![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Asta presupune din partea credinciosului o cunoastere mai MARE decat a preotului.
Ceea ce ma indoiesc ca exista in viata reala. Tot ascultarea e mai buna. Daca preotul, care cunoaste mai bine decat mine Scriptura si Sfanta Traditie zice ca e bine sa fim in CMB, inseamna ca e BINE. Daca Biserica mea zice ca e bine sa fim in CMB inseamna ca e bine. Sunt eu de acord cu CMB? NU. Consider ca trebuie iesit imediat din acest for. Insa ascultarea-i ascultare. De ce? Pentru ca Biserica stie Scriptura si Sfanta Traditie mai bine decat individul. Si noi nu suntem sectari sa facem fiecare dupa capul lui. Nu facem petitii si mitinguri si asociatii impotriva ierarhilor si a Sfantului Sinod. Ei stiu mai bine decat noi ce este erezie si ce nu. Sf. Ignatie purtatorul de Dumnezeu si Sf. Ciprian sustin ca ascultarea de episcopi este ascultarea de Iisus Hristos, ca in Biserica nu se poate face nimic fara episcopi si ca nu exista Biserica fara episcopi, preoti si diaconi (Sf. Ignatie, Scrisoarea catre Tralieni; Sf. Ciprian, Scrisoarea 66 (catre Florentiu)). Intrebarea "pana unde sa ascult de Hristos?" e lipsita de orice noima. La fel ca: "pana unde sa ascult de Biserica si de episcopii ei?" Last edited by Dalian; 22.09.2014 at 13:19:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
o cultura religioasa.Asta inseamna ca al nostru crestin sa mai lase telenovele si sa puna mana pe Sfanta Scriptura, nu din dorinta de a-si talcui dupa minte proprie versetele, ci mai degraba pentru a fi informat. Citat:
unde sa caute si invatatura Sfintiilor Parinti.Iar daca au nedumeriri , apoi sa intrebe duhovnicul.Ideal ar fi ca virgula crestinul sa fie un cunostiinta de cauza , atunci cand il intreaba pe duhovnic si nu doar sa puna intrebari de dragul intrebarii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa poata sa-i dea un raspuns pe masura. Citat:
ascultare. Citat:
ca insusi episcopul sa asculte de invatatura lui Hristos. Daca se intampla ca episcopul sa nu mai asculte de Hristos, atunci ceilalti trebuie sa-i atraga atentia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In esenta voi cereti unui credincios sa cunoasca Scriptura si Traditia cel putin la fel de bine ca preotii (de fapt chiar mai bine ca ei) si sa decida dupa mintea lui cand Biserica greseste si cand nu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu artagosul taraie-obiala, atotstiutorul satului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca crestinul nu intelege anumite chestii din Scriptura atunci el se consulta cu duhovnicul.Faptul acesta(crestinul) ii pune intrebari duhovnicului, il face pe duhovnic sa nu zaboveasca in lucrarea sa duhovniceasca. Daca Dumnezeu ar fi dorit ca Scriptura sa fie accesibila numai preotilor atunci acestia ar fi primit odata cu Taina Hirotoniei si invatatura Scripturii direct de la Duhul Sfant si nu ar mai existat scrisa Evanghelia, disponibila tututora. Faptul ca stii ce se spune in Sfanta Scriptura, nu inseamna ca te substitui preotului.Ba chiar din contra.Daca citesti din Scriptura si ai neclaritati te duci la duhovnic si-l intrebi. |
|
|||
|
|||
![]()
Idee e ca cineva trebuie sa-i atraga atentia, nu conteaza cine, si trebuie sa-i atraga atentia la timpul respectiv
Revenind: Antonia, eu cred ca nu ar trebui sa te agiti , atat timp cat acest CMB nu incearca sa schimbe dogma ortodoxa. Last edited by oaie_cugetatoare; 22.09.2014 at 14:09:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vine mucea sa-i dea vladicii lectii de dogmatica. Si apoi, cand episcopul incearca sa-i explice cum stau lucrurile, merge el nemultumit sa face mitinguri si asociatii. Noi trebuie sa facem ascultare de Episcop ca de Hristos. Dupa cum ne invata sfintii: Sf. Ciprian: "ascultarea de episcopi este ascultarea de Iisus Hristos". Nu cunoaste un mirean Scriptura si Sfanta Traditie mai bine decat un episcop. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 22.09.2014 at 14:25:49. |
|