Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2012, 21:08:27
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Ai chef sa risti sa o impartasesti unei persoane apropiate (mai ales daca nu esti virgina)? :))
Cand se punea problema, impartasesti asemenea chestiune unei persoane apropiate. Am mai spus-o si o repet. Nu stiu cum iti poti permite ca femeie/barbat (chiar nu conteaza ce esti) sa intrebi asa ceva la o prima intalnire. Mi se pare o lipsa de respect totala, fie ca esti sau nu virgin/a. Sau sa vorbesti cu cineva si sa te trezesti spunand "Stii eu sunt virgin/a".
Si legat de topicul principal, cred ca orice fata sau baiat isi va gasi perechea cand se asteapta mai putin. Dumnezeu are grija de toti si de toate!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 21:12:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Oricine isi poate face aici cont si sa se mandreasca ca este virgin/a, ca este crestin/a, ca apara invataturile Domnului, ca traieste numai dupa reguli crestine etc. Dar de fapt sa se intample asa doar pentru ca in viata reala nu vrea/nu poate sa fie omul din viata virtuala. Toti ne dorim sa parem de multe ori ceea ce nu suntem si pe internet este singurul loc unde ne poate iesi pana la capat. Deci, sincer, pentru mine este total irelevant ce spunem despre noi insine. Da, putem discuta de valori si principii, dar asta nu inseamna ca le si avem sau ca nu le avem.

Mda,am citit la pagina 2,nimeni nu se lauda cu virginitatea lui/ei,ci doar dvs faceti presupuneri ca oricine isi poate face cont sa se laude pt una pt alta.
Nu puneti vorbe in gura oamenilor...

In concluzie,nimeni nu s-a laudat aici pe forum,asa cum lasati impresia si imprastiati zvonuri!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 21:15:52
Senior Member

Implicit

"da' nici nu ma mira!

ca nu ai auzit matale, nu inseamna ca nu sunt, de fapt, asa se comporta toti tinerii ortodocsi practicanti ! (asta e mentalitatea crestin ortodoxa).

dar acum mai conteaza si in ce medii ne ducem viata ! sunt medii lumesti unde nu poti auzi de un astfel de baiat, e clar !"
In aceasta postare a domnului Cornel Urs, mi se pare destul de evident faptul ca dansul presupune ca eu traiesc intr-un mediu format de desfranati, golani, scursura societatii unde nu pot gasi un baiat crestin. Nu e tot o presupunere?
Sa fim seriosi, de unde stie domnul Urs in ce mediu traiesc eu?
E un forum, oameni buni, toata lumea aici isi da cu parerea cum crede mai bine. Nu avem certitudinea asupra niciunui lucru.

Last edited by Andra_07; 10.11.2012 at 21:18:20.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 21:46:59
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
"da' nici nu ma mira!

ca nu ai auzit matale, nu inseamna ca nu sunt, de fapt, asa se comporta toti tinerii ortodocsi practicanti ! (asta e mentalitatea crestin ortodoxa).

dar acum mai conteaza si in ce medii ne ducem viata ! sunt medii lumesti unde nu poti auzi de un astfel de baiat, e clar !"
In aceasta postare a domnului Cornel Urs, mi se pare destul de evident faptul ca dansul presupune ca eu traiesc intr-un mediu format de desfranati, golani, scursura societatii unde nu pot gasi un baiat crestin. Nu e tot o presupunere?
Sa fim seriosi, de unde stie domnul Urs in ce mediu traiesc eu?
E un forum, oameni buni, toata lumea aici isi da cu parerea cum crede mai bine. Nu avem certitudinea asupra niciunui lucru.
Este o neintelegere la mijloc.
Daca ati declarat ca nu ati intalnit inca un barbat crestin,acest lucru l-a facut pe dl. Urs sa va orienteze spre alt mediu,simplu.
Desfranarea este infiltrata in toate mediile,ba chiar este apanajul oamenilor fini,din societatile inalte...asa ca no offence vizavi de mediul in care traiti dvs.
In sfarsit, sexualitatea este o problema complexa si nu ar trebui afisata pe toate gardurile ,la orice ora,in subiecte cat mai felurite...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 21:49:53
Senior Member

Implicit

Aveti dreptate. Nu o sa mai deschid acest subiect.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 21:57:48
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Nu avem certitudinea asupra niciunui lucru.
Esti sigura?
1+1=2 (ma poti contrazice?)
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 22:02:07
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Virginitatea , daca o ai , nu este nici o virtute , decit daca in plus te asemenei celor 5 fecioare intelepte , din pilda celor 10 fecioare , adica, daca sti sa lucrezi cu talantul care ti-a fost incredintat.
De asemenea , ea, virginitatea nu este nici o garantie pt. nimic in viitor, decit daca iarasi te asemeni fecioarelor intelepte .
Virginitatea simpla, nelucrata duhovniceste , cu intelepciune, nu reprezinta nici un atuu . Dar poate capata o mare insemnatate in momentul in care o irosesti, cind o pierzi sau incepi sa dispui de ea dupa propriul plac !
Daca ne-am pierde inima cu aceiasi indiferenta sau arbitrariu sau daca ne-am pierde un ochi la fel de indiferent (caci nejudecarea dreapta a situatiilor care duce la pierderea virginitatii se numesc indiferente) , cum ar fi ?

In ziua de astazi din ce in ce mai multi tineri nu mai pun pret pe virginitate . Bine , dar nici pe casatorie nu mai pun pret, nici pe fidelitate si nici pe multe alte . Dar rau este ca ei, cei mai multi dintre ei, nestiind si mai ales neinteresindu-i ca existenta virginitatii intru intelepciune este o mare valoare pt. om , o pot pierde sau ignora .
Ba, lucrurile sunt atit de intoarse pe dos incit virginitatea (cea fara de intelepciune) poate deveni chiar o jena, o rusine .
Dar adevarul este ca nici nu este un subiect de discutie lesnicios precum firmele la care lucram si banii pe care ii cistigam .
Dar sigur exista o circumstanta de discutie si interes dintre 2 tineri bine intentionati (cit mai crestini) cind virginitatea se pune in discutie .

Mi-aduc aminte de vorbele unor batrini , mai batrini decit timpul :
cinstea barbatului insurata este sotia virtuasa , iar cununa femeii maritate este barbatul integru !

Sa dea Dumnezeu ca cei mai multi dintre noi sa nutreasca la asemenea bogatie casnica chiar daca in antecedentele noastre mai pot exista si cite o umbra .
Vechi 10.11.2012, 22:04:41
Senior Member

Implicit

:)) Matematica este singurul adevar general valabil, singurul limbaj pe care toata lumea este nevoita sa-l inteleaga in acelasi fel:)
Touche, ce sa zic....ai dreptate cu acest exemplu.
Dar daca spun: Eu sunt o fata foarte culta. Citesc zilnic, am doua facultati terminate si lucrez in cercetare biomedicala. Ce parere ai? Oare asa o fi?
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 22:12:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Virginitatea , daca o ai , nu este nici o virtute , decit daca in plus te asemenei celor 5 fecioare intelepte , din pilda celor 10 fecioare , adica, daca sti sa lucrezi cu talantul care ti-a fost incredintat.
De asemenea , ea, virginitatea nu este nici o garantie pt. nimic in viitor, decit daca iarasi te asemeni fecioarelor intelepte .
Virginitatea simpla, nelucrata duhovniceste , cu intelepciune, nu reprezinta nici un atuu . Dar poate capata o mare insemnatate in momentul in care o irosesti, cind o pierzi sau incepi sa dispui de ea dupa propriul plac !
Daca ne-am pierde inima cu aceiasi indiferenta sau arbitrariu sau daca ne-am pierde un ochi la fel de indiferent (caci nejudecarea dreapta a situatiilor care duce la pierderea virginitatii se numesc indiferente) , cum ar fi ?

In ziua de astazi din ce in ce mai multi tineri nu mai pun pret pe virginitate . Bine , dar nici pe casatorie nu mai pun pret, nici pe fidelitate si nici pe multe alte . Dar rau este ca ei, cei mai multi dintre ei, nestiind si mai ales neinteresindu-i ca existenta virginitatii intru intelepciune este o mare valoare pt. om , o pot pierde sau ignora .
Ba, lucrurile sunt atit de intoarse pe dos incit virginitatea (cea fara de intelepciune) poate deveni chiar o jena, o rusine .
Dar adevarul este ca nici nu este un subiect de discutie lesnicios precum firmele la care lucram si banii pe care ii cistigam .
Dar sigur exista o circumstanta de discutie si interes dintre 2 tineri bine intentionati (cit mai crestini) cind virginitatea se pune in discutie .

Mi-aduc aminte de vorbele unor batrini , mai batrini decit timpul :
cinstea barbatului insurata este sotia virtuasa , iar cununa femeii maritate este barbatul integru !

Sa dea Dumnezeu ca cei mai multi dintre noi sa nutreasca la asemenea bogatie casnica chiar daca in antecedentele noastre mai pot exista si cite o umbra .

Aveti mare dreptate!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2012, 22:15:36
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
:)) Matematica este singurul adevar general valabil, singurul limbaj pe care toata lumea este nevoita sa-l inteleaga in acelasi fel:)
Touche, ce sa zic....ai dreptate cu acest exemplu.
Dar daca spun: Eu sunt o fata foarte culta. Citesc zilnic, am doua facultati terminate si lucrez in cercetare biomedicala. Ce parere ai? Oare asa o fi?
Incepe sa ma scoata din sarite relativismul asta... "postmodern"! Una e sa discuti despre etica, principii, demonstratii de orice fel pentru a ajunge la concluzii finale sau provizorii si alta e sa faci ghicitori!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Ce va manifestati frustrarile? Melissa Generalitati 9 05.02.2011 23:26:40
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti patinina34 Generalitati 8 25.04.2009 13:57:51
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35
lamuriri maslinul Rugaciuni 0 29.07.2007 23:29:17