![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
draga litanul, poti ajunge si tu la aceste cuvinte: "Noi ne facem madularele lui Hristos, si Hristos se face madularele noastre. Hristos se face mana mea, Hristos, piciorul ticalosului de mine. Mana lui Hristos, piciorul lui Hristos eu sunt pacatosul! Misc mana mea si mana mea este Hristos intreg. Misc piciorul meu si iata ca straluceste ca El ". Insa, trebuie sa faci si trecerea de la textul din Scriptura la impartasirea cu Hristos in cadrul Liturghiei. Stiu ca nu-i usor, de vreme ce ne dai povete straine ortodoxiei: doar Scriptura. Dar nadajduim ca vei ajunge sa ne cunosti asa cum suntem, nu asa cum credeti ca suntem.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunosc destul de bine multe biserici si invataturile lor. Am convingerea ca Biserica lui Hristos este formata din oamenii plini de dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni, indiferent de confesiunea din care fac parte. Nu judec pe nimeni ci sunt doar impotriva invataturilor nefolositoare. |
|
|||
|
|||
![]()
litanul: tu numesti "nefolositor" si ceea ce nu cunosti? Atunci de unde stii ca e nefolositor?
Ti-a raspuns foarte frumos Costel: cunoaste mai intai ortodoxia, inainte de a continua sa o vorbesti de rau. Presupunerile tale neintemeiate iti aduc numai pacate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Saul desi credea stramb era totusi sincer in credinta lui stramba, dar Dumnezeu a vazut tocmai sinceritatea credintei lui si la ajutat sa ajunga la Adevar... dea Dumenzeu sa ajungem cu totii la Adevar! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anca, o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspunzi: pe acest forum ai facut o sumedenie de afirmatii referitoare la "sectanti"; ce stii despre ei si credinta lor? Dar pe viu nu din citite sau auzite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dea Dumnezeu sa ajungem cu totii la Adevar!" Amin! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Iisus Hristos este Om si Dumnezeu; - Fecioara Maria, Maica Domnului si Imparateasa Cerului - Sfanta Cruce - Sfintii/moaste - Sfintele Taine, etc. Ia-o te rog ca pe o manifestare a dragostei pentru aproapele, nu ca pe o critica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inca o problema: daca acele forme de inchinare(pe care "sectele" nu le au) sunt bune, de ce nu se vad roadele? Inchisorile nu sunt pline de "sectanti". Iar cei care savarsesc actiuni imorale dau dovada de lipsa de dragoste fata de semeni si implicit de lipsa de dragoste fata de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
mai litanule, sa nu osandeshti mai ce a curatzit Dumnezeu ci sa te inchini shi sa mananci, ca sfintzii, asta sunt, acea masa pe care o pregateshte Hristos, shi a aratat-o sf Ap Petru, coborand de la cer, o masa plina cu toate lighioanele pamantului, iar sf Petru nu a vrut sa manance fiindca erau spurcate iar Domnul l-a Mustrat spunand:
"Ceea ce a curatzat Dumnezeu nu e spurcat" iar sfintzii sunt ceea ce a Curatzit Dumnezeu.... deci dumneata incearca de nu mai da apa la moara la minciuni, ca Hristos nu e singur, ci este vorba de tot trupul Sau shi toate madularele bisericii Sale, care s-au pregatit shi curatzit shi shi-au luat undelemn in candelele lor shi lumineaza la toata casa lor, deci nu ne invatza pe noi sa fim ca cele cinci fecioare neintzelepte... care shi-au lepadat fie undelemnul, fie sfintzii fie alte lucruri de la casele lor... :hmmm:??????:| |
|
|||
|
|||
![]()
litanul: "Si inca o problema: daca acele forme de inchinare(pe care "sectele" nu le au) sunt bune, de ce nu se vad roadele? Inchisorile nu sunt pline de "sectanti". Iar cei care savarsesc actiuni imorale dau dovada de lipsa de dragoste fata de semeni si implicit de lipsa de dragoste fata de Dumnezeu."
Roadele se prea vad la cei, care primesc Sfintele Taine; ce-i drept nu si la cei, care nu le acorda importanta, caci trebuie sa crezi, ca Dumnezeu sa-ti lumineze viata. Daca voi va multumiti cu ceea ce stiti, nu stiu de ce m-ar deranja pe mine acest lucru. Noi acum suntem in postul Pastelui si trebuie sa ne infranam de la multe. De aceea, te binecuvantez in Numele Domnului! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
am gresit? | Dumitru73 | Generalitati | 69 | 20.06.2012 18:36:55 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
|