![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba nu sunt. Cu toate ca eu cred ca si Dragnea si altii au avut dosare facute aiurea, nu cred ca asta e solutia. Cred ca PSD e definitiv compromis si merita sa dispara. Ar fi trebuit sa se lupte cu DNA intotdeauna, nu sa incerce sa faca pace, sa taca ori de cate ori DNA a facut abuzuri sau atunci cand tefelistii cereau prin piete desfiintarea imunitatii parlamentare si asa mai departe. Atunci ar fi trebuit sa se bata daca era un partid serios. Dar totul e o lupta pentru putere, nimeni nu are nici un interes sa faca vreun lucru sa mearga in tara asta. Asa ca nu pot sa ma bucur. Sunt doua gasti de ticalosi care se bat pentru controlul catuselor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Un protest se organizează la ora 23.00 în fața Palatului Victoria, la sediul Guvernului României împotriva deciziei Guvernului de a adopta în ședința de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale.
Protestul a fost anunțat pe Facebook de asociația Corupția Ucide.
|
|||
|
|||
![]()
Macar au scos prostia aia cu abuzul din codul penal ? :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Abuzul in serviciu a fost modificat in așa fel (NOAPTEA) încât liderul PSD, Liviu Dragnea,să scape de dosarul penal în care a fost trimis în judecată și în care a avut primul termen de judecată astăzi !!!!!!!, pentru abuz în serviciu.....
LIVIU DRAGNEA a avut primul termen de judecata astazi, pentru abuz in serviciu. În aceeași zi, partidul lui Liviu Dragnea a trecut o ordonanta de urgenta prin care Liviu Dragnea a devenit nevinovat.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Super! Incepe sa imi para rau ca nu am votat PSD. In loc sa votez pozitiv mi-am irosit votul cu nationalistii. :)
Pacat ca in aceeasi zi in care Trump l-a dat afara pe Procurorul General, Ministrul Justitiei nu a facut acelasi lucru la noi. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Mai mulți inculpați sau condamnați celebri ar putea ieși din închisoare sau ar putea cere închiderea dosarelor dacă vor fi aprobate cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificările aduse Codurilor penale, în forma lor actuală. În plus, multe probe ar fi eliminate automat, vizate în primul rând fiind denunțurile.
Astfel, în cazul în care noile prevederi ar fi aplicate, Dan Voiculescu ar beneficia de o reducere a pedepsei la jumătate pe motiv că are peste 60 de ani. Din pedeapsa de 10 ani de închisoare primită pentru privatizarea frauduloasă a ICA ar rămâne cinci ani, din care ar trebui să facă o treime, având în vedere vârstă înaintată. Cum Voiculescu a executat deja 29 de luni de închisoare, ar însemna că fracția propusă pentru liberarea din arest s-a împlinit în urmă cu nouă luni și ar trebui pus deîndată în libertate. În plus, el nu ar mai trebui să achite prejudiciul, arată news.ro. Un alt personaj celebru care ar beneficia de aceste ordonanțe ale Guvernului Grindeanu este Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul finanțării Centrului Militar Constanța. Pe lângă înjumătățirea pedepsei, pe motiv de boală, acesta ar putea cere anularea mai multor probe din celelalte dosare pe care le are pe rol deoarece, potrivit ordonanței, abuzul în serviciu poate fi cercetat doar dacă există o plângere prealabilă a părții vătămate. Consiliul Județean Constanța nu s-a constituit parte civilă după ce DNA a constatat o pagubă de opt milioane de lei în dosarul finanțării nerambursabile din fonduri publice către diverse asociații și fundații, dosar în care Constantinescu a fost trimis în judecată în aprilie 2015. Gheorghe Ștefan, fost primar la Piatra Neamț, ar putea ieși și el din închisoare după ce a fost condamnat la șase ani cu executare în dosarul Microsoft. Și el ar beneficia de înjumătățirea pedepsei având în vedere că are peste 60 de ani. Din pedeapsa rămasă ar trebui să facă obligatoriu o treime, adică un an de închisoare. Având în vedere că acesta a fost arestat preventiv șase luni, că a stat în arest la domiciliu alte două luni și că se află din nou în arest în dosarul Microsoft din octombrie 2016, el ar împlini condițiile pentru a fi liberat din închisoare după ce ordonanțele ar fi publicate în Monitorul Oficial. Elena Udrea, trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, ar putea fi un alt beneficiar al ordonanței privind modificările aduse la "instituția denunțătorului”, având în vedere denunțurile care au vizat-o în timpul urmăririi penale. Astfel, ar fi anulate denunțurile făcute împotriva sa de Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării și de Ana Maria Topoliceanu, cea mai bună prietenă a sa. Dacă denunțurile ar fi anulate, ar dispărea și acuzația de luare de mită în cazul Gala Bute. Elena Udrea fost trimisă în judecată în aprilie 2015 sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. Procurorii spun că ea a coordonat un sistem prin care apropiații săi au primit bani de la mai multe firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de MDRT, o parte din sume ajungând la fostul ministru. În cazul fostului procuror-șef al DIICOT Alina Bica, dacă s-ar adopta cele două ordonanțe de urgență, ar fi anulate denunțurile făcute împotriva sa de fostul consilier Ionuț Mihăilescu și de omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul în care Bica este judecată pentru luare de mită și participație improprie la infracțiunea determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Ea a fost trimisă în judecată pe 25 septembrie 2015 în acest dosar, alături de fostul șef al ANAF Șerban Pop și de omul de afaceri Horia Simu. Fostul procuror Alina Bica ar scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu în dosarele în care este trimisă în judecată în cazul despăgubirilor frauduloase de la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP).
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce s-a întâmplat în România la 31.01.2017 va rămâne în istorie împreună cu iunie 1990.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Ce s-a intamplat ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Speram ca acum fortele de ordine sa-si faca datoria, ca sa nu fie nevoie iar sa vina nu stiu cine sa faca ordine. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Protest la ora transmiterii acestei știri în fața Palatului Victoria, după ce Executivul a adoptat proiectul de lege privind grațierea și ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. Mii de persoane manifestează, la ora transmiterii știrii, în fața Guvernului, nemulțumite de deciziile luate de Executiv. Oameni scandează "Demisia", "PSD-Ciuma roșie", Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru toți!", "Hoții" sau "Nu scăpați". Manifestanții continuă să vină în fața Executivului. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale.