![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.
Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu. Căci nimeni dintre noi nu trăiește pentru sine și nimeni nu moare pentru sine. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem. Căci pentru aceasta a murit și a înviat Hristos, ca să stăpânească și peste morți și peste vii. Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau și tu, de ce disprețuiești pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea judecății lui Dumnezeu. Si mai mult : Acum însă, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai degrabă după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă întoarceți iarăși la înțelesurile cele slabe și sărace, cărora iarăși voiți să le slujiți ca înainte? Țineți zile și luni și timpuri și ani? Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar. Uite si Cornilescu : Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. si Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu sau, mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou? Voi păziți zile, luni, vremuri și ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropos, nu este "sabbaton", ci "sabbatismos". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. În limba română nu "adventiștii" au tradus termenul prin sâmbătă, ci pentru prima dată ortodocșii ![]() "Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu" (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)
|
|
|||
|
|||
![]()
Poți să mă faci "prost" cât poftești, asta nu va schimba cu nimic evidențele. Îți înțeleg furia - asta nu înseamnă că ai o scuză... Degeaba te mânii pe Cuvântul lui Dumnezeu, nu poți lupta împotriva lui!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton. In rest ramai cu bine in credinta ta. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu confunda un traducător certat cu Legea lui Dumnezeu și cu adevărul, "Biserica". Tocmai, că nu scrie nici sabbaton, nici sabbath, ci sabbatismos. Asta încerc să-ți atrag atenția... dar se vede că n-am cu cine...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
De unde știi tu că nu e același lucru? Pentru că-ți dărâmă întreaga construcție dogmatică cu "schimbarea zilei de odihnă"? Pentru că-ți distruge singurul argument (și acela fragil ca un pod din macaroane) invocat spre schimbarea unei zile cu alta? Nu degeaba o inteligență diabolică a inspirat traducătorul să falsifice textul divin! Și nu-mi spune că nu diavolul a stat îndărătul acestei silnicii, căci diavolul este singurul dușman al Cuvântului lui Dumnezeu. Restul sunt marionete în mâna lui!
Citat:
Unde am aruncat eu blesteme? Blesteme rostește Dumnezeu pentru cel ce adaugă ori scoate ceva din Cuvântul Lui. Și cu asta avem de-a face în Evrei 4,9 - versiunea ortodoxă oficială... |
|
|||
|
|||
![]()
Sa "falsifice textul divin "
![]() Da sa falsifici adevarul si sa pretinzi ca Dumnezeu te-a facut profet si ti-a dat dreptul sa inventezi o biserica asta cum e ? Sa nu ai nici o baza in biblie ca sa botezi pe altii asta cum e ? Sa tot sperii lumea cu Apocalipsa cand lumea ar trebui fiecare sa se gandeasca la propria mantuire asta cum e ? "falsificarea textului divin" e problema traducatorului,a bisericii si a lui Dumnezeu.Eu sustin 100% traducerea ortodoxa pentru ca este in sensul celor spuse de Pavel,cel putin atat cat pot eu intelege.Si sant multe alte texte care ne spun ca noi,crestinii, nu santem in nici un fel legati de Sambata.Cel putin noi ortodocsii,de aia noi santem ortodocsi si dumneata si altii sant ceea ce sant fiecare dintre noi mai bun sau mai rau,mai credincios sau mai necredincios,mai eretic sau mai aproape de adevar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Orice creștin poate fi "mai bun sau mai rău", "mai credincios sau mai necredincios"... nu despre asta e vorba, ci despre dogmă, învățătură, principii de credință. Eu nu am dreptul să judec pe om indiferent din ce confesiune face parte, dar pot să semnalez când observ o incompatibilitate cu învățătura Scripturii. Și tu poți la fel. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|