Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2011, 17:39:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
La Evrei 4,9 traducerea nu doar că e greșită, ci e grosolan falsificată! Pe Cuvântul lui Dumnezeu nu e permis să se opereze cu "accentuare". Aceste accentuări se trec eventual în Catehism nu în textul sacru, altfel blestemul lui Dumnezeu stă asupra celui care a modificat (adăugat ori scos) ceva din Cuvântul Domnului.
Asta e parerea ta.In opinia mea nu e gresit atata timp cat ajuta omul sa nu cada in erezie.Sensul se pastreaza si omul intelege exact ce a vrut sa spuna Pavel.Si daca nu duce lumea la erezie si le salveaza sufletele e si mai corect.Despre blestemul lui Dumnezeu va trebui sa asteptam si vom vedea asupra cui cade.

Inca o data daca nu intelegi ce spune Pavel acolo eu nu am ce sa-ti fac.Eu incerc sa le spun celorlalti sa nu creada toate minciunile cu sambetele "ceremoniale " si cu sufletul care e trup + suflare pentru ca asa i s-a nazarit unuia sau uneia din USA in sec 19.

Sensul celor spuse de Pavel este exact cel accentuat in Biblia Ortodoxa. E adevarat ca in traducerea greaca exista cuvantul sabbatismos dar el trebuie inteles in context .Pavel vorbeste cu evrei carora trebuia sa le explice de ce Dumnezeu a randuit o alta zi de odihna si face o intreaga filozofie acolo.El trebuia sa explice totul cu Vechiul Testament unor oameni deprinsi cu Vechiul Testament.De aia foloseste Psalmul 94 (sau 95 pentru protestanti ) ca sa faca diferenta intre ziua a 7 a pe care a randuit-o Dumnezeu lui Moise si in care cei ce au primit vestea buna nu au intrat din cauza necredintei si ziua de ASTAZI din Psalmul 94. "again he appoints a certain day, “Today,” saying through David so long afterward, in the words already quoted, “Today, if you hear his voice, do not harden your hearts"
Adica Astazi daca auziti glasul lui nu va impietriti inimile.
Si apoi zice :
Pentru ca daca Joshua le-ar fi dat lor odihna El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu .Deci Pavel face o filozofie ca sa le spuna oamenilor in final ca Dumnezeu a vorbit despre o alta zi.

Dupa care le spune ca ramane in continuare o zi de "sabbatismos" dar asta pentru ca erau evrei nu pentru ca ar trebui sa tina in continuare sambata.

Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Si tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca nu duce lumea la erezie si le salveaza sufletul .Si e exact ce a vrut sa spuna Pavel.
Vechi 26.12.2011, 17:42:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
De ce nu scrie niciun apostol in Noul testament despre iesirea sufletului din trup, in momentul mortii?
N-au avut cand ca au fost ocupati sa le lase indicii unora despre sambata,must si suflet care e trupul + suflarea de viata.

Oh am scris mai sus "Sabbatismos tradus ca o zi de odihna e cel mai corect.Dupa care am scris ca tradus ca e si mai corect.Am gresit si suna rau ca dupa cel mai nu exista si mai :). Am vrut sa spun ca Sabatismos tradus ca zi de odihna e corect.Tradus ca o alta zi de odihna e si mai corect pentru ca exact asta a vrut Pavel sa spuna.( vezi El nu ar mai fi vorbit despre o alta zi mai tarziu )

Last edited by iuliu46; 26.12.2011 at 17:46:06.
Vechi 26.12.2011, 19:04:05
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Sufletul nu are cum sa fie trupul plus altceva din moment ce sufletul poate exista si fara trup adica suh forma de duh adica spirit .
Insa sufletul nu este spiritul pina la capat cum nici spiritul nu este sufletul pina la capat , suflarea de viata este spiritul si care este constiinta (nu neaparat si contienta) si identitatea noastra ce mai profunda , cea de cea mai mare curatenie avind o natura divina .
Iar sufletul este format din manifestarile spiritului sub forma calitatilor deja dobindite in conformitate cu masura curateniei lor adica a truplui spiritual ,cerurile din noi - hainele spirituale care imbraca spiritul format cum spuneam din calitati.
Asadar sufletul contine si defectelectele noastre care in realitate nu sint pina la capat ale noastre ci snt doar trecatoare caci ele dispar odata cu cresterea calitatilor si a curatarii lor spre un nivel mai bun de manifestare .
cresterea calitatilor nu este identicaq cu puificarea lor insa purificarea ajuta cresterea caci fara curatenie nu e posibila cresterea fie sa si ultrabinecvintata. La rindul ei cresterea ajuta purificarea caci nu mai permite mudarirea peste anumite nivele ci aduce o medie mai buna de manifestare.
Aceste calitati sint grupate pe mai multe nivele care formeaza anumite principii sau sa le zicem domenii .Aceste nivele corecpund exact celor 7 nivele de sfintenie iar in momentul in care toate calitatile unui nivel ating maximul potentialului lor natural de cizelare atunci am dobindit o treapta de stintenie de pe care nu mai putem cadea .
In momentul cind cele 7 trepte de sfintenie au fost realizate deplin de catre pronie atunci nemaiavind nici un fel de defect ci doar calitati desavirsite automat sufletl si rostul existente lui inceteaza asa incit se poate spune ori ca el moare sau ca il pierdem ori ca el se contopeste sau se dilueaza in sprit , cert este ca ramine doar spiritul calitatile si duhul sfint care ne face caabili de lucrari divine , cel care a aparat curatit si cizelat calitatile .
Dealtfel duhul sfint tot pe calitati se bazeaza cind face lucrari .
exista o interpotentare intre calitati si Duh.
Duhul se sprijina pe fecioria si nonviolenta noastra iar el pe de alta parte este mai plin de vigoare in sfintenia Sa cu cit avem nazuinta desavirsirii calitatilor, a perfectionarii lor.

Last edited by Mihai36; 26.12.2011 at 19:06:26.
Vechi 26.12.2011, 19:45:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Asta e parerea ta.In opinia mea nu e gresit atata timp cat ajuta omul sa nu cada in erezie.
Nu e părerea mea, ci avertizarea lui Dumnezeu! Și nu e o avertizare oarecare, ci una de viață și de moarte (veșnică). În schimb, opinia ta e profund greșită căci Biblia nu se numește "Sfânta Interpretare", ci Sfânta Scriptură. Dacă vreun teolog vrea să facă interpretarea unui verset, o poate face într-o lucrare separată, nu modificând direct pe textul sacru!

Citat:
Sensul se pastreaza si omul intelege exact ce a vrut sa spuna Pavel.
Păi și asta e o problemă, căci modificarea de care vorbim schimbă complet sensul versetului. Din sâmbătă în "altă zi de odihnă"...

Citat:
Si daca nu duce lumea la erezie si le salveaza sufletele e si mai corect.
Aici la fel: chiar duce la erezie și pierde suflete, căci acestea sunt încurajate la neascultare față de porunca lui Dumnezeu (a IV-a din Decalog).

Citat:
Despre blestemul lui Dumnezeu va trebui sa asteptam si vom vedea asupra cui cade.
Neascultarea de Dumnezeu totdeauna duce la blestem. Și în viața aceasta și la judecata de apoi. Ne mai mirăm că noi românii suntem ultima nație din Europa! Păi ce altă nație și-a permis să falsifice Cuvântul lui Dumnezeu tocmai cu privire la o poruncă?!

Citat:
Dupa care le spune ca ramane in continuare o zi de "sabbatismos" dar asta pentru ca erau evrei nu pentru ca ar trebui sa tina in continuare sambata.
Nu știu de ce mai încerci să-mi demonstrezi că negrul este alb. Ți-am dat și originalul și versiunea ortodoxă grecească, iar tu negi în continuare evidența... cum se numește asta?
Vechi 26.12.2011, 19:50:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Sufletul nu are cum sa fie trupul plus altceva din moment ce sufletul poate exista si fara trup adica suh forma de duh adica spirit ...
Spune-le asta celor care cred ca sufletul e trupul + suflarea de viata pentru ca omul s-a nascut "suflet viu" .

Ortodocsii cred asta :

http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...hin/despre-om/

[SIZE=2]
[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
Vechi 26.12.2011, 20:06:52
Senior Member

Implicit

Citat:

...Nu știu de ce mai încerci să-mi demonstrezi că negrul este alb. Ți-am dat și originalul și versiunea ortodoxă grecească, iar tu negi în continuare evidența... cum se numește asta?
Se numeste dreapta credinta si a fost infiintata acum 2000 de ani.Si eu am fost botezat in dreapta credinta.In rest sa fii sanatos,auzi cica de ce nu a scris biserica sambata acolo unde nu scrie sabbaton si unde se intelege din tot textul ca e vorba de o alta zi.Ca sa nu cada oamenii mai neinvatati in plasa voastra si sa-si vanda sufletul pentru niste haine second hand uite de aia nu au scris.
Eu nu incerc sa-ti dovedesc tie nimic,incerc sa-i avertizez pe ceilalti sa fie atenti si sa nu cada in plasa Sambetelor "ceremoniale " si tuturor smecheriilor astora.Or merge la americani dar sper sa nu mearga pe aici.
Vechi 26.12.2011, 20:12:43
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

pai da fireste ca s-a nascut suflet viu caci daca ar fi fost suflet mort nu era in viata adica cu trup ci se afla undeva in locuinta mortilor.
Pe undeva in VT daca nu ma insel era un verset in care autorul se ruga pentru el si mentiona si trupul si sufletul si spiritul si duhul deci se referea la 4 elemente.
Insa trebuie sa fim cu pace chiar daca ei cred asta , macar sa creada eronat si in schimb sa traisca in interior viata adevaratului crestin plin de pace si armonie fara orgoli sau partiniri .
unde nu exista orgoliu si partinire ramine loc destul pentru iertare , mai cu seama ca asa cum iertam ni se iarta si noua.

sa nu fim suparati ca exista mai multe culte sau religii ci sa ne bucuram ca ele exista si ca acolo exista rugaciune sincera caci puerea rugaciunii este mare sa luam aminte la oamenii intelepti care au pretentii mult mai mici fata de ceilalti si pretentii infinit mai mari de la ei insisi.
mai cu seama ca se pare ca intr-un final pe pamint va ramine o singura religie care le va converti pe toate care sa asigure inchinarea catre un singur Nume pe tot pamintul dupa cum spune un verset din Zaharia 14.
iar in acesst mod misiunea lui Dumnezeu de a aduna laolalta toate popoarele dupa cum scrie in Isaia 66 ar in sfirsit implinita.
pare o misiune imposibila insa ar fi nedemn sa spunem ca pentru Dumnezeu un lucru este imposibil.
mai ales ca este posibil ca aca mireasa sa se refere la o noua religie cea a celor 14400 care le va converti pe toate. o religia aparuta ca peste noaspte ca un popor nascut intro singura zi
Vechi 26.12.2011, 21:14:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nici măcar așa nu e corect! Pavel nu scrie "rămâne în continuare κατάπαυσις (odihnă)", ci "rămâne în continuare σαββατισμός (sabat)". Fără "altă" și fără "zi"!

S-a explicat și în context despre ce este vorba acolo. De ce crezi că nu folosește expresia κατάπαυσις și în versetul 9 precum în context? Simplu, pentru că acolo nu e vorba despre aceeași odihnă spirituală discutată mai sus, ci e vorba de odihna sabatului, a zilei de sâmbătă.

Pentru cei cu adevărat orbi, am postat versetul din originalul grecesc în două din cele mai vechi manuscrise biblice: Codex Alexandrinus și Codex Vaticanus, în care am subliniat cu roșu cuvântul σαββατισμός să se vadă clar că e sabat (sâmbătă), iar nu "o altă zi de odihnă".

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=229
aici gresiti voi adventistii. Traduceti termenul sabbath cu sambata. Doamne ajuta!
Vechi 26.12.2011, 21:31:09
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Neascultarea de Dumnezeu totdeauna duce la blestem. Și în viața aceasta și la judecata de apoi. Ne mai mirăm că noi românii suntem ultima nație din Europa! Păi ce altă nație și-a permis să falsifice Cuvântul lui Dumnezeu tocmai cu privire la o poruncă?!
Prietene tocmai ai demonstrat ca esti de o ignoranta crasa. Spre folosul tau ar fi sa vorbesti despre ceva despre chiar ai habar, ca stii ca e o vorba: mai bine taci, si dai impresia ca esti prost, decat sa deschizi gura si sa spulberi orice indoiala.
Vechi 26.12.2011, 21:31:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aici gresiti voi adventistii. Traduceti termenul sabbath cu sambata. Doamne ajuta!
lasa-l ca nu pricepe.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31