Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2008, 19:04:23
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Daca nu stii cum sunt platiti preotii mai bine taci. Vad ca iti place sa vorbesti nedocumentat.
Asta ca sa nu aducem in discutie zeciuiala pe care o dau avedentistii (ia sa te uiti prin america ce vile si ce masini de zeci de mii de dolari au pastorii...asta mi-a spus-o un prieten de acolo, nu am vazut la televizor)
De ce sa nu aducem in discutie zeciuiala? Nu este nimic de ascuns. Si de ce sa vorbim de pastorii cu vile, din America (dupa spusele unui prieten).In Romania nu avem pastori?. Eu nu stiu pe nici unul cu vila. Pastorii adventisti nici macar casa nu au. Ca-i tot muta la fiecare 5 ani. Asteptam intrebari. Ca sa nu va documnetati de la "prieteni din America".
Vechi 02.11.2008, 19:22:37
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
De ce sa nu aducem in discutie zeciuiala? Nu este nimic de ascuns. Si de ce sa vorbim de pastorii cu vile, din America (dupa spusele unui prieten).In Romania nu avem pastori?. Eu nu stiu pe nici unul cu vila. Pastorii adventisti nici macar casa nu au. Ca-i tot muta la fiecare 5 ani. Asteptam intrebari. Ca sa nu va documnetati de la "prieteni din America".
Lasa ca stiu si in Romania (la protestanti ...spun in general ca sa nu te simti doar tu afectat) unde se strange zeciuiala, pastorul nu are serviciu, nici pastorita, si o duc foarte bine cu banii. Si asta chiar in Craiova Nu incercati sa pareti asa corecti ca nu stunteti. Incercata sa vedeti barna din ochiul vostru, inainte de a vedea paiul din ochiul altora.
Nu va mai legati voi de preoti daca nu stiti cum sunt platiti. Va place voua doar sa denigrati. Dar cand va face cineva sectanti, eretici, sariti de doi metri in sus, ca vai ce jigniti va simtiti.
Vechi 02.11.2008, 19:27:53
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Asa pentru cultura ta generala, un preot are un salariu de 600 de lei. Jumatate il ia de la Mitropolie, iar cealalta jumatate din ce primeste de la enoriasi. Dar voi nu va ganditi ca biserica trebuie intretinuta, trebuie reparata, trebuie platit curentul etc... Dar va place sa vorbiti in necunostinta de cauza, sa aruncati cu noroi. De parca pastorii vostrii nu iau bani de la membrii sectei.(si nu incerca sa spui ca nu, ca sunt cazuri concrete in Craiova) Uitati-va mai intai in ograda voastra.
Vechi 02.11.2008, 21:05:44
Banned

Implicit

Citat:
Asa pentru cultura ta generala, un preot are un salariu de
Cel putin pe mine, nu ma intereseaza ce salariu are un preot.
Vechi 02.11.2008, 21:14:13
Banned

Implicit

Citat:
De parca pastorii vostrii nu iau bani de la membrii sectei.(si nu incerca sa spui ca nu, ca sunt cazuri concrete in Craiova) Uitati-va mai intai in ograda voastra.
Pastorii nostri nu iau bani de la membrii bisericii adventiste. Eu, cel putin, nu am dat nici un sfant: nici la botezul meu, nici la botezul sotiei, nici la nunta,etc. Toate slujbele se oficiaza fara nici un ban. Asa ne-a invatat Domnul Iisus Hristos.

Pe dvs. cine v-a invatat sa aruncati cu acuzatii nefondate. Sunt sigur ca nu Mantuitorul.

Daca aveti vre-o problema cu adventistii, este treaba dvs. Dar va dau o solutie: "facetii praf" cu ceea ce ne invata Domnul Iisus Hristos, adica "dreptatea, mila si credinciosia". Daca aplicati aceste metode, succesul este garantat.
Vechi 02.11.2008, 21:20:03
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
Asa pentru cultura ta generala, un preot are un salariu de 600 de lei. Jumatate il ia de la Mitropolie, iar cealalta jumatate din ce primeste de la enoriasi. Dar voi nu va ganditi ca biserica trebuie intretinuta, trebuie reparata, trebuie platit curentul etc... Dar va place sa vorbiti in necunostinta de cauza, sa aruncati cu noroi. De parca pastorii vostrii nu iau bani de la membrii sectei.(si nu incerca sa spui ca nu, ca sunt cazuri concrete in Craiova) Uitati-va mai intai in ograda voastra.
Si pentru cultura ta generala ,adventistii nu dau zecime ca sa traiasca pastorii ci ca sa existe biserica .Salariile se dau de la Conferinta locala, si sint strinsi de secretari nominalizati pt fiecare biesrica,care raspund de administrarea fiecarui banut.
Si iti repet nu este normal ca preotii sa primeasca salriu de la stat si nici sa fie finantata BO sau oricare alta ,de stat .
Dati Cezarului ce-i al Cezarului ,si ce e a lui Dumnezeu ,lui Dumnezeu.
E o porunca pe care o stii bine.
Si cuvintele tale devin noroi cind ii numesti pe alti frati crestini,sectanti.
Eu o sa-ti spun crestinule ,ce faci?
Vechi 02.11.2008, 21:23:36
Banned

Implicit

Citat:
Lasa ca stiu si in Romania (la protestanti ...spun in general ca sa nu te simti doar tu afectat) .
Daca tot va ocupati cu manjitul, faceti afirmatii exacte. Treaba cu "spusul in general" este de la cel rau. Ce ati spune daca eu fac afirmatii generale despre bisericile traditionale si, in felul acesta, spun ceva care s-ar potrivi numai bisericii catolice, dar bag si biserica ortodoxa in aceeasi oala.

"Sa nu te simti doar tu afectat". Foarte frumos. Ideea este sa-i afectati pe cat mai multi.

Treaba asta cu manjitul (si nici macar nu spuneti adevarul), o invatati la institutul teologic? Am inteles ca va pregatiti sa deveniti preot.
Vechi 03.11.2008, 10:42:52
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marmat Vezi mesajul
Si pentru cultura ta generala ,adventistii nu dau zecime ca sa traiasca pastorii ci ca sa existe biserica .Salariile se dau de la Conferinta locala, si sint strinsi de secretari nominalizati pt fiecare biesrica,care raspund de administrarea fiecarui banut.
Si iti repet nu este normal ca preotii sa primeasca salriu de la stat si nici sa fie finantata BO sau oricare alta ,de stat .
Dati Cezarului ce-i al Cezarului ,si ce e a lui Dumnezeu ,lui Dumnezeu.
E o porunca pe care o stii bine.
Si cuvintele tale devin noroi cind ii numesti pe alti frati crestini,sectanti.
Eu o sa-ti spun crestinule ,ce faci?
Si pentru cultura ta, ca sanu te mai simti lezat, si sa crezi ca din bani tai sunt platiti preotii, ei sunt platiti de la Mitropolie, care este de sine statatoare
Frate va deranjeaza adevarul sau cum? Sau cand voi ne improscati cu noroi ar trebui sa va multumim? Pe forumurile voastre aruncati cu noroi in stanga si in dreapta. Voi ce fel de cresini sunteti?

vasinec in locul tau nu as mai vorbi. ca asa ai o placere sa arunci cu noroi in ortodoxie. dar nu te uiti la neregulile din secta ta.
Nu mai nega tu ca pastorii nu iau bani de la adventisti. Ba traiesc chiar foarte bine din banii vostri, din acea zeciuiala. Si stai linistit ca informatia vine de la sursa sigura.
Vechi 03.11.2008, 13:06:45
Banned

Implicit

Citat:
vasinec in locul tau nu as mai vorbi. ca asa ai o placere sa arunci cu noroi in ortodoxie. dar nu te uiti la neregulile din secta ta.
Stati linistit, ca nici neregulile din biserica mea nu-mi scapa. Nici mie si nici fratilor mei de credinta. La noi, spiritul critic si autocritic functioneaza.

Nu am vrut sa arunc cu noroi in ortodoxie. Am vrut doar sa sparg un mit care sta in calea mantuirii. Credinta intr-o organizatie religioasa, fie ea ortodoxa fie adventista,etc, ciunteste din credinta in Mantuitorul. Daca ai o credinta impartita, drumul tau s-ar putea sa nu duca spre mantuire.

Si ortodocsii si adventistii si altii, ar trebui sa-L cautam pe Iisus Hristos, nu sa ne pierdem timpul laudandu-ne. Din prea multa lauda adusa bisericii ortodoxe (mai laudata decat Dumnezeu), au venit atentionarile mele (pe care dvs. le numiti aruncare cu noroi).

Singurul care merita lauda si cinstea este Dumnezeu.
Vechi 03.11.2008, 14:06:29
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Si ortodocsii si adventistii si altii, ar trebui sa-L cautam pe Iisus Hristos, nu sa ne pierdem timpul laudandu-ne. Din prea multa lauda adusa bisericii ortodoxe (mai laudata decat Dumnezeu), au venit atentionarile mele (pe care dvs. le numiti aruncare cu noroi).

Singurul care merita lauda si cinstea este Dumnezeu.
Daca asta ai inteles tu ca se intampla in Biserica Ortodoxa e grav. trebuie sa mai studiezi problema.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00