Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2010, 21:22:59
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Aha ,ma acuzati,atunci sa inteleg ca nu erati de acord cu versetul lui eugen care incerca sa sprijine aceasta.
PS:Nu cred ca toti crestini sunt de acord cu puritatea Fecioarei Maria,poate cu nasterea lui Iisus de la Sfantul Duh doar.
Vechi 01.12.2010, 22:20:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Parintii nostri au mancat mana in pustie, dupa cum este scris: Paine din cer le-a dat lor sa manance".
Deci Iisus le-a zis: "Adevar, adevar va spun: Nu Moise v'a dat painea din cer, ci Tatal Meu va da din cer painea cea adevarata.
Ca painea lui Dumnezeu este aceea care se pogoara din cer si da viata lumii" 4.
In 6:41, In 6:51, 1Co 10:17
Deci au zis catre El: "Doamne, da-ne noua intotdeauna painea aceasta...".
Mt 6:11, Lc 11:3, In 4:15
Si Iisus le-a zis: "Eu sunt Painea vietii; cel ce vine la Mine nu va flamanzi si cel ce crede in Mine niciodata nu va inseta.

.................................................. ....................................

Eu sunt Painea cea vie, Care S'a pogorat din cer. De va manca cineva din Painea aceasta, viu va fi in veci. Iar Painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este Trupul Meu".
In 3:13, In 6:33, In 6:58
Deci se certau Iudeii intre ei, zicand: "Cum poate acesta sa ne dea trupul lui sa-l mancam?...".
Si le-a zis Iisus: "Adevar, adevar va spun: Daca nu veti manca Trupul Fiului Omului si nu veti bea Sangele Lui, nu veti avea viata intru voi.
Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua de apoi.

Ioan ,6

Nu oi fi eu adeptul interpretarii literale,dar mai clar de atat ce vreti?
Avem aici si semnificatie literala si simbolica. Si ambele aspecte se suprapun de minune.

Cred ca discutia este purtata gresit(nu zic de cineva anume) daca painea este sau nu Hristos,caci nu trebuie sa plecam de la materie. Ceea ce stim sigur este ca Hristos este Painea vietii.Daca acceptam simbolic acest fapt ,cu tot ce implica el,de ce nu am accepta si concret?
Daca aceasta sintagma i se potriveste atat de perfect lui Hristos,de ce sa nu fi fost ea concretizata si in intruparea concreta a lui Hristos in painea euharistica?

Last edited by iustin10; 01.12.2010 at 22:25:37.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 08:33:29
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Daca aceasta sintagma i se potriveste atat de perfect lui Hristos,de ce sa nu fi fost ea concretizata si in intruparea concreta a lui Hristos in painea euharistica?
Dacă Hristos nu S-a "întrupat concret" în mielul pascal de la Exod încoace (iar acesta era totuși o ființă), ce motive ar avea să Se "întrupeze concret" într-un obiect (pâine)?
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 11:52:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dacă Hristos nu S-a "întrupat concret" în mielul pascal de la Exod încoace (iar acesta era totuși o ființă), ce motive ar avea să Se "întrupeze concret" într-un obiect (pâine)?
Din aceslasi motiv pentru care S-a coborit din cer, din acelasi motiv pentru care a luat fire omeneasca, din acelasi motiv pentru care a patimit si a fost rastignit pe cruce: pentru ca ne iubeste.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 12:37:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Din aceslasi motiv pentru care S-a coborit din cer, din acelasi motiv pentru care a luat fire omeneasca, din acelasi motiv pentru care a patimit si a fost rastignit pe cruce: pentru ca ne iubeste.
Pentru că ne iubește, a luat fire omenească, a pătimit și a fost răstignit pentru a noastră mântuire. Deci nu S-a întrupat într-o pâine. Dacă am primi viață doar printr-o asemenea prefacere în urma unui hocus-pocus, la ce ar mai fi fost nevoie de cele pomenite de tine? Ar fi fost mult mai simplu...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 12:41:39
cristian67
Guest

Implicit

,,Ati tot asteptat sa aveti mult,dar iata ca aveti putin.Ati strans mult si eu am risipit truda voastra!Pentru ce?Din pricina templului acestuia,care este daramat,iar voi zoriti cu lucrul fiecare pentru casa lui!De aceea cerul se va incuia si nu-si va mai da roua sa si nici pamantul roada sa.Eu am chemat seceta pe pamant si peste munti,si peste grau si peste vin si peste tot ce creste din pamant si peste oameni si peste dobitoace si peste toata stradania mainilor voastre''(Agheu 1,9-11)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 12:45:48
cristian67
Guest

Implicit

,,Apoi,luind paine si vin in mainile Tale cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca,le-ai facut insusi Trupul si Sangele Meu,pentru ca sa se ierte pacatele voastre''
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 12:50:48
cristian67
Guest

Implicit

,,N-au crezutadevarului si nu l-au primit,iata le-a trimis Dumnezeu lucrarea minciunii,sa o creada pe aceasta...si sa fie osanditi''(II Tesaloniceni2,10-12).Asa se nasc toti sectantii(mucarii)pe lume si vine urgia lui Dumnezeu peste ei.Impotriva mainii intinse a milei lui Dumnezeu poti sa dai pana si cu copita dar impotriva urgiei maniei Lui nu mai poti face nimic.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 13:30:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Pentru că ne iubește, a luat fire omenească, a pătimit și a fost răstignit pentru a noastră mântuire. Deci nu S-a întrupat într-o pâine. Dacă am primi viață doar printr-o asemenea prefacere în urma unui hocus-pocus, la ce ar mai fi fost nevoie de cele pomenite de tine? Ar fi fost mult mai simplu...
Domnule, raspunsul meu era la intrebarea ta " care era "motivul concret" pentru care Domnul s-a intrupat intr-o bucatica de piine?". Am sa-ti dau raspunsul ca la clasa 1, ca sa nu-mi mai pui in gura vorbe pe care nu le-am rostit: motivul concret pentru care Domnul nostru Isus Cristos s-a intrupat intr-o bucatica de piine este pentru ca ne iubeste. Acelasi motiv L-a facut sa se coboare din cer, sa patimeasca si sa moara pe cruce.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2010, 15:20:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Domnule, raspunsul meu era la intrebarea ta " care era "motivul concret" pentru care Domnul s-a intrupat intr-o bucatica de piine?". Am sa-ti dau raspunsul ca la clasa 1, ca sa nu-mi mai pui in gura vorbe pe care nu le-am rostit: motivul concret pentru care Domnul nostru Isus Cristos s-a intrupat intr-o bucatica de piine este pentru ca ne iubeste. Acelasi motiv L-a facut sa se coboare din cer, sa patimeasca si sa moara pe cruce.
Răspuns suficient de evaziv. Multumesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14