![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar asta nu inseamna ca nu am fi asistat la acelasi atac desantat impotriva Bisericii. Deja se pregatise terenul si cu Sf. Parascheva, si cu educatia sexuala, si cu haloween-ul - pe care niste asociatii ale parintilor l-ar fi vrut interzis. Deja era plina presa de articole la adresa "fundamentalistilor". De ce nu s-a dus ? Nu stiu. Poate era prea ocupat cu programul cu donatiile de sange. - cu o zi inainte se intamplase la Ploiesti. Poate avea altceva de facut. Poate s-a gandit ca nu-i locul lui acolo - ca nu luase foc vreo manastire de maici. Habar nu am de ce. Dar stiu ca presa nu are nici un drept sa-i faca agenda. Mai ales ca daca sapam un pic mai mult o sa vedem ca-s platiti din aceiasi bani publici ( sifonati de unii sau altii ) pe care-i reproseaza Patriarhului ca i-ar incasa. |
|
|||
|
|||
![]()
Aveau grijă jurnaliștii sau invitații de onoare să trasnfrome acea vizită în așa ceva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi acolo, unde?
La locul accidentului? Cu ce ar ajuta? Preotii trebuie sa ajute oamenii, sa mearga in spitale sa tina slujbe pentru ei, nu sa faca temenele locului unde s-a intamplat un dezastru. Asta e un soi de pietism ateu. Sau erau curiosi ce o sa faca cand se intalnesc cu "666" plasat printre candele?
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma intereseaza de unde isi incaseaza Patriarhul banii. Dansul nu se baga in veniturile mele nici eu in ale dansului :) Bon, a ales sa nu se duca. Unii l-au luat la suturi pt asta.Altii l-ar fi luat la suturi, din ce spuneti, daca s-ar fi dus. Pana la urma pica prost indiferent de situatie. Poate nu este un tip carismatic, sau foarte comunicativ :) Poate unii au o problema cu Biserica dvs, motivat sau nu, nu stiu ce sa spun pt ca nu cunosc problema. Cineva spunea pe aici ca ar avea consilieri de imagine. Asta mi s-ar parea foarte tare. Pana la urma dvs va veti vedea de credinta dvs, nu cred ca va va impiedica cineva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect, pe cei adormiți îi pomenești la slujbele ținute în biserică și pe cei bolnavi îi vizitezi la spitale. Nici eu nu am înțeles de ce ar fi trebuit să fie acolo prezenți preoți.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca nu. Nu inca.
Dar e vorba de altceva practic, e vorba de a castiga mintile unora in slujba unor scopuri deloc sfinte. Atat timp cat Biserica da bine in sondajele de incredere cam au mainile legate. Mai flutura cate un deget, dar mare lucru nu vor reusi sa implementeze. La asta vor sa lucreze, asta vor sa submineze - increderea.
|
|||
|
|||
![]()
Pai a fost un sobor de preoti acolo...printre candele si ce o mai fi pe asfalt :) Banuiesc ca nu s-au dus asa de capul lor nu? Nu sondajele de incredere vor ajuta Biserica. Sondajele ii ajuta pe politicieni :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce au facut? Ce slujba au tinut? E aiurea. Dar te pui cu babele pentru care protv -ul e viata lor..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Biserica trebuie ajutata, ci Biserica este cea care ajuta. Sondajele alea sunt ca sa stie ei cata libertate de miscare au si cat mai au de muncit pentru libertatea la care viseaza. Deocamdata romanul la general e dezorientat si prostibil. Dar daca Patriarhul zice "nu" intr-o chestiune, stiu ca nu prea au sanse. Cum a fost si cu ora de religie.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.11.2015 at 01:18:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa ultimele reactii as fi tentat sa te contrazic, fie si din perspectiva reactiilor celor implicati :) dar stiti mai bine, nu cunosc detalii ca sa emit o parere avizata.Prin urmare problema e mai complicata din ce vad, dar probabil veti trece cu bine momentul, stiti ce aveti de facut si va veti vedea de trairea credintei. O sa urmaresc si eu cu atentie cum evolueaza situatia, sa vad daca ati avut dreptate :)
|
|