Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2012, 17:34:15
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nesperatu Vezi mesajul
E vorba de o situatie concreta, existenta si vizibila cu ochiul liber. [...] tara aste e facuta din lachei si din misei. Asa a fost intotdeauna si asa va fi mereu cat neamul romanesc va exista pe harta lumii.
Nu-i adevărat!
Nu suntem servili și nemernici!
Asta se încearcă să ni se înșurubeze în creier.
Cine vrea să supună sau să risipească un popor îi distruge respectul de sine și conștiința națională.

Tomescu Ionuț
Vechi 29.12.2012, 17:59:29
nesperatu nesperatu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.12.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul
Nu-i adevărat!
Nu suntem servili și nemernici!
Asta se încearcă să ni se înșurubeze în creier.
Cine vrea să supună sau să risipească un popor îi distruge respectul de sine și conștiința națională.

Tomescu Ionuț
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti "nu suntem". Poate ca aveti dreptate, dvs. si inca o mana de oameni nu sunteti. Dar eu constat ca majoritatea oamenilor care sunt lachei si misei o duc mult mai bine decat majoritatea oamenilor care sunt cinstiti si corecti. O vad nu numai la nivel macro dar si in jurul meu, la locul de munca, pe strada, la toate nivelele.

Sigur ca cunosc si eu oameni care nu sunt misei, si cu falsa modestie pretind ca nici eu nu sunt, dar acesti oameni sunt la fel de dezamagiti ca mine si ei nu pot face nimic sa influenteze lucrurile. Vor fi eliminati imediat. Caz concret: intr-o firma gen corporatie internationala oamenii au fost obligati sa-si rezerve 5 zile din concediul anual pentru sarbatori. Adica nu au fost lasati sa-si ia tot concendiul in vara, deoarece pe perioada sarbatorilor de iarna vanzarile scadeau oricum si era mai rentabil pentru firma sa-si trimita atunci oamenii in concediu.

Ghiciti ce s-a intamplat. Pe 25 decembrie a fost contactat o parte din personalul in cauza si a fost somat sub amenintarea desfacerii contractului de munca sa se prezinte la serviciu pana pe 31 decembrie.

Credeti ca cineva s-a opus ? Si-a riscat cineva locul de munca ? Inutil sa va mai spun ca managerii, adica cei care i-au amenintat pe ceilalti, nici macar nu s-au gandit sa vina si ei la servici in perioada asta.

Suntem servili domnule Tomescu ? Credeti ca exemplul meu e un caz izolat? Sunt managerii respectivi niste nemernici ?

Unde e patria sau mai ales unde e familia in exemplul de mai sus ? Asta ca sa fac legatura si cu titlul topicului. Familia e acasa iar patria e non existenta, deoarece un patron strain isi va umple buzunarele pe baza servilismului romanilor.

Last edited by nesperatu; 29.12.2012 at 18:06:29.
Vechi 30.12.2012, 01:18:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti "nu suntem".
Mă refeream la români în general.

Citat:
[...] acesti oameni sunt la fel de dezamagiti ca mine si ei nu pot face nimic sa influenteze lucrurile.
Ba pot!
Să se constitue în comitet de inițiativă și să înființeze un partid al salariaților.
Dacă noi, cei care trăim dintr-un salariu, am avea reprezentanți în parlament și guvern situații ca aceea pe care ați relatat-o nu s-ar mai produce.
Răul care ne afectează nu e o fatalitate.

Citat:
Unde e patria sau mai ales unde e familia[...]
Ce vină au Patria și familia că noi nu știm să ne apărăm interesele de grup?

Tomescu Ionuț
Vechi 30.12.2012, 11:09:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti "nu suntem". Poate ca aveti dreptate, dvs. si inca o mana de oameni nu sunteti. Dar eu constat ca majoritatea oamenilor care sunt lachei si misei o duc mult mai bine decat majoritatea oamenilor care sunt cinstiti si corecti. O vad nu numai la nivel macro dar si in jurul meu, la locul de munca, pe strada, la toate nivelele.

Sigur ca cunosc si eu oameni care nu sunt misei, si cu falsa modestie pretind ca nici eu nu sunt, dar acesti oameni sunt la fel de dezamagiti ca mine si ei nu pot face nimic sa influenteze lucrurile. Vor fi eliminati imediat. Caz concret: intr-o firma gen corporatie internationala oamenii au fost obligati sa-si rezerve 5 zile din concediul anual pentru sarbatori. Adica nu au fost lasati sa-si ia tot concendiul in vara, deoarece pe perioada sarbatorilor de iarna vanzarile scadeau oricum si era mai rentabil pentru firma sa-si trimita atunci oamenii in concediu.

Ghiciti ce s-a intamplat. Pe 25 decembrie a fost contactat o parte din personalul in cauza si a fost somat sub amenintarea desfacerii contractului de munca sa se prezinte la serviciu pana pe 31 decembrie.

Credeti ca cineva s-a opus ? Si-a riscat cineva locul de munca ? Inutil sa va mai spun ca managerii, adica cei care i-au amenintat pe ceilalti, nici macar nu s-au gandit sa vina si ei la servici in perioada asta.

Suntem servili domnule Tomescu ? Credeti ca exemplul meu e un caz izolat? Sunt managerii respectivi niste nemernici ?

Unde e patria sau mai ales unde e familia in exemplul de mai sus ? Asta ca sa fac legatura si cu titlul topicului. Familia e acasa iar patria e non existenta, deoarece un patron strain isi va umple buzunarele pe baza servilismului romanilor.
Cu siguranță e nevoie de echitate, de dreptate.
Dar nu asta e problema.
E aberant să ne tot plângem de sărăcie, de nedreptate sau de orice altceva dacă nu facem nimic pentru Patrie.
Fără o Patrie puternică, reîntregită, independentă și liberă, sau pur și simplu fără o Patrie echitatea, dreptatea sunt doar vise.

Predescu Virgil

Vechi 30.12.2012, 12:28:09
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dar nu asta e problema.
E aberant să ne tot plângem de sărăcie, de nedreptate sau de orice altceva dacă nu facem nimic pentru Patrie.
Fără o Patrie puternică, reîntregită, independentă și liberă, sau pur și simplu fără o Patrie echitatea, dreptatea sunt doar vise.

Predescu Virgil

Este frumos sa fii idealist. Deja echitatea , dreptatea sunt doar vise...
Si cu cat faci mai mult pentru Patrie poti sa ai surpriza sa beneficiezi de mai putina echitate, dreptate...Vorbesc din experienta.
Depinde de ce vrea Dumnezeu pentru tine...iti poate lua familia, iti poate lua Patria..ca sa Il cauti...sau poate sa iti daruiasca aceste directii pentru ca poti face ceva mai bun in acest sens.
Si culmea e ca si atunci cand nu avem directii tot cautam una care sa ne departeze de Dumnezeu.
Vechi 30.12.2012, 16:41:39
nesperatu nesperatu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.12.2012
Implicit

Citat:
Dar nu asta e problema.

Predescu Virgil

Eu constat doar ca Patria nu vrea altceva decat sa-mi mareasca taxele.

Eu chiar fac munca patriotica, eu nu vorbesc degeaba aici, fara sa fiu implicat. Eu produc software pentru o institutie a statului, fara sa am in fisa postului asa ceva si fara sa fiu platit. O fac din pasiune si pentru ca observ ca activitatea in domeniul limitat in care lucrez eu poate fi imbunatatita prin informatizare.

Ok, drept rasplata, toti colegii mei imi spun ca sunt un fraier, de ce nu-mi vad de treaba, cand altii fura cat pot ei de la stat, eu imi pierd nopltile muncind la programe. n-am gasit nici un coleg care sa zica ca fac bine, in schimb toti folosesc programele mele gratuite.

Eu stiu ce zic, eu nu vorbesc in pilde sau in lozinci. Eu doar constat.
Vechi 30.12.2012, 17:45:00
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:

Intr-o lume normala, asa ceva nu ar fi existat, prin definitie. Idealismul nepractic e cel mai bun serv al ticalosiei universale. Sa iti iubesti o Patrie care nu exista, in timp un Stat/patron foarte real si ticalos isi bate joc de tine si de un intreg popor, e prostie crasa.
Ehei, unde e tov. Stalin... Pe vremea lui, unii ca acei maangeri ajungeu la minele de uraniu. Sau le-ar fi fost confiscata averea, executata familia in fata lor. Si chiar nu ar fi fost nici o paguba. Se pare ca exploatatorii habar nu au ca dupa aceasta criza, comunismul va renaste. De data asta, intr-o varianta pe langa care China din perioada Revolutiei Culturale va parea un vis urat. Fantomele damnate ale istoriei s-au intors, momite de vraja numita "retrocedare". Habar nu au ce se va intampla cu urmasii lor, dupa ce criza va fi ascutit lupta de clasa la maximum.
Doar "animalele bipede", profitorii si idelaistii cretini pot aprecia capitalismul salbatic de tip balcanic.
Vechi 30.12.2012, 23:45:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Este frumos sa fii idealist.
Idealismul, adică facultatea de a se sacrifica pentru Țara și pentru Neamul său, conferă individului măreție.
Nu existența idealismului trebuie reproșată ci lipsa lui.
Nicio Țară nu poate fi puternică, civilizată și prosperă fără idealism.

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Deja echitatea , dreptatea sunt doar vise...
Dacă ne vom strădui, fiecare după puteri, să remediem situția, echitatea și dreptatea vor deveni realități.

Predescu Virgil
Vechi 31.12.2012, 00:12:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu constat doar ca Patria nu vrea altceva decat sa-mi mareasca taxele.
Eu chiar fac munca patriotica, eu nu vorbesc degeaba aici, fara sa fiu implicat. Eu produc software pentru o institutie a statului, fara sa am in fisa postului asa ceva si fara sa fiu platit. O fac din pasiune si pentru ca observ ca activitatea in domeniul limitat in care lucrez eu poate fi imbunatatita prin informatizare.
Ok, drept rasplata, toti colegii mei imi spun ca sunt un fraier, de ce nu-mi vad de treaba, cand altii fura cat pot ei de la stat, eu imi pierd nopltile muncind la programe. n-am gasit nici un coleg care sa zica ca fac bine, in schimb toti folosesc programele mele gratuite.
Eu stiu ce zic, eu nu vorbesc in pilde sau in lozinci. Eu doar constat.
Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Intr-o lume normala, asa ceva nu ar fi existat, prin definitie. Idealismul nepractic e cel mai bun serv al ticalosiei universale. Sa iti iubesti o Patrie care nu exista, in timp un Stat/patron foarte real si ticalos isi bate joc de tine si de un intreg popor, e prostie crasa.Ehei, unde e tov. Stalin... Pe vremea lui, unii ca acei maangeri ajungeu la minele de uraniu. Sau le-ar fi fost confiscata averea, executata familia in fata lor. Si chiar nu ar fi fost nici o paguba. Se pare ca exploatatorii habar nu au ca dupa aceasta criza, comunismul va renaste. De data asta, intr-o varianta pe langa care China din perioada Revolutiei Culturale va parea un vis urat. Fantomele damnate ale istoriei s-au intors, momite de vraja numita "retrocedare". Habar nu au ce se va intampla cu urmasii lor, dupa ce criza va fi ascutit lupta de clasa la maximum.
Țara ne hrănește, de la ea ne tragem numele și calitatea de oameni. Pentru sângele pe care Țara ni-l dă suntem datori cu sângele nostru, cu munca noastră.
Ce ne împiedică să ne înfrumusețăm orașele, să ne acoperim pământul cu holde, să ne întocmim legi drepte care nu apasă săracul, să facem din Țară o gură de rai în care fiecare să trăiască mândru și cu capul sus?
Nu ar fi fi frumos să poată spune copii noștri despre noi "cinste părinților noștri pentru că au fost vrednici și ne-au lăsat moștenire Țară, dreptate și prosperitate."?

Mihail Gh. Bujor (Ghebu)

Vechi 31.12.2012, 18:12:02
Senior Member

Implicit

PLUGUȘORUL

Aho, aho, copii si frați,
Stați puțin și nu mânați
Și cuvântul mi-a scultați:

Am plecat să colindăm
Pe la case sa urăm,
Plugușorul românesc
Obiceiul strămoșesc.

Vă urăm cum se cuvine
Pentru anul care vine
Holde mari
Cu bobul des
Și pe creste
Și la șes!

Câte mere în livezi
Atâtea vite-n cirezi;
Câta apă în izvoare
Atâta lapte-n șiștare;

Să ne fîe-ndestulată
Casa toată!
Țara toată!
Ia mai mânați, măi flăcăi!
Și strigați cu toții măi!
Hăi, hăi, hăi!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 19:48:25