Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 18:46:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cum tii dovedeste Dumnezeu mai exact? Iti apare in vedenie si zice cutare este fals sau nu?
...fiecare ne construim certitudinile poate in alt mod.
Eu sunt interesant de cum ti le construiesti tu pe ale tale..
Ma bazez pe credinciosia lui Dumnezeu:

"Și aceasta este încrederea pe care o avem către El, că, dacă cerem ceva după voința Lui, El ne ascultă."

Stiu ca e voia Lui sa nu fim amagiti si sa biruim in lupta credintei. De aceea m-am rugat sa ma invete sa deosebesc vocea Lui de vocea duhurilor inselatoare. Nu prea am vedenii, doar ca atunci cand un prooroc vorbeste recunosc vocea lui Dumnezeu, asa cum ai recunoaste tu vocea tatalui tau. Pe ce te bazezi, de fapt? Pe faptul ca il cunosti si stii ca e tatal tau, si orice ar fi nu poate altul sa se dea drept tatal tau ca nu i-ar merge.

Citat:
Experienta m-a invatat sa nu ma arunc cu capul inainte, indiferent cat de interesante sunt perspectivele.
Cu atat mai putin sa fac alegeri la nimereala pe baza primei impresii.
Desigur, exista o doza de prudenta si o analiza serioasa a faptelor. Nici vorba de aruncat cu capul inainte. Experienta m-a invatat [sac!] ca atunci cand ma arunc cu capul inainte capul e primul care se loveste...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 18:57:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci crezi ca Dumnezeu nu ridica darul chiar daca respectivul pacatuieste?
Adica poate avea un comportament care tu de ex. il observi ca fiind scandalos si totusi sa fie un proroc autentic?
Este vorba de talantul ingropat. Stapanul [Dumnezeu] i-a dat darul dar omul l-a ingropat sub pacate . Nu i l-a luat Dumnezeu. Omul poate oricand sa dezgroape talantul si sa-l puuna in negot prin pocainta si smerire. Inima lui ar fi din nou curata si darul functional.
"Comportament scandalos", nu. Asta e deja un om dezaxat, nu prooroc. Numai omul care sta langa Dumnezeu poate sa auda vocea lui Dumnezeu si sa ne spuna si noua ce a zis.

Citat:
La penticostali sunt din astia? Adica care sa proroceasca in public, fiind totusi inselati de duhuri?
Mai ne trezim si cu de astia.

"Copii, este ceasul de pe urmă, și precum ați auzit că vine antihrist, iar acum mulți antihriști s-au arătat; de aici cunoaștem noi că este ceasul de pe urmă. Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, "

Iar cand suntem vizitati de astfel de amagitori se pot intampla unele lucruri: ori se ridica pastorul si-l da pe fatza ca mincinos, ori alt prooroc, ori tac toti si nu-l cred. Posibil si sa amageasca pe unii . Dar nu pe cei seriosi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:43:17
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
"Comportament scandalos", nu. Asta e deja un om dezaxat, nu prooroc.
Biblia te contrazice.David nu era deloc un exemplu de moralitate,dimpotriva.
Vechi 21.04.2010, 19:53:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Biblia te contrazice.David nu era deloc un exemplu de moralitate,dimpotriva.
David nu a proorocit cat timp traia in pacat, ci inainte sau dupa ce s-a pocait . Asta apropo de dezgroparea talantului.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:00:53
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Nu vroiam sa te jignesc doar constatam o stare de fapt
Poi daca tot combati ortodoxia nu ti se pare ca ar trebui sa o cunosti?
Combat preamarirea oricarui sistem religios. Inchinarea si slava se cuvin numai lui Dumnezeu. Daca "adventismul" ar fi inaltat asa cum este inaltata ortodoxia, as combate acest lucru.

Citat:
Nu cunosti frumusetea rugaciunii sacramentale asa ca n-ai cum sa te pronunti, ti-asi recomanda sa citesti niste rugaciuni ortodoxe si sa imi spui cu ce nu ar fi Dumnezeu de acord din ele?
Rugaciunea sincera, adresata direct lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, are un caracter sacramental.

Citat:
Iti amintesti ca Dumnezeu i-a trasat lui Moise in detaliu modul de inchinare care trebuie adus
lipsa unui sablon sti unde duce?
Domnul Iisus Hristos a combatut sabloanele si ne-a invatat despre inchinarea in duh si adevar. "Dar vine ceasul, si acum a si venit, cînd închinãtorii adevãrati se vor închina Tatãlui în duh si în adevãr; fiindcã astfel de închinãtori doreste si Tatãl. Dumnezeu este Duh, si cine se închinã Lui, trebuie sã I se închine în duh si în adevãr." (Ioan 4:23,24)

Citat:
in adunarile neo-protestate au patruns melodii laice cu versuri crestine, pana si manele crestine care nu ii aduc slava lui Dumnezeu ci satisfac gusturile unora care altfel s-ar plictisi sa se inchine lui Dumnezeu, aici este problema,
La acest capitol sunt de acord cu tine. Multe din melodiile "cantate lui Dumnezeu", nu au nimic sacru. In plus, unele sunt de o calitate asa de proasta incat nu ar depasi nici faza de preselectie la festivalul de muzica usoara de la Mamaia (asta in cazul in care nu as avea nimic impotriva vre-unui gen muzical).

Desi avem foarte multe imnuri crestine deosebite ca melodie si versuri, genul de muzica "usoara, ieftina" a inceput sa patrunda si in biserica din care fac parte.

Ascult cu placere muzica bizantina ortodoxa. O consider o muzica sacra.

Citat:
E frumos sa te rogi liber si eu o fac dar exista un pericol asa cum am mai spus acela de ati confectiona un "dumnezeu" dupa propriile gusturi, argumentand ca daca ai inima curata ele sunt bune, daca n-ai un sablon, Biblia, Traditia, Biserica,
Nu-mi confectionez un "dumnezeu" dupa propriile gusturi. Sfanta Scriptura este "sablonul" meu dupa care invat sa-L cunosc pe Dumnezeu. Nu am un "dumnezeu" al traditiei sau al bisericii.

Citat:
cat despre repetarea rugaciunilor, uite de exemplu Biblia de ce o citesti de mai multe ori?
Citesc Sfanta Scriptura de mai multe ori pentru ca este un izvor nesecat de cunoastere. Rugaciunile nu le repet. Poate subiectul rugaciunilor mele se repeta (cer de mai multe ori acelasi lucru de la Dumnezeu, aduc multumiri repetate, etc.).
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:23:43
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul

Dar eu cred, mai degraba, ca in adancimea constiintei tale esti mustrat de Hristos, care iti da astfel "ghes" sa vii sa cercetezi Ortodoxia. Chiar daca nu o intelegi, apropiindu-te de ea e posibil sa ajungi sa respiri "aerul" ei, ceea ce iti doresc din toata inima.
Ai o parere foarte urata despre Domnul Iisus Hristos. Il cobori la nivelul unui partizan al unui sitem religios. Mantuitorul a vazut credinta adevarata la un o siro-feniciana sau la un sutas roman. Nu suferea de complexul apartenentei la un grup religios.

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
sper sa realizezi ca toate acuzele si invectivele la adresa noastra nu se potrivesc in gura unui urmator al lui Hristos, asa cum pretinzi ca esti.

Domnul sa ne lumineze!
De acuze, cred ca sunt vinovat (nu stiu cat au fost de constructive). Cat despre invective, am fost numai la primire.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:04:35
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
David nu a proorocit cat timp traia in pacat, ci inainte sau dupa ce s-a pocait . Asta apropo de dezgroparea talantului.
Probabil te gandesti doar la pacatul din cauza acelei femei,dai el a proorocit si cat timp avea 10 neveste si de acest pacat n-am citit sa se fi cait vreodata.
Vechi 21.04.2010, 21:18:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Probabil te gandesti doar la pacatul din cauza acelei femei,dai el a proorocit si cat timp avea 10 neveste si de acest pacat n-am citit sa se fi cait vreodata.
Pe atunci acesta nu era considerat pacat. Chiar Dumnezeu i-a zis: "Ți-am dat casa domnului tău și femeile domnului tău la sânul tău; ți-am dat ție casa lui Israel și a lui Iuda și, dacă aceasta este puțin pentru tine, ți-aș mai adăuga."

Desigur, nu era fara pacat, insa statea langa Dumnezeu si , atat cat stia, se ferea de pacat. Pana cand a facut unul mare si cu buna stiinta. Si asta e foarte grav.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 00:15:48
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pe atunci acesta nu era considerat pacat. Chiar Dumnezeu i-a zis: "Ți-am dat casa domnului tău și femeile domnului tău la sânul tău; ți-am dat ție casa lui Israel și a lui Iuda și, dacă aceasta este puțin pentru tine, ți-aș mai adăuga."
In capitolele de dupa cele 10 Porunci,scrie ca e.
Vechi 22.04.2010, 07:57:07
Senior Member

Implicit

Citat:
In capitolele de dupa cele 10 Porunci,scrie ca e.
Probabil te referi la porunca data de Dumnezeu in Deuteronom 17:

"Atunci să-ți pui rege peste tine pe acela pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău: dintre frații tăi să-ți pui rege peste tine;......Să nu-și înmulțească femeile, ca să nu se răzvrătească inima lui, "

. Ei, David nu a avut multe. :)) Fiul sau, Solomon, a avut 300 neveste si 700 tiitoare, ceea ce a avut un efect dezastruos pentru el si tara. Nevestele straine l-au invatat sa se inchine la idoli, le-a facut si altare si tara s-a spurcat, iar imparatia s-a destramat in timpul fiului sau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32