![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Beti dintru acesta toti, ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" Uite si din Cornilescu : "...căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor." Deci care lege nu e desfiintata ? Ce, Dumnezeu a dat porunca sa sarbatoreasca sambata toate popoarele sau doar evreii ? Si cand a dat porunca asta ? Ce evreii pana la Moise au sarbatorit sambata ? Dumnezeu i-a spus lui Avraam sa se taie imprejur el si urmasii lui.Ce asta inseamna sa facem si noi la fel ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare: Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!". (Fapte 15:28-29) Nu zice de nici o respectare a sambetei. Numai ca unii nu vor sa vada asta! Cum bine se stie acest sinod s-a intrunit datorita faptului ca unii evrei invatau pe crestini ca daca nu se vor taia imprejur nu se vor mantui: " Și unii, coborându-se din Iudeea, învățau pe frați că: Dacă nu vă tăiați împrejur, DUPA RANDUIALA LUI Moise, nu puteți să vă mântuiți". (Fapte 15:1).Intr-un cuvant era obligatorie respectarea legii lui Moise (asta in viziunea evreilor mozaici). Raspunsul apostolilor l-am postat mai sus. Se pune intrebarea: daca era asa importanta tinerea sambetei apostolii nu ar fi precizat acest lucru? Eu cred ca da! Dar uite ca nu l-au spus. Concluzia o trage fiecare. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu Stefan am utilizat si eu subiectul asta cand am fost intrebat despre sinod de cineva.Eu sincer daca citesc textul de la Evrei 4 nu inteleg cum se poate cineva gandi ca oamenii inca au porunca sa tinem sambata.
Eu nu inteleg cum se poate gandi cineva ca sufletul este trupul + suflarea dar uite ca se intampla. Dar am intalnit situatii mult mai rele.Am intalnit unii care s-au dezis de Pavel,auzi "daca e o contradictie intre ce scrie Pavel si ce zice Hristos eu il cred pe Hristos " .Tu iti dai seama ca noua nici prin cap nu ne trece ca putem gresi,ca poate nu intelegem tot .Noi santem in stare sa il dam si pe Pavel afara din Biblie numai sa nu recunoastem ca gresim. Sper doar ca daca vreun ortodox sau chiar si catolic citeste chestiile astea sa nu fie amagit de "sambetele ceremoniale " si de toata smecheria asta.Imi pare rau de cei care cred sincer in asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Legea Celor 10 Porunci, numita si Legea Morala nu s-a desfiintat. A ramas valabila pentru toate timpurile (o spune, argumentat, Catehismul Ortodox - pe care nu vrei sa-l iei in seama, ortodoxule). Citeste aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html. Vezi cum raspunde Catehismul Ortodox la intrebarea ta, clar si argumentat.
Citat:
Si, pentru ca stiu ca-ti place, iti arat ce spune Catehismul Ortodox despre porunca a 4-a. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html (in special, punctele 126 si 127). Chiar de la facerea lumii, prin exemplul Sau. Crezi ca Dumnezeu S-aodihnit pentru ca a obosit? Sigur. Ia-l ca exemplu pe Avraam despre care se spune ca "a pazit poruncile, oranduirile si legile lui Dumnezeu" (Facerea 26:5). Nu amesteca lucrurile. Sfantul Apostol Pavel ti-a explicat limpede cum este cu taierea imprejur si cum este cu poruncile lui Dumnezeu: "Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce s-a desfiintat este Legea ceremoniala insa Lgea firii a ramas, dar si in cadrul ei pina atunci evreii nu aveau in traditie in dogma o lege a iertarii de acaeaea ea era noua pentru ei , proaspat adusa de IIsus insa nu doar sib forma dogmei ci si in potentialul de manifestare a intregii omeniri , era si atunci posibila insa la un nivel mai mic deci fiecare a mai primit inca putin potential in plus fata de cit avea mai mult sau mai putin. iar atunci cind ii ridici potentialul unui om inseamna ca il evoluezi spiritual ii transformi personalitatea iar imbunatatirea unei calitati se face doar in conditiile purifiarii ei acolo in energii iar purificarea este o iertare a faptelor dn cauza carora acea calitate era murdarita de energii de o factura joasa. de aceea se spune ca m fost iertati insa nu este vorba de o iertare si pentru faptele vitorului dar otusi este o ridicare a capacitatii de a ierta si implicit de a fi iertati si acesta este mare lucru. in personalitatea omului mai intii baza este formata de moralitate si nonviolenta , de generozitate si respect , stapinire de sine si disciplina , vorbire si pace si abia apoi catre final se situeza ietarea si lipsa orgoliului si a atasamentelor fie ele fata de familie sau de religie. acestea find cam ultimele lanturi care mai tin spiritul incatusat in lumea fizica insa acesta este penultimul nivel cerul al saselae caci mai este s cerul al 7 lea care are si alte principii ce tin de inalta spiritualitate de lucrari divine, judecata sfinta si intrarea in rindul ingerilor. de unitate si transfrmae globala , de aducere a binecuvintarilor din cer pe pamint . Mai tin si de deschiderea harului adica posibilitatea ca omul de rind sa primeasc botezul fara sa fie hirotonit sau suspus unei ceremonii speciale. mai putin se stie ca dupa plecarea lui Iisus harul a fost inchis la putina vreme insa teologic s-a pastrat tacerea si lumea a crezut ca orice botezat are duh sfint. insa intre timp asa cum era profetit harula fost iar deschis si pt totdeauna uneori botezul se primeste chiar si cu o simpla rugaciune sau o tacere in care se afla nazuinta caci fara nazuinta nu este posibil. harul a fost deschias atunc doar temporar findca nu era inca vremea insa trebuia ca sa se vada ca lubcrarea lui IIsus contribuie si la acest lucru , este ca o conducta cu mai multe robinete ultimul trebuia deschis de proba ca sa se vada ca penultimul este deschis si functioneaza. daca deschiderea penultimului robinet a avut efecte si in societate si in religie atunci deschiderea ultimului in preajma Judecatii asa cum era profetit va aduce si mai mari transformari , va face posibila o schimbare radicala a fetei pamintului incit se va putea spune precum in cer asa si pe pamint, al saptelea cer are dupa cum spuneam si puteri justitiare deci uneori aduce lucrurile bune intr-un mod obligatoriu vrem nu vrem trebuie sa ne supunem. de aceea inertia societatii se va ciocni si mai mult cu imperativut neinduplecat al binelui ceresc si se va produce o revolutie globala si un razboi religios. Acum ni se va cere sa fim cit mai perfecti nu se mai accepta jumatatile de masura , daca pina acum lucrurile au mers si asa ei bine de acum nu mai trebuie sa fie ca pe pamint ci ca in cer. Cine nu se conformeaza si nu se supune noilor cerinte si schimbari si cine nu este capabil prin personalitatea lui sa traiasca la anumite bareme mai inalte va muri , vor ramine doar o treime din toata populatia , putini dar buni, aproape toti vor fi sfinti. O societate de sfinti condusa de sfinti , cu o singura religie caci ni se promite ca "Numele lui Dumnezeu ca fi unul singur" si ca Dumnezeu va stapini peste tot pamintul. Insa pentru asta trebuie sa vina "Dumnezeu cu toti sfintii Lui" asta undeva In Sion caci tot in Zaharia scrie ca evreii vor alerga prim valea muntilor spre munte spre locul unde Domnul va da salvarea. Iar evreii din Ierusalim si din Iudeea vor fi primii de care Dumnezeu astfel e va milostivi in conflictul religios format inevitabil in situatia unei aparitii divine insotita de un popor de sfinti al unei neasteptate religii aparuta din senin dar totusi formata in timp in linistea unei oarecare discretii. Deci solutia este doar reconvertirea, alta scapare nu avem , asta in cazul in care sintem atasati de o religie iar daca nu sintem religiosi trebuie doar sa implinim Legea firii cit mai bine. Desigur ca puterile lui Dumnezeu se vor manifesta si intr-un final dupa ce marile evenimente vor trece se va turna duh sfint -binecuvintari peste orice faptura si va fi curatita si lamurita si atunci acei care vom ramine vom fi capabili sa ne traim adevaratul potential al manifestarii personalitatii noastre fiecare in dreptul inaltimii sale spirituale la care a ajuns pina atunci. |
|
|||
|
|||
![]()
potentialul respectiv interior nu se refera la potentialul de evolutie spirituala al fintei omenesti. Adica la capacitatea maxima a desavirsirii calitatilor interioare care este conditia intrarii in rindul ingerilor adica, este si normal -cum sa implinesti lucrari ingeresti daca nu esti deja inger ?
Deci noua societate va constitui o mare gradina de productie a sfintilor arhanti. daca nu vor mai fi incercari ca in perioada generatiei adamice vor fi doar exemple pozitive si trairi inaltatoare. "Nimic rau nu va mai fi." "cel incet la minte se va intelepti, cel pacatos va deveni plin de virtute, iar sfintii se vor sfinti si mai mult prin faptele lor." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce tot o dai cu sambata ? Nu vezi ca zice Pavel "Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale"." si apoi "Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu." . Ce tot imi zici mie de "sambetele ceremoniale ? Du-te cu Dumnezeu si crede in ce vrei . Voi acuzati ortodocsii ca sant "farisei " dar vedem ca fariseii acuzau pe Iisus ca "dezlega sambata " . Voi acuzati ortodocsii ca sant farisei pentru ca ei cred in nemurirea sufletului dar vedem ca fariseii se mira cand Iisus le spune ca pentru Dumnezeu toti sant vii. Pacat.Nu imi mai raspunde ca ne facem rau unul altuia.Crezi ce vrei si credeti ce vreti. " |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|