Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2016, 13:06:49
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Eu sunt Trimisul. Pt.Igor: Putem dialoga aici, pe acest fir.

Te rog Igor, dacă vrei să dialogăm despre fenomenul NIP și despre cele 7 Trîmbițe apocaliptice și despre Apocalipsă atunci te rog să postezi aici.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 13:17:32
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !

Da, se poate să aperi credința ta.

Îl rog pe admin, să te lase aici, nebanat, cu o singură condiție: să vorbești numai cu mine !

La nimeni altcineva să nu mai răspunzi, decât numai mie. Dar întâi, umple-te de iubire, și hai să vorbim !

Nu te du pe alte topicuri, ești aici să-ți mărturisești credința ta. Eu sunt foarte curios să aud despre ea, că te iubesc mult și pe tine și pe ea, și pentru mine, însemnați mai mult ca însăși viața mea.

Bine? Deci să faci așa, altfel, vei fi banat iar. Și nu ne va place la nici unul.

Să nu mai răspunzi nimănui nimic, decât numai mie. Eu îți răspund ție și tu mie, vrei așa?

Răspunde-mi te rog:

1. Mă iubești ?
2. Ai citit ce ți-am scris?
3. Am mințit în ceva în ce ți-am scris?
4. Vrei să urmezi ce ți-am scris? Dacă vei urma, te vei pune pe calea mântuitoare, dacă nu, nu.
5. Răspunde-mi cu "quote", la tot ce ți-am scris până acum.

Dacă mă iubești, înseamnă că trebuie să ai răbdare multă cu mine, cum au și cei ce iubesc pe Domnul, unii cu alții...

Dovedește iubirea ta, și vino să vorbim.

Dar răspunde-mi la acele întrebări cu multă atenție și dragoste, că eu sunt tare greu de cap, și-s prost, serios, la câtă înțelepciune e adunată pe pământ, mă uit la mine, și văd că-s tare prost...

Deci hai să începem cu mila Domnului.

Aaaaa... :) și încă un lucru, în răspunsurile tale, la ce ți-am scris până acum, te rog să nu faci blocuri foarte mari de text... Te rog mult, să fim mai aerisiți, să putem răspunde mai bine.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 13:50:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !

Da, se poate să aperi credința ta.
OK

Citat:
Îl rog pe admin, să te lase aici, nebanat, cu o singură condiție: să vorbești numai cu mine !

La nimeni altcineva să nu mai răspunzi, decât numai mie. Dar întâi, umple-te de iubire, și hai să vorbim !
Condiția ta e absurdă și nu o pot urma așa că voi răspunde oricui voi considera.

Citat:
Nu te du pe alte topicuri, ești aici să-ți mărturisești credința ta. Eu sunt foarte curios să aud despre ea, că te iubesc mult și pe tine și pe ea, și pentru mine, însemnați mai mult ca însăși viața mea.
Nu rosti vorbe mari, dar să știi că ar fi bine să fie adevărat ce spui, nu pentru mine ci pentru tine.

Citat:
Bine? Deci să faci așa, altfel, vei fi banat iar. Și nu ne va place la nici unul.
Nu am greșit cu nimic pînă acum în lupta mea cea drreaptă și bună iar motivele bannărilor repetate îmi sunt străine, așa că sper ca adminul să modereze și nu să cenzureze și să banneze.

Citat:
Să nu mai răspunzi nimănui nimic, decât numai mie. Eu îți răspund ție și tu mie, vrei așa?
Nu vreau așa, ci îi voi răspunde oricui voi găsi de cuviință.

Citat:
Răspunde-mi te rog:
1. Mă iubești ?
Pe Dumnezeu Îl iubim și unii pe alții precum ne-a iubit Hristos, apoi pe aproapele cel drept și cinstit și apoi pe apropiații mai puțin vinovați și apoi pe apropiații vrăjmași inconștienți și apoi pe apropiații răi în cunoștiință de cauză și apoi pe mine însumi... căci așa este scris, deci mă străduiesc să împlinesc porunca cea mare așa cum este scris în contra păcătuirii.

Citat:
2. Ai citit ce ți-am scris?
Pînă în momentul în care am fost bannat și ți-am și răspuns tîrziu în noapte.
Citat:
3. Am mințit în ceva în ce ți-am scris?
În general nu-ți pot răspunde, în particular ți-am răspuns mereu... dar omul e mitoman din fire așa că nu-și prea dă seama cînd minte și cînd spune adevărul. Deci se poate să fi mințit amîndoi pe ici pe colo... sper că nu în părțile esențiale ca să ne trezim ca în Caragiale.

Citat:
4. Vrei să urmezi ce ți-am scris? Dacă vei urma, te vei pune pe calea mântuitoare, dacă nu, nu.
Vreau să urmez pe Dumnezeu și pe Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu adică binele și nu ce îmi ceri dumneata. Dacă ceea ce îmi ceri dumneata corespunde Cuvîntului atunci poți spune că te urmez și pe tine deși pe tine ar fi normal să te urmez doar dacă viața ta ar fi mai sfîntă ca a duhovnicilor mei sau decît viața mea, dar dacă tu ești mai păcătos atunci nu am cum să te urmez fiindcă orb urmînd pe orb ajung amîndoi în groapă.

Citat:
5. Răspunde-mi cu "quote", la tot ce ți-am scris până acum.
Te rog fii bun și repetă aici de unde ni s-a tăiat discuția.

Citat:
Dacă mă iubești, înseamnă că trebuie să ai răbdare multă cu mine, cum au și cei ce iubesc pe Domnul, unii cu alții...
Firește că ne dă Dumnezeu răbdare căci ''acolo unde se adună doi sau trei în numele Meu acolo sunt și Eu...

Citat:
Dovedește iubirea ta, și vino să vorbim.
Păi te rog frumos, spune ce dorești căci sunt deschis dialogului cu simț de răspundere și cu bună credință și cuviință așa că te rog să abordezi ce subiect vrei. Dar de dovedit iubirea... asta nu se dovedește la vedere căci nu vreau să plac oamenilor ca să mă împăunez cu slavă deșartă ci dragostea se dovedește prin dreptate și prin adevăr, deci dacă te iubesc prin acest dialog va rămîne să constate cine ne-o urmări dacă avem dreptate și adevăr.

Citat:
Dar răspunde-mi la acele întrebări cu multă atenție și dragoste, că eu sunt tare greu de cap, și-s prost, serios, la câtă înțelepciune e adunată pe pământ, mă uit la mine, și văd că-s tare prost...
Îți răspund așa că poți fi liniștit că discutăm ca să ne lămurim. Una e să fii prost, alta e să te dai prost ca să te lauzi cu smerenia și alta e să faci pe prostul ca înțelepții, așa ca și Colombo. Eu nu cred că ești prost ci cred că atunci cînd vorbești mult sau scrii mult pot să-ți apară în discurs multe lucruri ilogice și absurde din pricina talentului oratoric.

Citat:
Deci hai să începem cu mila Domnului.
Adică să continuăm că de început am început ceva mai devrem. Ok. Spune ce dorești să discutăm cinstit.
Citat:
Aaaaa... :) și încă un lucru, în răspunsurile tale, la ce ți-am scris până acum, te rog să nu faci blocuri foarte mari de text... Te rog mult, să fim mai aerisiți, să putem răspunde mai bine.
Încerc să fiu cît mai succint și eficient în exprimări ca să nu ne pierdem vremea cu literatura SF născocită pe loc pentru a fii cît mai lămuritori și ''folositori''.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 13:55:58.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 13:55:13
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Tu esti mai troll ca el.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:11:33
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Citat:
Tu esti mai troll ca el.
Ți se pare că semănăm?... cu:
TROL s.m. (În mitologia scandinavă) Gnom zburdalnic, care trăiește în munți sau în păduri, întruchipând forțele rele ale naturii. [< fr. troll].

Ceva gen ''stăpînii inelului'' înfiltrați pe net sau pe forum sau pe chat ca să-și proavoace partenerii de discuții la distracții perverse sexuale sau la lupte absurde prin care vor să strice seriozitatea unei discuții?

Păi eu constat că tu Copăcel și cu AlinB și cu fliyng și cu iuliu46 și cu alții, pentru că nu puteți crede nu faceți altceva decît atacuri ironice josnice la persoană sau la credință distrîndu-vă între voi după ce ați lansat cîte o diversiune care simțiți voi că se porpagă.

Deci atunci cine sunt trollii cei cruzi dacă chiar dorim să-i identificăm? Ia spune sincer, cine sunt cei ce nu se pot opri din bășcălie și persiflare neavînd defapt ce altceva să spună?

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 14:18:22.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:22:03
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Deci atunci cine sunt trollii cei cruzi dacă chiar dorim să-i identificăm? Ia spune sincer, cine sunt cei ce nu se pot opri din bășcălie și persiflare neavînd defapt ce altceva să spună?
https://www.youtube.com/watch?v=lM-3ahoi3HM
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:36:15
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Condiția ta e absurdă și nu o pot urma așa că voi răspunde oricui voi considera.
Nu-i absurdă condiția mea, dar oamenii de obicei își slăbesc dragostea foarte ușor, fiindcă e mai ușor, trupește, să urăști, decât să iubești și mulți gândesc și răspund cu ură, batjocură, zeflemea. Și e mai bine, să răspunzi doar celui ce te iubește. Cum nici Hristos nu răspundea nimic lui Ponțiu Pilat... E doar un sfat... :)

Citat:
Nu rosti vorbe mari, dar să știi că ar fi bine să fie adevărat ce spui, nu pentru mine ci pentru tine.
Viu este Dumnezeu că am voie să cunosc, să cred, să trăiesc, să împlinesc și să rostesc vorbe mari și prin acestea să te cuceresc, fiindcă sunt mai puternic decât demonii care te țin legat pe tine, prin harul Sfântului Botez care ei nu-l au, prin harul Sfintei Mirungeri, a Sfintelor Masluri, a Sfintelor Spovedanii, ale Sfintelor Împărtășanii, care ei nu-l au și tu le ai și fiindcă le-ai lepădat, te-au cucerit.

Dar dacă mă asculți cu dragoste și împlinești cu smerenie, te voi ridica din legăturile demonilor. Trebuie doar să vrei.

Citat:
Nu am greșit cu nimic pînă acum în lupta mea cea drreaptă și bună iar motivele bannărilor repetate îmi sunt străine, așa că sper ca adminul să modereze și nu să cenzureze și să banneze.
Dovedește că n-ai greșit. Răspunde-mi la ce te-am întrebat.

Citat:
Pe Dumnezeu Îl iubim și unii pe alții precum ne-a iubit Hristos, apoi pe aproapele cel drept și cinstit și apoi pe apropiații mai puțin vinovați și apoi pe apropiații vrăjmași inconștienți și apoi pe apropiații răi în cunoștiință de cauză și apoi pe mine însumi... căci așa este scris, deci mă străduiesc să împlinesc porunca cea mare așa cum este scris în contra păcătuirii.
Și musulmanii spun că iubesc pe dumnezeu, și iehoviștii spun că iubesc pe dumnezeu, dar mint că Hristos nu e Dumnezeu, ereziile romano-catolice la fel, dar au ucis milioane de oameni și nici azi nu renunță la nebuniile în care sunt.

Poate fi Dumnezeu în 5 biserici? Nu, fiindcă sunt mărturisiri diferite, dogme diferite, credințe și evanghelii diferite. Una spune Adevărul, fiindcă are Adevărul, Biserica, iar restul ele se numesc biserici, dar sunt mincinoase.

Citat:
În general nu-ți pot răspunde, în particular ți-am răspuns mereu... dar omul e mitoman din fire așa că nu-și prea dă seama cînd minte și cînd spune adevărul. Deci se poate să fi mințit amîndoi pe ici pe colo... sper că nu în părțile esențiale ca să ne trezim ca în Caragiale.
Bun, minunat. Asta doresc și e vital pentru vindecarea ta, să vezi unde ai greșit, să-ți asumi greșeala și să vrei să fi vindecat. Dar nu aici, aici doar te trezești. Vindecarea o iei prin harul preotului, când te vei întoarce din minciunelele de la ierusalimul pucioasei, la Biserică.

Citat:
Vreau să urmez pe Dumnezeu și pe Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu adică binele și nu ce îmi ceri dumneata. Dacă ceea ce îmi ceri dumneata corespunde Cuvîntului atunci poți spune că te urmez și pe tine deși pe tine ar fi normal să te urmez doar dacă viața ta ar fi mai sfîntă ca a duhovnicilor mei sau decît viața mea, dar dacă tu ești mai păcătos atunci nu am cum să te urmez fiindcă orb urmînd pe orb ajung amîndoi în groapă.
Tu vrei, dar în mândria ta, te ții legat, fără smerenie, fără ascultare, tu deocamdată, nu urmezi lui Dumnezeu, cu lui dumnezeu, care e hristos-mincinos. Iar eu, fiindcă iubesc pe Domnul de mii de ori mai mult ca tine, vreau să-ți dau tot ce am, întreg. Tu numai să vrei să primești, ca să te vindeci.
Îți promit că corespunde Cuvântului. Și îți voi arăta, mereu, că ceea ce crezi tu, nu corespunde Cuvântului.
Vei crede?

Citat:
Te rog fii bun și repetă aici de unde ni s-a tăiat discuția.
Tatăl e bun. Noi doar să imităm pe Hristos, în Care e Tatăl. Prin Duhul Sfânt Domnul.

Amin, așa voi face, cu mila Domnului.

Citat:
Firește că ne dă Dumnezeu răbdare căci ''acolo unde se adună doi sau trei în numele Meu acolo sunt și Eu...
Da, da, da. Desigur. Problema-i că și Patriarhul Romei în 1054, se aduna la Roma cu ai lui, tot în numele domnului... Și apoi ardea pe rug, tot în numele domnului...
Și Luther, în 1518, se aduna cu ai lui, tot în numele domnului... Ca și baptiștii, penticostalii, adventiștii, iegoviștii și alții... în numele domnului... oh, și ce-i mai așteaptă și îi dorește domniile lor, pe toți care vor să meargă acolo...

Citat:
Păi te rog frumos, spune ce dorești căci sunt deschis dialogului cu simț de răspundere și cu bună credință și cuviință așa că te rog să abordezi ce subiect vrei. Dar de dovedit iubirea...
Minunat. Să-mi ajute Dumnezeu să-mi înmulțească mereu dragostea și alte virtuți. Și ție la fel, și tuturor.

Citat:
asta nu se dovedește la vedere căci nu vreau să plac oamenilor ca să mă împăunez cu slavă deșartă ci dragostea se dovedește prin dreptate și prin adevăr, deci dacă te iubesc prin acest dialog va rămîne să constate cine ne-o urmări dacă avem dreptate și adevăr.
Amin. Așa să fie, așa este, așa va fi.

Citat:
Îți răspund așa că poți fi liniștit că discutăm ca să ne lămurim. Una e să fii prost, alta e să te dai prost ca să te lauzi cu smerenia și alta e să faci pe prostul ca înțelepții, așa ca și Colombo. Eu nu cred că ești prost ci cred că atunci cînd vorbești mult sau scrii mult pot să-ți apară în discurs multe lucruri ilogice și absurde din pricina talentului oratoric.
Da... Minunat. Altă bucurie nici că-mi trebuie de la tine, decât să vorbim, să ne lămurim...
N-am cu ce să mă laud, decât cu prostia mea multă și mare, cu slăbiciunile, cum spune versetul și cu Crucea Domnului.

Citat:
Adică să continuăm că de început am început ceva mai devrem. Ok. Spune ce dorești să discutăm cinstit.Încerc să fiu cît mai succint și eficient în exprimări ca să nu ne pierdem vremea cu literatura SF născocită pe loc pentru a fii cît mai lămuritori și ''folositori''.
Da, da, da. Continuăm, cu mila Domnului.

Voi posta aici, aceleași mesaje, să-ți fie mai ușor să răspunzi... Cu multă dragoste, te aștept să vi...

Vino, vi? "vsovi" :) Vei fi viu, da' încă nu știi ce-i aia...

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Tu esti mai troll ca el.
Pomenește-mă și iartă-mă... Doamne miluiește... " " Dacă nu mă pomenești și nu mă ierți, să certe Domnul neiubirea ta...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 14:39:15.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:41:18
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Tu te simți afectat când ești trimis la doctor, în batjocură? Atât pot ei, atât îi duce căpșorul, nu sunt nici curățiți, ce-ai cu ei?

Dacă ești mai bun ca ei, dovedește. Hristos a fost pălmuit, scuipat, fizic la propriu, bătut, răstignit, împuns, omorât.

Și tu nu răbzi o adiere a minții unui om ? :) Dar un "big bang", cum ai răbda ?

Deci hai lasă prostioarele de copii răzgăiați și alintați peste măsură, și deschide un topic în care să aduci mărturisirea ta despre episcopii Bisericii, preoții noștrii dragi, cei buni și cei jertfitori, despre Sfintele Mănăstiri și poate despre un pustnic, sau citate din Sfinții Părinți.

Întrebarea mea este: ce înțelegeți voi prin ascultare de Apostoli, Episcopii lăsați de ei, Preoții, Diaconii lui Hristos, Sfinții Părinți.
Dacă sunteți în ascultare de Biserică, de ce a trebuit să vă considerați voi mai buni și mai deosebiți să înființați locul acela, Noul-Iersalim de la Pucioasa? Cu ce sunteți voi mai presus și mai buni decât un episcop? Sau un preot, sau un călugăr, monah sau monahie?
Sau cu ce greșește un episcop ? Sau un preot ?
Sau cu ce greșește Ortodoxia ? De ce credeți că e nevoie de ceva separat ? Iar dacă nu sunteți separați, de ce nu semănați cu noi? De ce trebuie să vă vedeți o elită mai presus de Sfintele Mănăstiri?
Cu ce e mai presus locul acela față de orice Mănăstire, de exemplu? Și dacă nu-i mai presus, de ce nu arată ca o Sfântă Mănăstire?

Vine Hristos și le grăiește lor personal unele lucruri? Și ție la fel? Sau ce se întâmplă acolo?

Să vorbim despre acestea întrun topic și promit c-o să-i alung eu personal pe toți care vin să te ponegrească în neputințele tale și ale lor.
Și îți voi fi alături în tot ce ai nevoie.

"Vsovi"... of, mintea ta...

Dar Dumnezeu locuiește și în iad, știai, nu? Sunt dovezi Biblice. Și demonii iau chip de îngeri de lumină, posedă oamenii, îi pot face hristoți mincinoși, știu Biblia pe de rost, cred și se cutremură... Dovezi biblice sunt belșug...

Hristos a avut Apostoli, la fel și satana și-a luat apostoli, Hristos a lăsat prin Apostoli, Episcopii, Preoții, Diaconii, Sfinții Părinți, ei bine la fel și satana și-a lăsat și are și azi oamenii lui și recrutează și el prin apostolii-demoni ai lui, oamenii, slujitori ai lui, cărora le promite toate împărățiile lumii, la fel ca și lui Hristos, pe muntele Carantaniei... la fel și întunericul adună și recrutează... cum și Duhul Sfânt abea găsește doritori ai ascultării, sfințeniei, dragostei, rugăciunii, jertfei, răstignirii, așa și satana are și adună episcopii lui, preoții, diaconii lui, "sfinții" lui, care să facă exact la fel, jertfe, lupte, biruințe, are antihriștii lui, iudele satanei sunt multe și vor fi, se vor înmulți cu cât scade credința și dragostea...

Dar știi ce nu poate avea și nu va avea niciodată nici satana, nici "apostolii" lui? Smerenie și ascultare. Astea-i ard ! La fel ca pe cei ce îi urmează.

"precum ați auzit că vine antihrist, iar acum mulți antihriști s-au arătat." - I Ioan 2, 18.

Poate-i iad acolo la voi... Cum îți dai seama dacă gândul ce-l ai e de la demoni, de la conștiința ta, sau e gând din har? Știi că demonii imită perfect harul? Fiindcă de acolo au căzut, știu ce este, de aceea îl imită, de aceea pot lua chip de îngeri de lumină, fiindcă asta au fost înainte să devină demoni... Doamne ferește. Deci când îmi răspunzi la întrebări ?

Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:43:03
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16. Deci și tu poți să ai iubire așa de sfântă și curată ca EL, de ce nu ai? Ești plin de tine însuți dar te consideri sfânt, sau? De ce îi numești pe cei de la pucioasa, sfinți? Pavel spune despre el că e cel dintâi păcătos, cel mai mare. Psalmistul David spune despre el că e vierme și nu om.
Și voi ce sunteți?
Curaj de discuții va fi mereu. Problema e că rămân atât discuții. Și nu se prinde de oameni nimic. Le arătăm Adevărul și fug de El. Ca și tine.

Și crezi că e bine așa? Asta ne învață Biserica? Nu oare așa fac ereticii neo-protestanți? Înțelege fiecare ce vrea și ce poate și fiecare își face biserica lui... E bine așa? BIblia spune că ne rătăcim tâlcuind scripturile după mintea noastră.
Așa au făcut Apostolii? Înțelegea fiecare ce putea și "ce îi era dat" să înțeleagă fiecare?
Știi ce e un Sinod Ecumenic și ce e o erezie? Dacă nu știi, crezi că poți să-ți dai cu părerea, să bănuiești ce ar fi, cum ar funcționa și apoi mai crezi că poți să ajungi și în Rai, nu?

Nu, Domnul Hristos, n-a înființat Noul Ierusalim, până după Înviere și după Judecată, spune la Apocalipsă, atunci, atunci și abea atunci va fi dat Cerul Nou, Pământul Nou, Ierusalimul Nou, celor ce vor moșteni pământul.
Noul Ierusalim de la Pucioasa, nu a fost dat de Domnul Hristos, ci de domnul hristos... dracul-hristos, hristoși mincinoși. Dacă nu este așa, și e dat de Domnul Hristos, faceți-vă regim de Mănăstire ortodoxă. Cu ce greșește o mănăstire ortodoxă? Sau parohie, cu Biserică de parohie, organizată ortodox. Ce e greșit întro Biserică ortodoxă? De ce a voastră arată diferit și e atât de ciudată?

Dacă credința unește, voi de ce nu sunteți uniți cu noi? De ce ereticii nu vroiau să fie uniți cu creștinii? De ce ereticii își înființau propriul lor creștinism? De ce Pavel spune că aceia ereticii sunt anatema? Și chiar îi dă satanei, ăn mod expres și explicit. Ce este anatema, știi?

Voi sunteți poporul lui Dumnezeu? Atunci de ce faceți lucrurile diferit față de noi? Rușii, grecii, bulgarii, sârbii, și alți ortodocși, nu sunt poporul lui Dumnezeu? Cu ce greșim noi? Voi dacă faceți diferti și credeți diferit, greșiți. Iar dacă nu credeți diferit, de ce nu sunteți ca noi?

Hristos mânca la masă cu vameșii și păcătoșii, și era cârtit, bârfit, hulit, de "ăia presus, din Israel, ăia mult mai presus de restul lumii". Îi lăsa pe ucenici să culeagă grâu să mănânce sâmbăta, încălca legea veche, de-i oftica pe "ăia de sus", vindeca sămbăta, din nou, nepotrivit legii iudaice, care era foarte strictă și rigidă și El era foarte flexibil și iubitor și îi plesnea în creștetul capului cu faptele iubirii Lui...
Voi sunteți mai sus de restul lumii, mai sus de ortodocși, nu? Mai sus de cei din Mănăstiri, nu? Ăia sunt proști nu știu ce fac și nu se mântuiesc, nu? Sau cum? Voi la noul Ierusalim sunteți atât de speciali, iar restul sunt praf?

Și voi aveți Dreapta Credință creștină? Atunci de ce faceți toate lucrurile atât de diferit? De ce aveți haine atât de diferite? Nu sunteți nici ca și călugării din mănăstire, nici ca mirenii... În Sfintele Mănăstiri ale noastre nu e Dreapta Credință? Nu locuiește Dumnezeu Duhul Sfântn acolo? Doar la voi, sau cum?

Aveți și voi chivotul legii? Parcă știam că e pierdut. E o copie?

Da? Omule, atunci de ce arătați așa de diferit? Hainele, portul, evanghalia aceea pusă pe un postament, construcția clădirii ce o numiți biserică, cu colțurile acelea ciudate, multe, corturile unde vă adunați, nu aveți Sfânt Iconostas, catapeteasmă, nu aveți Sfinte Vase, Sfântul Potir, nu aveți ierarh în mijlocul vostru, nu aveți clădirea în sine, ca Biserică, cu Sfintele Icoane zugrăvite pe pereți, ca mărturisire a hramului, a evenimentelor biblice, unde sunt acestea? Unde sunt călugării? Monahii, monahiile? N-am văzut portul lor pe acolo. Unde-i starețul? Ștareța? Unde sunt Mineiele? Molitfelnicul? Liturghierul? Unde sunt?

De unde știi? Știi tu cumva ce-i în inima și mintea unui om? Doar Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii, spune Scriptura.
Ba e chiar fix invers. Majoriotatea din Biserică, din BOR, cred în Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc.
Atribuie cuvântul unui om? Dar Pavel ce-a fost? Un om. Și a zis să-i urmăm lui, cum și el urmează lui Hristos. Și noi credem că Pavel nu spune de la el, ci de la Dumnezeu.

De cine au fost rupți și separați? Dacă au fost rupți și separați, înseamnă că ceva era împotriva Bisericii, au fost învățați, li s-a argumentat în lumina harului Duhului Sfânt, nu au vrut să asculte și au trebuit alungați. La fel au făcut și Pavel și Apostolii. De ce nu au vrtu să asculte?
Dar îți dau o veste minunată. Pot fi reprimiți înapoi ! Cum? Asta vorbiți cu ierarhul, episcopii și consilierii eparhiali și protopopiatele.

Cine-a părăsit lucrarea? Noi nu. Voi da. Dovedit. Cine s-a reîntors în lume? Noi toți suntem în lume, ne luptăm cu lumea, rămânem în lume, ne mântuim prin lume, prin ispite, pentru lume suferim, pentru lume ne răstignim, ca lumea să creadă, suntem exemple și lumini, dar lumini ale harului, nu luciferice, suntem exemple de jertfă în ascultare, nu jertfă în răzvrătire, suntem smerenie, nu slavă deșartă...

Iubim lumea mai mult decât pe noi, vrem oițele pierdute să vină înapoi în staulul Biserici, dar nu obligăm niciodată, cum suntem învățați să nu obligăm, nu ne înfuriem, nu emitem opinii peste hotărârile Bisericii, că nu sunt mai bune, sunt mai slabe, din mândrie, vrem să le anulăm pe cele ale Bisericii, că ce? Că nu sunt bune? Dacă sunt bune de ce nu le urmăm?

Proorocița Mihaela, da, să emită păreri, se numesc teologumene, păreri teologice, dar nu le impună obligat Bisericii, și mai ales, să nu se supere atunci când nu îi sunt urmate învățăturile ei, ea trebuie să asculte de duhovnic, de episcop și de preoți, de Biblie mai ales, de scrierile Sfinților Părinți, de Sfintele Canoane.
Cu ce greșlesc acestea? Iar dacă nu greșesc, de ce nu le ascultă?

Iar dacă vrea să se sfințească să să se ducă pustnică, sau întro mănăstire să stea în ascultare de stareță, de maici, să le slujească, cu dragoste, să se smerească... nu să vrea să aibe o gloată de creduli, care să-i stea la picioare să-i asculte elucubrațiile? Poate vorbește frumos, nu mă îndoiesc de asta. Nu asta-i problema. Ci lipsa smereniei. Lipsa ascultării. Mânia, supărarea, răzvrătirea ei, neascultarea !

Înțelegi acum? Ți-am spus că nici tu nu asculți și nu urmezi ce spun? La fel nu ascultă nici demonii. Că nu vor. Au ei de dovedit "ceva mai bun"...

Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 14:44:41
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Hai îndrăznește și povestim și mărturisim ceea ce credem cu bună credință și fără supărare... sper spre folosul tuturor celor care vor citi cu bună credință căci ea ar trebui să stea la baza discuțiilor cinstite.
Da, Amin zic ție, îndrăznesc ! Vai de tine ! Vai de voi ! Hristos îmi spune în Scriptură să îndrăznesc, că El a biruit lumea. Și pe demonii i-a biruit și noi îi biruim la fel, mereu, în har, ascultând de Domnul și poruncile Lui dulci pentru suflet și amare și acre pentru trupul dorit de plăceri, încântări și slavă deșartă.

Amin zic ție, că am putere să calc peste șerpi, balauri, scorpii, ale mele și ai altora și peste toată puterea întunericului și cum am călcat până acum, voi călca și de acum încolo, toată viața, cât stau cu Domnul.

Dar odată ce calc balaurii tăi, te rog, tu să nu-i bagi înapoi în sân la tine și să te îndulcești din nou cu ei, că nu vei mai avea cuvânt de îndreptățire la Sfânta Judecată.

Deci oare tu vei îndrăzni să lepezi erezia și minciuna și să urmezi Domnului Hristos Iisus în Biserica Sa ?

Acum voi dovedi fățărnicia și nebunia ta și a voastră. Vei afla Adevărul, ia seama să îl urmezi, iar dacă nu Îl vei urma, te va lăsa Dumnezeu în nebunia minții tale și vei fi tu singur de sine osândit.

Crede și teme-te.

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Da, vine Domnul Hristos dis de dimineață și îi grăiește sorei Mihaela și ea scrie tot ce i se grăiește în Carte așa cum îngerii scriu tot ceea ce aud din gura Lui, în cărțile din cer. Mie nu-mi grăiește Domnul ce le grăiește lor fiindcă numai lor le este dat prin Iisus a scrie Cuvîntul. Eu însă știu de la Dumnezeu și de la sfinți și de la drepți că acolo grăiește Domnul Iisus trimis de Tatăl ...
Uite, îți voi dovedi în harul dat mie de la Sfântul Botez, de când eram mic, că Mihaela asta a vostră, proorocița Mihaela, e vizitată de demoni, care o posedă gingaș, cu atenție, în fiecare dimineață și îi dau cuvânt care o întărește să stea departe de Biserică.

Deci evenimentul are loc dimineață, da? Tu spui !
Dimineața primește sora Mihaela, grăiri de taină... da?
Acum citește trezirea:
"12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineții! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri și mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi așeza jilțul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălașul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor și asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".
15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!"
Isaia 14, 12-15.

Minunat. Acum citește mai departe, trezire:
"în zilele acelea, Iisus a ieșit la munte ca să Se roage și a petrecut noaptea în rugăciune către Dumnezeu. Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli." - Luca 6, 12-13. Deci ce fac noaptea creștinii? Se roagă. Toată noaptea o petrec în rugăciune? Toată noaptea... Așa scrie... Acuma desigur, după putere, fiecare. Dumnezeu nu se supără, primește oricât îi dai.
Apoi zice: "pe ucenicii Săi și a ales dintr ei, doisprezece, pe care i-a numit Apostoli". Deci ucenici avea mulți. Foarte mulți. Din aceia mulți, și-a ales 12, și i-a numit Apostoli. Da' restul ce sunt? Ucenici pe mai departe, sigur.
Sora aceea Mihaela, să nu se numească și ea pe sine Apostol, că-i vai de ea, dacă face așa ceva. Apostoli azi, sunt doar Episcopii și Preoții. Diaconii nu sunt Apostoli. Ține minte. Și dintre Apostolii, unii episcopi și preoți, pot și fi iude, cum și din Apostoli, unul a fost iuda. Dar ăstai alt subiect.
Să nu se numească Mihaela apostol, că uite ce zice: "Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos." - II Corinteni 11, 13. Ia uite ce ne spune Domnul: "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" - I Corinteni 12, 29. Nu, desigur că nu, categoric că nu toți, ci doar unii, doar episcopii și preoții (duhovnicul) iar dacă ei învață corect și mântuitor, ea de ce nu se supune, cu dragoste și ascultare ?
Mai departe:
"Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung?" - Luca 18, 7.
Deci ce fac aleșii lui Dumnezeu? Strigă către El, ziua și noaptea!
"și noaptea, ieșind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor." - Luca 21, 37 - deci Iisus mergea noaptea și se ruga în Muntele Măslinilor. Toată noaptea? Toată noaptea da, precum vedem viu cu ochii, aici. Știi ce fac pustnicii? Se roagă ziua și noaptea, cucăie, ațipesc 10 minute, se trezesc repede, cu pocăință, se roagă jumate de oră, iar adorm 10 minute, iar se trezesc, își plâng păcatele, iar se roagă 20-30-40 de minute... Așa fac și monahii și monahiile din mănăstiri. Și nu au pretenții de prooroci. Ba chiar n-au nicio pretenție, nici la mâncare și acoperiș.
Face și Mihaela asta a voastră așa ? Sau ea numai dimineața se roagă, nu? Și vine duhu... Și-o mângâie, nu? Măi duhu ăsta...
"Și noaptea i s-a arătat lui Pavel o vedenie: Un bărbat macedonean sta rugându-l și zicând: Treci în Macedonia și ne ajută." - Faptele Apostolilor 16, 9. Deci Pavel are o vedenie noaptea. Culmea și Pavel ăsta. De ce noaptea? Fiindcă noaptea se ruga de se sfârșea, rugăciuni puternice și cădea în extaz, cum el spune. Știi ce-i extazul? E cea mai lucidă și iubitoare stare pe care o poți trăi vreodată, spune Sfântul Simeon Noul Teolog. Ai citit frăția ta pe Sfântul Simeon? Ai citit vreodată rugăciuni toată noaptea? Sau măcar jumate de noapte? Sau un sfert de noapte? Sau o oră din noapte? Sau o jumate de oră din noapte? Noapte însemnând, începând cu 12 noaptea, până la 6. Da' Mihaela o citit pe Simeon Noul Teolog? S-o rugat noaptea?
"Și Domnul a zis lui Pavel, noaptea în vedenie: Nu te teme, ci vorbește și nu tăcea," - Faptele Apostolilor 18, 9. Măi, iară noaptea! Mămăliga ei de noapte. I-o vorbit Domnul la Pavel, noaptea. În vedenie, nu oricum. Dacă nu te-ai rugat noaptea niciodată, începe să te rogi noaptea. Dar îți spun că vei avea și vizite demonice puternice, că e rugăciunea puternică și atacurile demonice sunt puternice, să fi pregătit... Poate-o să și vezi vreo-unu... Să nu-ți dorești. Iar despre pregătire, e mai mult de vorbă, ăsta-i alt subiect.
"privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi" - F.A. 20, 31. Ce făcea Pavel noaptea? Vorbea cu frații. Le aducea aminte îndemnurile. În lacrimi. Plângea când vorbea. Și vorbea aceleași lucruri. Le mai spunea și fiecăruia în parte. Măi ce ți și cu Pavel ăsta... Știi ce se mai întâmplă în Sfintele Mănăstiri noaptea? Se țin cuvântări, sinaxe și predici scurte (cateheze) sau predici lungi (omilii).
"Iar în noaptea următoare, arătându-i-Se, Domnul i-a zis: Îndrăznește, Pavele! Căci precum ai mărturisit cele despre Mine la Ierusalim, așa trebuie să mărturisești și la Roma." - F.A. 23, 11. Măi lasă-mă, serios așa... iar noaptea îi vorbește Domnul la Pavel? Cu mila Domnului...
"Căci mi-a apărut în noaptea aceasta un înger al Dumnezeului, al Căruia eu sunt și Căruia mă închin" - F.A. 27, 23. Un înger. Noaptea. Și se închină Pavel la acel înger. De ce scrie "Căruia" cu C major? Era Hristos? Păi ori înger, ori Hristos? Hotărăște-te odată, nu? Sfinții Părinți spun că erau un înger în care era Duhul Sfânt. Iar Pavel se închina Duhului Sfânt din îngerul care a venit să-i vestească. Noaptea. Dar ia auzi... Dacă vine și la tine un înger? Noaptea... normal. Și te trimită întrun loc... Ce faci? Să te însemnezi cu Sfânta Cruce de urgență și să începi să te rogi fierbinte, că ăla nu-i înger, ăla-i drac. E demon. Și își bate joc de tine. Își culege roadele mândriei care le-a semănat în tine. Ai fost cerut de la Dumnezeu să fi cernut. Nu știi ce-i aia, nici de ce și pentru ce. Cât timp și unde. Și nici nu vei afla, fără smerenie, nimic. Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă era să fi trimis, ți-ar fi spus episcopul unde să mergi. Nu ești tu atât de vrednic, să te viziteze îngerii, să te trimită. Nu ești la măsura lui Pavel. Dacă ai fost la măsura lui Pavel, tu sau proorocița Mihaela și în circumstanțele acelea, atunci era altceva. În plus, atunci nu erau oameni creștini, plini de Duhul Sfânt și de har, prin care să lucreze Domnul, Legea Iubirii Logosului. Plus că Pavel însuși era episcop. Apostolul neamurilor. Deci cine să-l trimită pe Apostolul neamurilor? Avea nevoie de Cineva să-l trimită...

Poftim, acum ai Adevărul. Vei crede? Cât vei crede? Când? Ce vei face?

Dacă nu vei veni înapoi în Biserică, atunci vă va zice Domnul, în ziua Mâniei, Dreptății și Răsplătirii: "Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui." - Materi 25, 41. și "Legați-l de picioare și de mâini și aruncați-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților." - Matei 22, 13.

Biblia
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57