![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Esența este aceasta: dacă un mirean dorește să facă ascultare de duhovnic așa cum ar face un monah față de stareț, poate s-o facă, mai ales dacă el însuși dorește. Însă duhovnicul nu trebuie să ceară astfel de ascultare de la cei care i se spovedesc. Deci dacă cineva vrea să ne ceară sfatul în orice, noi ca duhovnici îl dăm cu bucurie, însă nu este corect ca duhovnicul să considere că mireanul păcătuiește dacă nu-i cere sfatul. Păcătuiește doar monahul care nu-l întreabă pe stareț."
Last edited by mirela.t; 14.11.2013 at 03:04:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Părintele Arsenie Papacioc?
Nu sunt sigură... dar dacă tot nu răspunde altcineva... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://sfantulmunteathos.wordpress.c...m-vatopedinul/ O rog pe Annyta să propună un text/citat după ce vine confirmarea corectitudinii răspunsului!
|
||||
|
||||
![]()
Ce coincidenta! Acelasi citat a fost postat astazi pe pagina Manastirii Prislop !
Il citisem de dimineata :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, este vorba de starețul Efrem Vatopedinul. Felicitari, Mihai ! ... Annyta, așteptăm să continui jocul.
citesc și ei forumul creștin-ortodox... :)) Last edited by mirela.t; 17.11.2013 at 02:04:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Vă mulțumesc pentru că îmi dați cuvântul. Iată alegerea mea:
"Rugăciunea oferită lui Dumnezeu în adevăr e nepieritoare. Acum și atunci putem uita lucrul pentru care ne-am rugat, dar Dumnezeu păstrează rugăciunea noastră în veci. În Ziua Judecății, tot binele pe care l-am făcut în timpul vieților noastre va fi de partea noastră, spre slava noastră. Și invers: răul pentru care nu ne-am căit, ne va osândi și ne va azvârli în întunericul cel din afară. Căința poate desființa efectele păcatului. În puterea lui Dumnezeu, viața poate fi restaurată în toată plinătatea sa - desigur nu printr-o intervenție unilaterală din partea lui Dumnezeu, ci întotdeauna numai cu consimțământul nostru. Dumnezeu nu face nimic cu omul fără împreună-lucrarea omului." Dacă mă gândesc bine, și acest fragment arată frumusețea ortodoxiei :-) Succes! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=104
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așteptăm și alți participanți la acest joc :-) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru diversitate, o să postez un citat dintr-un autor...atipic: "Îmi dau seama cât de important și de minunat este să ai oportunitatea de a merge la biserică și de a te gândi la întrebările importante la care te incită Ortodoxia și la răspunsurile pe care aceasta ți le oferă."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|