![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile ca in ziua razvratirii" (Evrei 3:15). Din cauza acestei zile a razvratirii, cand s-a pierdut intrarea in odihna lui Dumnezeu, hotaraste Dumnezeu o noua zi (ne da o noua sansa). Nu se spune nicaieri despre "o noua zi de odihna". Nu sabatul zilei a saptea a fost problema (acesta a fost pastrat de evreii lui Iosua). Dimpotriva, prin exemplul data de Dumnezeu ("Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea") ni se arata ca pana la intrarea in odihna lui Dumnezeu ramane(Evrei 4:9) odihna de sabat (fara expresia "ca cea" - care nu exista in originalul grecesc). |
|
||||
|
||||
![]()
In ordinea in care se impune in functie de catre punctul in care a ajuns discutia. Daca cineva are o nelamurile prezint invatatura corecta (in masura in care am aceste cunostinte), iar daca cineva face o afirmatie nefondata argumentez motivul ptr care este nefondata.
|
||||
|
||||
![]()
Au fost dispute dar nu intre ortodocsi, ci intre eretici si ortodocsi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, apoi spui ca va mantuiti (singuri, prin puterea voastra). Omule, pe ce limba sa-ti spun ca nu exista expresia "alta zi de odihna". Lasa-ne in pace cu falsul tau. Mai bine roagate sa-ti dea Dumnezeu intelepciune si nu ramane intepenit in ceva gresit. Poate nu-ti convine, dar crestinismul presupune schimbare continua (inclusiv dispozitia de a renunta la idei gresite, in care credeai cu tarie). |
|
||||
|
||||
![]()
"Nu stiu altii cum sunt..." (ca sa citam si din alte opere), dar eu stiu ca nu te odihnesti in ziua de odihna a Domnului, ci il cinstesti pe Acesta. Adica nu tragi un pui de somn, ca asa ar fi facut si Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19) Pazirea poruncilor lui Dumnezeu a ramas ("nu s-a corectat aceasta practica"). Inclusiv pazirea Poruncii a 4-a, asa cum a scriso Dumnezeu in piatra si cum ne-a dat exmplu Sau, inca de la facerea lumii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Acum trebuie sa plec (pentru vreo 2 ore). Mai vorbim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum ce era de "corectat" în privința sabatului? 1. Nu mai era valabilă Creația? 2. Își pierduse autoritatea binecuvântarea? 3. sau sfințirea conferită de Dumnezeu? 4. Ori Dumnezeu greșise că S-a odihnit în primul sabat al planetei? Ori toate patru... și putem pleca liniștiți (de fapt blestemați) în tabăra ateilor! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa simplificam lucrurile. In primul rand precizez ca noi nu ne mantuim fara ajutorul Domnului asa cum Grasu ar vrea sa arate ca eu gresesc.
Nu stiu de unde ai scos acolo chestia cu ziua razvratiri. Acum eu o sa folosesc biblia care o folositi voi. In versetele 4 si 5 se arata clar ca evrei nu s-au odihnit sambata :4. Caci intr-un loc a vorbit astfel despre ziua a saptea: "Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de toate lucrarile Lui." 5. Si aici este zis iarasi: "Nu vor intra in odihna Mea!" Apoi De scris: 7. El hotaraste din nou o zi.Se vede paralela dintre ziua de odihna si planul de mantuire. CARE ESTE ACEASTA NOUA ZI DIN PUNCT DE VEDERE ADVENT? 9. Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Am intrebat pe mai multe persoane ce cred despre acest verset. Si raspunsul a fost clar. Este vorba de o zi care are propietati specifice sabatului dar e diferita de saabat! Daca nu era diferita ar fi fost scris :Ramane dar o odihna sabatul pentru poporul lui Dumnezeu! Interpretarea voastra e intortocheata rau am vazut ca nici unii adventii nu o pot explica deloc dar se vede ca este vorba despre ziua a saptea in tot acest context! Incepe cu versetul 4 si se termina cu :ca cea de Sabat. Daca despre ziua a saptea este vorba ca se incepe si se termina celelalte zile sunt secundare. Ziua razvratirii? Cand nu puteti interpreta corect bagati chestii care nu au nici o legatura! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|