Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2015, 17:34:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Autorului articolului, care apelează la deducțiile logice propii ce dovedesc o totală ignoranță în ceea ce privește lepădarea de credință, i-aș aduce la cunoștință acest text:

“Dobândește-ți practic o mai bună încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, că El îți simplifică o multitudine de griji care tocmai de El atârnă și nu de tine. Singurul lucru e să te întrebi adesea: ce vrea Dumnezeu cu acestea? din silința de a tâlcui cât mai bine voința lui Dumnezeu, de a înțelege cât mai limpede ce vrea El să facă sau să se facă. Să nu iei cu ușurință îndrumarea aceasta, de a lăsa toate în seama lui Dumnezeu, și să te formezi (sau să te diformezi) lăsător sau delăsător.

Grijește-te de ceea ce atârnă de tine. Iar o grijă care a făcut-o Dumnezeu atârnătoare de om e a atârnării sale de El. Grija omului de Dumnezeu simplifică grija omului de om: așa va avea de toate, pe când, dacă omul Îl va exclude pe Dumnezeu de la conducerea lumii și a vieții, va avea și atunci, dar ca un hoț, nu ca un fiu, până va ajunge să nu mai aibă nimic. Dumnezeu nu Se lasă expropriat.

De mare folos pentru mântuire este convingerea de a trăi în riscul credinței, iar nu în prevederile necredincioase ale rațiunii sau ale iubirii de sine. Scris este: "Aruncați toată grija asupra lui Dumnezeu și El va purta grijă de voi."

Simțământul propietății particulare crește iubirea de sine, grija vieții, spiritul independeței, a îndărătnicirii, al neascultării de conducere, crește necredința - deci nu e compatibil cu viața duhovnicească, de aceea trebuie omorât.

Să nu se pună amănuntele mai presus de principii. Amănuntele dau treptele, dar în dauna principiilor. Amănuntele pot fi evidențiate și de o logică în aparență mai bună; dar virtutea tocmai aicea se arată: urmezi în contra evidenței." (Pr. Arsenie Boca - "Despre îndumnezeirea omului prin Har" pag. 28-30)
Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 17:43:35
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Bunul Dumnezeu sa-ti asculte gandurile care se doresc a fi curate si sa-ti descopere calea cea cu adevarat dreapta. Dragoste cu de-a sila nu se poate. Pe Dumnezeu nu-L putem pacali. El stie daca-L iubim sau nu. Cei ce incearca sa starneasca aceasta panica penibila, au in spate o teama nefireasca ce vine din alta directie. Lepadarea de Dumnezeu se face cu buna stiinta si pe deplin constienti, nu inselati sub o astfel de forma. Daca acceptam sa detinem un card bancar, sau card de sanatate (intre unul si celalalt nu este absolut nici o deosebire, decat daca suntem tulburati de teama, iar teama vine tot din absenta lui Dumnezeu) nu inseamna ca ne micsoram in credinta, ci dimpotriva, sa multumim pentru toata grija pe care o simtim din partea lui Dumnezeu fiindca doar El ne da cele bune si de folos, sufletelor noastre. Cardurile raman intr-un sertar, iar omul se roaga (daca se roaga) netulburat de vreo teama. Avem o nevoie, platim darile Cezarului cu ajutorul cardului bancar, sau ne cautam de sanatate in institutiile abilitate, cu ajutorul celuilalt card. Daca dorim altfel, nu ne opreste nimeni, mergem la tara, muncim la ogor si ne tratam cu buruieni si legaturi, dar asta nu ne asigura mantuirea, din moment ce punem la indoiala harul si mila lui Dumnezeu ca nu-si va lasa alesii in voia... zvonurilor. Fiecare TREBUIE sa vada dincolo de toate, daca facand un lucru sau altul, mai poate ramane in har sau nu. Daca nu putem face aceasta deosebire, sa nu vorbim de nimic altceva fiindca aducem pentru unii nedumerire iar pentru altii mai slabi, sminteala. Haidem sa ne rugam mai intai, iar daca osteneala in rugaciune va fi in voia lui Dumnezeu, cu siguranta ne va arata ce e bine si de folos. Altfel cred ca e mai de folos sa pastram tacere!...
Referitor la cipurile pentru oameni din documentele electronice, prefer sa gresesc crezandu-l pe Sfantul Paisie Aghioritul decat sa-l cred pe vreun modern care imi recomanda altceva. Cred ca avea suficienta pace in suflet cand ne sfatuia cum sa procedam.

Insa, acest sfant, ca si alti mari traitori ai Ortodoxiei, ne-a lasat multe invataturi ziditoare. Sa ne fie spre mantuire.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 18:21:48
antoniap
Guest

Implicit

Sfinte si Dreptule Simeon, roaga-te pentru noi!

,,Bucură-te, primirea făgăduinței mântuitoare;
Bucură-te, îndreptare minunată prin înger;
Bucură-te, ascultarea cuvântului dumnezeiesc;
Bucură-te, îndulcire de purtarea de grijă a Ziditorului;
Bucură-te, tâlcuirea tainei mai presus de minte;
Bucură-te, împărtășire de lumina înțelepciunii;
Bucură-te, descoperirea adâncului judecăților dumnezeiești;
Bucură-te, ascultarea glasului îngeresc;
Bucură-te, lămurirea tainei străine înțelegerii omenești;
Bucură-te, buna mireasmă a sfințeniei;
Bucură-te, făclie nestinsă în ceata drepților;
Bucură-te, așteptarea vederii celor proorocite;
Bucură-te, Sfinte și drepte Simeoane, mărturisitorule al întrupării Cuvântului !"
Sursa:
https://poeziicrestinortodoxe.wordpr...ului-simeon-2/
Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 19:43:47
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Referitor la cipurile pentru oameni din documentele electronice, prefer sa gresesc crezandu-l pe Sfantul Paisie Aghioritul decat sa-l cred pe vreun modern care imi recomanda altceva. Cred ca avea suficienta pace in suflet cand ne sfatuia cum sa procedam.
Da. Dar de ce? Pentru ca iti satisface “fanteziile cipofobe”. Si da, te poti folosi de anumite afirmatii ale sale prin care sustine teoria sectei cipofoba. Doar ca membrii sectei neoadventiste cipofobe care proorocesc Apocalipsa omit sa spuna ca parintele nu vorbea de cipuri, ci de banda magnetica. Si daca dupa cipuri, ar veni alte dispozitive de stocare, convingerile s-ar transmite catre acelea fara ca cineva sa isi faca o analiza a convingerilor.
Iar ca asta este motivul pentru care beneficiaza de cinstea ta deosebita o dovedeste faptul ca nu eziti sa ii ridici pe soclul “profetilor” pe sectantii neoprotestanti promotori ai idei “cip=666” care sunt citati ca surse in articolele pe care le promovezi prin link-urile date.

Dar stii care e marea problema in ideea promovata de voi? Ca numarul 666, la fel ca 723 sau 512, nu are forta malefica intrinseca. Deci, si daca cip-ul ar contine in codul sau numarul 666 asta nu l-ar face implicit, automat semnul fiarei. Asa ca poate ar trebui sa va dati seama ca raul ar trebui cautat altundeva decat in semnificatia gnostica a unui numar.
Vechi 02.02.2015, 20:48:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Da. Dar de ce? Pentru ca iti satisface “fanteziile cipofobe”. Si da, te poti folosi de anumite afirmatii ale sale prin care sustine teoria sectei cipofoba. Doar ca membrii sectei neoadventiste cipofobe care proorocesc Apocalipsa omit sa spuna ca parintele nu vorbea de cipuri, ci de banda magnetica. Si daca dupa cipuri, ar veni alte dispozitive de stocare, convingerile s-ar transmite catre acelea fara ca cineva sa isi faca o analiza a convingerilor.
Iar ca asta este motivul pentru care beneficiaza de cinstea ta deosebita o dovedeste faptul ca nu eziti sa ii ridici pe soclul “profetilor” pe sectantii neoprotestanti promotori ai idei “cip=666” care sunt citati ca surse in articolele pe care le promovezi prin link-urile date.

Dar stii care e marea problema in ideea promovata de voi? Ca numarul 666, la fel ca 723 sau 512, nu are forta malefica intrinseca. Deci, si daca cip-ul ar contine in codul sau numarul 666 asta nu l-ar face implicit, automat semnul fiarei. Asa ca poate ar trebui sa va dati seama ca raul ar trebui cautat altundeva decat in semnificatia gnostica a unui numar.
Ridiculizarea celor care nu sunt corecti politic nu e o noutate. Auzi, lume! Apocalipsa lui Lucian008! El e ortodox sadea, nu sectant ca parintele Paisie Aghioritul si ca altii care au mai vorbit despre aceste lucruri!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2015, 21:07:14
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ridiculizarea celor care nu sunt corecti politic nu e o noutate.
Stai linisita ca de ridiculizat reusesti sa te ridiculizezi singura.
Citat:
Auzi, lume! Apocalipsa lui Lucian008!
Nu chiar. Este Apocalipsa Sf Ioan Teologul. Si mai nou apocalipsa cipofobilor care au introdus cipul in ea.

Citat:
El e ortodox sadea, nu sectant ca parintele Paisie Aghioritul si ca altii care au mai vorbit despre aceste lucruri!
Nu. Sectanta esti tu. Si nu doar ca le impartasesti convingerile eretice, dar le preiei si tehnicile de manipulare. Unde am spus eu ca parintele Paisie era sectant?
Am spus, si recunosc, faptul ca gresea cu privire la unele evenimente pe care el le credea semne ale Apocalipsei. Dar pana la convingerile si verva voastra sectanta e cale lunga.
In plus, nu e nici primul, nici singurul sfant care a gresit. Sfintii nu sunt infailibili.

Si la fel ca si ceilalti sectanti, nu doar ca incerci sa interpretezi tendentios, sa sustii ca nu stiu cine ar fi sustinut nu stiu ce, dar si ignori cu desavarsire postarile la care nu ai raspuns. Nu ai reusit sa aduci nici un argument cum ca cipul ar fi semnul fiarei. Unul, unul singur, nu ai adus. Dar tot repeti, ca au fost nenumarate, fara a fi in stare sa numesti unul.
Si, dupa ce ai mintit cu desavarsire ca ar fi, chiar sfinti, care ar fi sustinut asta nu au reusit sa dai un singur exemplu de asa zis sfant si citatul in cauza.
Vechi 02.02.2015, 22:43:07
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Ridiculizarea celor care nu sunt corecti politic nu e o noutate. Auzi, lume! Apocalipsa lui Lucian008! El e ortodox sadea, nu sectant ca parintele Paisie Aghioritul si ca altii care au mai vorbit despre aceste lucruri!
Imi amintesc de cate ori am fost nevoit sa deschid usa unor persoane care incepeau sa-mi vorbeasca de Mantuitorul Hristos, despre dragoste si despre ce spunea El in versetul X, aliniatul Y... Dar Mantuitorul de care imi vorbeau ei, nu era acelasi pe care Il cunosteam eu. Cam asa stau lucrurile si aici.
Am observat pe forum cateva feluri distincte de useri care posteaza, dar care nu prea primesc raspuns in urma postarilor. O sa-i exemplific intr-o ordine aleatorie:
1 - Sunt useri care isi spun parerea transant si fara menajamente, usor rigid dar fundamentat, la care putini indraznesc sa intervina, ori fiindca simt ca nu stapanesc la fel de bine tema in cauza, ori fiindca se tem de "duritatea... ortodoxa" a celui bine-documentat si astfel cel ce a postat uneori pare ca vorbeste singur, desi nu e nici pe departe adevarat; cine e patruns de gandul mantuirii, intelege exact ce si cat trebuie din fiecare mesaj in parte.
2 - Sunt useri (sau cel putin erau candva) care posteaza rar cateva vorbe de duh ce ne intaresc in credinta, cu multa dragoste si buna-cuviinta si fata de care nu indraznim sa tulburam linistea pe care tocmai au adus-o. Nici acestia nu prea primeau raspuns, nu fiindca nu meritau, ci fiindca impuneau respect si tacere, fara sa vrea.
3 - Sunt useri care au anumite probleme (gradina lui Dumnezeu e mare, iar in ea incape toata lumea), si din acest motiv mesajele lor raman suspendate in hau;
4 - Sunt useri care nu posteaza pentru raspuns, ci prefera sa aduca invataturi binecuvantate de Dumnezeu, de la Sfintii nostri Parinti
5 - Sunt useri care nu suporta sa fie contrazisi sau atinsi in amorul propriu si care au dovedit de-a lungul timpului ca cine a indraznit sa-i contrazica, au regretat din plin fiindca au iesit de-acolo foarte sifonati. Acesti useri sunt evitati din prudenta...
6 - Sunt useri care cauta raspunsuri in fiecare zi ani multi la rand, dar nu inteleg niciodata nimic, Dumnezeu stie din ce motiv. Si desi posteaza continuu, marea majoritate a inteles cum stau lucrurile si s-a lasat pagubasa prin a mai raspunde.
7 - Si mai sunt useri care, dintr-un exces de zel, devin mai catolici decat papa, despicand firul in partu numai fiindca au inteles ceva, undeva, la unul sau mai multi parinti-duhovnici (multi dintre ei hartuiti, bietii de ei, doar doar vor raspunde intr-un fel, iar daca au raspuns de voie- de nevoie, raspunsurile lor au fost rastalmacite in fel si chip). Si la acestia, la un moment dat, devine obositor sa le tot raspunzi, desi ei sunt de buna-intentie si chiar nu pricep de ce ceilalti... nu inteleg.

antoniap, ma tem ca esti pe cale sa nu mai primesti niciun raspuns si sa incepi sa fii evitata, nu fiindca tu esti mai luptatoare si mai placuta lui Dumnezeu, ci fiindca te incapatanezi sa "vezi" orbeste acele lucruri pe care Dumnezeu ti le da spre binele tau. Iubeste-L pur si simplu si lasa-le pe toate in voia Lui, fara sa te mai temi de nimic. Nu cardul ne face rau, chiar daca are un cip, ci panica apocaliptica pe care Dumnezeu o uraste.
Am vazut link-ul cu homosexualii de pe celalalt topic si m-am ingrozit. Ei, abia acolo este motiv de ingrijorare fiindca incet-incet, lumea incepe sa accepte nefirescul ca fiind firesc in viata lor. Au cerut drepturi si in multe tari li s-a dat. Si in Romania, printre cei alesi chiar de noi, sunt cativa care par a avea pe vrajmas in profundul sufletelor lor. De acei sa ne temem fiindca pot decide in numele nostru si ne pot distruge definitiv pe multi dintre noi, care n-am reusit inca sa ne dumirim ce-i cu Lumina si Harul lui Dumnezeu. Nu cardul imi imputineaza credinta, fiindca este pur si simplu un obiect de care NU AM VOIE SA MA ATASEZ mai mult decat orice alt obiect (pantofi, caciula, masina, oala de inox sau de lut, etc). Cand Biserica lui Hristos risca sa fie spurcata, abia atunci sa ne sesizam si sa ramanem cu orice pret in ceata celor neatinsi de vicii.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 03.02.2015, 15:52:45
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Stai linisita ca de ridiculizat reusesti sa te ridiculizezi singura.

Nu chiar. Este Apocalipsa Sf Ioan Teologul. Si mai nou apocalipsa cipofobilor care au introdus cipul in ea.

Nu. Sectanta esti tu. Si nu doar ca le impartasesti convingerile eretice, dar le preiei si tehnicile de manipulare. Unde am spus eu ca parintele Paisie era sectant?
Am spus, si recunosc, faptul ca gresea cu privire la unele evenimente pe care el le credea semne ale Apocalipsei. Dar pana la convingerile si verva voastra sectanta e cale lunga.
In plus, nu e nici primul, nici singurul sfant care a gresit. Sfintii nu sunt infailibili.

Si la fel ca si ceilalti sectanti, nu doar ca incerci sa interpretezi tendentios, sa sustii ca nu stiu cine ar fi sustinut nu stiu ce, dar si ignori cu desavarsire postarile la care nu ai raspuns. Nu ai reusit sa aduci nici un argument cum ca cipul ar fi semnul fiarei. Unul, unul singur, nu ai adus. Dar tot repeti, ca au fost nenumarate, fara a fi in stare sa numesti unul.
Si, dupa ce ai mintit cu desavarsire ca ar fi, chiar sfinti, care ar fi sustinut asta nu au reusit sa dai un singur exemplu de asa zis sfant si citatul in cauza.
Si acum ai vrea sa nu dorm trei zile pentru ca mi-ai zis ,,sectanta"? Vad ca te-ai enervat. Citeste singur ce au spusrefritor la aceasta problema: parintele Justin Parvu, Sfantul Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie de Cernigov, parintele Adrian Fageteanu.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2015, 15:54:10
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
1 - Sunt useri care isi spun parerea transant si fara menajamente, usor rigid dar fundamentat, la care putini indraznesc sa intervina, ori fiindca simt ca nu stapanesc la fel de bine tema in cauza, ori fiindca se tem de "duritatea... ortodoxa" a celui bine-documentat si astfel cel ce a postat uneori pare ca vorbeste singur, desi nu e nici pe departe adevarat; cine e patruns de gandul mantuirii, intelege exact ce si cat trebuie din fiecare mesaj in parte.
2 - Sunt useri (sau cel putin erau candva) care posteaza rar cateva vorbe de duh ce ne intaresc in credinta, cu multa dragoste si buna-cuviinta si fata de care nu indraznim sa tulburam linistea pe care tocmai au adus-o. Nici acestia nu prea primeau raspuns, nu fiindca nu meritau, ci fiindca impuneau respect si tacere, fara sa vrea.
3 - Sunt useri care au anumite probleme (gradina lui Dumnezeu e mare, iar in ea incape toata lumea), si din acest motiv mesajele lor raman suspendate in hau;
4 - Sunt useri care nu posteaza pentru raspuns, ci prefera sa aduca invataturi binecuvantate de Dumnezeu, de la Sfintii nostri Parinti
5 - Sunt useri care nu suporta sa fie contrazisi sau atinsi in amorul propriu si care au dovedit de-a lungul timpului ca cine a indraznit sa-i contrazica, au regretat din plin fiindca au iesit de-acolo foarte sifonati. Acesti useri sunt evitati din prudenta...
6 - Sunt useri care cauta raspunsuri in fiecare zi ani multi la rand, dar nu inteleg niciodata nimic, Dumnezeu stie din ce motiv. Si desi posteaza continuu, marea majoritate a inteles cum stau lucrurile si s-a lasat pagubasa prin a mai raspunde.
7 - Si mai sunt useri care, dintr-un exces de zel, devin mai catolici decat papa, despicand firul in partu numai fiindca au inteles ceva, undeva, la unul sau mai multi parinti-duhovnici (multi dintre ei hartuiti, bietii de ei, doar doar vor raspunde intr-un fel, iar daca au raspuns de voie- de nevoie, raspunsurile lor au fost rastalmacite in fel si chip). Si la acestia, la un moment dat, devine obositor sa le tot raspunzi, desi ei sunt de buna-intentie si chiar nu pricep de ce ceilalti... nu inteleg.
Daca tu ai facut deja clasificarile, Dumnezeu ce va mai face?
Reply With Quote
Vechi 03.02.2015, 20:04:13
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca tu ai facut deja clasificarile, Dumnezeu ce va mai face?
Unora le da cap sa gandeasca. Altora....