![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite,eu il ascult pe tricesimusquintus ,imi dau seama ca in unele puncte ,privit din perspectiva sa,are dreptate. El solicita dovezi scripturistice ,dar nu care prefigureaza euharistia,asa cum sunt cele de la Cina cea de Taina ,ci care vorbesc explicit despre euharistie ca slujba,si despre rolul ei obligatoriu pentru mantuire.Aceste dovezi sunt putine dar exista ,in ap Pavel,despre ce anume mancam noi de fapt cand mancam painea cea sfintita. Pentru aceasta saracie de informatii noi avem alternativa Traditiei si a lucrarii continue a Duhului,prin sfinti,care ulterior vor explica si semnificatia si importanta Liturghiei.Ei au suspiciunea ca tot ce a fost in afara Scripturii a fost inventie omeneasca. Asta e,si gata ! Daca noi nu am respecta scriptura la fel de mult ca ei,s-ar putea zice ca ei au dreptate.Dar si noi respectam si iubim scriptura la fel de mult ca ei ,doar ca ,in plus de scriptura,dar plecand si din ea,acceptam si alta voce,cea a Duhului cel Sfant.Duhul cel Sfant a infiintat Tainele de care vorbim,si El nu a gasit cu cale sa dea mai multe amanunte ,in Scriptura. Nu judecam si nu stim de ce a facut Duhul asa,doar respectam ceea ce Duhul ne-a lasat,nu prin Scriptura ci prin Traditie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Chiar nu doresc să deschid și acest subiect al "îndumnezeirii". E deja prea mult pe ziua asta! |
|
|||
|
|||
![]()
cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. (Ioan 6:57)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In versetul din coloseni 2,9 se arata clar ca toata fiinta umana a lui Iisus Hristos (cu trup si suflet) a fost patrusa de deplinatatea fiintei Dumnezeiesti. Este intocmai ca un cutit inrosit in foc. Asa cum focul cuprinde materia (fierul) si patrunde fiecare atom, fiecare molecula si radiaza in afara lui... asa si in Domnul Iisus Hristos, deplinatatea fiintei Dumnezeiesti patrunde toata fiinta sa umana (cu trup si suflet), tot trupul Sau (fiecare atom, fiecare molecula). Nu vom intra in discutii amanutite despre suflet intucat dumneavostra nu acceptati existenta sufletului rational in om... mai mult certurile de cuvinte nu aduc nimic bun, ba chiar pot fi foarte usor pricina de poticneala si sminteala. Daca doriti sa aprofundati dogma ortodoxa crestina a Sfintei Impartasanii va recomand Domatica Parintelui Dumitru Staniloae. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, 13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. " Ioan 1,12-13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și mi-a zis Domnul: "Poarta aceasta va fi închisă, nu se va deschide și nici un om nu va intra pe ea, căci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi închisă. " Iezechiel 44,2 Maica Domului este poarta prin care Fiul lui Dumnezeu se face om, intrand astfel in lume. De aceea dupa nasterea "unuia nascut" (luca 2,7) adica a singurului fiu al sau, Maica Domnului nu a mai nascut alti prunci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
noi nu acceptăm existența sufletului rațional în afara omului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Domnul a intrat pe ea, nu a ieșit 2. E vorba clar de poarta de răsărit a Templului din Ierusalim, n-are nici o legătură cu maica Domnului. (v.1) 3. versetele următoare vorbesc despre rege/voievod. Literatura rabinică într-adevăr îl identifică cu Mesia, însă interpretarea aceasta e aberantă căci acesta urma să ofere o jertfă pentru păcat pentru sine (cap. 45,22), urma să aibă fii (cap. 46,16), și urma să închine aducând jertfe (cap. 46,2)- lucruri incompatibile cu Mesia. Mare trebuie să fie disperarea căutării de argumente dacă se recurge la asemenea versete din VT... |
|
|||
|
|||
![]()
Ce este asa greu de inteles in faptul ca puritatea Fecioare Maria nu a fost atinsa prin primirea in pantece a Fiului Lui Dumnezeu,Ea a fost umbrita de Duhul Sfant.Un verset din VT care arata acesta este,,iata FECIOARA va lua in pantece....si vor pune numele Lui Emanuil''(nu mai retin versetul).Este totusi ceva metafizic in acesta ,ceva care depaseste rationalul,insa in Divin totul este posibil.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS versetul îl găsiți la Isaia 7,14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii | carmina | Impartasania (Taina Euharistiei) | 18 | 19.12.2010 13:50:01 |
Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 16:32:23 |
Despre Taina Spovedaniei | adimirea | Generalitati | 10 | 10.11.2009 15:09:52 |
taina sfintei spovedanii | rotarufelicia | Pocainta | 6 | 02.01.2007 13:41:14 |
|