Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2010, 21:10:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit De pe acest forum ( userul heaven )

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...612#post274612
Vechi 06.08.2010, 08:43:13
eduardd
Guest

Implicit

"Multi ,,credinciosi" stiu prea multe despre credinta dar dreptii stiu ce trebuie !"
(cules din forum)

Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 09:24:33
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sf. Ap. Pavel-... cel ce se lipeste de Domnul este un Duh cu El...

...Fara credinta cu neputinta este a bineplacea lui Dumnezeu...

...De vei marturisi cu gura ta pe Domnul Iisus si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat pe el din morti, te vei mantui...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 09:26:05
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Credinta fara fapte, moarta este.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 08.08.2010, 03:21:22
Miha-anca
Guest

Implicit

"... lui Dumnezeu trei lucruri îi sunt nesuferite: "omul tânăr și necredincios,omul bogat și nemilostiv și omul bătrân și defrânat".
Asa este si iti multumim Dorina pentru aceste cuvinte intelepte.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2010, 06:29:32
mirelat
Guest

Implicit

cred ca atributele respective sunt interschimbabile... si ramane adevarata propozitia in cauza.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2010, 06:38:13
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit Paradoxul vremurilor noastre

Paradoxul vremurilor noastre în istorie este că avem clădiri mai mari dar suflete mai mici. Autostrăzi mai largi,dar minți mai înguste. Cheltuim mai mult,dar avem mai puțin. Cumpărăm mai mult dar ne bucurăm mai puțin. Avem case mai mari,dar familii mai mici. Avem multe accesorii,dar mai puțin timp. Avem mai multe funcții,dar mai puțină minte. Mai multe cunoștințe,dar mai puțină judecată. Mai mulți experți și totuși mai multe probleme. Mai multă medicină,dar mai puțină sănătate... Ne culcăm prea târziu,ne sculam prea obosiți. Citim prea puțin,ne uităm prea mult la televizor și ne rugăm prea rar. Ne-am multiplicat averile,dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult,iubim prea rar și urâm prea des. Am învățat cum să ne câștigăm existența,dar nu cum să ne facem o viață. Am adăugat ani vieții și nu viață anilor. Am ajuns până la lună și înapoi,dar avem probleme când trebuie să traversăm strada să facem cunoștință cu un prieten. Am cucerit spațiul cosmic,dar nu și pe cel interior. Am făcut lucruri mai mari,dar nu mai bune. Am curățat aerul,dar am poluat solul. Am cucerit atomul,dar nu și prejudecățile noastre. Scriem mai mult,dar învățăm mai puțin. Plănuim mai multe,dar realizăm mai puține. Am învățat să ne grăbim,dar nu și să așteptăm...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2010, 15:04:34
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

"Cuvantul acesta, ramas de la Goethe, care mi-a placut tare mult si este adevarat, este:
Asa cum este cineva - oricare om - asa este si Dumnezeul lui."
Adica fiecare om, cand se gandeste la Dumnezeu, pune ceva din partea lui in ideea de Dumnezeu. De aceea, zice Goethe mai departe, Dumnezeu e de atatea ori de batjocura in lumea aceasta. Adica oamenii deformeaza ideea de Dumnezeu, punand ceva din ceea ce sunt ei." (Pr. Teofil Paraian).
Vechi 08.08.2010, 18:51:00
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit Cel ce se smereste , se va inalta-Mantuitorul

Sf. Efrem Sirul

Daruieste-mi ca sa vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratii mei.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2010, 19:11:43
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Arhimandritul Sofronie

Pentru Biserica Ortodoxa, mantuirea omului inseamna indumnezeirea lui.

Sa nu aveti prea multa incredere in educatia aleasa pe care ati primit-o in lume. Civilizatia in care traim este o cultura a caderii.

Staruiti in rugaciune, in nevointa, petreceti o zi fara pacat. Toate celelalte va vor fi date de Dumnezeu.

Sf.Siluan

Pentru a pastra Harul Duhului Sfant, trebuie sa nu primim nici un gand care nu-i place lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03