![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
fara a incerca sa minimizez cazul de fata, observ o simpatie fata de sange. de ambele parti. ne place sa vedem sange varsat. mie NU! respect pentru cei ce mor pentru o religie sau pentru O IDEE! cred ca adminul ar face bine daca ar bloca astfel de linkuri. ganditi-va ca pot intra copii ... |
|
|||
|
|||
![]()
Asa ar trebui.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
si nu doar copiii.
intreb pe cei ce au vazut astfel de filme: ati mai putut manca in ziua in care ati vizionat astfel de filme? EU NU! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nu s-a oprit numai la jertfa sangelui. Fiiii Ortodoxiei au aratat mereu curaj si vitejie in fata oricarui fel de samavolnicie, fie ca provenea de la Iulian, Imparatul cel nelegiuit, fie de la arieni si monofiziti ori de la iconoclasti si de la monahi atrasi de ratacirile latinilor. Aceasta multime de eroi ai Bisericii Ortodoxe nu-i cuprinde doar pe Sf Atanasie, Sf Vasile si Sf Ioan Gura de Aur, ci si pe Sf Teodor Studitul, egumenul manastirii Studion, impreuna cu toti monahii ei , pe Maxim Marturisitorul si pe marele erou - Sf Marcu Eugenicu, Mitropolitul Efesului. O caracteristica a Ortodoxiei a fost dintotdeauna si ierapostolia catre barbari, combinata cu civilizarea. Biserica noastra, fara sa faca vreodata prozelitism, a raspandit lumina Evangheliei si a scrierilor, a iubirii si a blandetii. Aceasta cale spre invatatura si civilizare ne este aratata indeosebi de Sfintii trei ierarhi , care au iluminat toata faptura cu razele vii ale dreptei invataturi despre Dumnezeu si om. Sfintii trei ierarhi sunt marii astri ai taramului duhovnicesc al Bisericii. Ortodoxia a fost intotdeauna calea imparateasca a Evangheliei. A pastrat curat si autentic duhul crestinismului in fata misticismului intunecat al ereziilor din Rasarit, a centralizarii papalo- cezareene a latinilor si a subiectivismului rationalist al protestantismului. A pastrat mereu masura si armonia, n-a facut nimic gresit. Pentru ca Parintii au fost miscati de duh, au fost calauziti de Dumnezeu in chip sfant si duhovnicesc. Ortodoxia nu a nesocotit omul, nici intelepciunea, nici natura, nici arta, nu a fost neomenoasa. Le-a explicat pe toate si a creat cultura. Dupa cum spune troparul Sf Trei Ierarhi, a intarit firea celor ce sunt si obiceiurile oamenilor le-a indreptat. Ortodoxia este marsul omului catre Facatorul lui, catre indumnezeire. Il conduce pe om la dezvoltarea lui deplina intru Hristos si pentru Hristos. Ortodoxia nu este numai teologie, este totodata si adevarata psihologie si umanism autentic si sociologie. Este un diamant care reflecta prin toate laturile adevarul. Sa cunoastem deci Ortodoxia noastra. Nu teoretic ci sa o simtim si sa o traim in toata profunzimea si largimea ei. Doar asa vom putea sa o provocam si sa-i aratam valoarea. Ortodoxia noastra nu este muzeu, nu este trecut, ci viata, creatie si stralucire. Este marele nostru ideal, este nadejdea pretioasa a mantuirii noastre. Este mandria noastra intru Hristos sa o propovaduim cu eroism si slava, ca niste fii adevarati ai marilor eroi ai Ortodoxiei. Un Sfant al nostru drag : Efrem Athonitul
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Am inteles , esti si tu deacord cu un Dumnezeu iubitor si doritor de crima , de sange , iar daca doar atat ai inteles din cele scrise aici , rusine sa-ti fie !Aici nu-i lupta intre confesiuni , ci faptul ca este manjit Dumnezeu , este transformat intr o bruta iubitoare de sange , de suferinta ! Nu va aratati coltii si "inteligenta" fara rost , iesind in haita in apararea unui ratacit de-al vostru !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 15.06.2012 at 20:39:07. |
|
||||
|
||||
![]()
cred ca astfel de subiecte ar trebui sa se limiteze la articole.
astfel de clipuri nu se posteaza pe orice server. cred ca unii chiar cauta astfel de clipuri. face bine cuiva sa vizionam asa ceva? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci iata textele : Citat: În prealabil postat de Demetrius ![]() În aceeași imagine tu ai remarcat una, eu am remarcat alta. El însuși, sfântul mucenic al lui HRISTOS, nu s-a uitat la sine, ci la HRISTOS. Astea sunt prigoniri le care trebuie să se aștepte creștinii, nu-s neapărat islamiste. Cine nu are parte de asemenea prigoniri înseamnă că e mic în Împărăția lui Dumnezeu și nu e pus să suporte o asemenea... mărturisire pentru că nu o poate duce la bun sfârșit. Eu : Aberatii , peste aberatii , interpretari sectare , dar deja m-am obisnuit cu astfel de "filozofii" inspaimantatoare si interpretari nalucitoare venite din partea ta , caci voi ereticii nu cunoasteti , sau refuzati sa cunoasteti cuvantul Sfintilor Parinti ! Pana la urma nu stiu de ce ma obosesc sa-ti mai raspund , pentru ca este a N oara cand iti atrag atentia ca o iei rau pe aratura , mai ales acum cand noi ortodocsii suntem in POST ! Dar in nesimtirea ta , putin iti pasa , si smintesti , smintesti , smintesti in continuare . . . ! Parintele nostru ortodox Paraian spunea : Mai întâi pentru că esențialul în creștinism este credința în Dumnezeu lucrătoare în iubire care aduce bucurie. Un om al credinței creștine trebuie să fie neapărat un om al bucuriei. Bucuria este o calitate a unui bun creștin. Am ales acest subiect apoi și pentru că bucuria se potrivește mai ales cu tinerețea, este soră bună cu tinerețea. Și la sfintele slujbe suntem chemați la bucurie ". Ai citit tu oare scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur ? Nu , nu cred , pentru ca voi cititi cu raceala ci dati citate seci , fara a gandi ,din Sf.Scriptura ! ! ! Sfantul Ioan Gura de Aur se adreseaza în primul rând celor "binecredincioși și iubitori de Dumnezeu". Este adresat celui care se poate numi pe sine și se știe pe sine "slugă înțeleaptă" și îndeamnă "să intre bucurându-se întru bucuria Domnului său". Ne aduce aminte cuvântul acesta de pilda cu talanții, în care se spune că stăpânul a spus: "Bine slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost pus, peste multe te voi pune, intră întru bucuria Domnului tău" (Matei 25, 21). De ce ii inspaimanti pe cei ce te citesc , de ce ratacesti in cuvintele tale , Demetrius ? ? ? Sfântul Apostol Pavel în întâia Epistolă către Tesaloniceni, scrie: "Totdeauna să vă bucurați, neîncetat să vă rugați, pentru toate mulțumiți" (I Tesaloniceni 5, 16-18), iar în Epistola către Filipeni scrie Sfântul Apostol Pavel: "Bucurați-vă pururea întru Domnul. Și iarăși zic: bucurați-vă" (Filipeni 4, 4). Iar în Epistola către Romani zice: "Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng" (Romani 12, 15) și "Bucurați-vă cu bucuria nădejdii" (Romani 12, 12). De la Sfântul Apostol Pavel știm că împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură ci "dreptate, pace și bucurie întru Duhul Sfânt", iar despre aceasta putem citi în Epistola către Romani, capitolul 14, versetul 17. Iar în Epistola către Galateni se afirmă că "roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea poftelor" (Galateni 5, 22-23), deci între cele care alcătuiesc roada Duhului își are loc și bucuria. Aceasta arată preocuparea Sfinților Apostoli de bucuria creștină. Aceasta este calea bucuriei.! ! ! Nu calea sangelui , caci mucenicie omule , nu inseamna numai sange , tortura . . . ! ! ! Mucenicia inseamna mult mai mult ! Nu-L mai transformati pe Dumnezeu in doritor de sange si suferinta ! Dar , ma intreb vorbim de acelasi Dumnezeu, caci dumnezeul tau inchipuit , nu este si Dumnezeul nostru ! Cum poti scrie :" "Cine nu are parte de asemenea prigoniri ( CRIME ) înseamnă că e mic în Împărăția lui Dumnezeu și nu e pus să suporte o asemenea... ( CRIME ) mărturisire pentru că nu o poate duce la bun sfârșit."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce ne intrebati pe noi lucrurile astea? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Religia pentru prescolari | Lilith23 | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 52 | 12.08.2011 20:08:50 |
Ruga pentru un suflet tanar | ancaperluta | Umanitare | 5 | 09.03.2011 17:30:51 |
Ruga pentru un suflet tanar!!!! | ancaperluta | Intamplari adevarate | 4 | 09.03.2011 10:34:27 |
Ruga pentru un suflet tanar!!! | ancaperluta | Rugaciuni | 0 | 08.03.2011 19:30:03 |
Romanii doresc puscarie pentru cei ce critica religia crestin ortodoxa | hmiron | Generalitati | 35 | 07.04.2010 18:12:16 |
|