Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2008, 12:28:31
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Sunt adventist de aproape 4 ani si nu am dat absolut nici un test din scrierile Ellenei White. Nici nu le cunosc prea bine, lucru pe care nu l-am ascuns fata de nimeni. Cel putin, scrierile profetice nu le cunosc deloc. Si nu am nici o problema.
Atunci inseamnă că esti pur si simplu un ignorant. Ce inseamnă valabilitatea de profet al Ellenei White pentru tine atunci? Ai avea curajul sa le spui acest lucru si "batrânilor " din adunarea sectărească la care umbli? Că nu te interesează opera părintelui fondator al sectei: Ellen White Biblia pe care tot spui că o cunosti te obligă la a verifica autoritatea unui asa-zis profet:

Deut. 18.22 Dacă proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu grăieste Domnul Cuvântul acela, ci-l grăieste proorocul din indrăzneala lui; nu te teme de el".
Mat 7.15-16 Feriti-vă de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor ii veti cunoaste. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
Mat.24.24 Căci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putintă, si pe cei alesi.
2 Tim 4. 3-4 Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi invătătura sănătoasă, ci - dornici să-si desfăteze auzul - isi vor grămădi invătători după poftele lor, Si isi vor intoarce auzul de la adevăr si se vor abate către basme.

Daca nu te interesează ce a scris Ellen White, nu ti se pare ciudat ca la Biserica Adventista ai fost invatat sa sustii ca scripturale exact aceleasi principii pe care le-a propovaduit "profetesa" voastră? Adică, Sabatul, Mileniul adventist, spălarea picioarelor in Adunări, zeciuiala, interdictia de a consuma anumite cărnuri, inexistenta Iadului, moartea sufletului odată cu trupul etc.
Ti se pare o coincidenta? Nu ai incercat sa iti pui niciodata aceasta intrebare?

Vechi 15.08.2008, 14:23:01
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
Sunt adventist de aproape 4 ani si nu am dat absolut nici un test din scrierile Ellenei White. Nici nu le cunosc prea bine, lucru pe care nu l-am ascuns fata de nimeni. Cel putin, scrierile profetice nu le cunosc deloc. Si nu am nici o problema.
Atunci inseamnă că esti pur si simplu un ignorant. Ce inseamnă valabilitatea de profet al Ellenei White pentru tine atunci? Ai avea curajul sa le spui acest lucru si "batrânilor " din adunarea sectărească la care umbli? Că nu te interesează opera părintelui fondator al sectei: Ellen White Biblia pe care tot spui că o cunosti te obligă la a verifica autoritatea unui asa-zis profet:

Deut. 18.22 Dacă proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu grăieste Domnul Cuvântul acela, ci-l grăieste proorocul din indrăzneala lui; nu te teme de el".
Mat 7.15-16 Feriti-vă de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor ii veti cunoaste. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
Mat.24.24 Căci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putintă, si pe cei alesi.
2 Tim 4. 3-4 Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi invătătura sănătoasă, ci - dornici să-si desfăteze auzul - isi vor grămădi invătători după poftele lor, Si isi vor intoarce auzul de la adevăr si se vor abate către basme.

Daca nu te interesează ce a scris Ellen White, nu ti se pare ciudat ca la Biserica Adventista ai fost invatat sa sustii ca scripturale exact aceleasi principii pe care le-a propovaduit "profetesa" voastră? Adică, Sabatul, Mileniul adventist, spălarea picioarelor in Adunări, zeciuiala, interdictia de a consuma anumite cărnuri, inexistenta Iadului, moartea sufletului odată cu trupul etc.
Ti se pare o coincidenta? Nu ai incercat sa iti pui niciodata aceasta intrebare?
In fata Sfintei Scripturi nici un om nu are vre-o autoritate. Repet: orice om poate gresi. Eu nu am citit profetiile Ellenei White. Apreciez mult, invataturile ei practice despre viata crestina (familie, sanatate, educatie, etc). Sunt invataturi foarte bune, biblice si care dau roade. Am mai citi o carte foarte buna si care merita citita de orice crestin (nimeni nu se va simti jignit): "Calea catre Hristos". In rest, pot spune ca ating foarte rar o carte de a Ellenei White dar citesc si studiez zilnic din Sfanta Scriptura.

Invataturile la care faceti referire sunt biblice. Cu sau fara "profeteasa" ele tot vor fi tinute. Stiu ca dvs. ati mai ridicat probeleme referitoare la aceste invataturi. Se pare ca aveti ceva contra lor. Ca exemplu, vreau sa va intreb ce aveti impotriva "spalarii picioarelor"? Stiti bine ca acest obicei se tine in urma pildei si poruncii date de Domnul Iisus Hristos si totusi se pare ca sunteti impotriva practicarii lui. Cititi, va rog, Evanghelia dupa Ioan cap. 13:4-17, si spuneti-mi daca obiceiul spalarii picioarelor este biblic sau este o invatatura omeneasca.

Daca doriti, putem discuta mai pe larg despre toate invataturile si practicile adventistilor pe care le considerati nebiblice.
Vechi 16.08.2008, 12:11:30
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Am mai citi o carte foarte buna si care merita citita de orice crestin (nimeni nu se va simti jignit): "Calea catre Hristos".
Citeste-i si pe Sfintii Parinti cu acelasi interes.
Vechi 16.08.2008, 15:02:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Am mai citi o carte foarte buna si care merita citita de orice crestin (nimeni nu se va simti jignit): "Calea catre Hristos".
De ce nu? Ii citesc cu placere pe cei care dau invataturi in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Vechi 16.08.2008, 15:48:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
De ce nu? Ii citesc cu placere pe cei care dau invataturi in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Ai citit Scrierile Parintilor Apostolici ca ti-am dat linkul?
Vechi 18.08.2008, 01:27:37
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Ai citit Scrierile Parintilor Apostolici ca ti-am dat linkul?
Am un termen? Mi-ati dat tema de casa? Am promis ca le voi citi cu rabdare. Aveti si dvs. rabdare.
Vechi 19.08.2008, 00:25:30
Senior Member

Implicit

Nu ti-am cerut s-o citesti pe toata. Citeste primele doua acte martirice, ale Sfantului Policarp si a Sfantilor Iustin, Hariton si cei impreuna cu ei.
La Sfantul Policarp gasesti referiri la viata cu Hristos de dupa moarte la cap. XIX, pag. 34, iar la Sfantul Iustin mai clar la cap. V, pag. 49.
Mai sunt doua paragrafe la Martiriul Sfantului Apollonius, 37 si 42 la pag. 97-98. Cu totul nu ai de citit nici o pagina de text.

In aceste texte este invatatura Apostolica transmisa prin viu grai despre viata si judecata de dupa moartea fizica.
Vechi 01.10.2008, 21:13:32
Banned

Implicit

Domnule Ovidiu, cred ca multe din cele postate de dvs. pe topicul "Despre ziua de sabat a adventistilor", se potrivesc aici. Am o rugaminte: postatile pe rand (desi cred ca le-am discutat deja pe toate, cand imi ziceam "mariann").
Vechi 10.10.2008, 12:16:34
sebi_seby sebi_seby is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit Nu va e frica sa huliti impotriva Duhului Sfant ???

Nu va este frica sa huliti impotriva Duhului Sfant?
Nu va este frica, ca intro zi Dumnezeu va va trage la raspundere pentru cuvintele voastre impotriva Lui?
Cercetati mai bine Scriptura si cereti lumina de la Dumnezeu, ca in ziua judecatii sa nu platitzi pt hulele voastre impotriva Lui.
Domnul sa va binecuvinteze !
Vechi 20.10.2008, 22:58:30
Sanyi Sanyi is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2008
Implicit

Tot citesc pe aici acest cuvant "eretic".
Ce inseamna acest cuvant si de unde are radacina?
Din cat am inteles ar insemna "a crede altfel"
asi vrea o explicatie in acest sens.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00