Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2015, 21:40:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Astăzi Hristos în Muntele Taborului ,
Strălucind Luminos cu Dumnezeiasca Rază ,
precum a făgăduit Ucenicilor si-a golit Chipul si umplându-se Ei de
Rază Dumnezeiască , de Lumină Purtătoare , cu Bucurie au Grăit :
Să cântăm Dumnezeului nostru , că S-a Preaslăvit .

Auzindu-Te , Stăpâne , pe Tine Mărturisit de Tatăl
si Fulgerul Fetei Tale Cel mai Tare decât vederea omenească neputând
răbda să-L vadă , Ucenicii Tăi au căzut cu frică la pământ , cântând :
preoti , Lăudați-L , popoare , Preaînălțați-L întru toti vecii .
Tropar la Praznicul Schimbării la Fată a Domnului
Schimbatu-Te-ai la Fată în munte , Hristoase Dumnezeule ,
arătând Ucenicilor Tăi Slava Ta , pe cât li se putea .
Strălucească si nouă , păcătosilor , Lumina Ta cea Pururea Fiitoare ,
pentru Rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu ,
Dătătorule de Lumină , Slavă Tie .

În munte Te-ai Schimbat la Fată si pe cât au putut Ucenicii Tăi au
văzut Slava Ta , Hristoase Dumnezeule , pentru ca ,
atunci când Te vor vedea Răstignit , să înteleagă Patima Ta
Cea de Bunăvoie si să Propovăduiască Lumii că
Tu Esti cu Adevărat Raza Tatălui .
Amin !
Vechi 16.08.2015, 21:32:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

„Minunile Tale ni le-ai arătat, în preacuratul Tău chip, căci prin El ai dăruit mângâiere tuturor pământenilor, învățându-i ca în toate necazurile și împrejurările vieții să alerge la milostivirea Ta și cu dragoste să-Ți cânte: Aliluia!
„Ce minunate cuvinte ai spus, Doamne, celor în necazuri: „Să nu se tulbure inima voastră, credeți în Dumnezeu, credeți în Mine, și veți moșteni Împărăția gătită vouă de la întemeierea lumii”.
„Hristoase Dumnezeule, cel ce se încrede în Tine nu se va rușina în veac”
„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, credem în Tine, ajută necredinței noastre;
„Doamne, Doamne, ni se topesc sufletele de durere, înțelepțește-ne și poruncile Tale vom păzi;”
„Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi odihni pe voi”
„Doamne, depărtează norii necredinței, zavistiei și dușmăniei, căci Duhul Tău cel bun Îl cerem;”
Vechi 03.09.2015, 20:31:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Vechi 17.09.2015, 20:45:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugaciune pentru vrajmasi
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel unul nascut din Tatal, mai inainte de veci, Carele de buna voie ai primit moartea pe cruce pentru mantuirea neamului omenesc si ca un mielusel fara de glas impotriva celui ce-l injunghie, asa nu Ti-ai deschis gura,- caci pe cruce fiind rastignit intre cei doi talhari si batjocoririle de la cei potrivnici primind, spre cer Ti-ai ridicat ochii si cu bunatate Te-ai rugat: "Parinte! iarta-le lor, ca nu stiu ce fac". Tu Doamne, ne-ai invatat sa nu stam impotriva celui rau si ai zis: "De te va lovi cineva peste obrazul cel drept, intoarce-i si pe cel stang". Asemenea Tu ne-ai poruncit zicand: "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Parintelui vostru cel din ceruri, caci El rasare soarele Sau peste cei buni si peste cei rai, si ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti".
Tu insuti intru tot bunule imparate, cauta la mine nevrednicul robul Tau, si da-mi tarie, ca sa nu ma manii impotriva vrajmasului meu si sa nu-i intorc lui loviturile cu razbunare, caci "numai al Meu este a razbuna", graieste Domnul,- iar noua, fapturilor celor dupa chipul si asemanarea Ta, ne-ai poruncit Tu insuti "ca sa nu apuna soarele peste mania voastra", si daruri la sfintele Tale altare sa nu aducem pana nu ne vom fi impacat mai intai cu cei in neintelegeri cu noi!
Tu deci, Care in luminoasa si sfanta rugaciune " Tatal nostru " ne inveti sa ne rugam, zicand: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri", ajuta-mi mie, Doamne, ca, potrivit cuvintelor Tale, sa rasplatesc cu bine celor ce ma urasc, celor ce ma vatama si celor ce ma prigonesc. Da-le, Doamne, pacea Ta, lumineaza-le mintea, ca sa Te cunoasca pe Tine si poruncile Tale, curateste-le inima si o mladie, ca sa-si vada gresalele si sa se caiasca de nedreptatile lor! Nu-i lasa pe ei, Doamne, in ratacire si in pacat! Trimite-le lor binecuvantarea Ta, ca sa se intoarca si sa se mantuiasca si sa fie vii intru imparatia Ta! Iar mie, Stapane, daruieste-mi duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, pentru ca in pace si cu bucurie sa graiesc catre Tine unele ca acestea:" larta-ne noua gresalele, precum si noi iertam gresitilor nostri". Amin.
Vechi 24.09.2015, 13:16:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O superba rugăciune compusă de stareții de la Optina. Ea poate fi cuprinsă în pravila de rugăciune zilnică a oricărui creștin ortodox. Ea ne învață cum să primim cu pace toate întâmplările vieții și cu gând bun nadăjduitor în Pronia lui Dumnezeu.
Doamne, daruiește-mi să primesc cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi!
Învrednicește-mă să mă dau întru totul Sfintei voii Tale!
În tot ceasul astăzi, povățuiește-mă și în toate mă sprijinește!
Oricare vor fi veștile pe care le voi primi în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și întărit în credința că peste toate este Sfânta voia Ta!
În toate faptele și cuvintele mele Tu călăuzește-mi gândurile și simțirile!
În toate întâmplările neașteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine!
Învață-mă să fiu deschis și înțelept cu fiecare dintre mădularele familiei mele duhovnicești, pe nimeni amărând, pe nimeni întristând!
Doamne, dă-mi putere să port osteneala zilei de astăzi și toate întâmplarile din vremea ei!
Călăuzește-mi voia și învață-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd și să iert!
Amin!
Vechi 25.09.2015, 21:38:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Stapâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc; așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie.
Doamne, Dumnezeul nostru, caută dintru înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, ce sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din harul Sfântului Tău Duh coborând peste Dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.
Așa, Doamne, înmulțind dragostea în inimile noastre, păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi și totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe altii și să facem tot binele, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.
Vechi 07.10.2015, 08:45:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugăciune PUTERNICĂ pentru momentele grele ale vieții

O, Dumnezeule Mare, mântuiește-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinților, hărăzește-mi-o și mie, care ajuți și sprijini toate lucrările, ajută-mă și sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toți dușmanii văzuți și nevăzuți.

În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârșire.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine ……!

Binecuvântarea Domnului Iisus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine…..!

Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine … !

Doamne, norii grei ai nenorocirilor și ai supărarilor se abat asupra capului meu și întristările sfâșietoare mă copleșesc, dar mă mângăi că Tu mă iubești și această încredințare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea și bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuși.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg și mă rog: vino grabnic și mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit și pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca și lui și mai presus Doamne dă-mi sănătate și……….(se spune o singură dorință).

Doamne, ai milă și nu zăbovi și primește cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău și ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau față de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci și de a mă ruga pentru cei aflați în primejdii sau suferință și pentru mântuirea tuturor oamenilor.

Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste dușmanii mei cunoscuți….(se spune numele) și necunoscuți și îdreaptă-i cu gânduri bune spre mine și spre toți ai casei mele.

Tu Doamne, dorești ca omul să trăiască în unire și dragoste pe pământ.

Fă-i și pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta și luminează-le Tu , Doamne, inima lor și fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată și ne iartă nouă greșelile, precum iertăm celor ce ne greșesc noua. AMIN!
Vechi 02.11.2015, 20:29:37
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Incetează, Doamne; iartă, Doamne; milostivește‑Te, Doamne, și nu ne da pe noi morții pentru fărădelegile noastre, căci noi suntem poporul Tău și toiagul moștenirii Tale. Ceartă‑ne pe noi, însă cu bunătate, iar nu cu mânia Ta, ca să nu ne împuținezi pe noi și să fim mai urgisiți decât toți câți locuiesc pe pământ, pentru că mila Ta este mai presus de cuvânt, și iubirea Ta de oameni neajunsă, și bogăția bunătății Tale neîntrecută. Pentru aceasta, îndrăznim, cu stăruință ne rugăm și cu umilință cerem, plecând genunchii inimilor noastre; încetează bătaia mâniei Tale, așa precum demult, în zilele lui David, ai încetat bătaia față de poporul Tău, cu toate că noi nu arătăm asemenea pocăință. Dar Tu, ca un preabun, oprește mânia Ta, îmblânzește iuțimea Ta cea dreaptă și dă sănătate celor ce pătimesc, bolnavilor tărie, iar pe cei sănătoși îi ocrotește. Toată boala și toată neputința depărteaz‑o de la poporul Tău; pe toți îi ferește de această primejdie cumplită, păzindu‑i nebântuiți de orice boală vătămătoare și păstrându‑i cu mâna Ta cea atotputernică nesupărați de orice chinuire cumplită și tulburare pierzătoare, căci în adevăr iuțimea mâniei Tale a cuprins pe toți și i‑a tulburat. Și chiar de nu ne‑am întoarce cu totul de la vicleșugurile noastre, izbăvește‑ne pe noi pe toți de sfatul rău și ne dă să‑Ți mulțumim pentru toată facerea de bine. Pentru rugăciunile celei ce fără prihană Te‑a născut pe Tine, ale Preacuratei Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, cu folosințele sfinților și dumnezeieștilor îngeri și ale tuturor sfinților.
Că Tu ești izvorul milei și adâncul de nepătruns al milostivirii și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și Bunului și de viață Făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Vechi 03.11.2015, 11:49:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Doamne Tu ești stânca mea, cetățuia mea,
Unde sufletu-mi zdrobit a găsit izbăvirea.
Ești locul meu de adăpost, ești tăria mea,
Ești stânca ce-a cuprins nemărginirea.
Ești întăritura mea, partea mea de moștenire,
Dragostea Ta fără seamăn, mi-a dat mântuire.
Te-ai îngrijit cu milă și-ndurare, din iubire,
Și mi-ai deschis Ușa, ce mă duce-n-nemurire.
Tu n-ai disprețuit inima mea, rănită și zdrobită,
Ai pus balsam vindecător pe inima-mi mâhnită,
În mila Ta, Tu mi-ai arătat cât sunt de iubită,
Prin Jertfa de pe cruce, Tu m-ai vrut Mântuită.
Ai avut milă! Că-s doar suflare Ți-ai amintit
Și urgiei Tale nu i-ai dat drumul. Te-ai oprit,
Cu iubire mare și-ndurare iertarea-i pregătit,
Și-n brațele Tale ocrotitoare m-ai adăpostit.
Pe stâncă m-ai urcat, știai că nu pot ajunge,
M-ai curățit de al meu păcat, cu al Tău sânge,
Ai șters lacrimile amare, a inimii ce plânge,
Bunătatea Ta, vindecă sufletu-mi ce se frânge.
Alerg la adăpostul aripilor Tale, Domnul meu,
Ești scutul meu de apărare, ești Turnul meu
Unde eu, găsesc scăpare și alinare la greu,
Căci brațul Tău puternic mă susține mereu.
Mă ferești de valuri, valuri ce vor a mă strivi,
Oprești furtuna furioasă, ce vrea a mă-ngrozi.
Mă ocrotești cu mâna-Ți caldă-n fiecare zi,
Oprești vrăjmașul crâncen, pregătit a mă lovi.
Izbăvitorul meu, mi-alini a mea durere,
Îmi dai în fiecare zi, a bivolului putere.
Ajută-mă Doamne să fac, tot ce-mi vei cere,
Voia Ta să fie-n mine stăpână pe-a mea vrere.
Pune-n mine duh de ascultare, un duh statornic
Să n-aibă putere să mă despartă de Tine, nimic.
Mărește-mi credința, fă să nu scadă nici un pic,
Tu-mi întinzi mâna de cad, ca să mă ridic.
Numele Tău, Isus, fie slăvit pe întreg pământul,
S-ajungă la marginile pământului, Cuvântul!
Ești stânca-n care mă ascund. În nimeni altul
Nu-i izbăvire, Mărire Ție, Prea Înaltul!
Mi-ai dat lumină ochilor să privesc în sus
Și-ncredere-n Tine, de orice mai presus.
Tot mai clar zvâcnirile vrăjmașului răpus,
Zi de zi anunță revenirea Ta, Isus.
Ochii privesc norii, urechile stau ciulite
La chemarea Ta, candelele sunt pregătite
Și făcliile-s aprinse, fecioarele-s adormite,
De atâta așteptare sunt obosite.
Somnul e-n veghe și-s gata de zbor
Pentru ceasul în care ne-om întâlni pe nor. Amin

Viorica Dan.
Vechi 25.11.2015, 23:34:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugaciune care se citeste in fiecare post
Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Last edited by cristiboss56; 25.11.2015 at 23:39:40.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) cristiboss56 Rugaciuni 592 14.11.2022 14:08:21
O problema cu un prieten . Templier Knight Generalitati 3 12.03.2012 14:01:38
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? giovaninnaa Rugaciuni 14 23.09.2011 16:18:24
Alta minune a bunului dumnezeu ionut12 Generalitati 3 25.10.2010 15:48:34
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... inorog Arta bisericeasca in general 4 31.01.2010 22:49:41