Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2011, 20:01:33
misteria
Guest

Implicit

Adevarata intelepciune este atunci cand nu incorsetezi, nu judeci, nu obligi, nu emiti judecati in numele gandirii altora, cand intelegand ca absolut toti suntem "neuroni" ai aceluias "creier" universal si ca trebuie sa ne pese unii de altii( sa ne iubim) , atunci putem simti/vedea lumina profunzimii iubirii divine. In rest chestiile cu "numai eu, numai noi, doar asa" raman ziceri ale egourilor .
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 20:27:34
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
In rest chestiile cu "numai eu, numai noi, doar asa" raman ziceri ale egourilor .
Numai Hristos este Calea, Adevarul, Viata, Iubirea cea adevarata(dezinteresata, jertfelnica) ! In afara de El nu exista Mantuire certa!

In rest sunt doar surogate si tampenii new age-iste.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 21:11:25
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Da exista multe timpenii prin new age insa el a aparut recent si nu coprinde toate valorile si toate religiile actuale existente in lume ci doar citeva secte vreo 16 -20 pe cind in lume sint sute si mii.

NU comfundati pe Iisus cu crestinsmul, El este mult mai mult de atit, Este DUmnezeu .
Iar Dumnezeu este Calea in aceeasi masura cu Iisus tocmai findca Iisus este cuprins in Dumnezeire iar El este calea tocmai pentru ca este arhetipul desavirsirii noastre. Cine nu merge pe calea desavirsiri nu este pe Cale.
Iar cel care ne tine de mina pe cale este Duhul Sfint calauzitor.
El este mintuitorul final.
De aceea Dumnezeu spunea in vechile revelatii ca "Pe oricine lucreaza neprihanirea il voi aduce a Mine."
si deasemenea ca cei necredinciosi care implinesc lege firii sint mai de pret decit credincosii care nu o implinesc.
Credinta si duhul sfint prin botez se pot obtine usor insa personalitatea-caracterul si tendintele lui pozitive mult mai greu.

Iar daca cei care implinesc legea firii sint mai de pret atunci inseamna ca ei sint pe Cale indiferent de credinta lor de moment. Inseamna ca ei sint in Hristos si El in ei fara ca ei sa stie asa cum nici ucenicii nu au stiut pina nu li s-a spus.
Si deasmenea sint mai de pret fiindca pot merge singuri pe picioarele lor -lucru dorit de orice parinte pentru copilul sau.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 21:28:58
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Uite ce scrie Parintele Sofronie de la Essex despre budism:

# „Budismul are multe elemente de adevar, dar are un adevar omenesc care ajunge pana la zero, adica la o concentrare de sine in care meditatia il conduce pe om catre nefiinta din care a fost zidit. E vorba despre o sinuci*dere existentiala. Hristos ne conduce catre indumnezeire, catre comuniu*nea cu Dumnezeu in Treime”.
# „Multi spun ca budismul nu are legatura cu demonismul. Cei care vorbesc asa cunosc budismul din carti, vorbesc doar teoretic; in realitate este cu totul altfel”.
# „Unii spun ca prin meditatie dobandesc linistire. Asta se arata doar in afara ca un lucru bun, dar oamenii aceia sunt subjugati de trufie si esueaza repede in razboiul trupesc. Și chiar daca sunt in budism, tot au razboi al trupului. Asta arata satanismul acestei metode“.

Nu rataci frate, numai in credinta Ortodoxa gasesti adevarul!

Sunt aprecieri facute din afara credintei budiste, si imi pare rau sa o spun, dar cu putina intelegere a cuvintelor si invataturilor acesteia.

Cand avem o dogma care functioneaza pentru sufletul nostru luminandu-ne inima cu duiosie, stralucire si har este oarecum firesc sa consideram orice invatatura care pare sa nu semene cu ceea ce credem noi, ratacire demonica.

Este omeneste.

Din punct de vedere duhovniceste, aceasta ‘lucrare de respingere’ a intelesurilor straine are justificare, pentru ca pastreaza ‘lumina necreata’ gasita in rugaciune nealterata.

Insa expusa in afara, este o judecata a egoului care loveste in ceilalti,
iar judecata este doar a Lui Dumnezeu.

Cel cu pazire si dreapta socoteala ar indemna astfel:
in crestinism frate iL gasesti pe Dumnezeu, in celelalte cai, nu stiu,
ferindu-se sa faca aprecieri in ceea ce nu cunoaste.

Budistii lasa pe Dumnezeu sa descopere fiecaruia intr-un mod personal calea catre El si nu condamna nicio aspiratie virtuoasa.

Chiar daca si intre ei sunt disesiuni dogmatice, spiritul tolerantei este fundamentul, nu cel al intolerantei -germenele violentei.

Doar Dumnezeu stie lucrarea ascunsa a fiecaruia, daca este frica, manie, mandrie, acceptare, dragoste…indiferent de apartenenta religioasa.

Last edited by florin.oltean75; 18.07.2011 at 21:33:05.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 21:41:45
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Exista mai multe ramuri de buddhism unele cred in divinitate altele nu.

Preotul din Essex oare o fi practicat buddhismul si nu vorbeste tot din carti? pai daca era asa rau si tot esuai oare de mii de ani buddhistii de ce nu esueaza devenind cu toti demonici?

Sau poate parintele este un prooroc dovedit si merita sa ascultam de el cu toata atentia si sa renuntam la parerile altor sfinti ortodocsi si calugari care spun ca Buddha a fost un mare sfint.

Cu ce devine mai bun crestinismul daca sapam eforturile sincere si rezultatele altora?

Oare un parinte nu apreciaza eforturile sincere ale copilului?

Cei necredinciosi care implinesc legea firii de la sine bine placuti lui Dumnezeu oare cu ce putere o fac?

Iar celibatul nu este obligatoriu, au fost cazuri de preoti casatoriti care au fost sfintiti pe diferite trepte de sfintenie.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 21:42:45
liviuaugustin liviuaugustin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

dl FLO. trebea' sa te nasti in INDIA , de altfel nu i asa viata, viitoare speri sa te nasti acolo ; oare atunci ai sa promovezi ortodoxia ?
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 22:33:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu nu cred ca parintele Sofronie (Saharov) a practicat in tinerete budismul,probabil practica o metoda de meditatie de o aflase de la unii de prin Europa,ca doar nu a fost prin Asia sa afle de budism.
Budismul nu se invata din carti,mi se pare ci cu un maestru budist pe langa tine.
Vechi 18.07.2011, 22:38:37
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviuaugustin Vezi mesajul
dl FLO. trebea' sa te nasti in INDIA , de altfel nu i asa viata, viitoare speri sa te nasti acolo ; oare atunci ai sa promovezi ortodoxia ?
Daca budistii ar spune ca numai ei se mantuie,
sau ca ar detine adevarul absolut,
cu siguranta as promova cu toata inima crestinismul.

Hristos nu este Hristos
Hristos este Blandetea.

Buddha nu este Buddha
Buddha este Compasiunea.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 22:44:51
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Revenind la parintele Sofronie Saharov,eu nu tiu minte sa fi vazut ceva rau zis de budism de parintele Sofronie,prin cartea aceea despre Sfantul Siluan Athonitul.
Acum nu stiu ce sa spun,poate nu tin eu minte bine.
Normal ca se poate scoate o carte in care sa se zica parintele Sofronie a spus asa si pe dincolo de budism,fara ca parintele Sofronie sa fi zis asa,daca ii inseala dracii pe unii sa faca asa.
Si de ce zic asta,Klaus Kenneth,ucenic al parintelui Sofronie, zice asa:
"“Într-o zi, de pildă, la mănăstirea Essex a venit un vizitator care a luat statuia lui Buddha și a pus-o la fereastră. Un alt părinte i-a spus părintelui Sofronie că este un lucru exagerat să pui statuia lui Buda acolo, într-o mănăstire. Era starețul. Iar părintele Sofronie i-a spus starețului: „Dacă statuia aceasta te deranjează, atunci tu trebuie să pleci, dar omul acesta rămâne.” Pentru părintele Sofronie era mult mai important sufletul acelui om departe de Ortodoxie, decât gesturile sale naive. Așa am înțeles ce înseamnă dragostea”."
Nu ca parintele Sofronie ar fi apreciat in vreun fel ideile budiste,dar nici sa le condamne pe tonul acela nu cred ca ar fi facut.

Last edited by mihailt; 18.07.2011 at 22:48:25.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 22:53:16
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Daca budistii ar spune ca numai ei se mantuie,
sau ca ar detine adevarul absolut,
cu siguranta as promova cu toata inima crestinismul.

Hristos nu este Hristos
Hristos este Blandetea.

Buddha nu este Buddha
Buddha este Compasiunea.
Ai auzit de curentul 'Wisdom Christianity' ?
Reply With Quote
Răspunde