Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2011, 22:16:56
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.
Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.
Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnu
l. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu.
Căci nimeni dintre noi nu trăiește pentru sine și nimeni nu moare pentru sine.
Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem.
Căci pentru aceasta a murit și a înviat Hristos, ca să stăpânească și peste morți și peste vii.

Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau și tu, de ce disprețuiești pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea judecății lui Dumnezeu.

Si mai mult :

Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte?
Țineți zile și luni și timpuri și ani?

Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar.

Uite si Cornilescu :

Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face.

si

Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?

Voi păziți zile, luni, vremuri și ani.
Vechi 26.12.2011, 22:21:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Se numeste dreapta credinta si a fost infiintata acum 2000 de ani. Si eu am fost botezat in dreapta credinta.In rest sa fii sanatos,auzi cica de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton si unde se intelege din tot textul ca e vorba de o alta zi.
Nu dragule, nu se numește așa... nu amesteca orthodoxia cu această fugă de idei că o murdărești! Am să-ți spun direct cum se numește, căci te-am menajat postarea trecută: se numește comportament ideatic schizoid. Nu, nu te-am făcut schizofren (să nu te apuci a te plânge de asta), ci tu însuți demonstrezi fuga de realitate ascunzându-te îndărătul unei dogme inoculate perfid de dușmanul sufletelor... este ceea ce ne imputați nouă ca "spălarea creierului". Atât de mult ți s-a repetat că acolo scrie "altă zi de odihnă" că ai început să crezi această minciună și pus în fața realității textului original, repeți ce ai fost învățat...

Apropos, nu este "sabbaton", ci "sabbatismos".
Vechi 26.12.2011, 22:23:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aici gresiti voi adventistii. Traduceti termenul sabbath cu sambata. Doamne ajuta!
Și ție la fel îți spun: nu e "sabbath", ci "sabbatismos" (σαββατισμός)!

P.S. În limba română nu "adventiștii" au tradus termenul prin sâmbătă, ci pentru prima dată ortodocșii:

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu" (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)
Vechi 26.12.2011, 22:25:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Prietene tocmai ai demonstrat ca esti de o ignoranta crasa. Spre folosul tau ar fi sa vorbesti despre ceva despre chiar ai habar, ca stii ca e o vorba: mai bine taci, si dai impresia ca esti prost, decat sa deschizi gura si sa spulberi orice indoiala.
Poți să mă faci "prost" cât poftești, asta nu va schimba cu nimic evidențele. Îți înțeleg furia - asta nu înseamnă că ai o scuză... Degeaba te mânii pe Cuvântul lui Dumnezeu, nu poți lupta împotriva lui!
Vechi 26.12.2011, 22:29:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu;418349
Apropos, nu este "[I
sabbaton[/i]", ci "sabbatismos".
Dragul meu adventist de ziua a 7a .In graba ta sa ma jignesti ai uitat sa citesti exact ce am scris.

de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton.
In rest ramai cu bine in credinta ta.
Vechi 26.12.2011, 22:42:47
Banned

Implicit

Citat:
Dragul meu adventist de ziua a 7a .In graba ta sa ma jignesti ai uitat sa citesti exact ce am scris.

de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton.
Nu confunda un traducător certat cu Legea lui Dumnezeu și cu adevărul, "Biserica". Tocmai, că nu scrie nici sabbaton, nici sabbath, ci sabbatismos. Asta încerc să-ți atrag atenția... dar se vede că n-am cu cine...
Vechi 26.12.2011, 23:08:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu confunda un traducător certat cu Legea lui Dumnezeu și cu adevărul, "Biserica". Tocmai, că nu scrie nici sabbaton, nici sabbath, ci sabbatismos. Asta încerc să-ți atrag atenția... dar se vede că n-am cu cine...
Draga 99 tu intelegi ca am zis acelasi lucru ? Ca sabbaton se traduce sambata si sabbatismos nu e acelasi lucru si sensul a ce spune Pavel nu e acelasi ca zi de sambata de vreme ce si KJV nu risca asta si scrie despre zi de odihna ? De ce ar fi scris cineva acolo Sambata sau odihna de sambata sau cum oi vrea dumneata ? Ca sa se sminteasca lumea ? Ca sa ai motive dumneata sa-ti promovezi doctrina ?Daca Pavel le explica tocmai ca sabbatismos e ceva diferit de sarbatoarea dinainte ? Romanul risca mai mult pentru ca "El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu ".E treaba BO sa traduca Biblia asa cum crede de cuviinta si cat mai aproape de adevarul cuvintelor scrise inauntru. Care e problema ta de arunci cu blesteme in stanga si in dreapta ? V-a investit "Duhul" picat din cer cu precadere pe adventisti si cu chestia asta ?
Vechi 26.12.2011, 23:29:50
Banned

Implicit

Citat:
sabbaton se traduce sambata si sabbatismos nu e acelasi lucru
De unde știi tu că nu e același lucru? Pentru că-ți dărâmă întreaga construcție dogmatică cu "schimbarea zilei de odihnă"? Pentru că-ți distruge singurul argument (și acela fragil ca un pod din macaroane) invocat spre schimbarea unei zile cu alta? Nu degeaba o inteligență diabolică a inspirat traducătorul să falsifice textul divin! Și nu-mi spune că nu diavolul a stat îndărătul acestei silnicii, căci diavolul este singurul dușman al Cuvântului lui Dumnezeu. Restul sunt marionete în mâna lui!

Citat:
Daca Pavel le explica tocmai ca sabbatismos e ceva diferit de sarbatoarea dinainte ?
Care sărbătoare dinainte? Acum adaugi și tu ceva textului paulin? Unde scrie Pavel de "sărbătoare", arată-mi și mie!

Citat:
Care e problema ta de arunci cu blesteme in stanga si in dreapta ? V-a investit "Duhul" picat din cer cu precadere pe adventisti si cu chestia asta ?
Unde am aruncat eu blesteme? Blesteme rostește Dumnezeu pentru cel ce adaugă ori scoate ceva din Cuvântul Lui. Și cu asta avem de-a face în Evrei 4,9 - versiunea ortodoxă oficială...
Vechi 26.12.2011, 23:42:12
Senior Member

Implicit

Sa "falsifice textul divin "

Da sa falsifici adevarul si sa pretinzi ca Dumnezeu te-a facut profet si ti-a dat dreptul sa inventezi o biserica asta cum e ? Sa nu ai nici o baza in biblie ca sa botezi pe altii asta cum e ? Sa tot sperii lumea cu Apocalipsa cand lumea ar trebui fiecare sa se gandeasca la propria mantuire asta cum e ?
"falsificarea textului divin" e problema traducatorului,a bisericii si a lui Dumnezeu.Eu sustin 100% traducerea ortodoxa pentru ca este in sensul celor spuse de Pavel,cel putin atat cat pot eu intelege.Si sant multe alte texte care ne spun ca noi,crestinii, nu santem in nici un fel legati de Sambata.Cel putin noi ortodocsii,de aia noi santem ortodocsi si dumneata si altii sant ceea ce sant fiecare dintre noi mai bun sau mai rau,mai credincios sau mai necredincios,mai eretic sau mai aproape de adevar.
Vechi 26.12.2011, 23:55:48
Banned

Implicit

Citat:
Sa "falsifice textul divin "

Da sa falsifici adevarul si sa pretinzi ca Dumnezeu te-a facut profet
Am înțeles! S-au terminat argumentele și ai trecut la atac cu E.G.White... vezi pe topicul celălalt am spus că White n-a pretins niciodată că e profet.

Citat:
Sa nu ai nici o baza in biblie ca sa botezi pe altii asta cum e ?
Și care mă rog frumos este "baza biblică" pentru a putea boteza pe alții? O să-mi aduci și în această privință un text falsificat? Hai să vedem...

Citat:
Sa tot sperii lumea cu Apocalipsa cand lumea ar trebui fiecare sa se gandeasca la propria mantuire asta cum e ?
Apocalipsa nu e ceva de speriat, ci e "Descoperirea" lui Iisus Hristos!... ori asta ai vrut să spui că adevărul Lui vă sperie?

Citat:
Cel putin noi ortodocsii,de aia noi santem ortodocsi si dumneata si altii sant ceea ce sant fiecare dintre noi mai bun sau mai rau,mai credincios sau mai necredincios,mai eretic sau mai aproape de adevar.
Orice creștin poate fi "mai bun sau mai rău", "mai credincios sau mai necredincios"... nu despre asta e vorba, ci despre dogmă, învățătură, principii de credință. Eu nu am dreptul să judec pe om indiferent din ce confesiune face parte, dar pot să semnalez când observ o incompatibilitate cu învățătura Scripturii. Și tu poți la fel.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31