![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iarasi este un englez.
In original este: “Seeing is not believing - it is only seeing.”
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fani, poate ne spui tu mai multe despre acest autor, de ce l-ai ales, ce-ti place la el, etc. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un autor care pe mine m-a interesat din cauza mult iubitului meu C. S. Lewis, care il considera un fel de mentor, pentru ca, dupa spusele lui, i-a 'botezat imaginatia' cu cartile lui fantastice. Despore 'botezul imaginatiei' as vrea sa scriu alta data, ca e mai complicat. Aici as spune doar ca Lewis iubea literatura dar devenise ateu in adolescenta, iar cartile lui MacDonalds si ale altora, pe urma, l-au adus la crestinism fara sa isi dea seama, mai intai. Imaginatia lui s-a increstinat inaintea mintii. MacDonald era crestin (a fost si pastor la un moment dat) si a scris multe carti, dintre care cele care sunt cele mai citite astazi sunt cele fantastice, cele din care am citat (Printesa si gobelinii, Printesa si Curdie (am descoperit de curand ca sunt traduse si pe romaneste), Phantastes si At the back of the North Wind, de exemplu. De ce este interesant? Este un fel de precursor al genului 'fantasy', si in acelasi timp crestinismul se stravede din aceste carti ca printr-un vitraliu (trebuie sa stii ca este acolo, nu este explicit). Sa nu uitam ca Tolkien, cel care a facut acest gen popular, era un crestin foarte credincios (catolic). A scris si alte romane nefantastice, (care m-au entuziasmat mai putin, cat am citit) si multe alte carti cu eseuri si predici.
|
||||
|
||||
![]()
Multumim, Fani, pentru explicatiile detaliate. Eu una n-am mai citit de mult literatura fantastica, nu mai este pe gustul meu.
Pana vine Ovidiu cu un citat, am sa continui eu jocul. Asa ca va invit sa ghiciti cine este autorul cuvintelor de mai jos: "Biserica noastră nu a încetat să sublinieze importanța momentului de la miezul nopții. Drept dovadă a și compus slujba miezonopticii. Cine se roagă la miezul nopții, își face viața ușoară, întrucât milostivul Dumnezeu așteaptă să ne întâlnim și nu ne lasă să obosim degeaba, așa cum credem uneori." |
|
|||
|
|||
![]()
Arhim. Emilianos Simonopetritul
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, Ovidiu, asa este. Extrasul este din cartea "Viața neptică și nevoințele ascetice".
Te asteptam sa vii cu un citat. Last edited by mirela.t; 04.12.2013 at 23:30:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Altcineva, daca are un citat la indemana, il rugam sa posteze - ca sa nu blocam jocul si sa mai invatam cate ceva. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
”Mulți dintre cei care vorbesc despre dragoste și unitate nu sunt uniți ei înșiși cu Dumezeu, deoarece nu L-au iubit și nici nu au dragoste adevărată.”
|
|
||||
|
||||
![]()
Pr. Arsenie Boca ? :) trebuie sa fie un ardelean, zic si eu... daca nu, da-ne niste indicii, sa ne ghidam un pic.
Last edited by mirela.t; 07.12.2013 at 01:22:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Până se hotărăște Ovidiu să ne ajute, dau eu un citat mai ușor.
Așadar, aflați cine a dat următoarea definiție : "Credința este mărturisirea sinceră că Dumnezeu, Căruia ne închinăm, Treimea, Cel care este ziditorul și dătătorul a toate, ne mântuiește pe noi cei căzuți, prin puterea morții pe Cruce a Fiului lui Dumnezeu cel întrupat, cu harul Prea Sfântului Duh în Sfânta Sa Biserică." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|