![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca o data daca nu intelegi ce spune Pavel acolo eu nu am ce sa-ti fac.Eu incerc sa le spun celorlalti sa nu creada toate minciunile cu sambetele "ceremoniale " si cu sufletul care e trup + suflare pentru ca asa i s-a nazarit unuia sau uneia din USA in sec 19. Sensul celor spuse de Pavel este exact cel accentuat in Biblia Ortodoxa. E adevarat ca in traducerea greaca exista cuvantul sabbatismos dar el trebuie inteles in context .Pavel vorbeste cu evrei carora trebuia sa le explice de ce Dumnezeu a randuit o alta zi de odihna si face o intreaga filozofie acolo.El trebuia sa explice totul cu Vechiul Testament unor oameni deprinsi cu Vechiul Testament.De aia foloseste Psalmul 94 (sau 95 pentru protestanti ) ca sa faca diferenta intre ziua a 7 a pe care a randuit-o Dumnezeu lui Moise si in care cei ce au primit vestea buna nu au intrat din cauza necredintei si ziua de ASTAZI din Psalmul 94. "again he appoints a certain day, “Today,” saying through David so long afterward, in the words already quoted, “Today, if you hear his voice, do not harden your hearts" Adica Astazi daca auziti glasul lui nu va impietriti inimile. Si apoi zice : Pentru ca daca Joshua le-ar fi dat lor odihna El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu .Deci Pavel face o filozofie ca sa le spuna oamenilor in final ca Dumnezeu a vorbit despre o alta zi. Dupa care le spune ca ramane in continuare o zi de "sabbatismos" dar asta pentru ca erau evrei nu pentru ca ar trebui sa tina in continuare sambata. Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Si tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca nu duce lumea la erezie si le salveaza sufletul .Si e exact ce a vrut sa spuna Pavel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Oh am scris mai sus "Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Dupa care am scris ca tradus ca e si mai corect.Am gresit si suna rau ca dupa cel mai nu exista si mai :). Am vrut sa spun ca Sabatismos tradus ca zi de odihna e corect.Tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca exact asta a vrut Pavel sa spuna.( vezi El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu ) Last edited by iuliu46; 26.12.2011 at 17:46:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Sufletul nu are cum sa fie trupul plus altceva din moment ce sufletul poate exista si fara trup adica suh forma de duh adica spirit .
Insa sufletul nu este spiritul pina la capat cum nici spiritul nu este sufletul pina la capat , suflarea de viata este spiritul si care este constiinta (nu neaparat si contienta) si identitatea noastra ce mai profunda , cea de cea mai mare curatenie avind o natura divina . Iar sufletul este format din manifestarile spiritului sub forma calitatilor deja dobindite in conformitate cu masura curateniei lor adica a truplui spiritual ,cerurile din noi - hainele spirituale care imbraca spiritul format cum spuneam din calitati. Asadar sufletul contine si defectelectele noastre care in realitate nu sint pina la capat ale noastre ci snt doar trecatoare caci ele dispar odata cu cresterea calitatilor si a curatarii lor spre un nivel mai bun de manifestare . cresterea calitatilor nu este identicaq cu puificarea lor insa purificarea ajuta cresterea caci fara curatenie nu e posibila cresterea fie sa si ultrabinecvintata. La rindul ei cresterea ajuta purificarea caci nu mai permite mudarirea peste anumite nivele ci aduce o medie mai buna de manifestare. Aceste calitati sint grupate pe mai multe nivele care formeaza anumite principii sau sa le zicem domenii .Aceste nivele corecpund exact celor 7 nivele de sfintenie iar in momentul in care toate calitatile unui nivel ating maximul potentialului lor natural de cizelare atunci am dobindit o treapta de stintenie de pe care nu mai putem cadea . In momentul cind cele 7 trepte de sfintenie au fost realizate deplin de catre pronie atunci nemaiavind nici un fel de defect ci doar calitati desavirsite automat sufletl si rostul existente lui inceteaza asa incit se poate spune ori ca el moare sau ca il pierdem ori ca el se contopeste sau se dilueaza in sprit , cert este ca ramine doar spiritul calitatile si duhul sfint care ne face caabili de lucrari divine , cel care a aparat curatit si cizelat calitatile . Dealtfel duhul sfint tot pe calitati se bazeaza cind face lucrari . exista o interpotentare intre calitati si Duh. Duhul se sprijina pe fecioria si nonviolenta noastra iar el pe de alta parte este mai plin de vigoare in sfintenia Sa cu cit avem nazuinta desavirsirii calitatilor, a perfectionarii lor. Last edited by Mihai36; 26.12.2011 at 19:06:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu știu de ce mai încerci să-mi demonstrezi că negrul este alb. Ți-am dat și originalul și versiunea ortodoxă grecească, iar tu negi în continuare evidența... cum se numește asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodocsii cred asta : http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...hin/despre-om/ [SIZE=2] [/SIZE][SIZE=2][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu incerc sa-ti dovedesc tie nimic,incerc sa-i avertizez pe ceilalti sa fie atenti si sa nu cada in plasa Sambetelor "ceremoniale " si tuturor smecheriilor astora.Or merge la americani dar sper sa nu mearga pe aici. |
|
|||
|
|||
![]()
pai da fireste ca s-a nascut suflet viu caci daca ar fi fost suflet mort nu era in viata adica cu trup ci se afla undeva in locuinta mortilor.
Pe undeva in VT daca nu ma insel era un verset in care autorul se ruga pentru el si mentiona si trupul si sufletul si spiritul si duhul deci se referea la 4 elemente. Insa trebuie sa fim cu pace chiar daca ei cred asta , macar sa creada eronat si in schimb sa traisca in interior viata adevaratului crestin plin de pace si armonie fara orgoli sau partiniri . unde nu exista orgoliu si partinire ramine loc destul pentru iertare , mai cu seama ca asa cum iertam ni se iarta si noua. sa nu fim suparati ca exista mai multe culte sau religii ci sa ne bucuram ca ele exista si ca acolo exista rugaciune sincera caci puerea rugaciunii este mare sa luam aminte la oamenii intelepti care au pretentii mult mai mici fata de ceilalti si pretentii infinit mai mari de la ei insisi. mai cu seama ca se pare ca intr-un final pe pamint va ramine o singura religie care le va converti pe toate care sa asigure inchinarea catre un singur Nume pe tot pamintul dupa cum spune un verset din Zaharia 14. iar in acesst mod misiunea lui Dumnezeu de a aduna laolalta toate popoarele dupa cum scrie in Isaia 66 ar in sfirsit implinita. pare o misiune imposibila insa ar fi nedemn sa spunem ca pentru Dumnezeu un lucru este imposibil. mai ales ca este posibil ca aca mireasa sa se refere la o noua religie cea a celor 14400 care le va converti pe toate. o religia aparuta ca peste noaspte ca un popor nascut intro singura zi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Prietene tocmai ai demonstrat ca esti de o ignoranta crasa. Spre folosul tau ar fi sa vorbesti despre ceva despre chiar ai habar, ca stii ca e o vorba: mai bine taci, si dai impresia ca esti prost, decat sa deschizi gura si sa spulberi orice indoiala.
|
|
|||
|
|||
![]()
lasa-l ca nu pricepe.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|