Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2012, 12:04:54
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Prezervativul nu actioneaza prin ceea ce ati spus dvs ca nu lasa sarcina sa se fixeze.
Se pare acă nu ai înțeles. Când am afrimat anticoncepționale m-am referit la pilule care se iau oral.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:10:11
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Doamna, dar care e problema dumneavoastra, in definitiv? vreti sa aflati, pe acest forum ortodox, cum sa va protejati pentru a nu ramane gravida? de ce nu apelati la un cabinet ginecologic? Pentru ca aici primiti invatatura ortodoxa, care nu recomanda ci porunceste abstinenta !
Vroiam sa aflu daca aici exista si oameni care aplica, nu doar care vorbesc. As vrea sa aud ca exista o persoana care a facut 10 copii cat i-a dat Dumnezeu si ii merge bine. Atat financiar cat si sufleteste. Din cate vad, nu exista. Vorbim multe din carti, dar cand vine vorba sa aplicam, tot oameni de rand suntem. Cu slabiciuni, temeri, frici. De exemplu tu...stai sa faci atata scandal pe aici si sa te razvratesti. Din cate stiu nu esti casatorita. Cand o sa fi, tare sunt curioasa daca o sa te aud ca ai copii cati iti da Dumnezeu.
Dar nu, noi trebuie sa vorbim mult si prost. Puterea exemplului e cea mai importanta. Atunci cand vii sa spui cu toata sinceritatea, da uite eu am respectat toate poruncile, m-am inmultit pana n-am mai avut loc in casa si sunt fericit si implinit. Atunci da, o sa cred si eu treaba asta. Si poate multi ne vom indrepta la calea cea mai buna.

Concluzia: Toti vorbim mult si prost (inclusiv eu). Incercam sa argumentam o idee, un crez personal. Dar adevarul este ca nimeni nu face nimic concret.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:13:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Dvs sunteti casatorit?
Nu doresc să vorbesc despre mine și viața mea personală. Consider că aici dicutăm despre învățatura ortodoxă și nu despre ce face fiecare. Oricum nu consider relevantă această întrebare.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:15:35
Senior Member

Implicit

Consider ca anticonceptionalele prejudiciaza sistemul reproductiv al femeiii. Actionand la nivelul creierului pentru a face comanda de a nu mai ovula, chiar si dupa renuntarea la ele, raman anumite sechele. Multe femei raman gravide dupa folosirea pilulelor in 6 luni sau mai mult de atat.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:16:03
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Doamna, dar care e problema dumneavoastra, in definitiv? vreti sa aflati, pe acest forum ortodox, cum sa va protejati pentru a nu ramane gravida? de ce nu apelati la un cabinet ginecologic? Pentru ca aici primiti invatatura ortodoxa, care nu recomanda ci porunceste abstinenta !
Vrea sa stie cum se armonizeaza invatura ortodoxa cu forme de contraceptie care exclud fecundarea ovulului (si aparitia sufletului din punct de vedere ortodox):

Citat:
Prezervativul nu actioneaza prin ceea ce ati spus dvs ca nu lasa sarcina sa se fixeze.
De asemenea, draga bizantina , in caz ca nu ati observat, doreste sa afle pozitia bisericii in privinta dorintei oamenilor de a avea mai putin copii deoarece doresc sa le poata oferi conditii mai bune.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:17:25
Senior Member

Implicit

Bineinteles ca nu vorbim despre viata noastra personala. Aici vorbim doar ca sa vorbim. Cum am zis si mai sus, stam si spunem predici din carti, dar niciunul de aici nu se incadreaza la a sustine cu adevarat aceasta cauza. Eu si Unnom suntem necastoriti. Domnul Ovidiu B., nu vrea sa ne relateze. Domnul Priceputu nu are copii, poate este de asemenea necasatorit. Bizantina e nemaritata. Credeam ca gasesc un exemplu care sa-mi rupa convingerile.
Nu gasesc.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:18:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Vroiam sa aflu daca aici exista si oameni care aplica, nu doar care vorbesc. As vrea sa aud ca exista o persoana care a facut 10 copii cat i-a dat Dumnezeu si ii merge bine. Atat financiar cat si sufleteste. Din cate vad, nu exista.
Există...dar ei nu vorbesc...vorbesc prin fapte. A sta pe net să te lauzi câți copii ai, nu e ste altceva decât slavă deșartă.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:19:35
Senior Member

Implicit

In fine, vorbim mult dar facem putine. Eu raman cu convingerile mele, dumneavoastra la fel. Sper sa ne reauzim peste 10 ani si sa vedem care dintre noi a facut copii cati i-a dat Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:19:58
N.Priceputu
Guest

Implicit

Eu mi-am permis să vorbesc pentru că am cunoscut astfel de exemple. Vii.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:20:43
Senior Member

Implicit

Pai normal ca exista. Nu v-am zis ca 3 luni am stat prin sate sa caut familii cu multi copii si gaseam la tot pasul? Nu conteaza ca stateau intr-o mizerie, toti in 2 camere si n-aveau ce manca. Macar ei respecta poruncile si stiu ce e aia viata grea. Noi doar stam si vorbim din carti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tehnici, strategii si metode interesante de rugaciune in lipsa metaniilor Sebastiana Rugaciuni 3 28.10.2013 19:09:09
Despre avort-metodele contraceptive o solutie? urzicuta Generalitati 61 02.06.2009 23:26:49