![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scopul meu primordial in aceea postare ,e ca nu poti hotari ca de maine il iubesti pe x-ulescu. Ca nu poti hotari ca il faci tu fericit . Uneori,cand imi fixez un scop ,mai vin cu anumite asociatii de idei ,care luate separat , pot parea deplasate. Dar daca le privim in context, eu nu spun ca e bine sa aiba relatii cu acel baiat. Nu ! Ci spun ca exista un rau chiar mai mare decat acesta :sa fie cu el fara sa il iubeasca. Normal, vina mea este ca nu am subliniat destul si care e binele in acest caz :anume sa lase iubirea dintre ei sa se infiripe daca va fi ,sa puna pret pe relatia lor spirituala mai intai . M-am referit strict la cele 2 cai ,gresite ambele :sa cedeze pentru a il face fericit,sau sa creada ca altfel,baiatul ar fi nefericit ,si ca asta e singura cale spre fericirea sa. Multi nu rezista acestei ispite,si aleg una din cai. Dar si eu ,ca si dumneavoastra ,ca si majoritatea oamenilor,nadajduim catre o cale placuta lui Dumnezeu , in care sa nu facem nici compromisuri, dar sa traim si o iubire intensa cu partenerul de viata ,si sa fim astfel recunoscatori intelepciunii lui Dumnezeu de a aranja lucrurile asa cum noi nu stim. Sincer,ma intereseaza mai mult acel caz ,parerile celorlalti,chiar parerile dv ,decat atacurile personale care le proferati , si interpretarile halucinante care le dati . Voi continua sa imi spun punctu de vedere ,uneori exaltat,uneori gresit, dornic de o disputa de idei , dar niciodata nu voi cobori discutia mai jos,si intotdeauna va voi respecta ,si ma vor interesa ideile dv,mai mult decat ambalajul uman in care le imbracati |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care e relatia lui cu Biserica? NU vad nici o speranta/rugaciune orientata in acest sens. Ciudat, din partea unei persoane credincioase.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel care crede ca le stie pe toate,cine il va mai putea salva ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu ideile mele contează , ci "ideile"Sfinților Părinți ! Te rog să dai masca jos , să-ți ieși din rolul ăsta de "nevinovat" ,și să te apuci să citești , să asculți , să înveți , să înveți să taci atunci când nu ai a spune nimic , și mult mai rău în a sminti pe cei mai tineri decât tine . La "tratament" băiete, la sala de lectură . . . !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum te-ai intrerupt tu din rugaciune si din lectura ca sa ma pui pe mine pacatosul, la punct. Vad ca explicatiile vorbelor mele le ignori ca si cum nici nu ar fi ,hotarit sa gasesti,sa extragi ceva murdar in ce am zis . Asa cum esti tu de hotarit sa faci ordine ,la fel sunt si eu de hotarit sa nu va las sa alunecati in interpretari rigide de cuvinte, uitand partea cea mai frumoasa a credintei : trairea ei cu inima . Vorbele mele or fi proaste ,dar rigiditatea aceasta va duce la ura ,la departarea de ceilalti ,si nu mai vedeti frumusetea simpla a credintei ,preocupati in permanenta sa strecurati cuvinte . Da,asta e ocupatia de baza ,vinatoarea de cuvinte . Pentru ca credinta s-a mutat in carti , si Dumnezeu plinge la coltul strazii |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 18.06.2012 at 02:22:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iustin isi face si el treaba pe aici cum poate, ca si altii, ca si mine, si in loc sa se foloseasca de o sugestie sau alta prefera sa faca pe istetul. Asa e la adolescenta, chiar daca asta poate dura un veac (de singuratate!...:). Te pui cu rebelul? Are si el fricile lui, si se apara cu istetimi mari, cu filosofari, cu mistocareli... Ca tot romanu, deh! (si eu fac la fel, deseori, din pacate...) Asa ca eu nu m-as supara pe Iustin, atat doar ca imi e greu sa ii diger aberatiile. Si stii de ce imi e greu? Ca ma incomodeaza fix in aberatiile mele...:) Vorbesc serios! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vrei sa detaliezi? Suna deja promitator. Chiar ma intereseaza, daca ai bunavointa si oleaca de timp... Incepe te rog cu iubirea. Care anume "iubire", din multele cate sunt (de pilda iubirea pedofililor pentru copii, a heroinomanilor pentru drog, a betivului pentru o tuiculita, iubirea carnataresei pentru carnati, iubirea pictorului pentru culori si peisaje etc.) sprijina pocainta? Si cum intelegi pocainta? M-as bucura sa deslusesti cate ceva din modul cum vezi lucrurile. Last edited by ioan cezar; 18.06.2012 at 02:41:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|