![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
^wow, asta a fost profund. Totusi, nu as zice chiar ca blocul e o inventie...diabolica...
Iar in ceea ce priveste scolala, am terminat Unirea fara sa am nimic de-a face cu scoala aia in gimnaziu. Am terminat scoala la generala 5 si am intrat la Unirea. Si a fost groaznic. Eram mult mai implinita probabil daca terminam o coala din care sa ies si cu un atestat e ceva in mana, in afara de cel e engleza care nu m-a ajutat la absolut nimic. Si mediul emult prea competitiv pentru un copil. Scoala aia (Unirea) mi-a dat peste cap toata adolescenta (din cauza dirigai in mod special). Sta copilul cu ochii in monitor atata cat este lasat. Pot sa am calculator si sa il parolez. Pana la urma de parinti tine si cat sta copilul cu ochii in monitoare/telefoane. Uite ca la tara, la casa nu e chiar asa; au si acolo copiii calculatoare si smartfoane, ar uita e ele pentru ca prefera sa se joace in aer liber cu vecinii si prietenii (de cele mai multe ori). Adevarat ca la 1 noaptea nu mai gasesti autobus sa te intorci acasa, dar autobusele nu circula ici in oras la orele alea, asa ca ori iei un taxi ori vi pe jos ori cu masina. In ceea ce priveste sportul sau orice altceva...eu nu o sa-mi oblig copilul si nu vreau sa ii bag pe gat ceva ce poate nu o sa ii placa; daca alege el ceva, atunci e altceva. Pana atunci, mai e ceva si hai safim seriosi, distanta dintre livezeni si centru eca i cea din mureseni in centru sau 7 noiembrie, spre sangeorgi in tudor. Nu e capat de lume. Altii fac naveta e la Ludus sau Tarnaveni in Tg. Mures, inclusiv copii sau adolescenti. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
E bine sa te interesezi inainte cam pe cine/ce mai ai prin zona. Citat:
Casa de pamant? Nu are probleme cu igrasia? Stiu pe cineva care avea o casa chiar noua (dupa 90), dar facuta prost. La beci a trebuit sa renunte de tot - binenteles ca a fost turnat ciment ordinar direct in pamant, fara hidroizolatie. Casa la fel, peretii n-au fost izolati gata de fundatie si structura de rezistenta, in baie si o camera cel putin trebuia o data la cateva saptamani indepartat mucegaiul. E o problema care poti sa o ascunzi usor fata de eventualii clienti, pe urma..se descurca ei. Si din 1980 si ceva oleaca au fost daca nu ma insel vreo 2 cutremure mai serioase, nu e greu sa ascunzi probleme de structura care se vad abia mai tarziu. Bine, stiu case de pamant chiar mai vechi care au trecut prin ele fara probleme serioase dar..e bine sa te uiti bine. Citat:
Daca in zona, sunt 4 latrine sau fose a-septice, pe o raza de 100m, stii lace sa te astepti. Filtru mecanic/chimic - destul de ok, filtru biologic, se poate teoretic (UV), practic ...e un risc cam mare. Citat:
Si orasul e asa mare sa nu te poti lipsi de masina, daca stai acolo? Eu cred ca o ora de mers pe jos, zilnic, nu e o catastrofa ba chiar dimpotriva, o binecuvantare pentru sanatate. Citat:
Si atunci cu greu. Citat:
Citat:
Pe de alta parte, aia 8000 sunt doar "avansul", restul cheltuielilor s-ar putea sa se adune in timp si suma finala sa ajunga cam tot pe acolo. Pe de alta parte, daca nu ai apucat sa investesti foarte mult in casa, nu pierzi foarte mult in cazul in care renunti la varianta asta. Poate fi o alegere buna daca iei cu atentie in calcul toate elementele si le faci o evaluare obiectiva - dar tind sa cred ca asta cu evaluarea obiectiva e cam dificila, intr-un fel decizia e luata deja fara prea multe calcule prealabile, cel mai important fiind costurile totale reale. Citat:
Eu ti-am spus niste elemente care trebuie sa iei in calcul, nu am avut pretentia ca sunt prezicator si ca toate ti se aplica tie, exact asa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.04.2014 at 10:04:54. |
|
||||
|
||||
![]()
Legat e ultima parte, mi-am cam atras-o eu :))
Casa e din caramida dar nu stiu pe ce fundatie... Dispunem de aia 8000 de euro, si stim clar ca se aduna si alte cheltuieli, da nu e tt una ca bag dintr-o data 20.000 de euro, sau ce stiu eu cat, sa ii bag in 5 ani, pe rand. Mi-a trecut prin minte sa angajez un expert tehnic sa faca o expertiza casei... o fi o idee buna? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca da, ar trebui, ca sa nu te trezesti cu surprize majore, desi nu stiu cat si ce se poate vedea dupa ce a fost construita.. Oricum ar trebui sa existe si un plan de constructie, la cadastru ceva.. Citat:
Ca ai acelesi costuri ca si cand ai sta cu chirie dar in plus ai blocat si niste bani care i-ai putea investi mai bine. Inca o data, eu nu zic ca e asa, eu iti spun cum ar trebui sa te gandesti ca sa faci o evaluare obiectiva.
|
||||
|
||||
![]()
Bine zis. Dar am face acelasi lucru daca ne-am imprumuta de la banca sa luam ceva casa noua...pffffffffff pana la urma nici cum nu se poate sa fie doar avantaje se pare.
Dar nu disper :) |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarul este ca in aceste vremuri copiii chiar nu apreciaza divertismentul in natura gasindu-l plictisitor,demodat si anacron.
Tinerii sunt mai inclinati sa traiasca in buricul targului,sa aibe conexiuni cu zeci de prieteni,sa se piarda in multime mai degraba decat sa stea izolati printre pomi,tufe si gradini;basca sa-i mai pui si la treaba,la legat de rosii... Locuinta la tara este dorinta omului mai in varsta care este obosit de tinerete si vacarm. Eu locuiesc intr-o zona frumoasa,verde si niciodata nu vad picior de copil afara.In 4 ani de cand locuiesc acolo am vazut doar de 2-3 ori un baiat cu bicicleta;atat! Stiu ca sunt destui copii prin zona deoarece mai ies alaturi de parinti la piscina asociatiei dar in rest sunt invizibili. Ce munca in gradina? Pai gradinarii ce au de facut,nu este treaba lor?Cum o sa-i lase parintii sa faca asta,gradinaritul este apanajul oamenilor simpli,lipsiti de educatie,eventual emigranti din Mexic...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 16.04.2014 at 19:19:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa stii ca si ce investesti intr0un apartament/casa pot fi bani pierduti, poate aceeasi suma de-a lungul anilor. Cel putin cei care au cumparat apartamente/terenuri la varful bulei imobiliare au pierdut si zeci de mii de euro. Dar si acum poti pierde si nu neaparat doar pentru ca ele nu sunt inca la valoarea reala.
|
|||
|
|||
![]()
Yasmina, sa fim seriosi, tu cand erai copil doar atat vroiai, sa stai "in natura" si cam atat?
Sau crezi ca daca aveai de ales intre gradinarit si calculator/televizor/joaca sau chiar o carte buna de citit ai fi preferat gradinaritul?