Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2015, 20:45:03
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

O mica erata, nu este vorba de un sfant necalcedonian, ci de unul nestorian.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 20:50:18
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ah, nu conteaza. Eu stiu cine este. Dar, oare stie si teologul mallului? I bet he doesn't.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 21:37:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Da, da, da, acum mai vi de-acasă :) De-acasă, adică din studii teologice. Era acuzat de nestorianism, nu de monofizitism.

Nu, Sfântul Chiril al Alexandriei, nu era nestorian. Dă-mi citate de nestorianism din Sfântul Chiril. Nu există. Numa' gura lumii, că folosește un limbaj mai nestorian, vezi Doamne.
Nici Sfântul Isaac Sirul, acuzat "de capetele (i)luminate ale teologiei" de aceași istorie că folosește un limbaj al ereticilor, dar nu folosește, ci luptă împotriva ereticilor cu propriile lor arme, ca majoritatea Sfinților. Dar nu are expresii ale ereziei.

Sfântul Paisie Aghioritul ne spune în volumul 2 din 5, la "Trezire duhovnicească", că i s-a arătat Sfântul Isaac Sirul și i-a spus: "nu, eu nu sunt eretic, dar a trebuit să folosesc limbajul lor, ca să le explic și să înțeleagă mai ușor." Și l-a văzut și pe Sfântul Constantin cel Mare, mai târziu și i-a spus: "O, Paisie, dacă aș fi știut ce plată minunată au monahii în Ceruri, aș fi lepădat purpura împărătească și aș fi luat haina cea aspră monahală, căci mi-a arătat Domnul nostru Hristos Împăratul Împăraților, că acum aici în Ceruri, ei sunt cinstiți de zeci de ori mai mult decât era cinstit Solomon Împăratul pe pământ, iar eu, am mică plată, comoara mea e mică, dar măcar mă odihnesc întrun loc de pace și bucurie. Ce mult mi-aș fi dorit să fiu și eu ca voi, monahii... "

Speachless... :)

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Igore, sfantu' lu' mallu', apuca-te de video-ceat-pe-net. Stii tu: imbraca-te in piele mulata, cu lanturi, bice, cizme, alea-alea, si cauta clienti din Tarile de Jos, indeosebi. Baga-le ceva citate din stulto-teologia ta personala, si ii storci de lovele.

MihailC, nu ai nici o sansa cu neosfantu' internetului. Daca prostia ar fi substanta sau material, din ea s-ar face cele mai puternice buncare.
Îmi dai voie să te atac, Master Viti?
Trecând peste faptul că ai o gândire foarte murdară și ispitită de scalvie e unirii trupești.
Hai că nu sunt aspru, e un atac creștinesc, bine? :)

Io' măcar am un servici, mulțumesc Domnului. Tu? Tu ce servici ai? Că tu stai și Sfânta Duminică, în timpul Sfintei Liturghii pe forum. Ești lipit de forum. Ești "Master of the forum", nu? Vezi? De ce ursu n-are coadă? :) Că vulpea o are prea lungă... Mămăliga ei...

Să-ți ajute Dumnezeu să găsești un serviciu bun și să fi mulțumit și sănătos în el. Dar asta după ce-ai să mergi la Sfânta Liturghie, în fiecare Sfântă Duminică, ca să primești belșug de har, și biruință în luptele cu ispitirile și întărirea virtuțiilor.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 21:54:11.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 21:52:02
Banned

Implicit Ma emiliane, neosfantul internetului.

Pai ce treaba ai tu cu ce lucrez eu, si ce legatura are munca cu liturghia? Pai la liturgie nu merg, ca nu ma intereseaza. Ce sa fac eu acolo? Mi-as pierde vremea cu o practica pe care nu o simt, si deci nu o cred. Stai tu linistit, ca am ce munci si am din ce trai. Nu e treaba ta sau a altcuiva ce. Nu lasa bietul caine sa moara de drum lung, ca nu e ortodox.
Sfantul de care vorbea Mihai este Mar Ishaq, adica Sfantul Isaac Sirul. Nici asta nu stiai, insecta filetista?
Si crezi propagandismele educative din scrierile unor sfinti? Nu iti dai seama ca au scris la nivelul asta indeosebi pentru inculti si naivi, nu pentru ditamai masterandul sau doctorandul te-olog. 99% din literatura hagiografica e propaganda pentru minti simple.

Last edited by Vitiate; 04.07.2015 at 21:55:54.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 21:56:25
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Sf. Isaac Sirul a facut parte din Biserica Asiriana a Rasaritului, care era nestoriana, si care nu era in comuniune cu Biserica Ortodoxa.

Deci, admiti ca apartenenta canonica la Biserica Ortodoxa nu este o conditie sine qua non a sfinteniei.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 21:57:22
Banned

Implicit

Citat:
Sf. Isaac Sirul a facut parte din Biserica Asiriana a Rasaritului, care era nestoriana, si care nu era in comuniune cu Biserica Ortodoxa.

Deci, admiti ca apartenenta canonica la Biserica Ortodoxa nu este o conditie sine qua non a sfinteniei.
Pe cat pariem ca nu va admite asta, in ruptul mall-ului?
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 21:59:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Pai ce treaba ai tu cu ce lucrez eu, si ce legatura are munca cu liturghia? Pai la liturgie nu merg, ca nu ma intereseaza. Ce sa fac eu acolo? Mi-as pierde vremea cu o practica pe care nu o simt, si deci nu o cred. Stai tu linistit, ca am ce munci si am din ce trai. Nu e treaba ta sau a altcuiva ce. Nu lasa bietul caine sa moara de drum lung, ca nu e ortodox.
Sfantul de care vorbea Mihai este Mar Ishaq, adica Sfantul Isaac Sirul. Nici asta nu stiai, insecta filetista?
Si crezi propagandismele educative din scrierile unor sfinti? Nu iti dai seama ca au scris la nivelul asta indeosebi pentru inculti si naivi, nu pentru ditamai masterandul sau doctorandul te-olog. 99% din literatura hagiografica e propaganda pentru minti simple.
"Yeeees, Master of the Force of the Forum, you like to order to the slaves, aren't you? You like it, I know you do. Because you have a dirty, dark and ugly thinking. God, have mercy of insect igor..."

Revenim.
Am menționat de Sfântul Isaac Sirul, mai sus. Aici citit tot?

Iar cu mințile simple de care vorbești, că vezi Doamne, mintea ta e foarte complicată, îți dedic versetul din semnătura mea, Matei 18, 3, copilaș complicat.

Știi că acum, conform învățăturilor Sfinților Părinți, ar trebui să nu mai vorbesc cu tine, deloc, niciodată? Că te-ai lepădat de Adevărul Dreptei Credințe, Biserica Creștină, și nici la Sfânta Liturghie nu mergi, mai și acuzi credința noastră că-i mincinoasă, minunile petrecute în Duhul Sfânt și altele. Ar trebui. Dar, să văd cum îmi ajută Dumnezeu, că eu vreau să mai vorbesc cu tine.

Dumnezeu să-ți ajute.

Citat:

Sfântul Isaac Sirul nu e eretic. Arată-mi ereziile lui, sau rușinează-te să mai ataci Biserica și Mireasa lui Hristos și turma Lui cea mică.

Iartă-mă și Dumnezeu să-ți ajute, să te lepezi de erezii și să te faci sănătos.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 22:04:35.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 22:03:45
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pe cat pariem ca nu va admite asta, in ruptul mall-ului?
Eu nu-mi permit sa fac pariuri privind modul in care gandeste el. Orice este posibil. Prietenii stiu de ce :)

Emiliane, eu nu am spus ca e eretic,ci ca a fost membru canonic al unei biserici din afara comuniunii ortodoxe.

Ceea ce inseamna ca poti sa fii crestin, fara erezii, ba chiar si sfant, fara sa faci parte din Biserica Ortodoxa.

Last edited by GMihai; 04.07.2015 at 22:07:18.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 22:07:09
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu-mi permit sa fac pariuri privind modul in care gandeste el. Orice este posibil. Prietenii stiu de ce :)

Emiliane, eu nu am spus ca e eretic,ci ca a fost membru canonic al unei biserici din afara comuniunii ortodoxe.
Cred ca ai dreptate. Intr-un sistem deschis, totul si orice e posibil.
Renunt sa mai aprofundez subiectul topicului.

Last edited by Vitiate; 04.07.2015 at 22:12:14.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2015, 22:12:50
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Ceea ce inseamna ca poti sa fii crestin, fara erezii, ba chiar si sfant, fara sa faci parte din Biserica Ortodoxa.
Măi omule :) e ca și cum spui că a fost Sfânt în Biserica Rusă, nu în Biserica Greacă sau Biserica Română.

Normal, că Sfântul Isaac era din altă Biserică. Fiecare Biserică are o zonă locală, unde există. Dar e tot ortodox, adică creștin. Nu-i eretic.

E ca și cum spui că Sfântul Gherman de Alaska, sau Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, fiind din Biserici diferite, unu american, unu rus de diaspora, nu sunt din aceași Biserică.

Există Biserica Poloniei, a Albaniei, a Americii, a Macedoniei, a Africii, a Namibiei, a Antiohiei, etc. Dar tot ortodocși sunt. Cei care sunt... Înțelegi acuma? Biserici locale, care aparțin de Patriarhii, sau direct Patriarhii diferite.

Cum există și în Biblie, Sfântul Pavel, scrie Bisericii din Filipe, Bisericii din Tesalonic, Bisericii din Corint, sau în Apocalipsă, câte un înger trimis să ducă scrisoare, la fiecare din cele 7 Biserici, la care Dumnezeu dorește să trimită.

Dar ele sunt aceași Biserică, Ortodoxă, cea adevărată creștină.

:) Ești comic...

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 22:18:55.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
copți monofiziți nicodim