![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
:)Padre,cine se face calcator a unei porunci se face calcator a intregii legi,nu asa spune biblia?De aceea spuneam ca nu va deosebiti prea mult de protestanti pentru ca ei de la dumneavoastra au "invatat"sa protesteze si sa introduca noi invataturi straine de invatatura Bisericii.Cine a schimbat crezul?Cine a introdus erezii ca:filioque,infaibilitatea papei,primatul papal,purgatoriul,impartasirea cu azima,gratia creata,imaculata conceptie si cate altele?biserica catolica care se crede "infailibila"
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e parerea Dumneavoastra pe care mi-este imposibil sa o sustin din spimplul motiv ca sunt convins ca de 2000 de ani BC ramane fidela adevarului chiar daca a explicat si aprofundat mai mult anumite dogme.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu acest ecumenism am inceput sa-mi fac serioase "griji" in privinta Antihristului. Daca noi toti oamenii de pe pamant ne adunam sub "palaria" ecumenismului, cine i se va mai inchina antihristului?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu dimpotriva nu imi fac deloc griji in privinta ecumenismului. Cred ca ar trebui sa cautam sa ne bucuram de lucrurile bune care exista in ceilalti chiar daca nu suntem de acord cu toate lucrurile. Cred ca tine de a vedea jumatatea plina sau jumatatea goala a paharului.
Daca si Dumnezeu s-ar uita la partea goala a paharului nostru atunci poate ca ar trebui sa fim trazniti intr-o fractiune de secunda. Pe de alta parte, e drept nici nu trebuie sa uitam cine suntem. Dar intre a nu uita cine esti, si respect nu sunt contradictii. La fel intre a nu uita ca esti pe calea adevarului (a ortodoxiei) si ecumenism nu cred ca sunt contradictii, sa nu uitam ca Iisus a abordat-o pe femeia samariteanca. Sa nu uitam ca Iisus a stat la masa cu vamesii si cu pacatosii pentru ca ei aveau nevoie de deschiderea Lui. |
|
||||
|
||||
![]()
:)Vedeti Padre?asta-i realitatea!Dumneavoastra credeti,ca nu aveti nici o abatere de la adevar.Noi deasemenea.Cum sa se dialogheze in cadrul ecumenismului despre abaterile de la adevarul de credinta,cand nici nu acceptati,ca ati avea vreo abatere,desi ele sunt vadite dea lungul vremii.De aceea sustin ca ecumenismul in afara adevarului de credinta este cel putin utopic.
|
|
|||
|
|||
![]()
7th_Brigade_TzHL: In sensul in care vorbesti, BO este o biserica ecumenica, pentru ca precum Stapanul ei Iisus Hristos este Biruitor si Mantuior peste toata lumea vazuta si nevazuta, la fel si Biserica e deasupra tuturor, in afara oricaror nazuinte pamantesti, adica universala, ecumenica.
Dar nu-ti faci griji nici in privinta ecumenismului sincretist? |
|
||||
|
||||
![]()
Nu Ortodoxia este o deviere de la crestinismul apostolic romano-catolic, ci, dimpotriva, prin multitudinea inovatiilor mileniului al doilea, romano-catolicismul este in aceste aspecte cel putin o abatere inacceptabila de la traditia apostolica ai patristica. La urma urmei, care dintre teologii ortodocsi sau protestanti nu se va teme ca, intr-o zi, Roma ii va spune ca, de vreme ce a intrat in dialog cu ea, inseamna ca a recunoscut in ea adevarata Biserica. Sensul profund al ecumenismului catolic este acela al "readucerii" a tuturor necatolicilor (fie ei Biserici particulare, cum sunt ortodocsii "schismatici", dar cu Euharistie si Preotie valide, fie doar comunitati ecleziale, cum sunt protestantii "eretici", cu Scriptura, dar fara Preotie sacramentala si, ca atare, fara Euharistie valida) la unica Biserica a lui Hristos, identica deplin doar cu Biserica Romano-Catolica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei.. de cand cautam un termen care sa descrie cel mai bine ecumensimul "rau"... Ancah l-a gasit - sarut mana!:D...
Ecumensimul sincretist... Cea mai buna denumire pentru forma aberanta a nazuintei spre unire... Acesta este cel pacatos, cel care zice "toti aveti dreptate", pentru ca "toti aveti dreptate" inseamna "nimeni nu are dreptate", asadar toti sunt in ratacire. Problema ar trebui pusa, dupa mintea mea - daca presupusele "explicatii" si "lamuriri" aduse de Roma de-a lungul timpului sunt necesare si daca nu se poate regasi unitatea in Crezul niceean. Un model de apropiere este cel recent dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Copta, care include si Biserica Etiopiei... Acesti crestini au fost neintelesi si la randul lor nu au inteles bine teologia hristologica expusa la Chalcedon... Cu acestia as vrea parca mai mult acum sa fim in comuniune, de va voi Domnul, ca sunt multi dintre ei traitori, multi traiesc in persecutie, in incercari, pot fi un exemplu pentru noi toti, care avem pace si ne complacem in laxism. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Leinarius, dar termenul nu-mi apartine. Probabil ca nu citim aceleasi carti si articole despre ecumenism. Dar eu nu ma impotrivesc celor care vor ecumenism. Va rog, sunteti invitatii mei, dar lasati-i si pe ceilalti sa traiasca.
Mie aberanta mi se pare nazuinta catre unire cu orice chip, cu orice sacrificiu. Daca nu se poate regasi unitatea in Crezul niceean, atunci NU EXISTA UNITATE! |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|