Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 13:55:18
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Talcuire Evrei 4.8

8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi [de odihnă].
Ati stricat mult cu acea adaugire (acel fals) din paranteza. Da senzatia ca dvs. nu veti cauta ce spune Scriptura, ci veti cauta ca Scriptura sa zica ce credeti dvs.

Pacat. Ati asternut o talcuire foarte frumoasa. De ce trebuia sa o umbriti cu acea adaugire?

Citat:
Dar dupa intrarea in pamantul fagaduintei, evreii calca juramantul si Dumnezeu se supara si retrage fagaduinta.

Adica evreii prin nerespectarea juramintelor vor rata ziua aceea de intrare in mostenire, de intrare in odihna. Pamantul fagaduit trebuia sa fie o prefigurare a Raiului, dar nu un Rai ceresc, ci unul pamantesc unde curge lapte si miere.
Acum, versetul din Evrei 4.8 ne spune ca Dumnezeu a hotarat o alta zi de intrare in odihna, o alta zi de intrare in mostenire, dar de data asta nu numai pentru evrei, care s-au dovedit neascultatori, ci pentru toate neamurile, si nu intr-un Rai pamantesc, ci intr-un Rai ceresc, si nu printr-un conducator pamantesc, Iosua, ci printr-un Mantuitor ceresc, Iisus Hristos.

Bun, deci am identificat cele doua zile, de fapt momente, de intrare in fagaduinta sau in odihna: prima, ziua cuceririi pamantului fagaduit si a doua, ziua "cuceririi" Raiului Ceresc.
Am spicuit din talcuirea dvs. Foarte deschisa si cu viziune biblica de asamblu. Nu am nimic de comentat, pana aici.

Citat:
Stim ca a doua a "cazut" intr-o zi de Duminica pentru ca Raiul a fost deschis in noaptea de Inviere.
Aici este un punct de cotitura si nu sunt de acord cu dvs. Ma avem pana vom castiga Canaanul Ceresc. Domnul Iisus Hristos ne-a dat, mijlocul de a izbandi: credinta in jertfa Sa mantuitoare (jertfa care a avut loc vinerea).

Dar, vom intra in Canaanul Ceresc in acea zi (acea alta zi) cand va reveni EL sa ne ia. "Caci insusi Domnul , cu un strigat, cu glasul unui arhanghel cu trambiata lui Dumnezeu Se va pogara din cer ... vom fi rapiti toti impreuna cu cu ei (cei inviati din morti), in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16,17). Asta este ziua (acea alta zi) de care se vorbeste in Evrei.

In acea zi vom intra in Canaanul ceresc, condusi de Iisus (Ioshua) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane odihna de sabat , ca o arvuna, pentru poporul lui Dumnezeu.(Evrei 4:9)

In plus, ziua a saptea nu are nici o legatura cu mantuirea. Are legatura cu creatia lumii si cu Creatorul. Chiar se repeta, in Evrei, ca "Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de lucrarile lui", cand inca nu intrase pacatul in lume si nu era nevoie de mantuire.
Vechi 21.12.2011, 14:08:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Draga domnule, nu m-ati lamurit, este vreo profetie adventista gata-gata sa se implineasca? sau toate sunt pe timp nedefinit?
Nu stiu cat de "gata-gata" sa se implineasca sunt profetiile adventiste. Asta depinde de voia Domnului. Vremea nu o stim.

Dar, ati avut 2 exemple de profetii deja implinite. Plus, inca una, de care v-ati legat incercand sa demonstrati ca nu s-a implinit (lucru care nu avea cum sa va iasa). Mai vreti si altele? V-am invitat, spre exemplu, sa vedeti interpretarile adventiste la profetiile din Daniel si Apocalipsa. Cand vorbim de profetii adventiste, vorbim mai mult de interpretarea profetiilor facute in Scriptura. Si, cred ca adventistii sunt cei mai avansati in interpretarea profetiilor, avand in vedere faptul ca cerceteaza Scriptura ca un tot, nu rupand bucatele.
Vechi 21.12.2011, 14:12:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Apoi se vede clar se spune de o zi de schimbare si nu se spune: ramane
Ba se spune: ramane. Vezi originalul grecesc si toate zecile de traducerile pe care le poti accesa. Doar in traducerea ta falsificata se foloseste un termen care schimba (alta).
Vechi 21.12.2011, 14:15:25
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Si, cred ca adventistii sunt cei mai avansati in interpretarea profetiilor, avand in vedere faptul ca cerceteaza Scriptura ca un tot, nu rupand bucatele.
Asta e parerea dumneavoastra. Ma bucur ca cititi mai atent ce scrie lumea fata de osutafara unu . Ma refer la ce a scris Maris.
Apoi am o intrebare pentru dumneavoastra . Cercetati scriptura ca un tot (scriptura alcatuita de o biserica care dupa parerea dumneavoastra a schimbat adevarul). Scriptura poate relata fapte lipsite de logica fapte care nu ne ajuta deloc ba mai mult da dreptate actelor de paganism?
Vechi 21.12.2011, 14:17:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba se spune: ramane. Vezi originalul grecesc si toate zecile de traducerile pe care le poti accesa. Doar in traducerea ta falsificata se foloseste un termen care schimba (alta).
Tai din ce am zis. Am aratat ca traducerea prezentata de voi nici nu suna normal apoi am aratat ca sunt alte n traduceri diferite de a ta! Pai noi discutam de cuvantul, ramane?!?
9. Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat (nu scrie o odihna de sabat si scrie ca cea de sabat a se vedea diferenta)pentru poporul lui Dumnezeu. Apoi biblia catolica:nu ar mai fi vorbit de o alta zi.Prin urmare ziua de sambata a poporului lui Dumnezeu ramane pe viitor!
Deci iara minti cand imi spui ca ti-am dat doar un exemplu!

Last edited by bairstow; 21.12.2011 at 14:23:52.
Vechi 21.12.2011, 14:21:38
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ati stricat mult cu acea adaugire (acel fals) din paranteza. Da senzatia ca dvs. nu veti cauta ce spune Scriptura, ci veti cauta ca Scriptura sa zica ce credeti dvs.

Pacat. Ati asternut o talcuire foarte frumoasa. De ce trebuia sa o umbriti cu acea adaugire?
Multumesc de aprecieri. Ati observat bine ca am pus adaugirea aceea in paranteza, dar nu si ca am afirmat, ce-i drept doar la finalul postarii, ca nu sunt de acord cu ea si mi-am exprimat convingerea si speranta ca va urma o noua traducere cat de curand fara de adaugiri sau schimbari.

Citat:
Am spicuit din talcuirea dvs. Foarte deschisa si cu viziune biblica de asamblu. Nu am nimic de comentat, pana aici.
Multumesc din nou.

Citat:
Aici este un punct de cotitura si nu sunt de acord cu dvs. Ma avem pana vom castiga Canaanul Ceresc. Domnul Iisus Hristos ne-a dat, mijlocul de a izbandi: credinta in jertfa Sa mantuitoare (jertfa care a avut loc vinerea).
Dupa credinta noastra vinerea s-a produs rascumpararea noastra dar deschiderea Raiului noi credem ca s-a produs in noaptea de Inviere.

Citat:
Dar, vom intra in Canaanul Ceresc in acea zi (acea alta zi) cand va reveni EL sa ne ia. "Caci insusi Domnul , cu un strigat, cu glasul unui arhanghel cu trambiata lui Dumnezeu Se va pogara din cer ... vom fi rapiti toti impreuna cu cu ei (cei inviati din morti), in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16,17). Asta este ziua (acea alta zi) de care se vorbeste in Evrei.

In acea zi vom intra in Canaanul ceresc, condusi de Iisus (Ioshua) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane odihna de sabat , ca o arvuna, pentru poporul lui Dumnezeu.(Evrei 4:9)
Trebuie sa recunosc ca m-am gandit si eu la acea zi ca fiind Parusia, insa nu corespundea intrutotul asemanarii cu ziua lui Iosua. Caci ziua Parusiei e ziua "finala" a intrarii in odihna, adica dupa ea nu se mai naste nimeni care sa mai poata intra in Imparatie, pe cand la ziua lui Iosua nu trebuia sa fie ultima, ci evrei s-ar mai fi nascut si in anii urmatori intrarii in pamantul fagaduintei. Deci ziua lui Iosua e mai corect sa fie considerata "inceputul intrarii in odihna" si nu "finalul" ca la Parusie. De aceea am ramas la cealalta zi, cea a deschiderii Imparatiei prin Inviere. Dar nu va contest dreptul sa aveti o alta interpretare. Oricum, multumesc pentru bunavointa de a-mi citi postarea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 21.12.2011, 14:23:05
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aceasta este o opinie personală (chiar dacă e împărtășită de un miliard de oameni) care încearcă să înfrunte Cuvântul lui Dumnezeu. Nu puteți lupta împotriva Lui, căci nu aveți nicio bază scripuristică pentru acel "Nu, dar mai important".
Am inteles. Deci este parea mea personala, cerect este ca este mai importanta ziua in care S-a odihnit Dumnezeu decat ziua in care a mantuit lumea. Nici nu cred ca mai trebuie sa raspund la nici o intrebare sau sa argumentez ceva pe acesta tema. Daca asta este baza convingerii dvs este sificient.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Sunteți dispus să vă supuneți conștient asupra acestui risc? Înseamnă că nu apreciați oferta Harului lui Dumnezeu, echivalând-o cu un blid de linte! Dumnezeu să vă ferească a pierde Cerul din cauza unei împotriviri încăpățânate la o singură poruncă!
Si dupa cand spun ca scoateti din context si interpretati cu rea vointa mint cu nerusinare nu?
Am spus ca eu nu imi asum nici un risc, din punctul acesta de vedere, pentru ca eu sunt convins ca am dreptate si dvs gresiti. Si acum intrebati daca sunt dispus sa imi asum un risc pe care nu il consider real?
Vechi 21.12.2011, 14:24:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Apoi am o intrebare pentru dumneavoastra .
Se respinge. Nu vreau sa-ti raspund si cred ca am sa sar peste postarile tale.
Vechi 21.12.2011, 14:26:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Se respinge. Nu vreau sa-ti raspund si cred ca am sa sar peste postarile tale.
Deoarece te-am dovedit mincinos apoi nu ai raspunsuri :))
Imi rupi din fraze treci peste ce traduceri arat sau alte lucruri etc etc. Eu ce sa inteleg? Tu de cateva postari arati ca eu ma bazez pe o singura traducere cand eu am aratat ca acest lucru nu e adevarat!

Last edited by bairstow; 21.12.2011 at 14:33:29.
Vechi 21.12.2011, 14:29:00
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
În prealabil postat de Mihai36
exista mai multe nivele de cunoastere si intelegere insa gloatei ii este destinata varianta cea mai usor de digerat insa ea nu cuprinde adevarul in intregime avind deci si unele informatii eronate

Pentru ca eu inteleg afirmatia ca referire la BO, va rog sa argumentati cu dovezi ca BO sustine ca Sf Scriptura contine informatii eronate.
Inca astept raspuns la intrebarea asta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16