Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 11:30:35
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

vreti sa traiti din munca pamantului? cre' ca nu stiti ce-i viata, inca, dar va veti maturiza, asta cu siguranta, si veti privi lucrurile altfel.

un oras mare nu are un singur "centru", fiecare cartier luxos este "centru", daca o luam asa! insa cred ca toata lumea stie ca exista cartiere rau famate, cum ar fi Ferentari in Bucuresti, si ca acolo sunt oameni de proasta calitate, de aceea preturile imobilelor sunt mult mai mici!
pe astea am zis sa le evitati si sa evitati sa stati in vreo comuna, ca v-ati distrus complet viata!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 11:35:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Apropo, era o vorba: sti de ce banatanul face un singur copil?(eu sunt banatanca)
*stii
*banateanca

pentru ca oricum in Timisoara vin "venetici" din alte parti ale tarii, incat orasul de pe Bega este cel mai cosmopolit (dupa Bucuresti), deci nu e nevoie de o natalitate proprie crescuta.

Last edited by Profetul de carton; 22.03.2012 at 11:48:33.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 11:37:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Bine punctat.
la tara se poate trai din rodul pamantului. Dar asta presupunue munca...Multa munca. Mult mai multa decat sa te urci in masina si sa te duci la supermarchet si in doua ceasuri ai tot ce iti trebuie.
Muncesti de dimineata pana seara. Arat, samanat, pus ingrasamant, sadit, sapat, plivit, apoi iar plivit, iar plivit, sapat , ingropat, recoltat....Muncesti toata vara. Asta doar gradina, far sa ti vreo vacuta.Aici alta poveste(cosit, strans fan, carat acasa, dus zilnic la pascut, adapat,muls de doua ori de zi, curatat de balegar).

Sti care e concluzia mea? ca noi tinerii, suntem extrem de comozi.Am fost invatati sa stam doar cu cartea in fata, restul au facut parintii totul.Si ne-au transformat in comozi(sa nu zic lenesi). Poate ne-au mai dat si casa si masina.

Ei au facut-o cu toata dragostea si daruirea lor, dar noi in schimb ne-am transformat in niste comozi. Si din perspectiva comodului va spun, viata la tara e grea. E fooarte frumoasa, inzecit mai frumoasa decat cea de la oras, dar grea(inzecit mai grea). Si asta o spune o orasanca care a stat un an cu doi copii mici singura la tara.

personal, cred ca am devenit niste robi ai sistemului. robi ai comoditatii....
Singura la tara cu doi copii mici? Fara parinti, fara sot, fara bani?
Cu pamant la camp si animale, lemne la soba, zapada cat casa? Cine statea cu copiii cand aveai treaba pe afara?

Daca te-ai descurcat, esti o supravietuitoare ! Poate sa cad si un meteorit si sa ne intoarcem in epoca de piatra, ca voi o sa va descurcati.
Noi restul, nu stiu...

Last edited by fallen; 22.03.2012 at 11:39:21.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 11:40:34
Banned

Implicit

sa te muti de la oras la tara este o adevarata sinucidere !

Last edited by Profetul de carton; 22.03.2012 at 11:46:36.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 11:53:26
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Daca acolo (la oras) ai o viata profesionala, spirituala si de familie implinita, normal ca asa e.
Daca e implinita doar partial, intram iar in discutia fara sfarsit despre ce ar trebui sa sacrificam si ce nu.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 11:55:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Daca e implinita doar partial, intram iar in discutia fara sfarsit despre ce ar trebui sa sacrificam si ce nu.
implinita doar partial...pai e bine si asa, la comuna ce vreti sa se mai adauge? acel "partial" dispare in neant...
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:08:36
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
*stii
*banateanca

pentru ca oricum in Timisoara vin "venetici" din alte parti ale tarii, incat orasul de pe Bega este cel mai cosmopolit (dupa Bucuresti), deci nu e nevoie de o natalitate proprie crescuta.
Vorba se refera la Banat si la satele din banat, multe din ele alcatuite 85% doar din banateni.
Apropos, in grai, adica in vorbirea regionala, se foloseste cuvantul"bănățancă"(care mi-e atat de drag).
Vechi 22.03.2012, 12:09:53
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
implinita doar partial...pai e bine si asa, la comuna ce vreti sa se mai adauge? acel "partial" dispare in neant...
Da, se poate. Daca te muti acolo doar pt. nevasta, de exemplu, si renunti la profesie, desi nu vrei, e f. posibil sa o pierzi si pe ea, neputand trece peste sacrificiul abuziv pe care ti l-a cerut si tu l-ai acceptat, initial.

Dar acelasi lucru se poate intampla si ramanand in oras, atunci cand ti se cere si accepti sa renunti la chestii importante pt. tine cum ar fi : valorile spirituale, pasiuni, prieteni, familia de origine, etc.

Last edited by fallen; 22.03.2012 at 12:15:00.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:11:41
Banned

Implicit

Citat:
in grai, adica in vorbirea regionala, se foloseste cuvantul"bănățancă"(care mi-e atat de drag).
se foloseste, insa aici nu suntem la tara ci incercam sa ne exprimam corect romaneste!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:12:28
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
o, da , cati prieteni care "s-au sinucis" am! si toti au familii frumoase si linistite.Unii au parasit Bucurestiul, altii Timisoara.....
Exact cum spunem, unii au devenit robi orasului si de aici ideea ca viata in afara lui e sinucidere.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 01:54:53
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 09:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 21:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 08:33:31