Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 09:25:12
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Imi dau seama ca nu o sa putem termina niciodata aceste discutii. Daca voi o sa sustineti in continuare ca nu e vorba de ziua a saptea ci de ziua razvratirii e treaba voastra! Dar cel mai mult imi dau seama ca nici voi adventii nu puteti oferi o explicatie clara pentru acest verset! Se vorbeste despre sabat despre o schimbare dar concluzia finala este ca nu sabatul a fost schimbat ci doar planul de mantuire?!?De unde pana unde?
Asa ca va las pe voi sa scrieti ca oricum nu o sa inteleaga nimeni nimic! Daca un lucru atat de clar nu il intelegeti cum sa intelegeti alte lucruri? Daca biblia ar fi scris :sabatul este schimbat cu duminica , voi a-ti fi zis:sabatul ceremonial. Daca biblia ar fi zis: a saptea zi este schimbata cu o alta zi (asa cum spune acest pasaj) voi a-ti fi rastalmacit iara cuvintele scrise si a-ti fi spus ca a saptea zi nu e vorba de sabat ci de ziua razvratirii facuta de un evreu a saptea zi sau cine stie ce va mai trece prin cap?!
Deci biblia nu poate modifica o lege deoarece ea e rastalmacita de adventi! Pasajul sau acest capitol se refera la ziua a saptea care a fost schimbat! Si asa inteleg majoritatea in afara de adventi!
Daca in versetul :nimeni sa nu va judece cu privire la o zi de sabat puteti avea dreptate ca se refera la sabatul ceremonial (dar de ce nu specifica biblia acest lucru?) in acest capitol se vorbeste clar de o noua zi ! Am incheiat.
Acum o sa spuna ca legea nu poate fi schimbata. Totusi Iisus arata clar ca legea a fost schimbata :27. Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu preacurvesti."

28. Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
Si iarasi o luam de la capat. Daca legea spune :aveti voie sa mergeti iarna dar sa aveti 2 cauciucuri de iarna pe fata, aceasta lege nu e schimbata cand dupa o perioada cel care a facut legea mai sus spune ca trebuie sa ai toate cele 4 roti dotate cu cauciucuri de iarna?
Si iarasi incepe nebunia :))

Last edited by bairstow; 21.12.2011 at 09:42:46.
Vechi 21.12.2011, 09:43:02
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Pacat a existat intotdeauna si violenta la fel, prostitutie la fel, homosexualitate la fel. Nu e bine sa generalizam si sa demonizam epoca in care traim. Urmariti filmul Clockwork orange, Portocala mecanica foarte violent film si va veti convinge ca nu numai acum se fac filme violente. Traind in cómunism, ati fost sub un clopot de sticla fara influente din afara, si aveati impresia ca totul e bine si frumos. Comunistii au stiut sa ascunda gunoiul sub pres, inclusiv crimele din inchisori impotriva atator oameni. Spuneti ca atunci nu era atata pacat si nu era satanism la nivelul guvernului. Dar crimele guvernului cómunist nu arata satanismul si pacatosenia lor?Sunteti sub influenta tv si credeti ca tot ce e astazi e rau
.............
Vechi 21.12.2011, 09:54:28
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Daca biblia ar fi scris :sabatul este schimbat cu duminica
Dar uite că n-a scris!

Citat:
Daca biblia ar fi zis: a saptea zi este schimbata cu o alta zi (asa cum spune acest pasaj)
Nici asta nu scrie, în ciuda interpretării dumitale deformate!

Acum să-ți spun eu ce scrie Biblia:
  • Dumnezeu a binecuvântat ziua a 7-a, a sfințit-o și S-a odihnit în ea ca model pentru noi (Facerea 2,3)
  • Dumnezeu a scris porunca sabatului pe piatră cu Însuși degetul Lui.(Ieșirea 20,8-11)
  • Hristos a păzit sabatul și a spus că n-a venit să schimbe Legea (Mat.5,17)
Dacă-ți "dă mâna", încearcă să anulezi aceste 6 acțiuni ale Dumnezeirii! "Să sparie gându" că un muritor ar putea îndrăzni a face așa ceva!

Citat:
Am incheiat.
Pentru că suntem pe topicul "Profeți adventiști", îți garantez că n-ai încheiat...
Vechi 21.12.2011, 10:27:01
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

problema cu sabatul e mai complexa , s-a schimbat si caalendarul intre timp si apoi daca s-a schimat numataroarea deja nu maipoti stabili cu precizie o zi ci doar optezi pentru una din variante, scopul ei conteaza si nu exactitatea ei.
poti tine zilnic daca vrei sau sa te rogi in timp ce lucrezi ca unii calugari sporiti
Vechi 21.12.2011, 10:27:47
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Din acele 3 puncte de credinta nu puteti intelege si nu vreti sa intelegeti Evrei cap 4! Si de la aceste 3 puncte si nu numai aceste puncte mai sunt si altele interpretati biblia cum vreti!
Vechi 21.12.2011, 10:34:01
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Adica o trimiti la aia ca sa o pacaleasca?!?
Pai aia ca sa zica ca "sfintii" au fost prigoniti de biserica romano catolica ii baga in randul acelora pe eretici, vrajitori, hoti etc etc Ca nu or fi prosti sa-ti spuna adventii ca profetiile lor au dat gres sau ca nu sunt reale sau ca nu s-au implinit!
Nu te poate pacali nimeni, decat daca esti slab in credinta. Daca cineva este curios sa se informeze, eu consider ca nu ar trebui sa ne preocupe aceste profetii care nu au legatura cu credinta ortodoxa si nu are sens sa discutam despre ele
Vechi 21.12.2011, 10:36:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
problema cu sabatul e mai complexa , s-a schimbat si caalendarul intre timp si apoi daca s-a schimat numataroarea deja nu maipoti stabili cu precizie o zi ci doar optezi pentru una din variante, scopul ei conteaza si nu exactitatea ei.
poti tine zilnic daca vrei sau sa te rogi in timp ce lucrezi ca unii calugari sporiti
E adevărat, s-a schimbat calendarul de câteva ori, însă după fiecare schimbare după miercuri tot joi urma...
Vechi 21.12.2011, 10:43:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Din acele 3 puncte de credinta nu puteti intelege si nu vreti sa intelegeti Evrei cap 4!
Cele 3 puncte enumerate de mine nu sunt condiționate de Evrei 4. Și acum hai să stăm strâmb și să judecăm orthodox: sf. ap. Pavel lupta împotriva Dumnezeirii să-I desființeze acele acțiuni? Nici vorbă!
Atunci înseamnă că există o strâmbăciune în interpretarea ortodoxă a pasajului... Și dl. Grasu deja a discutat aspectul acesta.

Citat:
Si de la aceste 3 puncte si nu numai aceste puncte mai sunt si altele
Adevărat, mai sunt și altele. Eu le-am enumerat pe cele mai importante (din punctul meu de vedere). Vă pot aduce și altele.... dar deocamdată hai să le discutăm pe acestea.

Citat:
interpretati biblia cum vreti!
După cum scrie, domnule. După cum scrie. Încercați să anulați unul din acele puncte. Ori vă e frică că vă "trăznește" Dumnezeu? Fiți liniștit, Dumnezeu Se lasă judecat... dacă omul e sincer și caută adevărul cu tot dinadinsul...
Vechi 21.12.2011, 10:52:48
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
.............
Ce vreti ,sa intru in polemica cu d-voastra in saptamana Craciunului?
In anii 60 oamenii erau mai morali ,se statea la paine neagra la coada ,dar modelul oricarei tinere nu era Bianca Dragusanu sau Oana Zavoranu ,care numai exemplu crestin nu ofera ,prin scandalurile cu mama ei.
Filmele cu violenta acum sunt la ordinea zilei ,nu o exceptie ca atunci.
Nu stiu daca era constrangere sau asa a ramas societatea dupa razboi.
Acum e suficient sa tragi cu urechea la copiii astia de 14-15 ani sa te ingrozesti ce pot scoate din gura.
Copiii nu mai sunt motivati sa invete ,au exemplu interlopii care s-au imbogatit peste noapte.
Si totul mediatizat pe sticla.
Raul isi intinde tentaculele peste tot.
Vechi 21.12.2011, 10:54:50
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ce vreti ,sa intru in polemica cu d-voastra in saptamana Craciunului?
In anii 60 oamenii erau mai morali ,se statea la paine neagra la coada ,dar modelul oricarei tinere nu era Bianca Dragusanu sau Oana Zavoranu ,care numai exemplu crestin nu ofera ,prin scandalurile cu mama ei.
Filmele cu violenta acum sunt la ordinea zilei ,nu o exceptie ca atunci.
Nu stiu daca era constrangere sau asa a ramas societatea dupa razboi.
Acum e suficient sa tragi cu urechea la copiii astia de 14-15 ani sa te ingrozesti ce pot scoate din gura.
Copiii nu mai sunt motivati sa invete ,au exemplu interlopii care s-au imbogatit peste noapte.
Si totul mediatizat pe sticla.
Raul isi intinde tentaculele peste tot.
Asa este. A disparut bunul simt si respectul, acum tupeul e ridicat la rang de virtute.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16