc numai pacate.
Cand am spus "invataturi nefolositoare" nu m-am referit la invataturile ortodoxe. Am gasit invataturi nefolositoare si in biserica din care fac parte. Iar in ceea ce priveste cunoasterea ortodoxiei: cred ca stiu destule. Provin dintr-o familie ortodoxa, in totalitate. Am un prieten preot ortodox (si ma inteleg bine cu el). In casa in care locuiesc suntem 4 persoane de trei confesiuni (ortodoxa, evanghelica si adventista). Ne intelegem foarte bine si ne respectam. Si asta pentru ca relationam doar pe baza invataturilor din Cuvantul lui Dumnezeu. In rest, fiecare cu obiceiurile si adaugirile sale, care oricum sunt de umplutura si nu folosesc la nimic (dimpotriva, pot chiar dauna vietii de credinta si pot aduce dezbinare).
Anca, o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspunzi: pe acest forum ai facut o sumedenie de afirmatii referitoare la "sectanti"; ce stii despre ei si credinta lor? Dar pe viu nu din citite sau auzite.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 16:24:35
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Constantin, si eu cred ca am o credinta sincera. Iar daca este stramba...Dumnezeu sa ma indrepte.

"Dea Dumnezeu sa ajungem cu totii la Adevar!" Amin!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 22:13:20
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Cand am spus "invataturi nefolositoare" nu m-am referit la invataturile ortodoxe. Am gasit invataturi nefolositoare si in biserica din care fac parte. Iar in ceea ce priveste cunoasterea ortodoxiei: cred ca stiu destule. Provin dintr-o familie ortodoxa, in totalitate. Am un prieten preot ortodox (si ma inteleg bine cu el). In casa in care locuiesc suntem 4 persoane de trei confesiuni (ortodoxa, evanghelica si adventista). Ne intelegem foarte bine si ne respectam. Si asta pentru ca relationam doar pe baza invataturilor din Cuvantul lui Dumnezeu. In rest, fiecare cu obiceiurile si adaugirile sale, care oricum sunt de umplutura si nu folosesc la nimic (dimpotriva, pot chiar dauna vietii de credinta si pot aduce dezbinare).
Anca, o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspunzi: pe acest forum ai facut o sumedenie de afirmatii referitoare la "sectanti"; ce stii despre ei si credinta lor? Dar pe viu nu din citite sau auzite.
Referitor la intrebarea ta: stiu cate unele, caci am prieteni si rude; dar pentru mine e important sa subliniez ceeea ce e bun la credinta ortodoxa si care din pacate lipseste din invatatura sectelor:
- Iisus Hristos este Om si Dumnezeu;
- Fecioara Maria, Maica Domnului si Imparateasa Cerului
- Sfanta Cruce
- Sfintii/moaste
- Sfintele Taine, etc.
Ia-o te rog ca pe o manifestare a dragostei pentru aproapele, nu ca pe o critica.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 10:40:27
Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Referitor la intrebarea ta: stiu cate unele, caci am prieteni si rude; dar pentru mine e important sa subliniez ceeea ce e bun la credinta ortodoxa si care din pacate lipseste din invatatura sectelor:
- Iisus Hristos este Om si Dumnezeu;
- Fecioara Maria, Maica Domnului si Imparateasa Cerului
- Sfanta Cruce
- Sfintii/moaste
- Sfintele Taine, etc.
Ia-o te rog ca pe o manifestare a dragostei pentru aproapele, nu ca pe o critica.
"Secta" mea (si altele) crede ca Iisus Hristos este Dumnezeu si Om. De asemenea, da o mare importanta simbolisticii crucii. Se poate spune ca Iisus Hristos si Crucea Sa sunt suficiente pentru mantuirea noastra. Tocmai de aceea nu mai e nevoie de alte adaugiri. "CACI N-AM AVUT DE GAND SA STIU INTRE VOI ALTCEVA DECAT PE IISUS HRISTOS SI EL RASTIGNIT."(1 Corinteni cap.2:2). Restul (inchinare la sfinti, fecioare, moaste, etc) nu fac decat sa stirbeasca din slava Mantuitorului.
Si inca o problema: daca acele forme de inchinare(pe care "sectele" nu le au) sunt bune, de ce nu se vad roadele? Inchisorile nu sunt pline de "sectanti". Iar cei care savarsesc actiuni imorale dau dovada de lipsa de dragoste fata de semeni si implicit de lipsa de dragoste fata de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 12:49:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

mai litanule, sa nu osandeshti mai ce a curatzit Dumnezeu ci sa te inchini shi sa mananci, ca sfintzii, asta sunt, acea masa pe care o pregateshte Hristos, shi a aratat-o sf Ap Petru, coborand de la cer, o masa plina cu toate lighioanele pamantului, iar sf Petru nu a vrut sa manance fiindca erau spurcate iar Domnul l-a Mustrat spunand:
"Ceea ce a curatzat Dumnezeu nu e spurcat" iar sfintzii sunt ceea ce a Curatzit Dumnezeu.... deci dumneata incearca de nu mai da apa la moara la minciuni, ca Hristos nu e singur, ci este vorba de tot trupul Sau shi toate madularele bisericii Sale, care s-au pregatit shi curatzit shi shi-au luat undelemn in candelele lor shi lumineaza la toata casa lor, deci nu ne invatza pe noi sa fim ca cele cinci fecioare neintzelepte... care shi-au lepadat fie undelemnul, fie sfintzii fie alte lucruri de la casele lor... :hmmm:??????:|
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 13:26:57
ancah
Guest

Implicit

litanul: "Si inca o problema: daca acele forme de inchinare(pe care "sectele" nu le au) sunt bune, de ce nu se vad roadele? Inchisorile nu sunt pline de "sectanti". Iar cei care savarsesc actiuni imorale dau dovada de lipsa de dragoste fata de semeni si implicit de lipsa de dragoste fata de Dumnezeu."

Roadele se prea vad la cei, care primesc Sfintele Taine; ce-i drept nu si la cei, care nu le acorda importanta, caci trebuie sa crezi, ca Dumnezeu sa-ti lumineze viata.
Daca voi va multumiti cu ceea ce stiti, nu stiu de ce m-ar deranja pe mine acest lucru.
Noi acum suntem in postul Pastelui si trebuie sa ne infranam de la multe. De aceea, te binecuvantez in Numele Domnului!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
am gresit? Dumitru73 Generalitati 69 20.06.2012 18:36:55
Iubirea gresit inteleasa Traditie1 Pocainta 54 21.11.2010 21:36:55
Oare unde am gresit? Simpet Intrebari utilizatori 2 03.04.2010 22:44:28
biblia tradusa gresit? pisi Generalitati 10 14.10.2009 17:03:42